Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Αυτοί που κάνανε την απεργία θα τα μαζέψουν. Το ξέρανε από πριν κι έτσι γίνεται και κάθε φορά! Το θέμα με όλες αυτές τις κινητοποιήσεις είναι ότι είναι ευκαιριακές και για λόγους συμφέροντος. Ο καθένας θέλει να εξασφαλίσει τη θέση του και να την πληρώσει κάποιος άλλος. Στο π. Φάληρο που γράφτηκε πιο πάνω ότι δεν είχαν πρόβλημα τι έκανε ο Δήμαρχος; http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/447590
rus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Κανονικά δε θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι να τα μαζέψουν. Δηλαδή κάνω απεργία, μαζεύεται η δουλειά που έπρεπε να βγει στην απεργία για όταν σταματήσει η απεργία και μετά πληρώνομαι υπερωρίες για να τα μαζέψω. Αν είναι έτσι να κάνουν απεργία κάθε τρίτη μέρα ... Δηλαδη θεωρεις ότι οι υπερωριες ειναι περισσοτερα λεφτα από αυτά που εχασαν από τις απεργιες? Να σου πω παντως ότι οι δημοτικοι υπαλληλοι λαμβανουν έναν στανταρ ποσο καθρε χρονο σε υπερωριες(εννοείται οτι τις περισσοτερες δεν τις εχουν δουλεψει).
παπι Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Αυτοί που κάνανε την απεργία θα τα μαζέψουν. Το ξέρανε από πριν κι έτσι γίνεται και κάθε φορά! Το θέμα με όλες αυτές τις κινητοποιήσεις είναι ότι είναι ευκαιριακές και για λόγους συμφέροντος. Ο καθένας θέλει να εξασφαλίσει τη θέση του και να την πληρώσει κάποιος άλλος. Στο π. Φάληρο που γράφτηκε πιο πάνω ότι δεν είχαν πρόβλημα τι έκανε ο Δήμαρχος; Ο δημαρχος εκει ειναι σε αλλο επιπεδο. Και δρομους εχουν και φωτα εχουν και πεζοδρομια εχουν. 2
DrLo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δηλαδη θεωρεις ότι οι υπερωριες ειναι περισσοτερα λεφτα από αυτά που εχασαν από τις απεργιες? Πιθανόν, δε ξέρω ... από αυτούς εξαρτάται πόσο θα το τραβήξουν. Εγώ ξέρω ότι όταν κα΄νεις απεργία δε πληρώνεσαι. Αν είναι να μαζέψω 100 σκουπίδα τη μέρα και απεργήσω και κάνω τον ίδιο χρόνο να το μαζέψω μετά δεν έχω χάσει δραχμή Τώρα αν πεις ότι τώρα θα τα μαζέψουν πιο γρήγορα από ότι το αντίστοιχο πολλαπλάσιο 1. ακόμα κι έτσι να είναι δε θα χάσουν το 100% των ημερομισθίων που απεργήσαν 2. μπορεί να το πληρωθούν υπερωριακά άρα περισσότερο ανά ώρα 3. δεν αποκλείεται να είναι ακριβώς το αντιθετο, αν είναι να μαζέψεις με τα χέρια πλέον το χάλι που έχει γίνει μπορεί να είναι περισσότερες οι ώρες από ότι αυτές που χάθηκαν. Συμπέρασμα ... δε μπορεί απεργός να μην έχει οικονομικό (σημαντικό θα έλεγα) κόστος από την απεργία του ... αλλιώς δεν είναι απεργία, είναι "optimization" από μεριά του. Να σου πω παντως ότι οι δημοτικοι υπαλληλοι λαμβανουν έναν στανταρ ποσο καθρε χρονο σε υπερωριες(εννοείται οτι τις περισσοτερες δεν τις εχουν δουλεψει). Κάκιστα, τι είδους επιχείρημα είναι αυτό.
rus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Κάκιστα, τι είδους επιχείρημα είναι αυτό. Αυτό που λεω είναι ότι συνηθως παιρνουν υπερωριες χωρις να τις δουλευουν, να όμως τωρα η ευκαιρια να τις δουλεψουν πραγματικα. Συμπέρασμα ... δε μπορεί απεργός να μην έχει οικονομικό (σημαντικό θα έλεγα) κόστος από την απεργία του ... αλλιώς δεν είναι απεργία, είναι "optimization" από μεριά του. Ειπωθηκε από κανεναν το αντιθετο?
c0mrad3 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Κομράντ παράτα και πήγαινε βόρεια Κορέα εκεί που όλα γίνονται για τον λαό από τον λαό. Εδώ δε θέλουμε ιδεολογίες της δεκάρας θέλουμε να κάνουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. Αν δε σ αρέσει δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πληρώσουμε τις δικές σου ανεπάρκειες. Αν είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες κ μεταχείριση, πήγαινε να περάσεις εξεταστική επιτροπή να πάρεις κι επίδομα. Αλλιώς αν είσαι μάγκας πήγαινε να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά δε θες και δε σε αδικώ. Γιατί εκεί δεν έχεις δικαιώματα απλά. Μόνο υποχρεώσεις. Σε αντίθεση με το δημοσιοκαφρικό πόστο που είσαι, σκουπίδια μαζεύεις δεν είναι δα ούτε πυρηνική φυσική ούτε κανένας ερευνητικός μηχανισμός του κράτους. ΤΕΛΟΣ. Επειδή έχεις κουράσει λίγο με τις υπολλές υποθέσεις που κάνεις, δουλεύω χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (και όχι μόνο για ελληνικές εταιρείες), οπότε ξέρω πολύ καλά πως είναι εκεί τα πράγματα, αλλά εσύ εκεί να γκρινιάζεις ότι είμαι βολεμένος στο δημόσιο... Αυτά μας έχουν φάει, να κάνουμε υποθέσεις για τους άλλους χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται... Προσπάθησε επιτέλους να κουνήσεις λίγο το κεφάλι σου μήπως καταφέρεις να σκεφτείς καλύτερα τις επόμενες σκέψεις που θα διατυπώσεις, και παρακαλώ όχι άλλες υποθέσεις ξανά. Α καλά, ναι σίγουρα. Μπορεί να ήταν το 2001 έτσι. Πήγαινε τώρα να απεργήσεις σε ιδιώτη να δεις τι ωραία που θα βρει αφορμή να σε στείλει με υπερσυνοπτικές διαδικασίες. Ιδιώτες δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρίες και εκδοτικοί οίκοι που ακούγονται στα μέσα. Είναι τα εργοστάσια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κτλ, που εκεί τρως νέγρικο πεος(sic) και λες και ευχαριστώ κ λες τι ωραία (ΝΟΤ). Δείτε το θέμα που άνοιξα με τη νέα μόδα να ζητούν κάρτες ανάληψης κ e-banking. Δε με κατάλαβες μάλλον. Έστω ότι ισχύει όπως τα λες. (Που απλά θα προτιμήσει σε πολλές περιπτώσεις να παρανομήσει γιατί δε θα τον πειράξει κανείς). Θα τον αφήσει να κάνει την απεργία του, θα τον βάλει στη μαύρη λίστα, και θα τον παραφυλάει από τη γωνία πότε θα κάνει τη μαλακία (πχ, να καπνίσει, να χαλάσει κάποιο εργαλείο ή μηχάνημα στη βάρδιά του, ή απλώς να μιλάει στο κινητό) και θα τον στείλει σπίτι του. Έτσι δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας(κακώς). Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που απεργίες βλέπετε ΜΟΝΟ σε εργοστάσια που έχουν απλήρωτους για ΜΗΝΕΣ. Αυτό δε σημαίνει ότι στα υπόλοιπα τηρούνται οι νόμοι ή ότι είναι ευχαριστημένοι 100% οι εργαζόμενοι και δεν απεργούν. Απλά φοβούνται μην μείνουν στο δρόμο κ κάνουν τουμπεκί για τυχόν παρατυπίες ή παρανομίες. Επίσης κακώς γιατί σε πόστα εργατικά παρατυπίες μπορεί να σημαίνουν ΑΠΩΛΕΙΑ ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακαιρεότητας. Στον ιδιωτικό ισχύει τώρα το "Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" και οι παρανομίες είναι καθημερινές. Βλ. Ντελιβεράδες. Θες να μας πεις δηλαδή ότι είσαι οκ με τα παραπάνω που γράφεις; Ότι έτσι θα έπρεπε να δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας; Σκέψου δηλαδή να ιδιωτικοποιηθούν και τα η συλλογή σκουπιδιών, σε τι ομηρίες θα είναι οι εργαζόμενοι... Παρόλο που υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία, σε ορισμένους τομείς όμως που έχουν σχέση με την δημόσια υγεία, μπορεί άνετα να παρέμβη ο εισαγγελέας ή το κράτος. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο έκαναν απεργία, έκαναν και κατάληψη στο μηχανοστάσιο του δήμου για να μην μπορεί κανείς να πάρει τα οχήματα. Στο εξωτερικό αν μπλοκάρεις έναν δρόμο και παρεμποδίζεις την συγκοινωνία έρχεται η αστυνομία. Στην Ελλάδα μπορούν να κλείνουν οι αγρότες για 1 μήνα τους δρόμους και να συνεχίζουμε να μιλάμε το δικαίωμα του εργάτη, πολύ απλά γιατί είμαστε αποτυχημένο κράτος που δεν εφαρμόζεται τίποτα σωστά. Συγκρίνεις την Ελλάδα με ποια χώρα; Γνωρίζεις ότι πας και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα έτσι; Ζεις σε μια χώρα που είναι σε ύφεση από το 2007, έχει capital controls και μπόλικα μνημόνια... Μη μου πεις ότι περίμενες στη γερμανία να κλείνουν τους δρόμους για βδομάδες απεργώντας, ε; Γενικό p.s.: Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον εδώ μέσα, απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί συνεχίζετε να πιστεύετε ότι το πρόβλημα έγκειται μόνο στους εργαζομένους του δημοσίου... Δε διαφωνώ ότι ήταν τεράστιο το spending που γινόταν στο δημόσιο, αλλά πλέον θεωρώ ότι κοιτάμε όλοι σε λάθος μεριές... Τα μεγάλα κεφάλια θέλουν περιορισμό, όχι οι εργαζόμενοι...
Ghost_Rider Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 δηλαδη εσυ διολου κουραστικος δεν εγινες που ανοιξες χιλια δυο μετωπα
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 62 χρονων γυναικα πεθανε απο ανακοπη την ωρα που την ειχανε στο δρομο να μαζευει τις σωρους σκουπιδιων που δημιουργησαν οι ευφανταστες απεργιες ορισμενων.http://www.newsit.gr/ellada/Tragodia-stoy-Zografoy-KSepsyxise-ypallilos-kathariotitas-en-ora-ergasias/736947 Κατα τους συνδικαλισταδες ομως, προεχει η μονιμοτητα. Μαλιστα αναμεσα στα βασικα αιτηματα τους μαζι με τη μονιμοποιηση ειναι να αυξηθει κι αλλο το οριο ηλικιας για τη συγκεκριμενη δουλεια... Γιατι αραγε; Γιατι προφανως μαζι με την μονιμοποιηση, οι ημεταιροι μεταφερονται και σε γραφειαρες , στις οποιες προφανως και θελουν να παραμεινουν και μετα τα 45... 1
De@th L0rd Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Η ταξική πάλη απαιτεί θυσίες θα σου πούν. Την ξέρουμε την κασέτα χρόνια τώρα. Επειδή έχεις κουράσει λίγο με τις υπολλές υποθέσεις που κάνεις, δουλεύω χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (και όχι μόνο για ελληνικές εταιρείες), οπότε ξέρω πολύ καλά πως είναι εκεί τα πράγματα, αλλά εσύ εκεί να γκρινιάζεις ότι είμαι βολεμένος στο δημόσιο... Αυτά μας έχουν φάει, να κάνουμε υποθέσεις για τους άλλους χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται... Προσπάθησε επιτέλους να κουνήσεις λίγο το κεφάλι σου μήπως καταφέρεις να σκεφτείς καλύτερα τις επόμενες σκέψεις που θα διατυπώσεις, και παρακαλώ όχι άλλες υποθέσεις ξανά. Θες να μας πεις δηλαδή ότι είσαι οκ με τα παραπάνω που γράφεις; Ότι έτσι θα έπρεπε να δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας; Σκέψου δηλαδή να ιδιωτικοποιηθούν και τα η συλλογή σκουπιδιών, σε τι ομηρίες θα είναι οι εργαζόμενοι... Συγκρίνεις την Ελλάδα με ποια χώρα; Γνωρίζεις ότι πας και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα έτσι; Ζεις σε μια χώρα που είναι σε ύφεση από το 2007, έχει capital controls και μπόλικα μνημόνια... Μη μου πεις ότι περίμενες στη γερμανία να κλείνουν τους δρόμους για βδομάδες απεργώντας, ε; Γενικό p.s.: Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον εδώ μέσα, απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί συνεχίζετε να πιστεύετε ότι το πρόβλημα έγκειται μόνο στους εργαζομένους του δημοσίου... Δε διαφωνώ ότι ήταν τεράστιο το spending που γινόταν στο δημόσιο, αλλά πλέον θεωρώ ότι κοιτάμε όλοι σε λάθος μεριές... Τα μεγάλα κεφάλια θέλουν περιορισμό, όχι οι εργαζόμενοι... 1
The_Judas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Συγκρίνεις την Ελλάδα με ποια χώρα; Γνωρίζεις ότι πας και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα έτσι; Ζεις σε μια χώρα που είναι σε ύφεση από το 2007, έχει capital controls και μπόλικα μνημόνια... Μη μου πεις ότι περίμενες στη γερμανία να κλείνουν τους δρόμους για βδομάδες απεργώντας, ε; Γενικό p.s.: Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον εδώ μέσα, απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί συνεχίζετε να πιστεύετε ότι το πρόβλημα έγκειται μόνο στους εργαζομένους του δημοσίου... Δε διαφωνώ ότι ήταν τεράστιο το spending που γινόταν στο δημόσιο, αλλά πλέον θεωρώ ότι κοιτάμε όλοι σε λάθος μεριές... Τα μεγάλα κεφάλια θέλουν περιορισμό, όχι οι εργαζόμενοι... Ναι γιατί πριν από την κρίση δεν είχαμε ποτέ πορείες, ούτε απεργίες, ούτε επεισόδια ούτε καταλήψεις. Ολα ξεκίνησαν το 2009 με τα μνημόνια. Εγώ βέβαια δεν αναφέρομαι μόνο στο δημόσιο. Η νοοτροπία του Ελληνα φταίει κατά κύριο λόγο και αυτή δεν άλλαξε. Να μην σου πω ότι με τα μνημόνια χειροτέρεψε κιόλας. Ακόμη και το ότι χρησιμοποιούν όλοι τα μνημόνια για να δικαιολογήσουν ακόμη και το πιο καθημερινό και λογικό πράγμα στην ζωή τους δείχνει την σχιζοφρένεια της ελληνικής κοινωνίας. Λες και πριν από τα μνημόνια ο Ελληνας ήταν ευσυνείδητος πολίτης (φορολογικά-κοινωνικά-εργασιακά) και ήρθαν ξαφνικά τα μνημόνια για να τον καταστρέψουν και να τον κάνουν ασυνείδητο.
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Ειπωθηκε από κανεναν το αντιθετο? Ναι Από τους απεργούς που απειλούσαν να μην αναλάβουν ιδιώτες την περισυλλογή κατά τη διάρκεια της απεργιας δημιουργόντας έτσι "backlog" για την δουλειά τους που θα μετρίαζε ή και θα εκμηδένιζε το κόστος της απεργίας γι αυτούς.
Diskimpex Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Διαβαστε τι εγινε επισης http://kontologis.gr/2017/06/28/sti-thessaloniki-roma-mazefoun-ta-skoupidia-100-evro-sto-cheri/
rus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Ναι Από τους απεργούς που απειλούσαν να μην αναλάβουν ιδιώτες την περισυλλογή κατά τη διάρκεια της απεργιας δημιουργόντας έτσι "backlog" για την δουλειά τους που θα μετρίαζε ή και θα εκμηδένιζε το κόστος της απεργίας γι αυτούς. Kαλα αυτοι κοιτανε το συμφέρον τους τι περιμενεις να πουν, αν ειπωθηκε από δω λεω.
naive Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Στην περιοχή μου, από την Πέμπτη που έληξε η απεργία τα σκουπίδια στο δρόμο μου τα μάζεψαν Κυριακή ξημερώματα. Υπερωρίες δεν έκαναν σίγουρα, τη μέρα δεν είδα απορριματοφόρο. Προφανώς δε μπορούσαν και να δουλέψουν και να ήθελαν λόγω του καύσωνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα