Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δομή της βάσης σχεδιάζεται και σε ένα φύλλο χαρτί δεν χρειάζεται πρόγραμμα.

Αφού αποφασίσεις πως θα είναι η βάση και τι πεδία απαιτούνται την περιγράφεις πχ σε SQL και την στήνεις πάνω σε όποιον SQL server θέλεις πχ mySQL , Microsoft SQL server κτλ. Μετά μπορείς να διαχειριστείς την βάση γράφοντας κώδικα σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού, όλες έχουν driver για σύνδεση με SQL server.

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΙΜΗΟ ξεκίνα με excel. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου είναι και πιο χρήσιμο ως γνώση.

θα ξεκινησω ετσι φιλε μου και βλεπουμε..αν ηθελα να το φτιαξω προγραμμα ποια γλωσσα προγραμματισμου θα με βοηθουσε?ευχαριστω

Δημοσ.

θα ξεκινησω ετσι φιλε μου και βλεπουμε..αν ηθελα να το φτιαξω προγραμμα ποια γλωσσα προγραμματισμου θα με βοηθουσε?ευχαριστω

Τι εμπειρία έχεις από προγραμματισμό;

Θα είναι η πρώτη φορά που γράφεις κώδικα;

Πόσο χρόνο διατήθεσαι να αφιερώσεις στο project;

Δημοσ.

Τι εμπειρία έχεις από προγραμματισμό;

Θα είναι η πρώτη φορά που γράφεις κώδικα;

Πόσο χρόνο διατήθεσαι να αφιερώσεις στο project;

δεν εχω καθολου εμπειρια απο προγραμματισμο..ναι θα ειναι η πρωτη φορα φιλε μου..εχω απλετο χρονο στην διαθεση μου γιαυτο και ειπα να ασχοληθω με το αντικειμενο και οτι βγει..αν δω οτι δεν τα καταφερνω το σταματαω..απλα θα ηθελα να το ξεκινησω και ηθελα τις πρωτες κατευθυνσεις..μετα θα το ψαξω μονος μου σιγα σιγα..

Δημοσ.

Βασικως η καλύτερη λύση για αυτού του επιπέδου εφαρμογή είναι η χρήση της Access..αν θα ανοίξεις κάποια θα δεις αρκετά template και ίσως κάποιο να σου ταιριάζει..... ειδάλλως θα πρέπει να βρεις κάποιον να σου την κάνει...να βγει και κανένα μεροκάματο.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού έχεις χρόνο και όρεξη ξεκίνα με c# ή java.

Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι σύντομα που να δουλεύει σε λογικά πλαίσια excel ή Access που λέει και ο φίλος από πάνω

Δημοσ.

O συντομότερος δρόμος είναι excel

Αν έχεις χρόνο και θες να μάθεις, C# ή Python αλλά θα σου πάρει χρόνο. Αν διαλέξεις αυτό το δρόμο, να μην ξεκινήσεις κατευθείαν με το πρόβλημα που θες να λύσεις γιατί θα σου φανεί βουνό. Αντ'α αυτού κάτσε πρώτα να διαβάσεις tutorials/βιβλία για τη γλώσσα που θα διαλέξεις και πιο μετά ασχολήσου με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δημοσ.

Μ' αρέσει που κάποιοι του λέτε "είναι απλό, φτιάξε μια βάση δεδομένων" ενώ από τα μηνύματα του φαινόταν πως δε ξέρει καν τι είναι οι βάσεις δεδομένων...

Που ακόμα και αν δεν ήξερε κάποια RDB, άμα ήξερε έστω κάποια βασικά πράγματα για το πως να ορίσει μεταβλητές και IO θα μπορούσε να φτιάξει κάτι custom.

δεν εχω καθολου εμπειρια απο προγραμματισμο..ναι θα ειναι η πρωτη φορα φιλε μου..εχω απλετο χρονο στην διαθεση μου γιαυτο και ειπα να ασχοληθω με το αντικειμενο και οτι βγει..αν δω οτι δεν τα καταφερνω το σταματαω..απλα θα ηθελα να το ξεκινησω και ηθελα τις πρωτες κατευθυνσεις..μετα θα το ψαξω μονος μου σιγα σιγα..

Με λάθος σκεπτικό ξεκινάς.

Για να μάθεις να κάνεις έστω κάποια βασικά πράγματα θα σου πάρει πρώτα κάμποσους μήνες διαβάσματος και μελέτης.

Είναι σαν να σου λέει φίλος σου ότι έχει πρόβλημα με σκωληκοειδίτη και να του λες "θα σε εγχειρίσω εγώ" χωρίς να είσαι ιατρός, και να ρωτάς σε φόρουμ "Πως κάνω εγχείριση σκωληκοειδίτης ?"

Τίθεται το ερώτημα: αυτός ο άνθρωπος ο οποίος το θέλει αυτό για να κάνει την εργασία του, έχει τη δυνατότητα να περιμένει πόσους μήνες θα σου πάρει να μάθεις πρώτα να προγραμματίζεις μέχρι να του φτιάξεις έστω κουτσά στραβά αυτό που θέλει ?

• Like 2
Δημοσ.

καλησπερα σας..ενας φιλος μου εχει αναθεσει να του φτιαξω ενα προγραμμα (αν μπορεσω φυσικα).ο φιλος εχει μια επιχειρηση συλλογης γαλακτος και θελει να φτιαξει μητρωο των πελατων καθως και την ποσοτητα γαλακτος που συλλεγει σε καθημερινη βαση για τον καθε ενα ξεχωριστα..επειδη δεν γνωριζω και παρα πολλα για αυτο το θεμα παρα μονο μερικα βιντεακια που βλεπω και μερικα αρθρα που εχω διαβασει εδω..θα ηθελα να ξεκινησω να το φτιαξω σιγα σιγα και θα ηθελα την βοηθεια σας  ..επειδη δεν βρηκα κατι παρομοιο εδω γιαυτο ανοιξα αυτο το θεμα..οποια βοηθεια θα ηταν ευπροσδεκτη..ευχαριστω εκ των προτερων.

Εφόσον όπως μας λές δεν είσαι προγραμματιστής, θα ήταν καλύτερο να συστήσεις στον φίλο σου  να βρεί κάποιον επαγγελματία για να του φτιάξει την εφαρμογή.  

Δημοσ.

just another epic thread if not trolling...

"Τι είναι ο προγραμματισμός; Σιγά, κουμπάκια πατάνε τα παιδιά, θα μάθω και εγώ να πατάω κουμπάκια και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού που τελειώνουν οι διακοπές μου θα το έχω φτιάξει, χαλαρά!" :D

@OP: αν δεν trollareis και θέλεις να μάθεις να γράφεις κώδικα, κάντο μόνος. Μην έχεις τον άλλο να βασίζεται σε εσένα και να περιμένει πότε θα μάθεις, αν θα σου αρέσει και πότε θα τα καταφέρεις (αν τα καταφέρεις) τελικά.

• Like 1
Δημοσ.

Μ' αρέσει που κάποιοι του λέτε "είναι απλό, φτιάξε μια βάση δεδομένων" ενώ από τα μηνύματα του φαινόταν πως δε ξέρει καν τι είναι οι βάσεις δεδομένων...

Που ακόμα και αν δεν ήξερε κάποια RDB, άμα ήξερε έστω κάποια βασικά πράγματα για το πως να ορίσει μεταβλητές και IO θα μπορούσε να φτιάξει κάτι custom.

Με λάθος σκεπτικό ξεκινάς.

Για να μάθεις να κάνεις έστω κάποια βασικά πράγματα θα σου πάρει πρώτα κάμποσους μήνες διαβάσματος και μελέτης.

Είναι σαν να σου λέει φίλος σου ότι έχει πρόβλημα με σκωληκοειδίτη και να του λες "θα σε εγχειρίσω εγώ" χωρίς να είσαι ιατρός, και να ρωτάς σε φόρουμ "Πως κάνω εγχείριση σκωληκοειδίτης ?"

Τίθεται το ερώτημα: αυτός ο άνθρωπος ο οποίος το θέλει αυτό για να κάνει την εργασία του, έχει τη δυνατότητα να περιμένει πόσους μήνες θα σου πάρει να μάθεις πρώτα να προγραμματίζεις μέχρι να του φτιάξεις έστω κουτσά στραβά αυτό που θέλει ?

καλησπερα φιλε μου..εχεις δικιο ..εγω δεν ειπα οτι θα φτιαξω ενα προγραμμα απο το μηδεν μεσα σε μια δυο μερες..εχω την διαθεση να διαβασω και να ασχοληθω με αυτο που θελω να φτιαξω απλα χρειαζομαι μερικες σαφης οδηγιες για να ξεκινησω και επειτα θα το προχωρησω σιγα σιγα μονος μου..δεν ειπα οτι θα γινω προγραμματιστης σε μια μερα μη χειροτερα..εχω δυο τρεις μηνες να ασχοληθω γιατι τωρα κλεινει η σεζον της δουλειας του και θα αρχισει τον δεκεμβριο ξανα..και επισης αν υπαρχει καποιο διαθεσιμο ετοιμο προγραμμα παρομοιο με αυτο που σας περιεγραψα και απλα να περασω μεσα τα δεδομενα μου?ευχαριστω..

Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου..εχεις δικιο ..εγω δεν ειπα οτι θα φτιαξω ενα προγραμμα απο το μηδεν μεσα σε μια δυο μερες..εχω την διαθεση να διαβασω και να ασχοληθω με αυτο που θελω να φτιαξω απλα χρειαζομαι μερικες σαφης οδηγιες για να ξεκινησω και επειτα θα το προχωρησω σιγα σιγα μονος μου..δεν ειπα οτι θα γινω προγραμματιστης σε μια μερα μη χειροτερα..εχω δυο τρεις μηνες να ασχοληθω γιατι τωρα κλεινει η σεζον της δουλειας του και θα αρχισει τον δεκεμβριο ξανα..και επισης αν υπαρχει καποιο διαθεσιμο ετοιμο προγραμμα παρομοιο με αυτο που σας περιεγραψα και απλα να περασω μεσα τα δεδομενα μου?ευχαριστω..

Ορίστε μερικές σαφείς οδηγίες λοιπόν:

1. Πάρε ένα βιβλίο μιας γλώσσας προγραμματισμού και άρχισε να διαβάζεις.

2. Πάρε ένα βιβλίο για δομές δεδομένων και σχετικούς αλγόριθμους, και άρχισε να διαβάζεις.

3. Πάρε ένα βιβλίο για σχεσιακές βάσεις δεδομένων SQL και άρχισε να διαβάζεις.

Αυτά για αρχή. 

Και άμα θες να το εξελίξεις να γίνεις καλύτερος σε αυτό που θα μάθεις να κάνεις, εδώ ήμαστε να προτείνουμε βιβλία και πράγματα.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις εύκολα κάτι τέτοιο σε c#

https://www.tutorialspoint.com/windows10_development/windows10_development_sqlite_database.htm

Το προβλημα ειναι όμως οτι αν δεν εχεις καποιες στοιχειώδεις γνώσεις θα κολλάς συνεχεια. Οποτε αφιερωσε ενα μηνα να μαθεις τα βασικα σε c# και θα σου φανει χρησιμο πολλες φορες στο μελλον. Μολις αποκτησεις τις στοιχειώδεις γνώσεις εξοικείωσης σε c# και λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ μπορεις να φτιάξεις τέτοια απλά προγράμματα σε 2 - 3 μερες.

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως κάποιος σου ζήτησε να του φτιάξεις κάτι γνωρίζοντας ότι δεν έχεις καμία επαφή με το αντικείμενο. Και το κυριότερο πως εσύ το αποδέχτηκες και ξεκίνησες (προσπαθείς να ξεκινήσεις τουλάχιστον) να το φτιάχνεις!

Αν αυτό που θες να κάνεις κατά βάθος είναι να μάθεις προγραμματισμό, γιατί δεν πιάνεις το κουβάρι από την άκρη; Άσε το πρόγραμμα του γνωστού σου και πιάσε λίγο λίγο να διαβάζεις tutorials ή βιβλία ή μαθήματα για μια μοντέρνα γλώσσα προγραμματισμου (java, c#, python, javascript) ή για την πιο κλασσική C και να εξασκήσαι με ασκησούλες. Αν δεν έχεις προηγούμενη γνώση/εμπειρία η μελέτη αυτή θα σου πάρει αρκετούς μήνες μέχρι να φτάσεις σε σημείο να μπορείς να φτιάξεις ένα απλό προτζεκτάκι μόνος σου. Επίσης έχε υπόψη ότι ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής ενός προγράμματος δεν είναι απλή διαδικασία, το να συνδιάσεις βάση δεδομένων (και σχεδιασμό του σχήματός της), backend, frontend κτλ απαιτεί πολύ περισσότερα από το να ξέρεις να γράφεις 10 εντολές σε μια γλώσσα προγραμματισμού.

Φυσικά όλα αυτά μαθαίνονται, κανείς από όσους ασχολούνται με αυτά δεν γεννήθηκε μαθημένος, και άρα μπορείς να τα μάθεις και εσύ αρκεί να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο και μεράκι. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...