Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://soundcloud.com/jimskeet2002

Εδω μπορειτε να την ακουσετε.

Κ εδω μπορειτε να δειτε κ ενα slideshow απο την κατασκευη της.

https://www.youtube.com/watch?v=mmbnj_Ln1wA

Αλλα ξανα λεω απο δω κ περα δεν θα γινεται με την ιδια διαδικασια η κατασκευη μας αλλα με μηχανημα cnc. 

Τα οποια σχεδια και προγραμματισμοι θα γινονται απο εμας.

• Like 3
Δημοσ.

Ωραια φαση ειστε, 10 χρονια πριν να το ειχατε ξεκινησει θα εισασταν κομπλε, τωρα ειναι δυσκολα τα πραγματα απο πλευρα οικονομιας.

Και οι κλασσικοι κιθαρο-μπασιστες κτλπ πανε στην αιόλου για service στον jimmy αν θυμαμαι καλα.

Μακαρι να πιασει αμα το ξεκινησετε. Θα κανετε και service σε οργανα πελατων;

Καπου με φτηνο νοικι ισως σε καμια περιοχη εκτος κεντρου που τσιμπανε στα νοικια.

Δημοσ.

δε μας λες ομως τι εμπειρια εχεις πιο πριν.

3 εκδοχες...ειτε θα υπηρξε ανεργος η αποτυχημενος ζωγραφος η αιωνιος φοιτητης

Δημοσ.

Σώπα! Μπορεί να δουλεύει σε αντικείμενο άσχετο με αυτό που έχει καβλα και ρωτάει τώρα εδώ. Που το ξέρεις εσύ;
Δημοσ.

Ρωταω γιατι μου φαινεται πολυ αφελες το ολο project.

νιωθω οτι δεν εχει βγει πραγματικα στην αγορα εργασιας και οτι ειναι πολυ ρομαντικος,για αυτο θελει να πιστευει οτι θα πετυχει.

εγω παντως απο την εμπειρια μου εχω καταληξει πως πριν κανεις το οτιδηποτε δικο σου πρεπει να πας να το δουλεψεις στην επιχειρηση καποιου αλλου 1-2 χρονια,να κανεις πρακτικη ας πουμε εκει και μετα βλεπεις πως παει.

τα πρωτα μαγαζακια που εκλεισαν οταν εφτασε η κριση ηταν αυτα καποιων ελληναραδων που ανοιξαν μαγαζια τυπου ρουχαδικα/καφετεριες επειδη ειχαν ενα κεφαλαιο,χωρις ομως να ειχαν την οποιαδηποτε εμπειρια στο αντικειμενο.

βρηκαν απλα τη συνταγη βαζω ενα κοριτσακι να σερβιρει καφε/πουλαει ρουχα,ειμαι αφεντικο και θυσαυριζω.

χωρις σοβαρη εμπειρια λοιπον δεν παμε να κανουμε δικη μας δουλεια.

Δημοσ.

οι 2 φίλοι σου (αν θέλεις βέβαια  μάς λές κ δέν λές λόγια τού αέρα...) μέ τί αντικείμενο ασχολήθηκαν κ πέτυχαν κ βγάζουν χιλιάρικα ?

γιατί κ εγώ ξέρω 15 ατομα πού ψάχτηκαν ανοιξαν μικρές επιχειρήσεις κ απέτυχαν παταγωδώς ,πήραν δάνεια από φίλους - συγγενείς - γνωστούς- (γιατί οι τράπεζες ΔΕΝ δίνουν cents κ ειναι γιά φυλακή τώρα ...

χάνοντας σπίτια -οικόπεδα-αυτοκίνητα κλπ.

μόνο οι 2 από αυτούς βγάζουν φράγκα ...πώς ? φυσικά μαύρα... ,ο ενας κάνει service σπίτι του ...σέ  μηχανάκια (παπάκια κυρίως κ βγάζει κανα μεροκάματο πού κ πού ,κ ο αλλος εκλεισε τό κουρείο πού ειχε ανοίξει κ πλέον πηγαίνει σέ σπίτια κ κουρεύει μέ 8 ευρώ...

Φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω.Ο ένας έχει ανοίξει εδώ και 4 περίπου χρόνια πλυντήριο αυτοκινήτων και ο άλλος πριν 2 χρόνια άνοιξε ταβέρνα.Και οι δύο σκίζουν,δουλεύουν βέβαια ασταμάτητα αλλά βγάζουν και λεφτά που ο κόσμος δεν έβγαζε ούτε προ κρίσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και ακομα δε μας λες τη δικη σου εμπειρια στο αντικειμενο και γενικοτερα στην αγορα εργασιας.

Επεξ/σία από Eurwpoulo
Δημοσ.

Φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω.Ο ένας έχει ανοίξει εδώ και 4 περίπου χρόνια πλυντήριο αυτοκινήτων και ο άλλος πριν 2 χρόνια άνοιξε ταβέρνα.Και οι δύο σκίζουν,δουλεύουν βέβαια ασταμάτητα αλλά βγάζουν και λεφτά που ο κόσμος δεν έβγαζε ούτε προ κρίσης.

Και με αυτο τι ακριβως θες να μας πεις;

Η επιτυχια μιας επιχειρησης δεν κρινεται μεσα σε 4 ετη, αλλα σε πολλαπλασια.

Επιπλεον, το οτι σε ενα γνωστο σου του βγηκε η ταβερνα και σε ενα αλλο το πλυσιμο αυτοκινητων δε σημαινει οτι μπορει να πιασει καθε επιχειρηση που θα ανοιξει ο καθενας.

Ασε που μιλας για τελειως common επιχειρησεις που σε γενικες γραμμες βρισκεις πελατεια οποτε αν εισαι σε καλο σημειο και εισαι και καλος στη δουλεια σου, εχεις καλες πιθανοτητες να πας καλα.

Δυο χομπιστες τυποι που φτιαχνουν κιθαρες και μαγαζι γωνια στην Τσιμισκη να εχουν, πώς ακριβως θα πιασουν πελατεια; Απευθυνονται σε παρα πολυ συγκεκριμενο κοινο, δηλαδη με το καλημερα εχουν χασει τους περισσοτερους πελατες που θα μπορουσε να εχει ενας ταβερνιαρης ή ενα πλυντηριο αυτοκινητων.

Δημοσ.

Πολύ πάνω από το μισό θέμα είναι τελείως offtopic, αντιμετωπίζοντας το σχέδιο του ts ως επιχειρηματικό με γενικούς οικονομικούς όρους και όχι ως ενός πολύ εξειδικευμένου τομέα της αγοράς οργάνων, αυτόν των luthier κιθάρων το οποίο απέχει τρομακτικά από ότι φαντάζονται κάποιοι. 

Αγαπητέ jimskeet2002 έχεις ιδέα από την παγκόσμια και ελληνική αγορά οργάνων; Ξέρεις πώς λειτουργεί και πώς μεταλλάχτηκε με την επικράτηση μεγεθών όπως ο thomann και άλλοι;

Στην ελληνική αγορά γνωρίζεις τον Ντούκα στα Γιάννενα, τον enigmagt ή ακόμα και τον Καγμάκη ; Ξέρεις τι είναι σε θέση να προσφέρουν, σε τι τιμές και με πόσο πελατολόγιο και θέση στην αγορά; Πόσο βιώσιμοι είναι από το custom κομμάτι και πόσο από την πώληση fender ή gibson πχ;

Με τη warmoth και όλο το custom κομμάτι πώλησης parts ακριβώς στα μέτρα του χρήστη, είτε από κορυφαία μαγαζιά είτε από κινέζικα, είναι πολύ εύκολο το customization στα μέτρα του χρήστη και πολλοί , παραδοσιακοί ή μη κατασκευαστές που αναλαμβάνουν το στήσιμο ή δέσιμο της κιθάρας, μαζί με set up κλπ.

Δυστυχώς είναι ένας πολύ ενδιαφέρων χώρος, που όμως είναι πολύ δύσκολος επιχειρηματικά μιας και δεν επιτρέπει εύκολα συστηματικοποίηση της παραγωγής και οικονομίες κλίμακος.

Φυσικά, sky is the limit και there is always room in the top, οπότε αν θες, μπορείς να κυνηγήσεις το όνειρό σου, αλλά προς το παρόν θα σε απέτρεπα από το να το δεις ως έναρξη επαγγέλματος.

Ξεκίνα να φτιάχνεις ένα οπλοστάσιο από κιθάρες δικής σου κατασκευής, άρχισε να δικτυώνεσαι στο χώρο, να ασχοληθούν κιθαρίστες με τις κιθάρες σου ώστε να πάρεις feedback και μπορεί να αρχίσεις να πάρεις και καμία παραγγελία.

Επίσης ο DIY τομέας κατασκευής κιθαρών είναι ένα κομμάτι που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια, έχω ακούσει ότι γίνονται και κάτι συγκεντρώσεις, οπότε πρέπει να ψαχτείς και σε αυτό.

Στο noiz.gr ,έχει διάφορα μέλη που ασχολούνται και ξέρουν περισσότερα πράγματα που θα μπορούσαν να σε βοηθούσαν, ίσως αξίζει μια εγγραφή κι εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

gamanos σ ευχαριστω για την απαντηση σου. Για το πως κινειται η αγορα δεν εχω γνωμη γιατι δεν κινουμαι στον χωρο δυστυχως. Τα καταστηματα φυσικα τα γνωριζω και να σ πω την αληθεια στο μυαλο μ εχω κ να μπορω να παρεχω προϊοντα στο στυλ της warmoth. Δηλαδη ετοιμα σωματα, λαιμους, ταστιερες κλπ κ πιστευω οτι θα μπορουμε να εχουμε κ ιδιες η κ καλυτερες τιμες απο την warmoth. Επισης θα μπορουμε να κανουμε κ custon πραγματα με σχεδια που θα θελει καποιος στην ταστιερα πχ κλπ.

Τους ελληνες που ανεφερες δεν τους γνωριζα αλλα θα ψαξω να δω τι κ πως οπως επισης για τις συναντησεις π ειπες κλπ.

Κ οπως ειπα κ πιο πριν θα ξεκινησει σαν side project κ δεν θαβειναι κατι στο οποιο θα βασιζομαστε με το καλημερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...