Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 14/11/2023 στις 4:44 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Ενεργοποιήθηκε επιτέλους η δυνατότητα κλήρωσης β πεα του εξοικονόμω 2021

Αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνει αυτός που έχει υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα;
Ή ο μηχανικός του;
Γιατί δεν αποκλείω να μου πει η μηχανικός μου "μα εννοείται ότι έπρεπε να κάνεις το τάδε, εγώ περίμενες να  το κάνω;".

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, panosena είπε

Αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνει αυτός που έχει υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα;
Ή ο μηχανικός του;
Γιατί δεν αποκλείω να μου πει η μηχανικός μου "μα εννοείται ότι έπρεπε να κάνεις το τάδε, εγώ περίμενες να  το κάνω;".

Νομίζω πρέπει να κατατεθουν τα παραστατικά και να γίνει αίτημα κλήρωσης β πεα. Θα μου πει ο μηχανικός μου μεχρι Παρασκευή και θα σου πω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Νομίζω πρέπει να κατατεθουν τα παραστατικά και να γίνει αίτημα κλήρωσης β πεα. Θα μου πει ο μηχανικός μου μεχρι Παρασκευή και θα σου πω 

Ποια παραστατικά;
Εμένα η μηχανικός μου (μιλάω για το εξοικονομώ 2023) δεν έχει καταθέσει ακόμα τα δικαιολογητικά! (δεν τα έχει ανεβάσει δηλαδή στο exoikonomo2023.gov.gr)
'Υπάρχουν 7 εκκρεμή δικαιολογητικά' (άδεια, λογαριασμός ρεύματος, φωτογραφίες κλπ).
Είναι φυσιολογικό να μην τα έχει ανεβάσει ακόμα;

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosena είπε

Ποια παραστατικά;
Εμένα η μηχανικός μου (μιλάω για το εξοικονομώ 2023) δεν έχει καταθέσει ακόμα τα δικαιολογητικά! (δεν τα έχει ανεβάσει δηλαδή στο exoikonomo2023.gov.gr)
'Υπάρχουν 7 εκκρεμή δικαιολογητικά' (άδεια, λογαριασμός ρεύματος, φωτογραφίες κλπ).
Είναι φυσιολογικό να μην τα έχει ανεβάσει ακόμα;

Εξοικονόμω 21 το γράφω παραπάνω 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Κι εμενα με πηρε σημερα ο μηχανικος να με ενημερωσει πως σιγα σιγα να μαζευω τα παραστατικα επι πιστωσει υ.δηλωσεις κτλ για να παμε για Β πεα..Εντωμεταξυ περιμενω ακομη τις τεντες εδω και 4 μηνες απο βδομαδα σε βδομαδα με παει..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πράγματι ανεβαίνουν τα παραστατικά (αποδειξεις λιανικής και παροχής υπηρεσιών) επί πιστώσει όσες δεν έχουν εξοφληθεί πλήρως , εξοφλημενες όσες μέσω προκαταβολής εξοφλήθηκαν και μετά γίνεται ουσιαστικά η αίτηση για το β πεα.

(Εξοικονόμω 21)

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.

Καλησπέρα ;;

Ο μηχανικός, μου ζητά το υπόλοιπο των χρημάτων τις επιδότησης και αφού πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα να μου τα δώσει πίσω. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, TapsX είπε

Καλησπέρα ;;

Ο μηχανικός, μου ζητά το υπόλοιπο των χρημάτων τις επιδότησης και αφού πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα να μου τα δώσει πίσω. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Ευχαριστώ 

Πρόγραμμα ; εξοικονόμω 21;

Ο μηχανικός τι λεφτά ζητάει; έχει αναλάβει όλα τα έργα ως προμηθευτής ; 

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.

Εξοικονομώ 2021

Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά...

25 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Πρόγραμμα ; εξοικονόμω 21;

Ο μηχανικός τι λεφτά ζητάει; έχει αναλάβει όλα τα έργα ως προμηθευτής ; 

Εξοικονομώ 2021

Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, TapsX είπε

Εξοικονομώ 2021

Εξοικονομώ 2021

Αν δεν έχετε κάνει κάποια τέτοια συμφωνία θεωρώ ότι δεν πρέπει αν δωσεις τίποτα. Άλλωστε δεν είναι και τελείως απλήρωτος έχει πάρει τα ίδια κεφάλαια συν το 70% της επιχορήγησης . Δεν θα μπει και μέσα.

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TapsX είπε

Εξοικονομώ 2021

Εξοικονομώ 2021

ο μηχανικος σου για να αναλαβει το εργο εχει βαλει και το κερδος του μεσα στις τιμες. Έχει ηδη τρεπωσει ιδια κεφαλαια και 70% της επιδοτησης . Και εσυ δεν εισαι απο οσο ξερω τραπεζα.

Οποτε πες του να παει να γαργαληθει. Αντε ολοι θελουν να γινουν εργολαβοι με 5 ευρω κεφαλαιο

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, fredd0 είπε

ο μηχανικος σου για να αναλαβει το εργο εχει βαλει και το κερδος του μεσα στις τιμες. Έχει ηδη τρεπωσει ιδια κεφαλαια και 70% της επιδοτησης . Και εσυ δεν εισαι απο οσο ξερω τραπεζα.

Οποτε πες του να παει να γαργαληθει. Αντε ολοι θελουν να γινουν εργολαβοι με 5 ευρω κεφαλαιο

Η καλύτερη απάντηση είναι να τους πεις ναι και να σε κυνηγάει να τα δώσεις. Όπως τους κυνηγάμε εμείς για να μας τελειώσουν δουλειά.

Προφανώς πλάκα κάνω οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο συγκεκριμένος ήξερε τι εστί εξοικονόμω. Και μάλιστα το συγκεκριμένο δίνει και γενναίες προκαταβολές ενώ τα παλιότερα μόνο ίδια κεφάλαια. Άρα συμπέρασμα ούτε ευρώ.

Δημοσ.

Καλημέρα. Παρακαλώ τη βοήθεια σας σε κάτι. Είμαι με ίδια κεφάλαια και έχω δώσει μέχρι τώρα  2000 προκαταβολή για αλουμίνια καθώς δεν έχω ξεκινήσει καμία άλλη εργασία. Τη Δευτέρα θα γίνει η τοποθέτηση και θα εξοφληθεί από τα ιδια κεφάλαια. Τι απόδειξη πρέπει να πάρω? Ξεχωριστά για τα 2000 που έχει πάρει εδώ και καιρό και ξεχωριστά για τα υπόλοιπα που θα του βαλω τωρα ή μπορώ να πάρω 1 συγκέντρωτική. Αφού θα γίνει εξόφληση και ολοκλήρωση της εργασίας θα πάρω τιμολόγιο με ΦΠΑ και όλα ή απόδειξη για να αποδεσμεύθει και το 70% της επιχορήγησης? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά κάθε βοήθεια  είναι πολύτιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, speediroula είπε

Καλημέρα. Παρακαλώ τη βοήθεια σας σε κάτι. Είμαι με ίδια κεφάλαια και έχω δώσει μέχρι τώρα  2000 προκαταβολή για αλουμίνια καθώς δεν έχω ξεκινήσει καμία άλλη εργασία. Τη Δευτέρα θα γίνει η τοποθέτηση και θα εξοφληθεί από τα ιδια κεφάλαια. Τι απόδειξη πρέπει να πάρω? Ξεχωριστά για τα 2000 που έχει πάρει εδώ και καιρό και ξεχωριστά για τα υπόλοιπα που θα του βαλω τωρα ή μπορώ να πάρω 1 συγκέντρωτική. Αφού θα γίνει εξόφληση και ολοκλήρωση της εργασίας θα πάρω τιμολόγιο με ΦΠΑ και όλα ή απόδειξη για να αποδεσμεύθει και το 70% της επιχορήγησης? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά κάθε βοήθεια  είναι πολύτιμη.

Δεν καταλαβαίνω πως θα εξοφληθεί με ίδια κεφάλαια ; τα 2000 είναι μέρος των ίδιων κεφαλαίων; και τη Δευτέρα θα δώσεις το υπόλοιπο των ίδιων κεφαλαίων; 

Εννοείς λογικά ότι θα καταβάλεις τα ίδια κεφάλαια σε δύο δόσεις όχι ότι θα εξοφλήσεις. 

Επεξ/σία από Ikucic9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...