Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Μόλις μου ήρθε ένα email από το taxis net ότι μετά απο έλεγχο που έγινε στις 6-6-2017 το όχημα μου ήταν ανασφάλιστο και οτι πρέπει να πληρώσω κάποιο παράβολο 250ευρώ. Το όχημα μου ήταν ασφαλισμένο εως 2-6-2017 και έκανα καινούυργια ασφάλεια στις 7-6-2017. Πρέπει να πληρώσω το συγκεκριμένο παράβολο? Απο 2-6 εως 7-6 που εκανα καινουργια ασφαλεία βρισκόμουν εξωτερικό.

Δημοσ.

Ναι. Ακόμα και αν έπαιζε κάποιο ρόλο (που δεν παίζει), το ότι ήσουν στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι το όχημα δεν κινήθηκε και η ασφάλεια ασφαλίζει το όχημα, όχι τον οδηγό.

Δημοσ.

Yποτιθεται πως ο σκοπός ηταν να βρεθουν οι πραγματικοί ανασφάλιστοι, όχι όσοι επειδή μπορεί να ειχαν κάποιο πρόβλημα καθυστέρησαν 3-4 μέρες να ανανεώσουν ασφάλεια όντας το αυτοκίνητο ακίνητο.

Θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Το θέμα ειναι να τιμωρηθουν οσοι δεν ασφαλίζουν οχήματα, όχι όσοι τα ασφαλίζουν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν έχεις ασφάλεια έστω και για ένα λεπτό, για εκείνο το λεπτό είσαι πραγματικός ανασφαλιστος.

Η ασφάλεια μπορεί να γίνει αρκετές εβδομάδες πριν λήξει η προηγούμενη, με ημερομηνία έναρξης τη λήξη της προηγούμενης.

Απο την άλλη, το ατύχημα μπορεί να γίνει και ένα λεπτό μετά τη λήξη, που είσαι ανασφαλιστος.

Αν ο καθένας ασφαλίζει όποτε θέλει ή μπορεί, κατά την κριση του, καηκαμε.

• Like 2
Δημοσ.

Πως να γίνει ατύχημα ενώ το αμάξι βρισκόταν σε κλειστό πάρκινγκ για τις 4 μέρες που ήταν χωρίς ασφάλεια? Τι να πω μάλλον ήμουν άτυχος.

Δημοσ.

Τελείως βλακώδες όλο αυτό. Τι να πιάσεις επ αυτοφώρω ένα όχημα έχει νόημα, το να κάθεσαι και να το ψάχνεις μέσω taxis είναι καθαρά εισπρακτικό.

Δημοσ.

Τελείως βλακώδες όλο αυτό. Τι να πιάσεις επ αυτοφώρω ένα όχημα έχει νόημα, το να κάθεσαι και να το ψάχνεις μέσω taxis είναι καθαρά εισπρακτικό.

Δεν πειράζει χρωστάει πολλά η χώρα, θα κλείσουν καμιά τρύπα.

Είπαμε το κράτος είναι παράλογο αλλά όταν κάνει κάτι σωστό ας το επικροτούμε.

Βεντουζίτσα και ξυδάκι σε όσους έχουν λεφτά για βενζίνη αλλά για ασφάλεια κάνουν την πάπια. Τώρα πλερώ!!!

• Like 2
Δημοσ.

Στο προκείμενο:

Έχω γνωστό ο οποίος έχει να ασφαλίσει το όχημά του πάνω από 5 χρόνια.

Αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ απλά τυχερούς.

• Like 1
Δημοσ.

Βεντουζίτσα και ξυδάκι σε όσους έχουν λεφτά για βενζίνη αλλά για ασφάλεια κάνουν την πάπια. Τώρα πλερώ!!!

Μα δεν κάνει κάτι σωστό σε αυτή την περίπτωση. Το σωστό είναι να βγάλει την τροχαία στους δρόμους και να κάνει αυτή τους ελέγχους. Δηλαδή αν το αυτοκίνητο μου μπει συνεργείο για κανένα δίμηνο η για το χ, ψ λόγο δε θέλω να το κυκλωφορησω για ένα τέτοιο διάστημα θα πρέπει να το ασφαλίσω; Μη τρελαθούμε τελείως...

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά, αν είναι να πιάσεις έναν κλέφτη ας τον πιάσεις εκείνη τη στιγμή ... σιγά μη κάτσει η αστυνομία να τον ζητα μετά, είναι καθαρά εκδικητικό

ontopic και πέρα από το σχολιασμό των συνήθων ανοησιών του μέσου insomniac, υπάρχει νομίζω κάτι σαν "περίοδος χάριτος" στις ασφάλειες, ότι δηλαδή μια ασφλαιστική συνεχίζει να θεωρεί "ασφαλισμένο" κάποιες μέρες μετά την λήξη. Δε ξέρω ακριβώς σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζεται. Ρώτα τον ασφαλιστή σου και ρώτα και την εφορία αν το πρόστιμο του είναι μαχητό.

Δημοσ.

Στην ειδοποίηση γράφει:

Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει.

Ας μου εξηγήσει κάποιος με ποια λογική ένα όχημα που την 06/06 είχε πινακίδες ανήκει στο σύνολο των κυκλοφορούντων οχημάτων, ενώ το όχημα ενός τσιγγάνου πχ που την 06/06 είχε κατατιθεμένες πινακίδες αλλά κυκλοφορούσε κανονικά δεν ανήκει στο σύνολο των κυκλοφορούντων οχημάτων.

Σωστά, αν είναι να πιάσεις έναν κλέφτη ας τον πιάσεις εκείνη τη στιγμή ... σιγά μη κάτσει η αστυνομία να τον ζητα μετά, είναι καθαρά εκδικητικό

ontopic και πέρα από το σχολιασμό των συνήθων ανοησιών του μέσου insomniac, υπάρχει νομίζω κάτι σαν "περίοδος χάριτος" στις ασφάλειες, ότι δηλαδή μια ασφλαιστική συνεχίζει να θεωρεί "ασφαλισμένο" κάποιες μέρες μετά την λήξη. Δε ξέρω ακριβώς σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζεται. Ρώτα τον ασφαλιστή σου και ρώτα και την εφορία αν το πρόστιμο του είναι μαχητό.

Και πως ακριβώς ορίζεται ο κλέφτης? Ως αυτός που έχει στην κατοχή του λοστό ας πούμε?

Όσο για την "περίοδο χάριτος" που αναφέρεις, έχει πάψει να ισχύει εδώ και χρόνια.

• Moderators
Δημοσ.

Μου ήρθε ειδοποίηση για όχημα το οποίο πουλήθηκε με τιμολόγιο για ανταλλακτικά πριν από 15 χρόνια, του οποίου οι πινακίδες έχουν κατατεθεί από τότε.

Είμαι σίγουρος ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά.

• Like 1
Δημοσ.

Και πως ακριβώς ορίζεται ο κλέφτης? Ως αυτός που έχει στην κατοχή του λοστό ας πούμε?

Κλέφτης είναι αυτός που έχει κλέψει. Ορισμός είναι δε χρειάζεται ερμηνεία.

Αντίστοιχα παραβάτης είναι αυτός που έχει παραβεί κάποιο κανόνα/νόμο/κανονισμός.

Δε καταλαβαίνω τι σε προβληματιζεί στα παραπάνω. Ευκολο είναι νομίζω να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε.

Υπο τη λογική σου αν κάποιος ξερωγω πάρει ένα πιστολι και πυροβολεί γύρω του έχει νόημα να τον πιάσεις μόνο εκείνη τη στιγμή, αν τύχει και δεν τον πιάσεις ... εντάξει μωρέ την άλλη φορά.

Δημοσ.

Συμφωνώ με 1000

Εμένα με χτύπησε στον πίσω προφυλακτήρα πριν κανενα μηνα τυπάς που δεν είχε ασφάλεια και έκανε και τον έξυπνο

Ήρθε τροχαια και τώρα φιλάκια ;)

Λες και είμαστε κορόιδα εμεις που είμαστε νόμιμοι!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...