Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το οτι υπαρχουν μερικοι που το κανουν ακομα και για 1 ευρο... ναι οντως υπαρχουν...

αμα σας χαλαει τοσο πολυ να λετε 2-3 οχι σε αυτους τοτε τι να πω... μην το πουλατε καν?

αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις οπου ο πωλητης ζηταει τα κερατα του....  

και δεν ειμαστε 350 μυρια οπως στο μουρικα να εχεις και επιλογες...

ενα περασμα απο τις αγγελιες εδω μεσα θα δειτε οτι υπαρχουν μπακαλιδες που προσπαθουν να πουλησουν φυκια για μεταξωτες κορδελες

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το παζαρι στις αγγελιες δεκτο, οταν γινεται αφου εχεις δειξει οτι θα το παρεις το ρημαδι. Να υπαρχει ενδιαφερον, να εχουμε συμφωνησει στα υπολοιπα και να ζητας ενα κατι παρακατω, ΑΝ ειναι λογικο.

Αμα στο πρωτο μηνυμα θες να ριξεις την τιμη και παζαρια ΔΕΝ ξερεις να κανεις και θα φας ακυρο

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Άλλαξε ο τίτλος από «Έλληνες και Negotiation» σε «Έλληνες και παζάρια» για δύο λόγους:

α) η γλώσσα του forum είναι η ελληνική. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούμε αγγλική ορολογία όταν υπάρχει δόκιμος όρος στην γλώσσα του forum.

β) το "Negotiation" έχει άλλη έννοια από το "παζάρι" - την οποία προφανώς δεν γνωρίζει ο νηματοθέτης (topic starter). 

Για όσους ενδιαφέρονται για το "παζάρι" στην αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται το «haggle». 

• Like 8
Δημοσ.

1. Ειμαστε φτωχος λαος και 2. Το θεωρουμε μαγκια να ριξουμε τη τιμη/να "κοροϊδεψουμε" τον αλλον. Οι μουσουλμανοι ειναι οι χειροτεροι σ'αυτα, μετα ασιατες (κυριος κινεζοι) και καπου στη μεση ειναι οι ελληνες. Σε μαγαζια εξω δε κανουμε παζαρια γιατι το παιζουμε και καποιοι..οπως και ο λογος που θελουμε να κερναμε

φτωχοι στο μυαλο ειμαστε.

δεν εχουμε να παρουμε ψωμι και ασχολουμαστε με iphone και bmw..

• Like 1
Δημοσ.

Το παζάρι είναι αρκετό ανούσιο, από την άποψη ότι αντί να βάλεις μια λογική τιμή εξαρχής - που θα είσαι και εσύ ευχαριστημένος και ο αγοραστής - μπαίνεις σε μία διαδικασία σπαταλης χρόνου και φαιάς ουσίας να παζαρεύεις την τιμή, για να καταλήξεις νομοτελειακά σε εκείνη τη λογική τιμή που θα έπρεπε να είχες σκεφτεί από την αρχή και να τη δήλωνες ακατέβατη. Και όλο αυτό για να βγει από τη μύγα ξύγκι, μήπως βρεθεί ένας στους χίλιους ανυποψίαστος για να τον εξαπατήσεις με την υψηλή τιμή. 

• Like 1
Δημοσ.

1. Ειμαστε φτωχος λαος και 2. Το θεωρουμε μαγκια να ριξουμε τη τιμη/να "κοροϊδεψουμε" τον αλλον. Οι μουσουλμανοι ειναι οι χειροτεροι σ'αυτα, μετα ασιατες (κυριος κινεζοι) και καπου στη μεση ειναι οι ελληνες. Σε μαγαζια εξω δε κανουμε παζαρια γιατι το παιζουμε και καποιοι..οπως και ο λογος που θελουμε να κερναμε

στο υπολοιπο κειμενο αντε εν μερη θα συμφωνησω διαφοροποιω την αποψη μου στο κειμενο σε αυτο που εγραψα νωριτερα ,εννοωντας πως ο ελληνας οταν πουλαει κατι βαζει τιμες εξωπραγματικες πολλες φορες μπας και βρει ενα κοροιδο.

Το οτι κερναμε που κολλαει

Δημοσ.

φτωχοι στο μυαλο ειμαστε.

δεν εχουμε να παρουμε ψωμι και ασχολουμαστε με iphone και bmw..

Και τα 10816286 των ατόμων;

Δημοσ.

καλα πρωτον η εξυπναδα ειναι προνομοιο λιγων ατομων δεν εχει να κανει με ελληνες ή μη ελληνες δευτερον ολοι οι χαζοι νομιζουν οτι ειναι εξυπνοι και τριτον ειναι οφτοπικ το ολο κονσεπτ της απαντησης σου

• Moderators
Δημοσ.

Eχει πλακα οτι στα μαγαζια πληρωνουν αμεσως και χωρις δισταγμο

Συγγνώμη, πως ειπατε? :lol: :lol: :lol:

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Συγκνωμη? :huh:

Λες οτι στα μαγαζια δεν κανουν παζαρια και μου εκανε εντύπωση καθως κατι τετοιο απεχει παρασαγγας απο την πραγματικότητα :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Λες οτι στα μαγαζια δεν κανουν παζαρια και μου εκανε εντύπωση καθως κατι τετοιο απεχει παρασαγγας απο την πραγματικότητα :lol:

Πηγες ποτε Πλαισιο ή στη καφετερια και... παζαρεψες τη τιμη?

Αλλα η απορια μου ηταν αλλη, γιατι τη λες 'συΓΓνωμη'?

• Moderators
Δημοσ.

Πηγες ποτε Πλαισιο ή στη καφετερια και... παζαρεψες τη τιμη?

Αλλα η απορια μου ηταν αλλη, γιατι τη λες 'συΓΓνωμη'?

Εχω ζητησει καλυτερη τιμη στο Πλαίσιο και την εχω παρει. Σε καφετέριες οχι. Αλλα οπως και να εχει εγω ειμαι ενας αλλα επειδη παντα εργαζόμουν στη λιανικη, βλεπω πολλους :)

Απαντηση στο συγγνώμη θα βρεις παρακατω

https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=1524.0

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...