sanaeriko Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Και κάπου εδώ σκέφτομαι. Ποιός προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο, κάποιος που διέπραξε ειδεχθές έγκλημα ή αυτός ο "εργοδότης" που πέρα από το παράνομο και ανήθικο του θέματος έχει φτάσει στο σημείο να κάνει τους υπόλοιπους υπαλλήλους να σκέφτονται πως είναι καλή ιδέα να προτρέψουν τον καινούριο; Γιατί για τον ένα φωνάζει ο κόσμος κλαδί σκοινί και για τον άλλο "στη φυλακή ο απατεώνας"; Γιατί τον ένα θα τον έπνιγαν κάποιοι με τα ίδια τους τα χέρια αν τους προσέφερε λεφτά για να σιωπήσουν ενώ τον άλλο "έχω ανάγκη τα 300 ευρώ"; Είμαστε τόσο πολύ έρμαια της ζωώδους φύσης μας. Ελα ρε συ δεν φταίει καμία φύση αλλά αυτό το σάπιο σύστημα αξιών που δημιουργησαμε από την αρχή μας. Κάποιοι κάπου κάποτε ίσως να να ναι πιο τυχεροί
tsioulak Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Για στειλτε ενα μυνημα και σε μενα ρε παιδια να δω ποιοι ειναι αυτοι οι "εργοδοτες".
~mxls~ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Καλός μ@λάκας ο φίλος σου. Το καταλαβαίνει και ο ίδιος φαντάζομαι. 6
MikeJ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Με το δώρο χριστουγέννων και πάσχα είχε ξεκινήσει αυτό νομίζω. Επειδή η μη καταβολή είναι αυτόφωρο, κάποιοι τα έβαζαν και μετά ο εργαζόμενος τους τα έδινε πίσω μετρητά. Σε καμία περίπτωση τόσο σημαντικό αλλά και οι μαγαζάτορες που παίρνουν τα τιπς των σερβιτόρων μου γυρνάνε το κεφάλι. Για μένα άνετος λόγος να μπουκοτάρω καφετέρια-εστιατόριο. (θα τον σώσουν τον γύφτο τα 50λεπτα που για ένα νέο παιδί που παίρνει 3 και 60 όμως του δίνει ένα μίνι παραπάνω μεροκάματο) 1
tzelen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Είναι εύκολο να κατακρίνουμε την απόφαση κάποιου να δεχθεί να πάρει μέρος σε μια τέτοια κατάσταση, όταν δεν έχουμε παιδιά και άμεσες υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι κακώς ο φίλος δέχθηκε να δώσει κάρτα, αλλά από την άλλη εγώ δεν έχω να ταΐσω κάποιον πέρα από τον εαυτό μου. 4
m32s Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Είναι εύκολο να κατακρίνουμε την απόφαση κάποιου να δεχθεί να πάρει μέρος σε μια τέτοια κατάσταση, όταν δεν έχουμε παιδιά και άμεσες υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι κακώς ο φίλος δέχθηκε να δώσει κάρτα, αλλά από την άλλη εγώ δεν έχω να ταΐσω κάποιον πέρα από τον εαυτό μου. Θα διαφωνήσω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παίρνουν τις δύσκολες αποφάσεις εκείνες με το προσωπικό κόστος όπως και άνθρωποι που παίρνουν τις λιγότερο δύσκολες. Κοινώς δεν γνωρίζει κανείς πώς μετρούν οι αξίες στη ζωή του καθενός και το αν κάποιος προτιμά να μεταδίδει στα παιδιά του ένα μάθημα για το πώς πρέπει να πορεύονται στη ζωή τους και να παίρνουν αποφάσεις με δύσκολα αποτελέσματα. Να μου επιτρέψεις λοιπόν να διαφωνώ, γιατί και πολλοί μπορεί να έχουμε ήδη διαλέξει κάποιο δύσκολο δρόμο. 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Είναι εύκολο να κατακρίνουμε την απόφαση κάποιου να δεχθεί να πάρει μέρος σε μια τέτοια κατάσταση, όταν δεν έχουμε παιδιά και άμεσες υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι κακώς ο φίλος δέχθηκε να δώσει κάρτα, αλλά από την άλλη εγώ δεν έχω να ταΐσω κάποιον πέρα από τον εαυτό μου. Αν όμως δεχόμαστε τα πάντα με την δικαιολογία ότι χρειάζομαι τα λεφτά μετά να μην γκρινιάζουμε για την κατάσταση που επικρατεί και τους κακούς εργοδότες. Αν κάθε φορά που γινόταν κάτι τέτοιο νομίζεις θα υπήρχαν εργοδότες να το κάνουν; φυσικά και όχι 2
MikeJ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Εντωμεταξύ βάσει νόμου οι εργοδότες μπορούν να δίνουν 490 μισθό... Δηλαδή πόσο πιο λίγα θέλουν να δίνουν για 8ωρο.... Να πω ότι ξαφνικά πήγε ο κατώτατος στα 800 και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οκ... αλλά αυτό είναι απλά απληστία.... Αν ειλικρινά δε μπορείς να πληρώνεις 490 σε έναν άνθρωπο επειδή δε βγαίνεις τότε μάλλον δε χρειάζεσαι αυτόν τον υπάλληλο γιατί δεν έχεις και τόση δουλειά ή/και έχεις άλλα θέματα που πρέπει να λύσεις πριν κάνεις πρόσληψη. .Άρα δεν είναι θέμα ότι δε μπορεί να τα δώσει αλλά απλά θέλει να αυξήσει τα λεφτά στη τσέπη του. 4
defacer Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Ελα ρε συ δεν φταίει καμία φύση αλλά αυτό το σάπιο σύστημα αξιών που δημιουργησαμε από την αρχή μας. Κάποιοι κάπου κάποτε ίσως να να ναι πιο τυχεροί Νομίζω περίπου το ίδιο πράγμα έχουμε στο μυαλό μας, απλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούμε εδώ λόγω του μέσου και της συντομίας των τοποθετήσεων.
tzelen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μα έγραψα ότι θεωρώ λάθος να δεχθεί να δώσει την κάρτα του, αλλά το γράφω με την άνεση του ότι αφενός δεν έχω υποχρεώσεις σε άλλον άνθρωπο, αφετέρου δεν είμαι άνεργος. ΑΝ κάτι από τα δυο, ή και τα δυο ίσχυε, δεν ξέρω τί θα έκανα. 1
coffeex Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 TS αν μπορείς στείλε μου PM. Γενικά γίνονται τέτοιες λαμογιές και οι εργαζόμενοι που έχουν ανάγκη έστω και τα λίγα λεφτά δεν μπορούν να που όχι...
Zerg13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο κομματι αφορα το ΣΔΟΕ ή την επιθεωρηση εργασιας. Εχουμε παιδια απο την επιθεωρηση εργασιας εδω στο insomnia παντως...αν θελετε κατι. 1
De@th L0rd Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο κομματι αφορα το ΣΔΟΕ ή την επιθεωρηση εργασιας. Εχουμε παιδια απο την επιθεωρηση εργασιας εδω στο insomnia παντως...αν θελετε κατι. Εγώ πιστεύω πως αφορά και τους δύο. Πρώτον το ΣΔΟΕ γιατί παρακάμπτετε ο ηλεκτρονικός έλεγχος και το ΣΕΠΕ γιατί ο εργαζόμενος δε παίρνει τα προβλεπόμενα + ότι γίνετε συνεργός σε παράνομες πρακτικές.
Anorymous Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Και για να είναι καλυμμένο το site σε περίπτωση που δεν λέει την αλήθεια ο εκάστοτε TS Μπορεί να το στείλει σε site κάποιου συνδικάτου εγώ εκεί ψάχνω όταν πάω κάπου για δουλειά ώστε να ξέρω τί παίζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις