Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγες ποτε Πλαισιο ή στη καφετερια και... παζαρεψες τη τιμη?

Αλλα η απορια μου ηταν αλλη, γιατι τη λες 'συΓΓνωμη'?

Στο MediaMarkt πιάνεται?

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τον υπαλληλο παζαρευετε τη τιμη? Αν σας το δωσει κατω από τη καθορισμενη, μετα θα πρεπει να πληρωσει τη διαφορα απ τη τσεπη του...

• Moderators
Δημοσ.

Με τον υπαλληλο παζαρευετε τη τιμη? Αν σας το δωσει κατω από τη καθορισμενη, μετα θα πρεπει να πληρωσει τη διαφορα απ τη τσεπη του...

Εχουν συγκεκριμένο (ή όχι) ποσοστο έκπτωσης που μπορουν να κάνουν οι υπάλληλοι σε καθε καταστημα λιανικης. Πρακτικα εσυ ως πελατης προσπαθεις να κανεις match το ποσοστο αυτο. Το λεγομενο παζαρι.

Δημοσ.

Ποιο είναι το θέμα μας εδώ? Το αν γίνονται παζάρια, ή το ποιος κερδίζει/χάνει περισσότερα?

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πηγες ποτε Πλαισιο ή στη καφετερια και... παζαρεψες τη τιμη?

Αλλα η απορια μου ηταν αλλη, γιατι τη λες 'συΓΓνωμη'?

Λεξιλόγιο δημοτικού...

Στο MediaMarkt πιάνεται?

Και εγώ στο media markt έχω κάνει price match τιμή κωτσόβολου.

Δημοσ.

O καθε υπαλληλος εχει δικαιωμα να κανει τοση εκπτωση οση του οριζει η ιδια η εταιρεια.

Αρα σαφως και μπορει να κανει καλυτερη τιμη, οταν ο πελατης ζητησει  να του κατεβασει την τιμη...

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί η εταιρεία δεν ενσωματώνει την έκπτωση στη τιμή ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν την ίδια ευκαιρία;

Δεν ξερω αν το ρωτας σοβαρα αυτο, αλλα αν ναι, η απαντηση ειναι διοτι δε λειτουργει ετσι το εμποριο. Η εταιρεια δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα, εχει ως στοχο το κερδος και πιο συγκεκριμενα το δικο της κερδος.

• Like 2
Δημοσ.

Το αντιλαμβάνομαι. Προφανώς είναι θέμα ελληνικής νοοτροπίας. Κέρδος η εταιρεία βγάζει έτσι κι αλλιώς.

Όταν η εταιρεία πχ βάζει +30% της τιμής κάτι και μετά το κατεβάζει -30% δεν χάνει κάτι η εταιρεία.

Ο πελάτης ξεγελιέται. Όπως απαντήθηκε ικανοποιεί τον εγωισμό του αγοραστή.

Όταν όμως έρχονται οι "χαζοί"¨και το αγοράζουν +30% τότε γιατί και πάλι να το κατεβάσει.

Στο εξωτερικό όταν κάνουν εκπτώσεις το εννοούν πραγματικά.

• Moderators
Δημοσ.

Το αντιλαμβάνομαι. Προφανώς είναι θέμα ελληνικής νοοτροπίας. Κέρδος η εταιρεία βγάζει έτσι κι αλλιώς.

Όταν η εταιρεία πχ βάζει +30% της τιμής κάτι και μετά το κατεβάζει -30% δεν χάνει κάτι η εταιρεία.

Ο πελάτης ξεγελιέται. Όπως απαντήθηκε ικανοποιεί τον εγωισμό του αγοραστή.

Όταν όμως έρχονται οι "χαζοί"¨και το αγοράζουν +30% τότε γιατί και πάλι να το κατεβάσει.

Στο εξωτερικό όταν κάνουν εκπτώσεις το εννοούν πραγματικά.

Δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις.

Ειμαι καταστημα και πουλαω ενα τζην 100 ευρω σε ολους με Χ ποσοστο κερδους. Εσυ ερχεσαι και μου λες "εχω 80 ευρω πανω μου, θελω το τζην, σε συμφερει να παιξεις μια φορα με λιγοτερο απο Χ κερδος?" αναλογα ποσο ειναι το Χ, σου λεω ναι και το αγοραζεις, ή οχι και δινεις 90 και το παιρνεις ξερωγω.

Ποια ειναι η ενσταση σου, γιατι κατ'εξαιρεση σε εσενα θα το δωσω 80 και ο Μπαμπης που δεν ζητησε εκπτωση θα το παρει 100? Ε αφου 100 ειναι η αναγραφομενη τιμη με βαση το κερδος που θελω να εχω.

Να μου πεις για τις εκπτωσεις, μαζι σου, αλλα αυτο ειναι εντελως αλλο θεμα, οι θεσμοθετημενες επισημες εκπτωσεις που ειναι αυστηρα ιδιες για ολους τους πελατες ΚΑΙ συγκεκριμενες, δεν εχουν καμια σχεση με το παζαρεμα.

Ελπιζω να βοηθησα :)

Δημοσ.

Ναι βασικά αυτή είναι η ένστασή μου. 

Γιατί γίνεται αυτή η εξαίρεση. Ναι το ξέρω δεν θα βρω άκρη ούτε την απάντηση.

Απλώς νιώθω ο βλάκας της υπόθεσης να μην κάνω παζάρια και να κλαψουρίζω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...