Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βότκα με βότκα έχει διαφορά.. αλλιώς την φτιάχνουν στην Πολωνία(belvedere) αλλιώς στην Ουκρανία αλλιώς στην Ρωσία.

Οι πολωνοι την φτιάχνουν κυρίως από πατάτα οι Ουκρανοί από δημητριακά και οι ρωσοι την φτιάχνουν ακόμα και από φρούτα

Επεξ/σία από mak3don
Δημοσ.

Ουίσκι σκέτο, malt και bourbon.

 

Είμαι του γλυκόπιοτου, άρα έχω σαν αγαπημένα Glenrothes-Macallan και Jack Daniel's Single Barrel. Πάντα έχω κι ένα Talisker όμως για να σπάω που και που τη μονοτονία. 

  • Like 1
Δημοσ.

Βότκα με βότκα έχει διαφορά.. αλλιώς την φτιάχνουν στην Πολωνία(belvedere) αλλιώς στην Ουκρανία αλλιώς στην Ρωσία.

Οι πολωνοι την φτιάχνουν κυρίως από πατάτα οι Ουκρανοί από δημητριακά και οι ρωσοι κάνουν και από τα δύο

Κάνε ένα τυφλό τεστ και έλα να μας το ξαναγράψεις

Δημοσ.

Το ουισκι λογω της ιδιαιτερης γευσης του αλλοι το αγαπανε κι αλλοι αγαπανε να το μισουν.

Η βοτκα απο την αλλη ειναι πολυ πιο ουδετερη, αρα πινεται και πιο ευκολα με το αναλογο συμπληρωμα που βαζει ο καθενας για να δωσει τη γευση που επιθυμει.

 

Και τα δυο καλα ειναι, συνηθως για διαφορετικες καταστασεις.

Το ουισκι πιο χειμωνιατικο και πιο αντρικο ποτο, η βοτκα προτιμοτερη οταν συνοδευεσαι (ειτε εξω, ειτε στο...σπιτι), ή οταν υπαρχουν γυναικες στην παρεα γενικως.

 

Απο την αλλη δεν υπαρχουν μονο αυτα τα 2 ποτα για να τιθενται τετοια διληματα.

Δημοσ.

Σε μια ζεστή μέρα όπως τη σημερινή το ουίσκι δε νομίζω ότι κατεβαίνει με τίποτα

 

Νομίζω από Οκτωβριο πάλι θα αξίζει

 

Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε στοιχεία πωλήσεων σε μια ζεστή χώρα όπως η δική μας για να συγκρίνουμε ζεστούς και κρύους μήνες

Δημοσ.

Ουίσκι τέτοια περίοδο, μόνο φθηνό που δεν είναι (τόσο μεγάλο) έγκλημα να το αραιώσεις με πάγο ή κάποιο αναψυκτικό/σόδα.

 

Βέβαια υπάρχουν και περιοχές στην Ελλάδα που η θερμοκρασία το βράδυ πέφτει στους ~10°C ακόμα και αυτές τις μέρες, οπότε εκεί μια χαρά καταναλώνεται και σκέτο.

Δημοσ.

Κάνε ένα τυφλό τεστ και έλα να μας το ξαναγράψεις

 

Έχω κάνει το τεστ που προτείνεις ουκ ολίγες φορές, δεδομένου τού γεγονότος ότι, εδώ που βρίσκομαι, έχω να επιλέξω και να δοκιμάσω εκατοντάδες είδη και μάρκες vodka, διάφορων προελεύσεων.

 

Ισχύει 100% αυτό που λέει ο mak3don.

Δημοσ.

ρουμι , spicy :)

αλλαξα μια φορα μαρκα φυσικα και με κτυπησε κεφαλι οποτε captain morgan.

ουισκι πινω terachers και καποτε dewarts.

βοτκα συνηθως αποφευγω ....

Δημοσ.

Έχω κάνει το τεστ που προτείνεις ουκ ολίγες φορές, δεδομένου τού γεγονότος ότι, εδώ που βρίσκομαι, έχω να επιλέξω και να δοκιμάσω εκατοντάδες είδη και μάρκες vodka, διάφορων προελεύσεων.

 

Ισχύει 100% αυτό που λέει ο mak3don.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2008-05-23/worlds-best-vodka-its-anybodys-guessbusinessweek-business-news-stock-market-and-financial-advice

 

Και μιλάμε για σκέτη έτσι;

Βάλε πορτοκαλάδα και λεμόνια κλπ ή έστω πάγο και πες μου ότι τις ξεχωρίζεις.

Δημοσ.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2008-05-23/worlds-best-vodka-its-anybodys-guessbusinessweek-business-news-stock-market-and-financial-advice

 

Και μιλάμε για σκέτη έτσι;

Βάλε πορτοκαλάδα και λεμόνια κλπ ή έστω πάγο και πες μου ότι τις ξεχωρίζεις.

 

Δεν το διαβάζω όλο αυτό, sorry. Άσε που δε μού λένε τίποτα τα όποια στοιχεία, οι αναλύσεις και τα τεστ.

 

Πίνω vodka εδώ και δέκα συνεχή χρόνια, δοκιμάζω μάρκες, ποιότητες και προελεύσεις, οπότε θεωρώ ότι κάτι μπορώ να καταλάβω.

 

Παρεμπιπτόντως δε, πριν έρθω εδώ και έχοντας εμπειρία σχεδόν αποκλειστικά από paint removers τύπου absolut, τα ίδια και χειρότερα από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα έλεγα, σε όποιον υποστήριζε ότι η vodka είναι κατάλληλη για οτιδήποτε άλλο εκτός από εντριβή.

 

(Προφανώς μιλάμε για σκέτη, όταν αναφερόμαστε σε διαφορές γεύσης. Τι λεμόνια, πορτοκάλια και μανταρίνια; Μόνο για τη vodka ισχύει αυτό και το αναφέρεις; Σε ποιο ποτό θα ψάξει να διακρίνει κάποιος - που στέκει στα καλά του, εννοώ... - τις πραγματικές διαφορές από ετικέτα σε ετικέτα, εφόσον αυτό θα έχει προσμίξεις; )  

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν το διαβάζω όλο αυτό, sorry. Άσε που δε μού λένε τίποτα τα όποια στοιχεία, οι αναλύσεις και τα τεστ.

 

Πίνω vodka εδώ και δέκα συνεχή χρόνια, δοκιμάζω μάρκες, ποιότητες και προελεύσεις, οπότε θεωρώ ότι κάτι μπορώ να καταλάβω.

 

Παρεμπιπτόντως δε, πριν έρθω εδώ και έχοντας εμπειρία σχεδόν αποκλειστικά από paint removers τύπου absolut, τα ίδια και χειρότερα από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα έλεγα, σε όποιον υποστήριζε ότι η vodka είναι κατάλληλη για οτιδήποτε άλλο εκτός από εντριβή.

 

(Προφανώς μιλάμε για σκέτη, όταν αναφερόμαστε σε διαφορές γεύσης. Τι λεμόνια, πορτοκάλια και μανταρίνια; Μόνο για τη vodka ισχύει αυτό και το αναφέρεις; Σε ποιο ποτό θα ψάξει να διακρίνει κάποιος - που στέκει στα καλά του, εννοώ... - τις πραγματικές διαφορές από ετικέτα σε ετικέτα, εφόσον αυτό θα έχει προσμίξεις; )

Κοίτα δεν αμφισβητώ ότι αν πίνεις μόνο βότκα και καλή όπως λες ποιότητα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αν έχεις εξαιρετική ικανότητα στη γεύση να καταλάβεις διαφορά.

 

Ο μέσος τύπος που θα πιεί μια φορά absolut και μετά μια grey goose ξέρω γω δε θα καταλάβει καμία διαφορά.

Ενώ αν πιεί ένα Glenrothes και μετά ένα caol Isla παίζει να νομίζει ότι είναι και άλλα ποτά.

 

Οπότε σαφώς γευστικά η βότκα μπορεί να μικροδιαφορες αλλά όχι για τον μέσο πότη και όχι με παγάκια 3 κιλά και χυμούς.

 

Προφανώς το περί παγακιων και χυμών αφορά όλα τα ποτά.

 

 

Υγ. Μην ακούτε κανένα. Με τον κλιματισμό στους 22 τη γυναίκα δίπλα ντυμένη Εσκιμώο να τουρτουρίζει και ένα καλό βιβλίο ακόμα και στους 40 βαθμούς πίνεται σκέτο.

post-222241-0-28794300-1498311671_thumb.jpg

post-222241-0-53249200-1498311769_thumb.jpg

Δημοσ.

Ουίσκι τέτοια περίοδο, μόνο φθηνό που δεν είναι (τόσο μεγάλο) έγκλημα να το αραιώσεις με πάγο ή κάποιο αναψυκτικό/σόδα.

 

Βέβαια υπάρχουν και περιοχές στην Ελλάδα που η θερμοκρασία το βράδυ πέφτει στους ~10°C ακόμα και αυτές τις μέρες, οπότε εκεί μια χαρά καταναλώνεται και σκέτο.

Υγ. Μην ακούτε κανένα. Με τον κλιματισμό στους 22 τη γυναίκα δίπλα ντυμένη Εσκιμώο να τουρτουρίζει και ένα καλό βιβλίο ακόμα και στους 40 βαθμούς πίνεται σκέτο.

Whiskey Sour

Old fashioned

Ειδικα το whiskey sour με bulleit πινεται 24/7/365

Δημοσ.

Διαφορετικής σχολής μεταξύ τους, το ένα είναι Ιρλανδικό και το άλλο Σκωτσέζικο.

 

Το Jameson πάντως έχει φανατικούς θαυμαστές.

 

Το Teacher's έχει περάσει στη Beam Suntory, και πολλοί λένε ότι δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά. Τείνω να συμφωνήσω, αλλά για μένα παραμένει καλύτερο από τα περισσότερα στο ίδιο και ελαφρώς μεγαλύτερο price range.

 

Για ουίσκι πάντως υπάρχει dedicated νήμα.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...