j0hnn1e Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Aπό τη δική μου εμπειρία, τα πάντα-όλα τα "βολεύουν" στην καμπίνα: τελευταία φορά, από Γκάτγουικ, μέχρι και μουσικά όργανα βόλεψαν, τα πήραν οι αεροσυνοδοί πίσω στους χώρους όπου έχουν τα καροτσάκια με τα ποτά κτλ. Σαφώς το ρισκάρεις αν πας από τους τελευταίους, αλλά δεν μου έχει τύχει ποτέ να στείλουν πράγματα κάτω: μάλιστα, τους έχω δει να κάνουν πάμπολλες φορές τα στραβά μάτια και σε αποσκευές που δεν χωρούσαν με τίποτε στο μεταλλικό πλαίσιο που έχουν στη θύρα αναχώρησης, για να μετρούν υποτίθεται τις διαστάσεις των χειραποσκευών (προφανώς δεν εννοώ να εμφανιστείς με το μπαούλο της γιαγιάς, αλλά αν είναι στις προβλεπόμενες διαστάσεις αλλά τόσο τίγκα που δεν χωράει, το έχω δει να την περνάνε "στο έτσι". Κι όχι μία και δύο φορές). Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει, αλλά σίγουρα κάτι έχει αλλάξει. Όπως λένε τα παιδιά παραπάνω, Ryan και Easy πλέον όσο είσαι στην ουρά και περιμένεις έρχονται και σου λένε εάν θέλεις να βάλεις την βαλίτσα στις αποσκευές. Μετά από τους πρώτους 30-40(τυχαίο παράδειγμα) δεν ρωτάνε, στο δηλώνουν "η βαλίτσα σας θα μπει στις αποσκευές". Υποθέτω λόγω υπερπληρότητας, το έχω δει σε περισσότερες από 5 πτήσεις, το ίδιο ακριβώς
Sheogorath Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Αν θα παει κατω, θα το αποφασισει ο ελενχος αποσκευων με xray (Αστυνομια/security) Και δεν ειναι παντα δωρεαν. Δεν ειναι θεμα της αεροπορικης εταιρειας, σε πρωτη φαση. Μπορεις να το στειλεις κατω, αλλα δεν ειναι δωρεαν, ειναι δωρεαν μονο σε μερικα εισητηρια. Οχι στα super economy. To αν θα περασεις τον ελενχο της αστυνομιας, αν τελικα στο παρει η εταιρεια στο boarding check (σε δευτερη φαςη) τι σε πειραζει; Αυτο ειναι δωρεαν. Αεροπειρατεια θες να κανεις; Μην την δινεις, εγω οταν μου το λενε δεν την δινω. Και συχνα τσακωνομαι. Και μια τριτη φαση, εξω ή μεςα απο το αεροπλανο, ισως στην ζητησουν οι υπαλληλοι της εταιρειας ειναι λιγο σπανιο. Με 2 λογια η security (φαση 1) με τα scanner το μεγαλυτερο προβλημα σου. Καθαρά απο θέμα πληρότητας το έλεγα, αλλά να πω την αλήθεια έχω ταξιδέψει με την αεροσυνοδό πιο δίπλα σε μια σειρά μόνη της να κρατάει καμιά 20αριά βαλίτσες πάνω στα καθίσματα, με τα χέρια απλομένα σαν το χταπόδι. Απο άποψη της ασφάλειας, δεν νομίζω να χτυπήσει κάτι, ακόμα και οδοντόκρεμα που λέει ο λόγος θα πάρω απο εκεί.
DrLo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Και ένα τελευταίο, είδα επιλογή "add insurance" κτλ. Δεν είναι υποχρεωμένοι να σε καλύψουν αν σου χάσουν την βαλίτσα? Θα έχω 2 κουστούμια μέσα και πολλά πουκάμισα. Αυτό στην περίπτωση που δεν προλάβω στους πρώτους 90 για να μπει πάνω. Μέχρι κάποιο όριο. Καταλαβαίνω ότι με την ασφάλεια δηλώνεις εσύ αξία
Zerg13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Αφού επιτρέπουν μικρά μαχαίρια πολύ δύσκολο να έχεις πρόβλημα. Αλλά ας πει και κάποιος που ξέρει σίγουρα. Ποιος στο είπε αυτό; Κανα νυχοκόπτη και ΑΝ. Μόνο στην κοιλιά του αεροπλανου, οτι επιτρέπεται. Χειραποσκευή, με τίποτα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Αν θα παει κατω, θα το αποφασισει ο ελενχος αποσκευων με xray (Αστυνομια/security) Και δεν ειναι παντα δωρεαν. Δεν ειναι θεμα της αεροπορικης εταιρειας, σε πρωτη φαση. Μπορεις να το στειλεις κατω, αλλα δεν ειναι δωρεαν, ειναι δωρεαν μονο σε μερικα εισητηρια. Οχι στα super economy. To αν θα περασεις τον ελενχο της αστυνομιας, αν τελικα στο παρει η εταιρεια στο boarding check (σε δευτερη φαςη) τι σε πειραζει; Αυτο ειναι δωρεαν. Αεροπειρατεια θες να κανεις; Μην την δινεις, εγω οταν μου το λενε δεν την δινω. Και συχνα τσακωνομαι. Και μια τριτη φαση, εξω ή μεςα απο το αεροπλανο, ισως στην ζητησουν οι υπαλληλοι της εταιρειας ειναι λιγο σπανιο. Με 2 λογια η security (φαση 1) με τα scanner το μεγαλυτερο προβλημα σου. Εχεις λογο να μη θες να τη δωσεις. Πχ να εχεις ευθραυστα μεσα ή λαπτοπ. Αφου οι βαλιτσες που πανε στην κοιλια του αεροπλανου κακοποιουνται αρκετα
Sheogorath Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μήπως όλα αυτά στην λίστα είναι σε μεγάλη αποσκευή στην κοιλιά του αεροπλάνου και όχι χειραποσκευή? Και κάτι χαζό, το κουστούμι, μετά πως το "ισιώνω", φαντάζομαι σίδερο όχι. Προφανώς δεν θα το διπλώσω με δύναμη σαν χαρτί αλλά...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Σε βαλιτσα που παει στην κοιλια, μπορεις να βαλεις σχεδον ο,τι θελεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Ποιος στο είπε αυτό; Κανα νυχοκόπτη και ΑΝ. Μόνο στην κοιλιά του αεροπλανου, οτι επιτρέπεται. Χειραποσκευή, με τίποτα. Ψαλιδάκια, λίμες κτλ δεν επιτρέπονται πάντως.
bapel Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Ποιος στο είπε αυτό; Κανα νυχοκόπτη και ΑΝ. Μόνο στην κοιλιά του αεροπλανου, οτι επιτρέπεται. Χειραποσκευή, με τίποτα. Ψαλιδάκια, λίμες κτλ δεν επιτρέπονται πάντως. ελβετικό σουγιά με 6 cm λάμα πάντως, μια χαρά τον έχω περάσει από την ασφάλεια καμιά 10αριά φορές.Την 11η όμως η υπάλληλος επέμενε ότι είναι πάνω από 6 cm (μετρούσε και την βάση που κλείνει,όχι μόνο εκεί που κόβει),και δεν με άφησε να το περάσω.Ξενέρωσα πολύ γιατί ήταν ενθύμιο.Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή όχι και ήταν ανένδοτη στο να το επιτρέψει. Μιλάω για πτήσεις εσωτερικού. 2
iCyd Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Να κανω μια ερωτηση σχετικα με την rayanair επειδη ακουσα κατι κουφο προχθες και ταξιδευω τελη του μηνα. Πλεον χρεωνουν 6ευρω την χειραποσκευη?
Moderators stormrain Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μήπως όλα αυτά στην λίστα είναι σε μεγάλη αποσκευή στην κοιλιά του αεροπλάνου και όχι χειραποσκευή? Και κάτι χαζό, το κουστούμι, μετά πως το "ισιώνω", φαντάζομαι σίδερο όχι. Προφανώς δεν θα το διπλώσω με δύναμη σαν χαρτί αλλά... Οχι σιδερο με τιποτα. Θα το κρεμασεις στην κρεμαστρα με το που το βγαλεις, απλως φροντισε να το διπλωσεις ωστε να εχει λιγο αερα και εννοειται θα το βαλεις πανω πανω για να μη συμπιεστει. Αναλογως με το ποσο επισημη ειναι η περισταση που θα το φορεσεις, μπορεις να το πας και σε καθαριστηριο κατα την αφιξη για να φρεσκαριστει αν εχει γινει ακορντεον, ή να ρωτησεις το ξενοδοχειο, εχουν τετοιες υπηρεσιες. 2
Zerg13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Αν δεν εχουν, πληρωσε μια καθαρηςτρια του δωματιου κατευθειαν αυτη να στο κανει το σιδερωμα ελβετικό σουγιά με 6 cm λάμα πάντως, μια χαρά τον έχω περάσει από την ασφάλεια καμιά 10αριά φορές.Την 11η όμως η υπάλληλος επέμενε ότι είναι πάνω από 6 cm (μετρούσε και την βάση που κλείνει,όχι μόνο εκεί που κόβει),και δεν με άφησε να το περάσω.Ξενέρωσα πολύ γιατί ήταν ενθύμιο.Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή όχι και ήταν ανένδοτη στο να το επιτρέψει. Μιλάω για πτήσεις εσωτερικού. Χειραποσκευη ή στην κοιλια;
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Να κανω μια ερωτηση σχετικα με την rayanair επειδη ακουσα κατι κουφο προχθες και ταξιδευω τελη του μηνα. Πλεον χρεωνουν 6ευρω την χειραποσκευη? Η χειραποσκευη χρεωνεται μονο αν ξεπερνα τα ορια. Πιθανως λοιπον η πηγη απ'οπου το ακουσες να ειχε ξεπερασει τα επιτρεπτα ορια και να επιβαρυνθηκε με το "προστιμο" το οποιο να θεωρησε ως de facto χρεωση ολων των χειραποσκευων. Δεν εχει ακουστει αλλαγη στην πολιτικη της ryanair περι χειραποσκευης. Το αυτο επιβεβαιωνεται και στο site της εταιρειας που αναφερει: "Μπορείτε να μεταφέρετε μία χειραποσκευή δωρεάν στην καμπίνα του αεροσκάφους,πάντοτε βάση των προϋποθέσεων και περιορισμών που προβλέπονται από τους συγκεκριμένους κανονισμούς." 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 ελβετικό σουγιά με 6 cm λάμα πάντως, μια χαρά τον έχω περάσει από την ασφάλεια καμιά 10αριά φορές.Την 11η όμως η υπάλληλος επέμενε ότι είναι πάνω από 6 cm (μετρούσε και την βάση που κλείνει,όχι μόνο εκεί που κόβει),και δεν με άφησε να το περάσω.Ξενέρωσα πολύ γιατί ήταν ενθύμιο.Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή όχι και ήταν ανένδοτη στο να το επιτρέψει. Μιλάω για πτήσεις εσωτερικού. 3-4 φορές έχω ξεχάσει τη λίμα μου στην τσάντα και μου την έχουν πάρει, για πτήσεις εξωτερικού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα