logokrimenos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Λοιπόν παιδιά έχω μερικές απορίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αρχικά να ενημερώσω οτι είμαι ήδη κάτοχος ενός μεταπτυχιακού διπλώματος από την σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας. Πρόσφατα ξεκίνησα εργασία σε μια κατασκευαστική εταιρεία, παράλληλα ξεκίνησα και ιδιαίτερα Γερμανικών για 2η ξένη γλώσσα τα οποία ευελπιστώ τέλος του έτους να έχω καταφέρει να πάρω την πιστοποίηση Β1 (δεν θέλω κάτι παραπάνω). Επειδή έχω ακόμα όρεξη για διάβασμα και είμαι σχετικά μικρός (27) σκεφτόμουν να κάνω άλλο ένα μεταπτυχιακό για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για μια καλή εξέλιξη στην εταιρεία. Πρώτη μου σκέψη είναι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο έχει "αξία" στο βιογραφικό η απόκτηση μεταπτυχιακού από το συγκεκριμένο ίδρυμα. Κάνοντας αναζήτηση στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει για προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, παρατήρησα ότι υπάρχει η δυνατότητα για online παρακολούθηση σε κάποια ιδρύματα. Η δεύτερη απορία μου είναι κατά πόσο "δυνατό" είναι ένα τέτοιο χαρτί? Είναι τίποτα παρακμή ιδρύματα που απλά θα πετάξω τα ευρώ και θα παπατζώνω ότι έχω master ή αξίζουν? Ανάμεσα στις 2 επιλογές ποια είναι η πιο σωστή και "δυνατή"? Να επισημάνω ότι μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού, είχα πρόταση για να κάνω και διδακτορικό με σχεδόν σίγουρη υποτροφία, ωστόσο για δικούς μου λόγους δεν το προχώρησα. ΥΓ. Σκεφτόμουν μήπως έδινα και κατατακτήριες για κανα ΤΕΙ στην πόλη που εργάζομαι. Μήπως θα ήταν πισογύρισμα κατι τέτοιο?
logokrimenos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 κανεις μεγαλο λαθος για το ΕΑΠ φιλε.. Δεν είμαι προκατειλημμένος με το ΕΑΠ, αντιθέτως ρωτάω να μάθω γιατί μέχρι πρότινος δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περίπτωση. Να σου πω την αλήθεια, πέρσι άρχισα να το κοιτάζω λίγο όταν ένας φοιτητής μου έστειλε mail για να τον βοηθήσω για την διπλωματική του, μιας και είχε αντλήσει κάποια δεδομένα και τεχνικές από ένα paper που είχα δημοσιευμένο. Σε έναν εργοδότη τι θα φαινόταν πιο σημαντικό, μεταπτυχιακό από ΕΑΠ ή από κάποιο ξένο ίδρυμα? Θεωρώ ότι το ξένο θα είναι υποδεέστερο, αλλά θα "φαίνεται" πιο παπάτζα που λέμε ότι έχεις master από πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Απόψεις ψάχνω
opcorsa Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δεν είμαι προκατειλημμένος με το ΕΑΠ, αντιθέτως ρωτάω να μάθω γιατί μέχρι πρότινος δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περίπτωση. Να σου πω την αλήθεια, πέρσι άρχισα να το κοιτάζω λίγο όταν ένας φοιτητής μου έστειλε mail για να τον βοηθήσω για την διπλωματική του, μιας και είχε αντλήσει κάποια δεδομένα και τεχνικές από ένα paper που είχα δημοσιευμένο. Σε έναν εργοδότη τι θα φαινόταν πιο σημαντικό, μεταπτυχιακό από ΕΑΠ ή από κάποιο ξένο ίδρυμα? Θεωρώ ότι το ξένο θα είναι υποδεέστερο, αλλά θα "φαίνεται" πιο παπάτζα που λέμε ότι έχεις master από πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Απόψεις ψάχνω ιδεα δεν εχω, θα ηθελα κι εγω να μαθω.. παντως επειδη ειμαι σε μεταπτυχιακο του ΕΑΠ, μου εχουν βαλει τα γυλαια απο θεμα οργανωσης και υπευθυνοτητας σε deadlines και ενημερωσης για οτιδηποτε προκυψει , σε σχεση με το κλασσικο πανεπιστημιο που εβγαλα το πτυχιο μου που θεωρειται και απο τα "καλα" της Ελλαδας...
LongTom Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Σε μερικά πανεπιστήμια προσφέρουν και study-by-far που πρέπει κάθε εξάμηνο να πας για μια εβδομάδα.Το κάνει ένας γνωστός στην Σουηδία(από εδώ,όχι Ελλάδα).Δες και αυτό. Πάντως για τα online,πρόσεξε πολύ διότι πολλές οι μούφες-scam,όπως το Phoenix.
DrLo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Συνάδελφε ... Πρώτα από όλα πες μας τι μεταπτυχιακό θα ήθελες να κάνεις και γιατί
NT1G Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 ... ΥΓ. Σκεφτόμουν μήπως έδινα και κατατακτήριες για κανα ΤΕΙ στην πόλη που εργάζομαι. Μήπως θα ήταν πισογύρισμα κατι τέτοιο? Το οποίο πως θα βοηθήσει δηλαδή;
logokrimenos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Συνάδελφε ... Πρώτα από όλα πες μας τι μεταπτυχιακό θα ήθελες να κάνεις και γιατί Σκεφτόμουν για Project Management ή Risk Management. Το πρώτο είναι πολύ κοντά σε αυτό που ασχολήθηκα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό και έλεγα να το συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο. Το δεύτερο νομίζω ότι μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για πιθανή απασχόληση σε κάτι καλύτερο. Το οποίο πως θα βοηθήσει δηλαδή; Θα με βοηθούσε ότι θα αποκτήσω επιπλέον γνώσεις σε ένα εντελώς νέο αντικείμενο. Δεν θα θεωρείτε έξτρα προσόν?
DrLo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Σκεφτόμουν για Project Management ή Risk Management. Το πρώτο είναι πολύ κοντά σε αυτό που ασχολήθηκα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό και έλεγα να το συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο. Το δεύτερο νομίζω ότι μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για πιθανή απασχόληση σε κάτι καλύτερο. Στη κατασευαστική με τι αντικείμενο ασχολείσαι? Μικρή/μεγάλη , "ελληνική" ή μεγαλο/σοβαρή/διεθνής ? (αν θες στείλε σε PM). Για Project Management, αν έχεις ήδη αρχίσει να ασχολεισαι έτω και "περιφεριακά" με το function αυτό, ίσως θα άξιζε περισσότερο μα κάνεις μια επαγγελματική πιστοποίηση παρά ένα ακαδημαϊκό MSc. Το "Risk Management" παραείναι γενικός όρος και θα τον πεις σε 100 διαφορετικούς στο χώρο και ανάλογα από που προέρχεται ο καθένας θα καταλάβει κάτι διαφορετικό, από διαχείρηση κινδύνου χρηματοδοτήσεων έργων, μέχρι HSE θέματα σε εργοτάξια ή insurance topics. Εγώ πχ κάνω αυτό , αλλά παραείναι "θεωρητικούρα", δε θα στο συνιστούσα αν θες να το δεις καθαρά σαν επαγγελματικό εργαλείο. Ένα Risk Management MSc, στο χώρο μας και στην Ελλάδα, δε θα σου χρησιμέυσει σχεδόν σε τίποτα. Μια επαγγελματική πιστοποίηση στο PM , αν ταυτόχρονα ασχολείσαι με το αντικείμενο (ασε τι έκανες στα προπτυχιακό) θα είχε αναγωρισημότητα για το εξωτερικό. Αν θες να κάνεις ένα μεταπτυχιακό απλά γιατί σου αρέσει να μαθαίνεις πράγματα που μπορεί να μην έχουν αμεση σέση με τη δουλειά σου (τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπουμε εδώ) και δε το δεις απλά σαν "εργαλείο" θα μπορούσες να δεις πολλά ωραία και ενδεχομενος χρησιμα αντικείμενα.
FilipposMD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να σπουδάσεις. Το περιεχόμενο είναι το βασικό. Αν κάνεις μάστερ στη φιλοσοφία στην Οξφόρδη, θα πουλάς μούρη μεν, αλλά δεν βλέπω πώς θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς σε μια κατασκευαστική. Οπότε αν όντως θες το μάστερ για να αποκτήσεις περισσότερα προσόντα σχετικά με την επαγγελματική σου δραστηριότητα, δες ποιο αντικείμενο θα ήταν το πιο κατάλληλο. Δεύτερο βήμα είναι να δεις ποια πανεπιστήμια προσφέρουν αντίστοιχα μάστερ και με τι κόστος/προϋποθέσεις παρακολούθησης. Ως προς τα ξένα πανεπιστήμια, εξαρτάται για ποιο πανεπιστήμιο μιλάμε. Για τη θεία σου, το μεταπτυχιακό στην Αγγλία μπορεί να ακούγεται πιο εντυπωσιακό από του ΕΑΠ, αλλά ελπίζουμε ότι ο εργοδότης σου θα ξέρει λίγο παραπάνω και θα κοιτάξει το πανεπιστήμιο στο Google. Άλλο Οξφόρδη και Imperial, άλλο Suffolk και Bolton. Τα online προγράμματα των αξιόπιστων πανεπιστημίων είναι μια χαρά. 1
logokrimenos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Αυτό που μου αρέσει είναι το project management. Στο προπτυχιακό βέβαια είχα κατεύθυνση project & operations management και στο μεταπτυχιακό technological system management. Βεβαια αυτό που λεει ο DrLo για πιστοποίηση PMI με ενδιαφέρει αρκετά, έχει μήπως περισσότερες πληροφορίες ή κάποιο site?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα