Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να φανταστώ ότι θεωρείται ότι το κρέας προκαλεί όλα τα είδη καρκίνων;

To ερωτημα σου αλλαζει νοημα αν το "θεωρειται" είναι με αλλη ορθογραφια. 

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γενικά δεν είχα σκοπό να σχολιάσω, αλλά θα πω κάτι σχετικά με αυτό που είπες. Το θέμα είναι να πεθάνουμε από φυσικά αιτία. Το κρέας προκαλεί καρκίνο, είναι επίσημο πλέον. Οπότε όταν κάποιος έχει καρκίνο μην λέμε για επάρατη νόσο και θέλημα του Θεού. Οι ίδιοι το προκάλεσαμε στον εαυτό μας. Πολλοί φοβούνται να μιλάνε για καρκίνο και όταν κάποιος γνωστός κάποιου μέσα στην παρέα έχει καρκίνο, όλοι παίρνουν θλιμμένα μούτρα και δεν ξέρουν τι να πουν.. Πόσο γελοίο.. Εγώ προσωπικά έκοψα το κρέας για ηθικούς λόγους, αλλά σίγουρα έχει ευνοήσει και την υγεία μου.

Τώρα για το πόσο σαρκοφαγα πλάσματα είμαστε, ας δοκιμάσει κάποιος να φάει ωμό το κρέας. Ακόμα και λίγο να μην έχει ψηθεί καλά, αηδιάζουμε, το ξέρω και από εμένα όταν έτρωγα. Μη μιλήσω ότι αν πάμε να δαγκωσουμε κάποιο μικρό κόκκαλο, μπορεί να σπάσουμε κάνα δόντι.

Θα μου πείτε από την άλλη, μπορούμε να φάμε πολλες φυτικές τροφές ωμές; όπως τα όσπρια; όχι, εκτός αν τα κάνουμε φυτρα. Αλλά ούτε πιστεύω ότι αυτές είναι οι σωστές τροφές για τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος είναι καθαρά καρποφαγος, δλδ τρέφεται μόνο με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τώρα κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην πράξη πλέον στην σύγχρονη εποχή που ζουμε, είναι άλλη συζήτηση.

Οι μόνες έρευνες που έχω δει που συσχετίζουν το κρέας με τον καρκίνο είναι με αυτού του στομάχου.

Ξέρεις κάτι σχετικό για όλες τις υπόλοιπες μορφές του;

Μήπως είσαι ογκολόγος;

To ερωτημα σου αλλαζει νοημα αν το "θεωρειται" είναι με αλλη ορθογραφια.

Και οι δύο με βολεύουν προσωπικά. Αλλά ας κάνω και την άλλη βέρσιον.

Θεωρείτε κάποιοι εδώ ότι το κρέας προκαλεί όλα τα είδη καρκίνων;

Δημοσ.

Θεωρείτε κάποιοι εδώ ότι το κρέας προκαλεί όλα τα είδη καρκίνων;

αναφερομαστε για το επεξεργασμενο κρεας (στην συγκεκριμενη περιπτωση) το οποιο ειναι σκετη χολερα.

Σημειωση! εχασα την γιαγια μου πριν 2 μηνες, η οποια δεν ετρωγε κρεας ποτε στην ζωη της ουτε πιτογυρα και πιτσες. πεθανε στα 72...αρα, απο την μια, για να μην ειμαστε και απολυτοι, δεν ειναι παντα το κρεας η αιτια για τον καρκινο

• Moderators
Δημοσ.

αναφερομαστε για το επεξεργασμενο κρεας (στην συγκεκριμενη περιπτωση) το οποιο ειναι σκετη χολερα.

Σημειωση! εχασα την γιαγια μου πριν 2 μηνες, η οποια δεν ετρωγε κρεας ποτε στην ζωη της ουτε πιτογυρα και πιτσες. πεθανε στα 72...αρα, απο την μια, για να μην ειμαστε και απολυτοι, δεν ειναι παντα το κρεας η αιτια για τον καρκινο

Μα δεν λεει κανεις οτι καποιος που ειναι βιγκαν δεν θα παθει ποτε καρκινο ουτε οτι οποιος τρωει κρεας θα παθει αλλα το οτι μια βιγκαν δαιτροφη μειωνει τις πιθανοτητες. Ειναι ακριβως το ιδιο με το καπνισμα.

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν λεει κανεις οτι καποιος που ειναι βιγκαν δεν θα παθει ποτε καρκινο ουτε οτι οποιος τρωει κρεας θα παθει αλλα το οτι μια βιγκαν δαιτροφη μειωνει τις πιθανοτητες. Ειναι ακριβως το ιδιο με το καπνισμα.

Είσαι σίγουρος για αυτό? Εγώ τουλάχιστον διαβάζοντας το post #122 έβγαλα το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα από αυτό που λες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για το επεξεργασμένο δεν θα διαφωνήσω, αλλά από τα συμφραζόμενα του μέλους Luxx κατάλαβα ότι εννοεί ότι γενικά το κρέας προκαλεί καρκίνο. Και το θεωρώ μεγάλη ντροπή να λες ότι άτομα το προκάλεσαν στον ίδιο τους τον εαυτό κάτι τέτοιο όταν δεν υπάρχουν οι επιστημονικές αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Εκτός και αν έχω καταλάβει εγώ κάτι λάθος.

Ποια επιστημονική έρευνα λέει ότι η βίγκαν διατροφή μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις π.χ όγκους στον εγκέφαλο;

Σοβαρά ρωτάω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Συλληπητήρια καταρχάς.

Φαντάσου να "στερείσαι" όλα αυτά και στο τέλος να φεύγεις έτσι. Πόσο ξενέρα...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Είσαι σίγουρος για αυτό? Εγώ τουλάχιστον διαβάζοντας το post #122 έβγαλα το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα από αυτό που λες.

Λεει οτι το κρεας προκαλει καρκινο (το οποιο ειναι αληθεια) οχι οτι απαραιτητα οποιος τρωει κρεας θα παθει καρκινο. Και ενα καπως περιεργο παραδειγμα, θα σου πει καποιος οτι το τρεξιμο σε αδυνατιζει (κατι το οποιο κατα καποιο τροπο ειναι αληθεια), αυτο δεν σημαινει οτι οποιος τρεχει αδυνατιζει. 

Συλληπητήρια καταρχάς.

Φαντάσου να "στερείσαι" όλα αυτά και στο τέλος να φεύγεις έτσι. Πόσο ξενέρα...

Γιατι πρεπει να "στερεισαι"? Θελω να πω, επειδη το εχω ξανα δει πολλοι να λενε  δεν κανεις αυτο και εκεινο αρα δεν ευχαριστιεσαι τη ζωη σου, γιατι καποιοι θεωρουν δεδομενο οτι ολοι πρεπει να ευχαριστιουνται με τον ιδιο τροπο? 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξαναρωτάω αλήθεια με βάση ποια επιστημονικά δεδομένα; Ποια έρευνα λέει ότι η κατανάλωση κρέατος αυξάνει τις πιθανότητες να πάθεις οποιαδήποτε μορφή καρκίνου;

Δημοσ.

Λεει οτι το κρεας προκαλει καρκινο (το οποιο ειναι αληθεια) οχι οτι απαραιτητα οποιος τρωει κρεας θα παθει καρκινο. Και ενα καπως περιεργο παραδειγμα, θα σου πει καποιος οτι το τρεξιμο σε αδυνατιζει (κατι το οποιο κατα καποιο τροπο ειναι αληθεια), αυτο δεν σημαινει οτι οποιος τρεχει αδυνατιζει. 

Προφανώς δεν πρόσεξες το "Οι ίδιοι το προκάλεσαμε στον εαυτό μας"...

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατι πρεπει να "στερεισαι"? Θελω να πω, επειδη το εχω ξανα δει πολλοι να λενε  δεν κανεις αυτο και εκεινο αρα δεν ευχαριστιεσαι τη ζωη σου, γιατι καποιοι θεωρουν δεδομενο οτι ολοι πρεπει να ευχαριστιουνται με τον ιδιο τροπο?

Αυτό θα το απαντούσα αν έβαζα το στερείσαι χωρίς " ", αλλά από την στιγμή που έβαλα νομίζω ότι δεν χρειάζεται. :P

• Moderators
Δημοσ.

Ξαναρωτάω αλήθεια με βάση ποια επιστημονικά δεδομένα; Ποια έρευνα λέει ότι η κατανάλωση κρέατος αυξάνει τις πιθανότητες να πάθεις οποιαδήποτε μορφή καρκίνου;

https://www.cancer.org/latest-news/world-health-organization-says-processed-meat-causes-cancer.html

http://www.pcrm.org/health/cancer-resources/diet-cancer/facts/meat-consumption-and-cancer-risk

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν διαβάσεις το άρθρο γιατί εγώ το διάβασα πριν το στείλεις κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου και όσον αφορά το επεξεργασμένο κρέας. Δεν λέει πουθενά ότι μπορεί να πάθεις καρκίνο στο στήθος επειδή τρως κρέας.

Το ίδιο λέει και ο WHO.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό θα το απαντούσα αν έβαζα το στερείσαι χωρίς " ", αλλά από την στιγμή που έβαλα νομίζω ότι δεν χρειάζεται. :P

Το καταλαβα απλα ηθελα να το γραψω εδω και μερες επειδη εχουν πει διαφοροι κατι τετοια και απλα απο σενα πηρα τη σκυτάλη.

Προφανώς δεν πρόσεξες το "Οι ίδιοι το προκάλεσαμε στον εαυτό μας"...

Εντελως out of context

Το κρέας προκαλεί καρκίνο, είναι επίσημο πλέον. Οπότε όταν κάποιος έχει καρκίνο μην λέμε για επάρατη νόσο και θέλημα του Θεού. Οι ίδιοι το προκάλεσαμε στον εαυτό μας.

Αυτο που εννοει ειναι οτι δεν ξυπνησε καποια μερα ο "θεος" και ειπε το "Τζοσουα δεν τον παω ας του δωσω ενα καρκινο" αλλα οτι οι πραξεις σου (ο τροπος ζωης) οδηγησε σε αυτο. Ξαναλεω μπορει καποιος αλλο με ακριβως τον ιδιο τροπο ζωης να μην παθει το ιδιο ή καποιος με τερμα υγιεινο τροπο ζωης να παθει το ιδιο και χειροτερο. Ειναι το ιδιο σαν να βλεπεις καποιον με καρκινο του πνευμονα που κανει ενα πακετο τη μερα και να λες οτι δεν φταιει το οτι καπνιζει. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι όμως αυτό δεν καταλαβαίνουν μερικά άτομα, ότι μπορείς να έχεις τον καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αρρωστήσεις. Δεν υπάρχει πάντα η αιτία στις πράξεις μας, κάποιες φορές δεν υπάρχει καν αιτία, απλώς το παθαίνεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...