Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nice!

Τεσπα, με πτυχιο ΜΜ ΤΕΙ, μεταπτυχιακο, καποια projects, καλη διπλωματικη και καλο βαθμο, εξω (ή και εδω) εχεις ελπιδες να σε παρουν ως ΜΜ Πολυτεχνειου ή δεν παιζει?

Ο δευτερος να πουμε οτι θα κανει περισσοτερο χρονο απ'οσο εκανες εσυ για ολα αυτα, αλλα θα εχει μονο το πτυχιο του ΜΜ και ενα αμφιβολου ποιοτητας master (καθως δεν αναγνωριζεται παντου το 5ο ετος του Πολυτεχν ως μαστερ). Επισης λογω διαβασματων, δε θα εχει πολυ χρονο για projects κλπ (ηδη ο μ.ο. κανει 7-8 χρονια να τελειωσει).

Δεν ειναι σε καμια περιπτσωση ισαξια τα πτυχια, απλως λεμε τωρα...

Οι πολυτεχνίτες έχουν πλεονέκτημα λόγω 5 χρόνων σπουδών (παραπάνω γνώσεις, Master). Απο αυτούς τους 2 που περιγράφεις εγώ θα προσλάμβανα το πρώτο. Μην έχεις στο μυαλό σου Πολυτεχνείο vs ΤΕΙ. Τελείωσε το ΤΕΙ και φρόντισε να είσαι ανταγωνιστικός. Έτσι κι αλλιώς πολυτεχνείο δεν περνάς οπότε γιατί ασχολείσαι;

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παντως ειναι σημαντικο να γνωριζεις πως ακομα και αν εχεις μεταπτυχιακο, projects, καλη διπλωματικη, εργασιακη εμπειρια κλπ και εισαι απο ΜΜ ΤΕΙ, ο ΜΜ Πολυτεχνειου θα εχει περισσοτερα επαγγελματικα δικαιωματα βαση νομοθεσιας και δικαιωμα υπογραφης σε πολλα περισσοτερα πραγματα απο οτι εσυ. 

Και αυτο αν δεν αλλαξει η νομοθεσια, δεν αλλαζει.

Μονο απο αυτο λοιπον, μπορει να χανεις δουλειες λογω περιορισμων στο δικαιωμα υπογραφης.

Δημοσ.

Παντως ειναι σημαντικο να γνωριζεις πως ακομα και αν εχεις μεταπτυχιακο, projects, καλη διπλωματικη, εργασιακη εμπειρια κλπ και εισαι απο ΜΜ ΤΕΙ, ο ΜΜ Πολυτεχνειου θα εχει περισσοτερα επαγγελματικα δικαιωματα βαση νομοθεσιας και δικαιωμα υπογραφης σε πολλα περισσοτερα πραγματα απο οτι εσυ. 

Και αυτο αν δεν αλλαξει η νομοθεσια, δεν αλλαζει.

Μονο απο αυτο λοιπον, μπορει να χανεις δουλειες λογω περιορισμων στο δικαιωμα υπογραφης.

Σωστό και αν ισχύει είναι αδικία. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν μετράνε τα πτυχία. Ένας γνωστός μου δηλώνει Πληροφορικός και δεν έχει πτυχίο, ούτε κάν κάποια σοβαρή πιστοποίηση πληροφορικής και όμως έχει δουλειά και μεγάλη πείρα. Το καλύτερο πτυχίο που μπορείς να αποκτήσεις είναι οι γνωριμίες.

Δημοσ.

η πληροφορική δεν είναι ρυθμιζόμενο επάγγελμα οπότε ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει πληροφορικός νόμιμα. Στους μηχανικούς δεν ισχύει αυτό, δεν μπορείς να προσφέρεις υπηρεσίες μηχανικού χωρίς να είσαι μηχανικός (νόμιμα πάντα)

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό και αν ισχύει είναι αδικία. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν μετράνε τα πτυχία. Ένας γνωστός μου δηλώνει Πληροφορικός και δεν έχει πτυχίο, ούτε κάν κάποια σοβαρή πιστοποίηση πληροφορικής και όμως έχει δουλειά και μεγάλη πείρα. Το καλύτερο πτυχίο που μπορείς να αποκτήσεις είναι οι γνωριμίες.

ναί,αλλά για να κάνεις δουλειά πληροφορικάριου νομίζω δεν χρειάζεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είτε έχεις τελειώσει είτε όχι κάτι σχετικό.Επίσης στη  δουλειά πάνω δεν χρειάζεται να βγάλεις κάποια άδεια από δημόσια υπηρεσία για να είσαι νόμιμως.Στους μηχανικούς όμως πρέπει,και αν δεν έχεις τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα δεν παίρνεις άδεια.(π.χ. ο ΠΜ βγάζει άδεια στατικών από πολεοδομία)

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνοι με αυτο που λες, ομως αλλο το Πληροφορικος και αλλο καποιο επαγγελμα που απαιτει υπογραφη.

Πληροφορικος μπορει να αυτοαποκαλεστω και εγω εφοσον εχω γνωσεις hardware και software και ασχολουμαι 15 χρονια με υπολογιστες σαν Hobby, κανω δουλειες σε φιλους κλπ.

Ομως επαγγελματα οπως του φιλου που ανοιξε το topic, ζητουν υπογραφη. Και η νομοθεσια καθοριζει σε τετοιες περιπτωσεις ποια ΑΕΙ και ποια ΤΕΙ εχουν δικαιωμα υπογραφης και με ποια ορια.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως λέμε με λίγα λόγια "Δεν έχει σημασία πως μπαίνεις σε μια σχολή αλλά πως βγαίνεις".

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ... με τα σημερινά μυαλά μου, αν πέρναγα σε ΤΕΙ το να έδινα κατατακτήριες για ΕΜΠ θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν.

Μπορώ να καταλάβω κάποιος να μη πάει στο ΤΕΙ και να ξαναδώσει για ΑΕΙ ... τις κατακτήριες μετά από 4 χρόνια για να μπει σε ΑΕΙ "ίδιου" αντικειμένου το θεωρώ μεγάλο χάσιμο ... το οριακό όφελος από κάτι τέτοιο δε διακιολογεί ούτε το παραπάνω χρόνο ούτε το κόπο.

και για το σωστό λόγο να το κάνει επίσης. Για παράδειγμα , περισσότερες ίσως γνώσεις αλλά και άλλα επαγγελματικά δικαιώματα. 

έχω φίλο που έκανε 4 χρόνια στο συγκεκριμένο Α.Τ.Ε.Ι. και έδωσε κατατακτήριες για να μπει στο αντίστοιχο του πολυτεχνείου. Ο λόγος , ο γνωστός σε αυτόν τον τόπο. Λόγω ψώνιου και με τη σχολή και με την κατηγορία της σχολής.

• Like 1
Δημοσ.

ναί,αλλά για να κάνεις δουλειά πληροφορικάριου νομίζω δεν χρειάζεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είτε έχεις τελειώσει είτε όχι κάτι σχετικό.Επίσης στη  δουλειά πάνω δεν χρειάζεται να βγάλεις κάποια άδεια από δημόσια υπηρεσία για να είσαι νόμιμως.Στους μηχανικούς όμως πρέπει,και αν δεν έχεις τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα δεν παίρνεις άδεια.(π.χ. ο ΠΜ βγάζει άδεια στατικών από πολεοδομία)

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε.

Δημοσ.

Nice!

Τεσπα, με πτυχιο ΜΜ ΤΕΙ, μεταπτυχιακο, καποια projects, καλη διπλωματικη και καλο βαθμο, εξω (ή και εδω) εχεις ελπιδες να σε παρουν ως ΜΜ Πολυτεχνειου ή δεν παιζει?

Ο δευτερος να πουμε οτι θα κανει περισσοτερο χρονο απ'οσο εκανες εσυ για ολα αυτα, αλλα θα εχει μονο το πτυχιο του ΜΜ και ενα αμφιβολου ποιοτητας master (καθως δεν αναγνωριζεται παντου το 5ο ετος του Πολυτεχν ως μαστερ). Επισης λογω διαβασματων, δε θα εχει πολυ χρονο για projects κλπ (ηδη ο μ.ο. κανει 7-8 χρονια να τελειωσει).

Δεν ειναι σε καμια περιπτσωση ισαξια τα πτυχια, απλως λεμε τωρα...

Απλουστεύεις πάρα πολύ. Γιατί δηλαδή ο αντίστοιχος από πολυτεχνική σχολή να μην έχει κάνει τα ίδια π.χ. ;

• Like 1
Δημοσ.

Δε με αφορουν τα επαγγελματικα δικαιωματα. Ιδιωτικος υπαλληλος θελω να γινω σε καποια (μεγαλη κατα προτιμηση) εταιρεια. Οχι ΕΕ.

Για κατατακτηριες ουτε λογος. Καλυτερα να ξαναδωσω πανελληνιες (που δε θα το κανω)...

Δημοσ.

Παιδιά, θα πάτε Γερμανία για δουλειά, τι θα πείτε; δούλευα χρόνια σε κατασκευές πολυκατοικιών, πάρε με στη δουλειά; Εννοείται ότι θέλουν πτυχία και κάποια εμπειρία αλλά το πρώτο είναι βασικό. Αύριο μεθαύριο αν γίνει κάποιο ατύχημα στην πολυκατοικία λόγο λάθους του εργαζομένου θα ξέρουν ποιον ήταν και ποιος ασχολήθηκε με τι. Σε όλα θέλουν πτυχία για σοβαρές δουλειές. πχ Κάποιος νησιώτης που κάθε χρόνο μιλάει αγγλικά σε τουρίστες μπορεί να ξέρει εξαιρετικά Αγγλικά αλλά χωρίς χαρτί να το αποδείξει..

κάνεις τεράστιο λαθος σε αυτο. Uk ποτε δεν εγραφα αν εχω πιστοποίηση αγγλικά κ ποτε δεν με ρώτησε κανείς.
Δημοσ.

Απλουστεύεις πάρα πολύ. Γιατί δηλαδή ο αντίστοιχος από πολυτεχνική σχολή να μην έχει κάνει τα ίδια π.χ. ;

Όπως είπα και παραπάνω "Το καλύτερο πτυχίο που μπορείς να αποκτήσεις είναι οι γνωριμίες" .Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Δημοσ.

Λογω χρονου. Εχεις ηδη παρα πολυ διαβασμα. Εκτος και αν σκοπευεις να τελειωσεις στα 8 χρονια (πραγμα αρκετα συνηθες btw)...

Αλλα θα μου πεις, οι εγκαταστασεις ειναι πολυ καλυτερες, οι καθηγητες αλλου επιπεδου, καλυτερες γνωριμιες, πιο πολλα projects κλπ κλπ, οποτε μπορει να μπορεις να κανεις πολλα ετσι και αλλιως...

Σωστα...

Δημοσ.

Λογω χρονου. Εχεις ηδη παρα πολυ διαβασμα. Εκτος και αν σκοπευεις να τελειωσεις στα 8 χρονια (πραγμα αρκετα συνηθες btw)...

Αλλα θα μου πεις, οι εγκαταστασεις ειναι πολυ καλυτερες, οι καθηγητες αλλου επιπεδου, καλυτερες γνωριμιες, πιο πολλα projects κλπ κλπ, οποτε μπορει να μπορεις να κανεις πολλα ετσι και αλλιως...

Επειδή είναι πολυτεχνείο πάει να πεί οτι ισχύουν τα παραπάνω; Τι λογική είναι αυτή;

Δημοσ.

Γεια σας. Εγραψα 9.100

Πιανω το ΤΕΙ ΜΜ Πατρας, το οποιο εχει 8.700

1) Λετε να φετος να ανεβει 400 ολοκληρα μορια? Εδω λενε οτι θα πεσουν λογω πανωλεθριας στα Μαθ. Καμια εκτιμηση?

2) Αν βγαλω τη σχολη με εναν καλο βαθμο και κανω και ενα μεταπτυχιακο μετα, εχω ελπιδες στην αγορα εργασιας ή δεν παιζει (εννοειται αν το κυνηγησω βεβαια)? Στην Ελλαδα λιγο δυσκολο. Για εξω ομως?

Εχω ακουσει οτι σε αναγνωριζουν κανονικα ως ΜΜ Πολυτεχνειου. Ισχυει αυτο? Ρωταω γιατι εξω ο εργοδοτης δεν κοιταει τοσο τις σπουδες, αλλα τις εργασιες, τις δραστηριοτητες κλπ...

Φυσικα μιλαω για "σοβαρη" δουλεια και οχι τιποτα τεχνιτης ή μαστορας (χωρις παρεξηγηση εννοειται, καθως για κατι τετοιο δε χρειαζεται να σπαταλησω τα χρονια μου σπουδαζοντας).

3) Ειναι καλη σχολη (γενικα)? Εχω ακουσει οτι ειναι λιγο ο,τι να'ναι?

Αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

στην εε πλην ελλαδος το πτυχίο απο τει θα αναγνωριστεί ως bachelor. Αν εισαι απο Πολυτεχνείο σου αναγνωρίζεται μαστερ. Απο κει κ περα καθε τεχνικό επιμελητήριο εχει διαφορετικες προϋποθέσεις στις κλιμακες κτλπ.

Υγ αν το γουστάρεις κ ξέρεις τι θέλεις τράβα. Ο βαθμός δεν λεει τπτ κ ουτε που νοιάζει κανέναν στην τελική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...