Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι είναι να κάνεις κάντο ανεπίσημα και μαύρα τουλάχιστον στην αρχή. Μην κάνεις έναρξη επιχείρησης για κανέναν λόγο. Επίσης κάντο στα Αγγλικά και προώθησε το σε όλον τον Αγγλομαθή κόσμο. 

Από εκεί και πέρα θαρρώ πως για να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο μεγάλο ρόλο παίζει να κάνετε γνωριμίες με γνωστούς κιθαρίστες που να θέλουν να παίξουν με τις κιθάρες σας, να τους εξοπλίζετε και να γίνετε σιγά σιγά γνωστοί. Μπορείτε να στείλετε και σε κανένα μεγάλο κανάλι στο youtube για να σας κάνουν review. Όλα αυτά με τη λογική ότι φτιάχνετε τουλάχιστον πολύ καλές, αν όχι γαμάτες, κιθάρες. 

Για να χτίσετε κοινότητα online βοηθάνε οι διαγωνισμοί με δώρα, πχ δώστε καμιά κιθαρά δώρο, ανεβάζετε συνέχεια υλικό με τη δουλειά σας, την διαδικασία, μιλήστε με το κοινό σας κλπ κλπ κλπ. Αυτά πρέπει να τα μελετήσετε για να δείτε πως λειτουργούν. 

Πάντως η φάση είναι PR και προώθηση σε ακραίο βαθμό. 

Καποια απο αυτα που ειπες τα εχω σκεφτει κ εγω οπως το να προσπαθησω να προωθησω κ ετκος ελλαδας τη δουλεια η το να βρω κιθαριστες οι οποιοι θα τις δοκιμασουν.

Πολυ καλη σκεψη κ οι διαγωνισμοι κλπ.

Επισης η σκεψη μου ειναι να φτασουμε να κανουμε εξαιρετικες κιθαρες με πολυ προσοχη στη λεπτομερεια κ στην ποιοτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Το εξω καλως η κακως δν υπαρχει σαν επιλογη...

Υποννοεις δλδ οτι υπάρχει το μέσα?

Θα το θεσω οσο ποιο απλα γίνεται οπως το έζησα. Τον Ελληνα τον δέρνει η ανεργία. Στην προσπάθεια επιβιωσης του προσπαθει να κάνει πράγματα. Πες το σουβλατζιδικο, πες το περιπτερο, πες το λαστιχαδικο. Πλην καποιων πολυ συγκεκριμενων επιχειρησεων (πχ φαρμακεια)  ολοι μα ολοι καίνε τις οικονομιες τους. Εχω βαρεθει να τους βλεπω σε ενα-δυο χρονια να κλεινουν. Πλεον αν δεν εχεις παρα πολυ σοβαρά ποσα για κάψιμο, ειναι καθαρη αυτοκτονια 101%. Τα κέρδη δεν έρχονται. Μονο οσοι μπορουν να έχουν οικονομιες κλιμακος ή να χρεώνουν το προιον τους σαν ειδος πολυτελείας με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Αν εισαι τόσο σίγουρος... ξεκίνα. Μακάρι να πάει καλά. Οι στατιστικές και τα νούμερα ειναι συντριπτικα εναντιων σας.

Για μένα μονο μαύρα. Αν εξασφαλίσεις τζίρο πανω απο 30 χιλιάρικα τον χρονο, μονο τότε και παλι ισως...

• Like 3
Δημοσ.

Παιδια αν δεν γνωριζετε απο το αντικειμενο μην κρινετε αν ο κοσμος διατιθεται να αγορασει κατι π για εσας ειναι περιττο. Αν ξερατε ποσα "περιττα" πραγματα πουλιουνται καθε μερα στη χωρα μας...

Υπαρχει πολυς κοσμος στην Ελλαδα που για το χομπυ του πληρωνει κ πληρωνει καλα.

Καταρχάς είναι ελάχιστοι σήμερα αυτοί που μπορούν να πληρώνουν ένα χόμπι, από αυτούς πόσοι ασχολούνται με την μουσική και πόσοι από αυτούς θα προτιμήσουν εσένα και τον αδερφό σου από κάποια μεγάλη φιρμα;

Όπως είπε ο φίλος Accountant τα νούμερα είναι εναντίων σας.

Δημοσ.

Εχεις τον ενθουσιασμο και την αγνοια του απειρου. Σε ενα χρονο θα εχεις την απογοητευση του εμπειρου.

• Like 8
Δημοσ.

Μην κανεις κανα αστειο και κανεις εναρξη.

απορω πως ανοιγουν καταστηματα ακομα σε αυτο το μπουρδελο το ελλαδισταν.

βλεπω πολλους που θεωρουν οτι επειδη ( νομιζουν οτι ) ειναι καλοι σε αυτο που σκεφτονται να κανουν, οτι θα τη γλυτωσουν απο τον πελεκη του κρατους.

δεν υπαρχει κανενα απολυτως μελλον για νεα επιχειρηση σε αυτη τη χωρα,εκτος και αν ειναι φουρνος η κανα φαρμακειο ξερω γω.

η ελλαδα βουλιαζει και βουλιαζουμε μαζι της.

οσο πιο γρηγορα συνειδητοποιησει ο ελληνας τι τον περιμενει,τοσο το καλυτερο για αυτον..

και εγω ηθελα να ανοιξω μαγαζι με υπολογιστες και κινητα,αλλα εαν δε δουλεψει μαυρα,κανενα μαγαζακι δε μπορει να εχει κερδος πλεον.

δυστυχως για μενα λαθος εποχη διαλεξες να κυνηγησεις το ονειρο σου.
και μια καθαρα φιλικη συμβουλη,με μια κιθαρα που εφτιαξες δεν πας πουθενα.

σε τετοιο αθλημα πιστευω οτι θες χρονια για να πεις οτι εισαι εμπειρος και ξερεις τι φτιαχνεις.

Δημοσ.

Ξανα λεω οτι εννοειται οτι δεν κανω εναρξη ακομα.... Για να κανω εναρξη θα πρεπει να δω οτι βγαινει. Και εννοειται οτι δεν πιστευω οτι εχω γινει ο τοπ οργανοποιος ακομα με μια κιθαρα που εφτιαξα.

Δημοσ.

Συνεχισε να φτιαχνεις,ξεκινα με τους ανεξοδους τροπους που εγραψες και βλεπεις πως παει.Μην πεταξεις τα ονειρα σου αλλα κρατα μικρο καλαθι και εχε στο μυαλο σου οτι μαλλον απο αυτο δε θα ζησεις ποτε.

Δημοσ.

Όταν τελειώσουν τα εισοδήματα θα τελειώσουν και οι κιθάρες μαζι.ακου τα παιδια που ξέρουν ποσο δύσκολο ειναι να επιβιώσεις πλεον στην πιάτσα.

Δημοσ.

Eμενα η απορια μου ειναι αλλη.

Σκεφτεσαι να ανοιξεις επιχειρηση η οποια θα ασχολειται αποκλειστικα με κατασκευη+πωληση κιθαρων; Μονο κιθαρων;

Αν ναι, αυτο που λες ειναι χομπι, δεν ειναι εργασια και φυσικα δεν αποτελει λογο να ανοιξει κανεις επιχειρηση.

Ειναι ας πουμε κατ'αντιστοιχια, το να θελω εγω να ανοιξω μαγαζι για να φτιαχνω custom PCs με αερογραφιες στα κουτια ξερω 'γω. Και να προσφερω ΜΟΝΟ αυτο ως αγαθο/υπηρεσια προς πωληση. Αν δεν καταλαβαινεις πού σκαλωνει η ολη υποθεση (πολυ πριν το παμε σε θεματα φορολογησης, παγιων εξοδων κλπ), τοτε και την apple να σου χαριζαν καλυτερα να μην την αναλαμβανες.

• Moderators
Δημοσ.

Εχει ρισκο αυτο που σκεφτεσαι να κανεις. Τα περι φορολογιας στα ειπαν. 

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω, ειναι ποσες κιθαρες μπορεις να κατασκευαζεις και σε ποσο χρονο? Θελω να πω, αν ο στοχος σου ειναι να πουλας λ.χ. 1 κιθαρα την εβδομαδα, χωρις να ξερω καν ποσο θα την κοστολογεις, θεωρω πως δε θα βγαινεις. Μπακαλιστικα το λεω, αλλα πρεπει να τα δεις αυτα.

Απο κει και περα αν και προσωπικα ασχετος με τις κιθαρες, τυγχανει να εχω φιλο με καταστημα μουσικων οργανων και πρεπει να σου πω πως η αγορα ειναι πολυ πεσμενη γενικα και ειδικα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω δε θα σου πω να αλλάξετε πλάνο η να πάτε στο εξωτερικό. Άμα αυτο αγαπάτε, αυτο να κάνετε. Και αμα θέλετε να μείνετε εδω, να μείνετε.

ΑΛΛΑ να στοχευσετε έξω. Τα βίντεο στο YouTube να τα κάνετε στα αγγλικά, και να φτιάξετε ιστοσελίδα να μπορούν να κάνουν παραγγελίες απο το εξωτερικό. Και αν μπορείτε να βρείτε συνεργαζόμενα καταστήματα να μπουν τα όργανα σας σε καταστήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Και σε σελιδα δικη τους να τις βαλουν,και στο ebay να δοκιμασουν να τις πουλησουν,αν δεν τους ξερει ο κοσμος πως θα αγορασει μια κιθαρα που στην ουσια ειναι noname?

πρεπει να βρουν μαγαζια να συνεργαστουν,τιποτα ωδεια,μουσικες σχολες γενικοτερα και βλεπουμε..

για χομπυ σας κοβω παιδια,δυσκολο να παει παραπανω η δουλεια..

Δημοσ.

Εαν αυτο που κανεις δεν ειναι ποιοτικα ιδιο αν οχι ανωτερο απο της αγορας...δεν εχεις καμια ελπιδα με τα τρελα εξοδα εδω.

Δημοσ.

Καποια απο αυτα που ειπες τα εχω σκεφτει κ εγω οπως το να προσπαθησω να προωθησω κ ετκος ελλαδας τη δουλεια η το να βρω κιθαριστες οι οποιοι θα τις δοκιμασουν.

Πολυ καλη σκεψη κ οι διαγωνισμοι κλπ.

Επισης η σκεψη μου ειναι να φτασουμε να κανουμε εξαιρετικες κιθαρες με πολυ προσοχη στη λεπτομερεια κ στην ποιοτητα.

ποσο καιρο το κανεις αυτο το χομπυ φιλε?

τι εμπειρια εχεις?

ποιος εχει δοκιμασει τα οργανα που φτιαχνετε και σας εχει πει οτι σπερνουν?

πως καταληξατε χωρις να εχετε δουλεψει χρονια σε καποιον που θα σας μαθει τη δουλεια  οτι θα μπορεσετε να φτιαξετε τελειες κιθαρες με προσοχη στη λεπτομερεια?

φιλικα παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...