Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα μέλη! Πριν περίπου 30 μέρες παρήγγειλα από gearbest με postnl μία action camera H9 αξίας περίπου 40€. Σήμερα λοιπόν βγάζει αυτό

29/6/2017, 00:14:28 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

Εφόσον έρχεται από ολλανδια γιατί να πάει για εκτελονισμο; Τώρα τι πρέπει να κάνω; Μπορω κάπως να τη γλιτωσω;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το ότι πάει από Ολανδία δεν σημαίνει ότι δεν έρχεται από τρίτη χώρα. 

Το ότι καθυστερεί στο τελωνείο, δεν είναι και απαραίτητο να πληρώσεις κάτι σε αυτό. 

Αυτά αποτελούν απόψεις μου, και δεν είναι επιβεβαιωμένα.

• Like 2
Δημοσ.

Το ότι πάει από Ολανδία δεν σημαίνει ότι δεν έρχεται από τρίτη χώρα. 

Το ότι καθυστερεί στο τελωνείο, δεν είναι και απαραίτητο να πληρώσεις κάτι σε αυτό. 

Αυτά αποτελούν απόψεις μου, και δεν είναι επιβεβαιωμένα.

Οκ. Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το ότι λέει ότι είναι προς εκτελωνισμό σημαίνει ότι θα υπολογισθεί δασμός. Το πόσο θα είναι αυτός παίζει. Το πακέτο θα ανοιχθεί. Αν μπουν και δουν οτι η κάμερα κάνει 30~40 υπολόγιζε 7~10 ΦΠΑ + κάποιο εφαπαξ ποσό που νομίζω είναι ή 12 ή 3 δεν το θυμάμαι.

Το ότι είναι με postNL πάλι φαίνεται στο φάκελο ότι η αποστολή είναι από Κινα και δεν αποτρέπει το τελωνείο.

Χωρίς τελωνείο σιγουρα είναι μόνο οι αποστολές από της ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως μου φαίνεται λίγο περίεργο να έγραψε ο κινέζος απ'εξω ότι είναι κάμερα αξίας 40 ευρώ. Συνήθως γράφουν άλλα στοιχεία και σίγουρα μικρότερη τιμή. 

Αυτοί δηλαδή παίζει να το είδαν με x-ray και θεώρησαν πως μία κάμερα δε μπορεί να στοιχίζει τόσο λίγο, οπότε μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία το δέμα; 

Όταν προχωρήσει η διαδικασία σου πες μας τι έγινε γιατί είμαι σε παρόμοια φάση κι εγώ (βέβαια δεν έχει φτάσει το δέμα μου ακόμα τελωνείο) απλά περιμένω με PostNL κάτι παρόμοιας αξίας.

Δημοσ.

Πάντως μου φαίνεται λίγο περίεργο να έγραψε ο κινέζος απ'εξω ότι είναι κάμερα αξίας 40 ευρώ. Συνήθως γράφουν άλλα στοιχεία και σίγουρα μικρότερη τιμή. 

Αυτοί δηλαδή παίζει να το είδαν με x-ray και θεώρησαν πως μία κάμερα δε μπορεί να στοιχίζει τόσο λίγο, οπότε μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία το δέμα; 

Όταν προχωρήσει η διαδικασία σου πες μας τι έγινε γιατί είμαι σε παρόμοια φάση κι εγώ (βέβαια δεν έχει φτάσει το δέμα μου ακόμα τελωνείο) απλά περιμένω με PostNL κάτι παρόμοιας αξίας.

Οτι και να γραψει ο κινεζος απο εξω αν το δεμα επιλεχθει στον δειγματοληπτικό ελεγχο που κανουν ο τελωνειακος θα υπολογισει την τιμη που εχει στην δικια του λιστα ή την τιμη που θα βρει online εαν το αντικειμενο δεν υπαρχει στην λιστα τους

• Like 1
Δημοσ.

Και εμένα μου φαίνεται παραμυθένια πολύ περίεργο. Εδώ πήρα ταμπλετ αξίας 180€ , δε πήγε για εκτελωνισμο και είχαν γράψει πως η αξία είναι 20€. Επίσης δεν είχα κανένα θέμα με άλλες 20 παραγγελίες που έχω κάνει.

Δημοσ.

Και εμένα μου φαίνεται παραμυθένια πολύ περίεργο. Εδώ πήρα ταμπλετ αξίας 180€ , δε πήγε για εκτελωνισμο και είχαν γράψει πως η αξία είναι 20€. Επίσης δεν είχα κανένα θέμα με άλλες 20 παραγγελίες που έχω κάνει.

λεγετε και τυχη αυτο (σεμνα το εγραψα )

Δημοσ.

Μα αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ σχετικά με τον έλεγχο. Είναι καθαρά τυχαίο το θέμα; Ή τα κοιτάνε σε ακτίνες και αν φανεί κάτι περίεργο το πάνε για περαιτέρω έλεγχο;

Δημοσ.

Δεν δουλευω στο τελωνειο αλλα πιθανοτατα περνανε τα δεματα μεσα απο καποιο ανιχνευτικο μηχανημα (οπως στα αεροδρομια) και αν δουν κατι φορολογικα "υποπτο" το στελνουν για ελεγχο. Ειναι χρονικα αδυνατο να γινει εξονυχιστικος ελεγχος σε ολα τα δεματα.

Δημοσ.

Υπαρχει μηχανημα σκαναρισματος αντικειμενων

Σε αντικειμενα βαρους,αξιας η με αποστολη κουριερ περνανε ολα απο αυτο

Σε μερικα gift η μικρης δηλωμενης αξιας κτλπ τυχαια περνανε ελενχο

Δημοσ.

Δεν δουλευω στο τελωνειο αλλα πιθανοτατα περνανε τα δεματα μεσα απο καποιο ανιχνευτικο μηχανημα (οπως στα αεροδρομια) και αν δουν κατι φορολογικα "υποπτο" το στελνουν για ελεγχο. Ειναι χρονικα αδυνατο να γινει εξονυχιστικος ελεγχος σε ολα τα δεματα.

Δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη scanner στο τελωνείο του αεροδρομίου για τα δέματα που εισάγονται.

Ο έλεγχος έχει αποδειχθεί ότι είναι δειγματοληπτικός και με την ανάθεση που προχωράνε τα ΕΛΤΑ σε ιδιώτη, που έχει ξεκινήσει ήδη, ευελπιστούν ότι θα καλυφθεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό δεμάτων αλλά και πάλι δεν φαίνεται να πιάνει το σύνολο των εισαγόμενων καθημερινά δεμάτων  στη χώρα, μέσω των ΕΛΤΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά από το Δεκέμβρη και μετά μας έχουν γονατίσει με τα τελωνεία. Ασυδοσία υπήρχε πριν, δλδ ό καθένας έφερνε ότι ήθελε χωρίς έλεγχο αλλα εμάς που είμαστε μόνο καταναλωτές μας συνέφερε.

Δημοσ.

Γενικά από το Δεκέμβρη και μετά μας έχουν γονατίσει με τα τελωνεία. Ασυδοσία υπήρχε πριν, δλδ ό καθένας έφερνε ότι ήθελε χωρίς έλεγχο αλλα εμάς που είμαστε μόνο καταναλωτές μας συνέφερε.

Όχι και έτσι, απλά έχουν αυξηθεί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι!

Παραμένουν ελάχιστοι σε σχέση με τον διακινούμενο όγκο δεμάτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...