Zerg13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 μια αξιολογηση βλεπω,αντε να εχεις και 2-3 μαυρες ακομα. δεν ξερω πως μπορεις να εχεις γνωμη για κατι τετοιο,οταν δεν εχεις συναλλαχθει πραγματικα εδω μεσα.. εγω κανονικα επρεπε να εχω τουλαχιστον αλλες 5 αρνητικες σαν αγοραστης,γιατι εχω πετυχει πολλους σαπιους εδω μεσα. δε μου αρεσει ομως να φορτωνω το προφιλ μου με αρνητικες οπως αυτη που μου εχει κανει το ρεμαλι για κατι που αγορασα ελλατωματικο και δεν εβγαλα ακρη με τον πωλητη. Αν ειχα αρνητικες δεν θα τις εβλεπες; Το "ακομα" που κολαει; Ειδες καμια αρνητικη;Αντε πεσε για υπνο. τι αξιολογησεις εχω εγω τι σχεση εχει; Τι γραφει ο ανθρωπος.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δε μπορείς να γνωρίζεις τι χρήση έχει γίνει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, ακόμα και αν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, ακόμα και αν το εχει λίγο καιρό. Η αγορά μεταχειρισμένου ενέχει ρίσκο οπότε πρέπει να ζυγίσεις το όφελος του τι κερδίζεις σε σχέση με το να αγόραζες καινούριο σε σχέση με το ρίσκο που αναλαμβάνεις. Αυτό ακριβώς θα έλεγα και εγώ. Το μεγάλο πρόβλημα των μεταχειρισμένων προϊόντων είναι οτι δεν μπορεί να γνωρίζει ο άλλος το πόσο πολύ έχουν χρησιμοποιηθεί από τον κάτοχό τους, ακόμα και απόδειξη αγορας να δείξεις αυτό δεν αποδεικνύει πόσο χρησιμοποιήθηκαν, οι μόνες και ακραίες περιπτώσεις είναι κάποια συσκευή που έχει ενσωματωμένο timer και μετράει πόσες ώρες λειτουργεί. θυμάμαι κάτι παλιές CRT οθόνες που το έκαναν αυτό. Οπότε λοιπόν ναι, ένας πολύ γενικός κανόνας είναι με το που θα την πάρεις και θα την θέσεις σε λειτουργία -50% της τιμής, και όσο περνάνε τα χρόνια με έναρξη την ημέρα αγοράς -95% σε ακραίες περιπτώσεις. Εντελώς θεωρητικά, αν και εφόσον υπήρχε ο τρόπος να γνωρίζουμε τις ώρες λειτουργίας, παίρνουμε το θεωρητικό MTBF/lifespan για ένα σύστημα ή μια συσκευή το οποίο είναι γνωστό είτε από τον κατασκευαστή, αν οχι υπάρχουν γενικές πληροφορίες στο google, και καταπιανόμαστε από εκεί πόσο θα μειωθεί η τιμή αναλογικά με τις ώρες λειτουργίας.
livefreeordie Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Πιστευω για να μπεις στην διαδικασια να παρεις κατι μεταχειρισμενο πρεπει να υπαρχει μια αξιολογη διαφορα αλλιως γιατι να μην το παρεις καινουργιο; Ακομη και μια μερα μονο να εχει χρησιμοποιηθει το προιον δεν παυει να ειναι χρησιμοποιημενο. Αν πχ κανει κατι 100 ευρω νομιζω οτι στη χειροτερη πρεπει να ειναι ενα 30-40αρι κατω για να πει ο αλλος οτι αξιζει να το παρει. Πραγματικα για ενα 20ευρω διαφορα και λιγοτερο δεν αξιζει να μπεις στην διαδικασια να παρεις κατι που ο αλλος εχει ανοιξει και χρησιμοποιησει ,καλυτερα σφραγισμενο κι ολοκαινουργιο. Και παντα αναλογα με το αντικειμενο,οσο πιο ακριβο ειναι κατι τοσο πιο πολυ πρεπει να ριξεις την τιμη για να δελεασεις τον αλλον,γιατι οσο πιο πολλα χρηματα δινει για κατι τοσο πιο πολυ ρισκο παιρνει οποτε πρεπει να αξιζει το ρισκο. Βλεπω συχνα αγγελιες κινητο 2 ημερων πχ και το δινει οσο ακριβως κανει και σφραγισμενο με την δικαιολογια οτι ειναι ολοκαινουργιο. Με ποια λογικη να το παρεις ανοιγμενο δηλαδη; 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Καποια πραγματα χανουν εντελεως την αξια τους οταν ειναι μεταχειρισμενα. Πχ ενα στρωμα, ή ενα ποδηλατο ή ρουχα. Αλλα ενας επεξεργαστης ή ενας θερμοπομπος δεν χανουν γιατι δεν παθαινουν τιποτα. Μάλλον σε εσένα δεν έχει τύχει να πάθουν τίποτα. Μια από τις πρώτες μου βλάβες σε pc ήταν όταν κάηκε η RAM, το πήγα σε τεχνικό και την άλλαξε. Μου έχει τύχει χαλασμένη κάρτα γραφικών. Το μόνο που δεν μου έχει συμβεί είναι πρόβληα σε επεξεργαστή, παραταύτα ο επεξεργαστής φέρει και άλλα παρελκόμενα που μπορεί να έχουν θέμα. Ο θερμοπομπός μια χαρά χαλάει αν σου έχει πέσει κάτω έχει χτυπήσει με δύναμη εν ώρα λειτουργίας μπορεί να πάθει τίποτα η αντίσταση, να υποστεί βλάβη ο θερμοστάτης.
Zerg13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Επεξεργαστης και ραμ δεν ειναι το ιδιο νομιζω το καταλαβαινεις. Το,παραδειγμα με τον θερμοπομπο δεν στεκει γιατι δεν θα πουλησεις κατι χαλασμενο η σπασμενο, μιλησα για θεμα φθορας και vfm οχι να παρεις κατι με βλαβη αυτο ειναι απατη.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Επεξεργαστης και ραμ δεν ειναι το ιδιο νομιζω το καταλαβαινεις. Το,παραδειγμα με τον θερμοπομπο δεν στεκει γιατι δεν θα πουλησεις κατι χαλασμενο η σπασμενο, μιλησα για θεμα φθορας και vfm οχι να παρεις κατι με βλαβη αυτο ειναι απατη. Μια χαρά θα πουλήσεις κάτι χαλασμένο και με φθορές. Μην θεωρείς δεδομένο οτι επειδή εσύ μπορεί να είσαι σωστός και να μην προσπαθήσεις να κάνεις λαμογιά και πουστιά δεν θα επιχειρήσει να το κάνει και κανένας άλλος. Δεν μπορείς να ξέρεις σε ποιον θα τύχεις και τι προθέσεις έχει μέσα σε έναν χώρο αγνώστων. Το παράδειγμα με τον θερμοπομπό μια χαρά στέκει, η αντίσταση μπορεί άνετα να έχει πρόβλημα και να μην το καταλάβεις, μπορεί να εκπέμπει θερμότητα αλλά αν είναι καμμένη να μυρίζει μετά κάποια ώρα λειτουργίας εως οπου σταματήσει να λειτουργεί μετά από καιρό, για τον θερμοστάτη και πάλι δεν μπορείς να πάρεις πρέφα κάτι, εκτός αν μιλάμε για περίπτωση να έρθεις στο σπίτι του πωλητή για να βάλει την συσκευή σε λειτουργία και να την ελέγξεις μόνος σου. Ακόμα πολλά αερόθερμα έχει τύχει να υποστούν βλάβη μετά από φθορά. Ο επεξεργαστής και η RAM μπορεί να μην είναι το ίδιο, σε εμένα όμως χαλάσε μια φορά η RAM και με βάση το πόσα εξαρτήματα έχουν υποστεί βλάβη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με τον 1ο μου υπολογιστή, δύσκολα πείθομαι οτι δεν υπάρχει η έννοια της φθοράς και στον επεξεργαστή.
logistoulis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Ο ssd είναι κάτι που χαλάει με τη χρήση και ανά πάσα στιγμή βασικά μπορεί να σου σκάσει Προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ μεταχειρισμένο, αλλά η τιμή του ts είναι σχετικά τίμια για όποιον ενδιαφέρεται
petran91 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Οποιοδήποτε αντικείμενο, αφού ανοιχθεί η συσκευασία του, ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί χάνει 50 % της αξίας του. Δεν μπορείς να αποδείξεις πόσο χρησιμοποιήθηκε. Αυτός που αγοράζει μεταχειρισμένο ρισκάρει. Το ρίσκο απαιτεί χαμηλή τιμή. Παιρνω κινητό με απόδειξη σημερινή 400 ευρώ. Δεν σου λέω σε 5 λεπτά, αλλά σε μια βδομάδα θα το πουλήσω 200? Είπαμε χάνει αξία να αποσφραγιζεται κάτι αλλά όχι τέτοιες υπερβολές.
SakislolGR Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Παιρνω κινητό με απόδειξη σημερινή 400 ευρώ. Δεν σου λέω σε 5 λεπτά, αλλά σε μια βδομάδα θα το πουλήσω 200? Είπαμε χάνει αξία να αποσφραγιζεται κάτι αλλά όχι τέτοιες υπερβολές. ναι 200 θα το πουλούσες, σου αρέσει ή όχι! είναι όλα θέμα εμπιστοσύνης ρε συ. Όταν αγοράζεις από ξένο είσαι επιφυλακτικός.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Παιρνω κινητό με απόδειξη σημερινή 400 ευρώ. Δεν σου λέω σε 5 λεπτά, αλλά σε μια βδομάδα θα το πουλήσω 200? Είπαμε χάνει αξία να αποσφραγιζεται κάτι αλλά όχι τέτοιες υπερβολές. Εγώ θα ήμουν στο όριο από 290 εως 340.
masteripper Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Ειδικά για το κινητό που αναφέρθηκε προηγουμένως επειδή πτώσεις και άλλα τυχαία μικροατυχήματα είναι κανόνας και όχι εξαίρεση δυστυχώς σίγουρα θα πέσει κάτω απο 30% επί της αρχικής αξίας ακόμα και αν αγοράστηκε πρίν απο λίγες ώρες...μονίμως βλέπω κόσμο στον δρόμο με τα κινητά τους να εκτελούν διαφόρων ειδών "χαμηλές" πτήσεις.... Ακόμα και αν είναι σε θήκη και δεν υπάρχουν γρατζουνιές τα κινητά μετά από "αεροπλανικά" έχουν μια τάση να ρετάρουν....παραδόξως...
NT1G Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Οποιοδήποτε αντικείμενο, αφού ανοιχθεί η συσκευασία του, ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί χάνει 50 % της αξίας του. Δεν μπορείς να αποδείξεις πόσο χρησιμοποιήθηκε. Αυτός που αγοράζει μεταχειρισμένο ρισκάρει. Το ρίσκο απαιτεί χαμηλή τιμή. Μόνο 50% ; 99% είναι το λογικό...
mrfan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Παιρνω κινητό με απόδειξη σημερινή 400 ευρώ. Δεν σου λέω σε 5 λεπτά, αλλά σε μια βδομάδα θα το πουλήσω 200? Είπαμε χάνει αξία να αποσφραγιζεται κάτι αλλά όχι τέτοιες υπερβολές. Εσύ λες ότι το πήρες πριν μία εβδομάδα. Εγώ γιατί να σε πιστέψω; Και μην μου πεις "έχω απόδειξη". Η απόδειξη μπορεί να αφορά το ίδιο προιόν αλλά διαφορετική συσκευή που αγοράστηκε δεν ξέρω και εγώ πότε. Μόνο 50% ; 99% είναι το λογικό... Είτε αρέσει είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει (σχεδόν) κανένας τρόπος να αποδείξεις την (κατα)χρηση ενός αντικειμένου
MikeJ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Εγώ το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτούς που τσαντίζονται πολύ είτε από τη πλευρά του πωλητή είτε από τη πλευρά του αγοραστή. Ο μεν πρώτος γιατί του ζητάνε να το δώσει φθηνότερα, ο δεύτερος γιατί δεν χαμηλώνει τη τιμή κ.ο.κ. Ελεύθερη αγορά έχουμε. Ας πουλήσει ο καθένας αυτό που έχει όσο θέλει και αν υπάρξει ανταπόκριση έχει καλώς, διαφορετικά εκ των πραγμάτων η τιμή θα πέσει ή ο πωλητής μπορεί να αποφασίσει ότι καλύτερα να κρατήσει το αντικείμενο. Και οι αγοραστές και οι πωλητές λένε άπειρες βλακείες... οι αγοραστές λένε πχ "Τόσο το παίρνω και από κίνα" (ε πάρτο από Κίνα τότε, τι με ζαλίζεις) ή οι πωλητές λένε "Ναι αλλά εγώ το πήρα από Γερμανό και όχι από σκρουτζομάγαζο "(λες και έχει κάποια διαφορά ως προς το service αντιπροσωπείας).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Εσύ λες ότι το πήρες πριν μία εβδομάδα. Εγώ γιατί να σε πιστέψω; Και μην μου πεις "έχω απόδειξη". Η απόδειξη μπορεί να αφορά το ίδιο προιόν αλλά διαφορετική συσκευή που αγοράστηκε δεν ξέρω και εγώ πότε. Είτε αρέσει είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει (σχεδόν) κανένας τρόπος να αποδείξεις την (κατα)χρηση ενός αντικειμένου Η πραγματικότητα βέβαια σε διαψεύδει μιας κι η "αγορά" δεν δουλεύει έτσι... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα