kathytherion Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Ο φίλος μου πειραματίζεται στην κουζίνα, ιδιαίτερα πάνω στο κομμάτι της μαγειρικής, χωρίς να συμβουλεύεται κάποιο έντυπο καθώς υπάρχουν όλα στο Ίντερνετ . Παρόλα αυτά έχει κατα καιρούς εκφράσει επιθυμία για ένα βιβλίο μαγειρικής το οποίο όμως να έχει λίγο δομημένες και ταξινομημένες τις συνταγές και να εξηγεί διάφορους όρους, όπως πχ το σοταρισμα. Το πρόβλημα των περισσότερων βιβλίων ειναι πως γράφουν τις συνταγές απευθυνόμενοι σε κοινό που γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες ενώ δεν ειναι αυτονόητο. Ψάχνω λοιπόν ένα εγχειρίδιο που εξηγεί και ορολογία και σκεύη μαγειρικής αλλά περιέχει και διάφορες συνταγές και τεχνικές οργανωμένα. Έχω τα μάτια μου ανοιχτά αλλά θα με βοηθούσε πολύ να μου προτείνετε κι εσείς οποίο βιβλίο τέτοιας θεματολογίας σας έκανε ευχάριστη εντύπωση ώστε να το τσεκάρω. Επίσης σκεφτόμουν να του παρω κι ένα σεμινάριο μαγειρικής η γευσιγνωσίας (εννοείται πως του αρέσει το φαγητό) έτσι για την εμπειρία. Κάποια στιγμή είχα βρει κάτι ενδιαφέρον όχι πάνω απο 40 ευρώ αλλά δεν το ξαναβρήκα και μετά οι τιμές ανεβαίνουν πολύ, όποτε αν υπάρχει κάτι σχετικό που γνωρίζετε πείτε μου!
isay Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 google is his friend π.χ http://letmegooglethat.com/?q=%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CF%84%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CF%84%CE%BF+%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1 Εναλλακτικά να βρει 1-2 θειες/μαναδες που το κατέχουν και να βαρά τηλέφωνα. Σεμινάρια μαγειρικής των 40 ευρω ειναι πεταμένα λεφτα. Τα σοβαρά σεμινάρια ειναι πιο ακριβά αλλά αξίζουν τα λεφτά τους. Αν θελει να ανακαλύψει τον τροχό χωρίς έντυπη ή ηλεκτρονική βοήθεια, άσε τον να πήξει.
DrLo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Ο φίλος μου πειραματίζεται στην κουζίνα, ιδιαίτερα πάνω στο κομμάτι της μαγειρικής ... είπα και εγώ 1
*nenya* Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Kathy κι εγώ το ίδιο θα ήθελα!! Ένα ΥΠΕΡ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ βιβλίο συνταγών [είτε στα ελληνικά είτε στ'αγγλικά] που όχι μόνο να αναλύει τους άγνωστους όρους που λες αλλά να έχει και φωτό step-by-step γιατί δεν μπορώ να μυρίζω τα νύχια μου κάθε φορά για το αν πάει καλά η συνταγή ή όχι. Άραγε υπάρχει κάτι τέτοιο ή είμαστε καταδικασμένοι όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε από μαγειρική; :/ P.S. η παρακολούθηση Master Chef δεν βοηθάει τελικά...ακόμα περισσότεροι άγνωστοι όροι και περίεργα υλικά! 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Όχι, οι εκπομπές ανάδειξης ταλέντων στη μαγειρική δεν βοηθούν γιατί παίρνουν πολλά πράγματα ως δεδομένα. Πρακτικές συμβουλές για μαγείρεμα δίνει ο Τζίμι Ντόχερτι στην εκπομπή που παρουσιάζει με τον Τζέιμι Όλιβερ. Πολύ πρακτικές είναι και οι συνταγές που προτείνει ο Τζο Γουίκς (Body Coach θα τον αναζητήσετε) στα διάφορα βιβλία του και (σε αντίθεση με τα 15λεπτά και 30λεπτά γεύματα του Όλιβερ, που βγαίνουν σε τόσο χρόνο μόνο αν είσαι ο... Όλιβερ) του Γουίκς τα γεύματα είναι απλά και δοκιμασμένα βγαίνουν στο χρόνο που περιγράφει. Εγώ βρίσκω πολλές συνταγές σε διάφορα blogs (κυρίως Βρετανικά) που τα βλέπω μέσω μιας φίλης που ζει στο Λονδίνο και ασχολείται με το χώρο (δείτε Supergolden Bakes, Domestic Gothess και από εκεί θα πάρετε ιδέες και για άλλα ανάλογα blogs: προειδοποίηση, ετοιμαστείτε για άπειρη φέτα, καθώς είναι πρακτικά το μόνο "σταμπαρισμένα" ελληνικό τυρί με εύκολη διαθεσιμότητα στην Αγγλία και του αλλάζουν τον αδόξαστο στις συνταγές). 2
haris_216 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 "Φοιτητής και στην κουζίνα" & "Η μαγειρική του εργένη" Δύο βιβλία 10ετίας+ τα οποία όμως με βοήθησαν αρκετά όταν ακόμα "έδενα" τα κορδόνια μου μόνο (και όχι τη...σάλτσα) και τα εις -ισμα (σοτάρισμα, μαρινάρισμα, κλπ) μου έκαναν λίγο "greek to me" Ειδικά το "φοιτητής" (τον "εργένη" έχω χρόνια να τον ανοίξω) ξεκινάει με το βράσιμο του αυγού και την χωριάτικη σαλάτα. Δηλαδή τελείως basic κατάσταση Στο θέμα των φωτό ο "εργένης" δεν τα πάει τόσο καλά. Ο "φοιτητής" καλύτερα αλλά θα μπορούσε και ακόμα παραπάνω 3
kathytherion Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Kathy κι εγώ το ίδιο θα ήθελα!! Ένα ΥΠΕΡ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ βιβλίο συνταγών [είτε στα ελληνικά είτε στ'αγγλικά] που όχι μόνο να αναλύει τους άγνωστους όρους που λες αλλά να έχει και φωτό step-by-step γιατί δεν μπορώ να μυρίζω τα νύχια μου κάθε φορά για το αν πάει καλά η συνταγή ή όχι. Άραγε υπάρχει κάτι τέτοιο ή είμαστε καταδικασμένοι όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε από μαγειρική; :/ P.S. η παρακολούθηση Master Chef δεν βοηθάει τελικά...ακόμα περισσότεροι άγνωστοι όροι και περίεργα υλικά! Ελπίζω να το βρω αυτό το βιβλίο! Δεν ειναι αρχάριος σε βαθμό να μην ξέρει να κάνει μακαρόνια αλλά θελει να πειραματιστεί και με κρέας ψάρι κλπ και θελει να το κάνει σωστά. Όσο για τις εκπομπές αυτές, τις βλέπει και παίρνει κάποιες σκόρπιες ιδέες και γνώσεις, αλλαγή μεγαλύτερη ζημιά νομίζω γίνεται στο πορτοφόλι. Τις προάλλες πήρε ένα βαζάκι σπαράγγια, που όταν τ ανοίξεις πρέπει να τα φας σε πέντε μέρες, εγω εντωμεταξύ δεν μπορώ να φάω σπαράγγια γιατι ακολουθώ δίαιτα, όποτε έβαλε μέσα σε πέντε μέρες όσα μπόρεσε κ τ αλλά πετάχτηκαν και έκαναν πέντε ευρώ περίπου! Αλλά τον κάνω χάζι και θέλω να του παρω κάτι σχετικό. Σίγουρα θα του παρω μια βάση μαχαιριών που του δε γυαλίσει αλλά λυπήθηκε τα 30 ευρώ και δεν την πήρε, και τωρα σκέφτομαι το βιβλίο κ το σεμινάριο αλλά το σε,ιμάτιο θελει προσοχή να βρω κάτι αξιόλογο.. είπα και εγώ Όχι όχι τάσσεται κατα των ουσιών...
DrLo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Όχι όχι τάσσεται κατα των ουσιών... Δεν εννοούσα αυτό, αλλά μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα