shreder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Για πολλούς λόγους, τους οποίους δεν ξέρω. Αν ήταν να μαντέψω, ο σημαντικότερος λόγος γι' αυτό που λες θα ήταν γιατί δεν είναι αισχροκέρδεια. Το ότι εσύ βρήκες κάτι κάπου φθηνότερα δεν αποδεικνύει και πολλά πράγματα. Το ότι βρήκα κάτι κάπου φθηνότερα σημαίνει ότι ο πωλητής που το πουλάει ακριβά δεν έχει κάνει έρευνα αγοράς και για αυτό δεν γνωρίζει τις τιμές της αγοράς με αποτέλεσμα να αισχροκερδεί και μάλιστα εσκεμένα επειδή ακριβώς δεν γνωρίζει την αγορά.
Moderators Kercyn Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Το ότι βρήκα κάτι κάπου φθηνότερα σημαίνει ότι ο πωλητής που το πουλάει ακριβά δεν έχει κάνει έρευνα αγοράς και για αυτό δεν γνωρίζει τις τιμές της αγοράς με αποτέλεσμα να αισχροκερδεί και μάλιστα εσκεμένα επειδή ακριβώς δεν γνωρίζει την αγορά. Αδυνατώ ν' ακολουθήσω τη λογική σου. Δηλαδή αν εγώ έχω ψιλικατζίδικο θα πρέπει να κάνω μια παγκόσμια έρευνα αγοράς για κάθε προϊόν που πουλάω, να την κρατάω πλήρως επικαιροποιημένη, να λαμβάνω υπ' όψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε οικονομίας και περιοχής η οποία πουλάει τα ίδια αντικείμενα με μένα, και στη συνέχεια αφού έχω λάβει όλα αυτά υπ' όψη να βγάζω την τιμή για τα δικά μου προϊόντα, η οποία παράλληλα θα πρέπει να συμφωνεί και με την αυθαίρετη εκτίμηση του κάθε τυχαίου που δεν έχει ιδέα από εμπόριο ή οικονομικά;
giorgosxristou Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Απαντηση και στον φιλο μου που λεει να ανοιξω ενα μαγαζι να πουλαω στο 1/3 να γινω ωνασης και στον Αριστείδη Χρόνια τώρα ξέρεις το εμπόριο είναι έτσι Τι να κάνουμε τώρα που εσύ δε βρίσκεις το καλώδιο που θέλεις δίπλα στο σπίτι σου, στη τιμή που το πουλάει το eshop στη Κίνα και ετοιμοπαράδοτο ; μην βγαίνουν ομως στα ΜΜΕ και κλαίγονται για τα μαγαζιά τους που κλείνουν και οτι ανθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο απο το εξωτερικό... μπορούν και καλύτερα!Τωρα αν εσενα σου περισσεύουν και θες να πληρώνεις γα#$%τικα δικαίωμα σου και καλα κανεις,το μαγαζι για να γίνεις Ωνάσης το έχουν κάνει είδη,πχ μεγαλη αλυσιδα παιγνιδιών και με οικιακα ειδη ,Ζαρα κτπ...!το κολπο με τις εκτωσεις?τιμή μπουφάν σήμερα 100 ευρώ πας σε περίοδο εκπτωσεων 150 ευρω - 20% και το αγοράζεις και πιο ακριβά απο πριν,ειναι πολλα!Υπήρχε περίοδος που τον πελάτη τον βιαζανε οσο θέλανε! πλέον μεγαλο ποσοστο κανει ερευνα αγορας!Αλλα μην περιμένουν να εχουν απαιτήσεις απο τον Ελληνα καταναλωτή. Αδυνατώ ν' ακολουθήσω τη λογική σου. Δηλαδή αν εγώ έχω ψιλικατζίδικο θα πρέπει να κάνω μια παγκόσμια έρευνα αγοράς για κάθε προϊόν που πουλάω, να την κρατάω πλήρως επικαιροποιημένη, να λαμβάνω υπ' όψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε οικονομίας και περιοχής η οποία πουλάει τα ίδια αντικείμενα με μένα, και στη συνέχεια αφού έχω λάβει όλα αυτά υπ' όψη να βγάζω την τιμή για τα δικά μου προϊόντα, η οποία παράλληλα θα πρέπει να συμφωνεί και με την αυθαίρετη εκτίμηση του κάθε τυχαίου που δεν έχει ιδέα από εμπόριο ή οικονομικά; Ο τυχαίος πηγε αλλου και εσυ καθεσαι και σκοτώνεις μηγες!και σου απανταω απο πανω μονολεκτικα "Ναι",αν ολα τα ψιλικατζιδικα της περιοχης σου πουλαν την κοκακολα 2 με 2,2 ευρω το μπουκαλι και εσυ πουλας 3.5 θα με δεις μια φορα!και ναι οι ψιλικατζήδες κοιτάνε πόσο πουλάνε οι γυρο τους! Ο τυχαιος ειναι ο πελατης,αν δει μεγαλη διαφορα στην τιμη φιλε μου τον εχασες και ας μην ξερει ουτε ποσο κανει 1+1 ας ειναι και αγράμματος !οι εποχες δεν επιτρέπουν υπερεκτιμησεις στα προ'ι'οντα!
Moderators Kercyn Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Ο τυχαίος πηγε αλλου και εσυ καθεσαι και σκοτώνεις μηγες!και σου απανταω απο πανω μονολεκτικα "Ναι",αν ολα τα ψιλικατζιδικα της περιοχης σου πουλαν την κοκακολα 2 ευρω το μπουκαλι και εσυ πουλας 3.5 θα με δεις μια φορα!και ναι οι ψιλικατζήδες κοιτάνε πόσο πουλάνε οι γυρο τους! Ο shreder δε μίλησε για τους γύρω, υπονόησε ότι το κατάστημα θα έπρεπε να έχει κάνει έρευνα αγοράς και να ξέρει πόσο πουλάνε το ίδιο καλώδιο στην Αγγλία και την Κίνα (!!!). Απαντάς σε κάτι τελείως διαφορετικό απ' αυτό που λέω εγώ, αλλά οκ. Αν λοιπόν γύρω μου πουλάνε κάτι 2 ευρώ κι εγώ το πουλάω 3μισι, καλά θα κάνεις και δε θα το αγοράσεις ποτέ. Αυτό είναι το όλο νόημα. Το πρόβλημά σου μ' αυτό που είπα ποιο είναι ακριβώς, γιατί δεν κατάλαβα.
fakiris31 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δεν ειμαι έμπορος απλά παλιά είχα τεβε. Σκέψου ότι στην εφορία από τα 10 ευρώ θα πάνε τουλάχιστον τα μισά. Άρα ο έμπορος δεν θα βγάλει 10 Αλλά 5 ευρώ. Επίσης σκέψου πόσα εκατομμύρια πελάτες έχει ο κινέζος ο άγγλος και ο Έλληνας. Όπως απλά το σκέφτομαι αυτός με τους περισσότερους πελάτες πρέπει να το έχει λίγο ποιο ακριβό για να βγάλει ένα κέρδος που θα έχει την επειχηρηση κερδοφόρα και όχι ζημιογόνα. Ότι ισχύει και για μια αγορά ενός χωριού με μιας πόλης. Δεν γίνεται να είναι ίδιες οι τιμές. Οπότε αν πεις ότι θα πουλήσει σε 5 φορές περισσότερους πελάτες ο κινέζος απο τα 5 ευρώ πάει 1.....
agamoi-thytai Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Πάντως εύκολα βγάζουμε κλέφτη έναν έλληνα έμπορο. Συνεχίστε να ταϊζετε την άγνοια σας. 2
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Απαντηση και στον φιλο μου που λεει να ανοιξω ενα μαγαζι να πουλαω στο 1/3 να γινω ωνασης και στον Αριστείδη μην βγαίνουν ομως στα ΜΜΕ και κλαίγονται για τα μαγαζιά τους που κλείνουν και οτι ανθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο απο το εξωτερικό... μπορούν και καλύτερα!Τωρα αν εσενα σου περισσεύουν και θες να πληρώνεις γα#$%τικα δικαίωμα σου και καλα κανεις,το μαγαζι για να γίνεις Ωνάσης το έχουν κάνει είδη,πχ μεγαλη αλυσιδα παιγνιδιών και με οικιακα ειδη ,Ζαρα κτπ...!το κολπο με τις εκτωσεις?τιμή μπουφάν σήμερα 100 ευρώ πας σε περίοδο εκπτωσεων 150 ευρω - 20% και το αγοράζεις και πιο ακριβά απο πριν,ειναι πολλα!Υπήρχε περίοδος που τον πελάτη τον βιαζανε οσο θέλανε! πλέον μεγαλο ποσοστο κανει ερευνα αγορας!Αλλα μην περιμένουν να εχουν απαιτήσεις απο τον Ελληνα καταναλωτή. Εγώ δε διαφωνώ κάπου μαζί σου Άλλο αυτό που λες εσύ, άλλο αυτό που γράφτηκε περί νομοθέτησης περιθωρίων κέρδους στο λιανεμπόριο
slr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Απαντηση και στον φιλο μου που λεει να ανοιξω ενα μαγαζι να πουλαω στο 1/3 να γινω ωνασης και στον Αριστείδη μην βγαίνουν ομως στα ΜΜΕ και κλαίγονται για τα μαγαζιά τους που κλείνουν και οτι ανθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο απο το εξωτερικό... μπορούν και καλύτερα!Τωρα αν εσενα σου περισσεύουν και θες να πληρώνεις γα#$%τικα δικαίωμα σου και καλα κανεις,το μαγαζι για να γίνεις Ωνάσης το έχουν κάνει είδη,πχ μεγαλη αλυσιδα παιγνιδιών και με οικιακα ειδη ,Ζαρα κτπ...!το κολπο με τις εκτωσεις?τιμή μπουφάν σήμερα 100 ευρώ πας σε περίοδο εκπτωσεων 150 ευρω - 20% και το αγοράζεις και πιο ακριβά απο πριν,ειναι πολλα!Υπήρχε περίοδος που τον πελάτη τον βιαζανε οσο θέλανε! πλέον μεγαλο ποσοστο κανει ερευνα αγορας!Αλλα μην περιμένουν να εχουν απαιτήσεις απο τον Ελληνα καταναλωτή. Ο τυχαίος πηγε αλλου και εσυ καθεσαι και σκοτώνεις μηγες!και σου απανταω απο πανω μονολεκτικα "Ναι",αν ολα τα ψιλικατζιδικα της περιοχης σου πουλαν την κοκακολα 2 με 2,2 ευρω το μπουκαλι και εσυ πουλας 3.5 θα με δεις μια φορα!και ναι οι ψιλικατζήδες κοιτάνε πόσο πουλάνε οι γυρο τους! Ο τυχαιος ειναι ο πελατης,αν δει μεγαλη διαφορα στην τιμη φιλε μου τον εχασες και ας μην ξερει ουτε ποσο κανει 1+1 ας ειναι και αγράμματος !οι εποχες δεν επιτρέπουν υπερεκτιμησεις στα προ'ι'οντα! Συγνώμη για να καταλάβω, αν τα ψιλικατζίδικα στο Πεκίνο πουλάνε την coca-cola 30cents εσύ θα ισχυριστείς ότι όλα τα ψιλικατζίδικα της Ελλάδας αισχροκερδούν; Έχεις κάποια αμυδρή ιδέα από τα τα κόστη και την φορολογία μιας επιχείρισης; Πιστεύεις ότι ο επιχειρηματίας δεν θα ήθελε το μαγαζί του να είναι γεμάτο από κόσμο; Πάντως στο skroutz για το PCIE CABLE EXTENDER, η τιμή που παραπονιέσαι είναι η πιο φτηνή....
giorgosxristou Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Εγώ δε διαφωνώ κάπου μαζί σου Άλλο αυτό που λες εσύ, άλλο αυτό που γράφτηκε περί νομοθέτησης περιθωρίων κέρδους στο λιανεμπόριο Μαλλον δεν καταλαβα καλα ζηταω συγνωμη . Δεν ειμαι έμπορος απλά παλιά είχα τεβε. Σκέψου ότι στην εφορία από τα 10 ευρώ θα πάνε τουλάχιστον τα μισά. Άρα ο έμπορος δεν θα βγάλει 10 Αλλά 5 ευρώ. Επίσης σκέψου πόσα εκατομμύρια πελάτες έχει ο κινέζος ο άγγλος και ο Έλληνας. Όπως απλά το σκέφτομαι αυτός με τους περισσότερους πελάτες πρέπει να το έχει λίγο ποιο ακριβό για να βγάλει ένα κέρδος που θα έχει την επειχηρηση κερδοφόρα και όχι ζημιογόνα. Ότι ισχύει και για μια αγορά ενός χωριού με μιας πόλης. Δεν γίνεται να είναι ίδιες οι τιμές. Οπότε αν πεις ότι θα πουλήσει σε 5 φορές περισσότερους πελάτες ο κινέζος απο τα 5 ευρώ πάει 1..... 700 ευρω τεβε /44 εργάσιμες=15,90 η ημερα,δεν ειναι απο καθε προιον αυτο το ποσό αλλα το εχει σπάσει πανω στις τιμες τους,μπορεί να ειναι 30 λεπτα του ευρω έως και 15,90 αν πουλαει μονο ενα προιον την ημερα. Πάντως εύκολα βγάζουμε κλέφτη έναν έλληνα έμπορο. Συνεχίστε να ταϊζετε την άγνοια σας. Δεν τον ειπα κλέφτη! Συγνώμη για να καταλάβω, αν τα ψιλικατζίδικα στο Πεκίνο πουλάνε την coca-cola 30cents εσύ θα ισχυριστείς ότι όλα τα ψιλικατζίδικα της Ελλάδας αισχροκερδούν; Έχεις κάποια αμυδρή ιδέα από τα τα κόστη και την φορολογία μιας επιχείρισης; Πιστεύεις ότι ο επιχειρηματίας δεν θα ήθελε το μαγαζί του να είναι γεμάτο από κόσμο; Πάντως στο skroutz για το PCIE CABLE EXTENDER, η τιμή που παραπονιέσαι είναι η πιο φτηνή.... Ξερω απο πρωτο χερι φιλε μου για τα χρέη, Αν για παράδειγμα κανει εισαγωγη την κοκα κολα απο κινα και την πουλουν εκει 30 σεντς και μπορεις να την παραγγείλεις με 30 σεντς απο κινα και την πουλαει ο φιλος ελληνας 3 ευρω δεν θα σου φανεί κάπως??
slr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Αν για παράδειγμα κανει εισαγωγη την κοκα κολα απο κινα και την πουλουν εκει 30 σεντς και μπορεις να την παραγγείλεις με 30 σεντς απο κινα και την πουλαει ο φιλος ελληνας 3 ευρω δεν θα σου φανεί κάπως?? Αν ένας την πουλάει 3 ευρώ και όλοι οι υπόλοιποι την πουλάνε 60 σεντς θα μου φανεί κάπως. Αν την πουλάνε ΟΛΟΙ 3ευρώ είναι αισχροκέρδεια; Γιατί εσύ δεν κάνεις σύγκριση ελληνικών επιχειρήσεων αλλά ελληνικών με ξένων..
fylatos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μαλλον δεν καταλαβα καλα ζηταω συγνωμη . 700 ευρω τεβε /44 εργάσιμες=15,90 η ημερα,δεν ειναι απο καθε προιον αυτο το ποσό αλλα το εχει σπάσει πανω στις τιμες τους,μπορεί να ειναι 30 λεπτα του ευρω έως και 15,90 αν πουλαει μονο ενα προιον την ημερα. Δεν τον ειπα κλέφτη! Ξερω απο πρωτο χερι φιλε μου για τα χρέη, Αν για παράδειγμα κανει εισαγωγη την κοκα κολα απο κινα και την πουλουν εκει 30 σεντς και μπορεις να την παραγγείλεις με 30 σεντς απο κινα και την πουλαει ο φιλος ελληνας 3 ευρω δεν θα σου φανεί κάπως?? Θα σου κάνω ένα απλό σενάριο.Πες ότι το μαγαζί που λες έχει 2 υπαλλήλους και τον ιδιοκτήτη. Πες ότι οι υπάλληλοι βγάζουν τον βασικό μισθό 8ωροι. Πες επίσης ότι αγοράζει το καλώδιο 0.66€ (απλά με βοηθάει στα νούμερα). Έχουμε και λέμε: 15,70-ΦΠΑ 24%-->12.66€ 12.66-0.66 κόστος προϊόντος-->12€ 12€- 2€ κόστος μεταφορικών (πολύ πιθανό να είναι αρκετά παραπάνω σε ελληνική κούριερ)--->10€ Αν είναι στη μικρότερη φορολογική κλάση 10€-22% φόρος -->8.80€ Αν έχει μικρό εισόδημα ή ασφαλεια πλέον είναι το 26.9% δεν πάει με κλίμακες είναι ποσοστό οπότε (δεν υπάρχει πλέον ΤΕΒΕ είναι εφκα): 8.8-26.9%*10--->6.11€ Προκαταβολή φόρου 2.2€ (100% προκαταβολή). Άρα έμειναν 3.91€ από τα οποία θα πρέπει στο τέλος του μήνα να δώσει μισθούς, ενοίκιο, λογαριασμούς και ΙΚΑ 700€+ αν βάλουμε δώρα και επίδοματα. Στην Αγγλία δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω και έχουν πιο ανταγωνιστικά μεταφορικά. Επίσης πουλάνε περισσότερα τεμάχια παγκόσμιως και άρα παίζουν με οικονομία κλίμακας. Στην Κίνα έχουν θέμα με το εμπορικό ισοζύγιο και τον πληθωρισμό και έχουν δωρεάν μεταφορικά μηδενική φορολογια στις εξαγωγές αν γίνεται λιανική πώληση και επιχορηγήσεις στις θέσεις εργασίας. Επίσης είναι συνήθως παραγωγή και άμεσα αποστολή στον πελάτη. Κι όλα αυτά αν αγόρασε το καλώδιο 0.66€ που δε το θεωρώ εφικτό γιατί δεν θα έχει κάνει 2000 τεμάχια παραγγελία. 7
fylatos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Απορώ με μερικούς που κάθονται και απαντάνε.Ναι λέμε να βάλουμε μυαλό σε κάποιους έστω έναν προς έναν.Νομίζουν ότι οι κούριερ στην Ελλάδα είναι τζάμπα, ότι η συσκευασία έχει ίδιο κόστος με του εργοστασίου στην Κίνα, ότι δεν υπάρχει ΦΠΑ, εφκα, ενοίκιο, λογαριασμοί, ΙΚΑ. Ότι δεν υπάρχει αντιστοιχα εισαγωγέας που πληρώνει τα ίδια συν εκτελωνισμο... Πάντως συγγνώμη που έβγαλε δεν έβγαλε για τον εαυτό του ο άλλος 1€ δε θα ζητήσει. Όπως σου έγραψαν, αν το θεωρείς λογικό αγόρασε από έξω. Ας το κάνουμε όλοι παντού και μετά να δούμε πόσο θα είναι ο βασικός μισθός...
shreder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Αν ένας την πουλάει 3 ευρώ και όλοι οι υπόλοιποι την πουλάνε 60 σεντς θα μου φανεί κάπως. Αν την πουλάνε ΟΛΟΙ 3ευρώ είναι αισχροκέρδεια; Γιατί εσύ δεν κάνεις σύγκριση ελληνικών επιχειρήσεων αλλά ελληνικών με ξένων.. Προφανώς και είναι αισχροκέρδεια διότι η coca cola έχει το πολύ 1€ άρα τα 2€ παραπανήσια που βγάζουν ναι είναι αισχροκέρδεια. Εγώ δε διαφωνώ κάπου μαζί σου Άλλο αυτό που λες εσύ, άλλο αυτό που γράφτηκε περί νομοθέτησης περιθωρίων κέρδους στο λιανεμπόριο Και ναι πρέπει να μπει επιτέλους ένα όριο στο κέρδος που υπάρχει στο λιανεμπόριο και να αγοράζουνε οι έμποροι λιανικής κατευθείαν από τον εισαγωγέα και όχι από τον χονδρέμπορα για να μην ανεβαίνει τόσο πολύ η τιμή.
fylatos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Και ναι πρέπει να μπει επιτέλους ένα όριο στο κέρδος που υπάρχει στο λιανεμπόριο και να αγοράζουνε οι έμποροι λιανικής κατευθείαν από τον εισαγωγέα και όχι από τον χονδρέμπορα για να μην ανεβαίνει τόσο πολύ η τιμή.Δε μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη η αγορά.Το παραπάνω κατάστημα δεν θα αγοράσει ποτέ ποσότητα χονδρέμπορα από τον εισαγωγέα. Δεν έχει λόγο. Ο εισαγωγέας από την πλευρά του απαιτεί ποσότητα και ρευστότητα και θέλει να κάνει λίγες συναλλαγές όχι να πουλάει δέκα δέκα τα καλώδια. Μιλάμε για βασικό εμπόριο. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει ή διαβάστε κανένα βιβλίο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις