filipN Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Ναι ισχύει και ότι απλά η αγελάδα κάνει ωραιότερο γάλα σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα. Δεν έχεις πιεί γαϊδουρόγαλα γι αυτό το λες.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Αναφέρεσαι στην ποιότητα; Αν ναι για τον άνθρωπο το μητρικό είναι το καλύτερο. Αν στη γεύση τότε ερχόμαστε σε ένα άλλο παράδοξο. Σε άλλες συζητήσεις είχε έρθει και το "επιχείρημα" ότι επειδή είναι ωραία τα ζωικά παράγοντα τότε δεν μπορώ να τα σταματήσω. Η ίδια λογική είναι αυτή του βιαστή. Μου αρέσει να βιάζω και το συνεχίζω επειδή είναι ωραίο άσχετα αν κάποιος βασανίζεται. Δυστυχώς όταν είναι τόσο σφηνωμένη η αντίληψη που υπάρχει για τα ζώα από την ηλικία που θυμόμαστε στον εαυτό μας δύσκολα αλλάζει η κατάσταση. Και προς Θεού δεν εξαπολύω κατηγορίες. Και εγώ μέχρι πριν 3 χρόνια έτσι ήμουν. Και μάλιστα μου πήρε 1 χρόνο να κόψω εντελώς τα γαλακτοκομικά, και 2-3 ακόμα να βρίζω τους χορτοφάγους μέχρι να πειστώ και να αντιληφθώ το οξύμωρο της κατάστασης. Οταν λέω "ωραίο" ξεκάθαρα δεν αναφέρομαι στην ποιότητα. Το οποίο στην τελική είναι και θέμα προτιμήσεων. Όπως και με το γάλα αμυγδάλου ή καρύδας κτλ. Η ηθική του να βιάσεις κάποιον με το να φας κρέας δεν έχουν καμία σχέση. Καλύτερα να χρησιμοποιείς άλλες αναλογίες γιατί είναι σαν εξισώνεις τον βιασμό με τη κρεατοφαγία.
Alex9589 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Η ηθική του να βιάσεις κάποιον με το να φας κρέας δεν έχουν καμία σχέση. Καλύτερα να χρησιμοποιείς άλλες αναλογίες γιατί είναι σαν εξισώνεις τον βιασμό με τη κρεατοφαγία. Σόρρυ αλλά εδώ δεν έχεις δίκιο. Ο βιασμός τουλάχιστον τις περισσότερες φορές γίνεται μεμονωμένα και το θύμα έχει μετέπειτα υποστήριξη (δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού, άλλωστε και η γυναίκα μου έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένας ακόμη λόγος που παρεμένω vegan). Στην προκειμένη περίπτωση είναι συνεχής και συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ζώου. Είναι περιορισμένο μέσα σε πολύ βρώμικους και μικρούς χώρους, βιάζεται κάθε φορά που γεννάει ώστε να παραμείνει έγκυο και να συνεχίσει να παράγει γάλα, του παίρνουν το μωρό μόλις αυτό γεννηθεί και προφανώς και δεν χαίρεται ιδιαίτερα για αυτό. Άλλωστε σε διάφορες φάρμες όπου σώζουν τέτοια βασανισμένα ζώα, όταν αυτά γεννάνε πάνε κατευθείαν και κρύβουν τα μωρά τους για να μην τα χάσουν και αυτά. Δεν αναφέρομαι μόνο στην κρεατοφαγία. Άλλωστε θα ήταν προτιμότερο αν δεν θα μπορούσαν να μειωθούν στο ελάχιστο τα ζωικά προϊόντα, στην καθημερινότητά μας να υπάρχει το κρέας και όχι τα γαλακτοκομικά.
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Αν είχαμε κάθε αγελάδα/γουρούνι κ.λπ. σε δικό του χώρο με τις καλύτερες συνθήκες, μια ομάδα ανθρώπων να δουλεύει αποκλειστικά στο καθένα, του φερόμασταν με το σεις και με το σας, αλλά το γάλα και το κρέας έφταναν π.χ. τις 25.000€/κιλό, θα ήταν καλύτερα; 1
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Σόρρυ αλλά εδώ δεν έχεις δίκιο. Ο βιασμός τουλάχιστον τις περισσότερες φορές γίνεται μεμονωμένα και το θύμα έχει μετέπειτα υποστήριξη (δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού, άλλωστε και η γυναίκα μου έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένας ακόμη λόγος που παρεμένω vegan). Στην προκειμένη περίπτωση είναι συνεχής και συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ζώου. Είναι περιορισμένο μέσα σε πολύ βρώμικους και μικρούς χώρους, βιάζεται κάθε φορά που γεννάει ώστε να παραμείνει έγκυο και να συνεχίσει να παράγει γάλα, του παίρνουν το μωρό μόλις αυτό γεννηθεί και προφανώς και δεν χαίρεται ιδιαίτερα για αυτό. Άλλωστε σε διάφορες φάρμες όπου σώζουν τέτοια βασανισμένα ζώα, όταν αυτά γεννάνε πάνε κατευθείαν και κρύβουν τα μωρά τους για να μην τα χάσουν και αυτά. Δεν αναφέρομαι μόνο στην κρεατοφαγία. Άλλωστε θα ήταν προτιμότερο αν δεν θα μπορούσαν να μειωθούν στο ελάχιστο τα ζωικά προϊόντα, στην καθημερινότητά μας να υπάρχει το κρέας και όχι τα γαλακτοκομικά. Αυτό το ποστ ας πούμε είναι η απόδειξη του γιατί δεν μπορεί ποτέ να γίνει διάλογος μεταξύ ενός φανατισμένου βήγκαν και ενός κανονικού ανθρώπου (είτε είναι παμφάγος, είτε οτιδήποτε άλλο). Αντικειμενικά είναι τουλάχιστον άστοχος ο παραλληλισμός που κάνεις με το βιασμό ενός ανθρώπου (υποκειμενικά βρίσκω την σύγκριση τουλάχιστον αηδιαστική). Δεν υπάρχει καν βάση για συζήτηση με τέτοια επιχειρήματα. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Εγω θα ρωτησω κατι αλλο, γιατι καταδικάζουμε την κτηνοβασία και οχι τον "βιασμο" για παραγωγη τροφης?
Luxx Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 https://www.facebook.com/VeganViewTV/videos/493761377634535/
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Εγω θα ρωτησω κατι αλλο, γιατι καταδικάζουμε την κτηνοβασία και οχι τον "βιασμο" για παραγωγη τροφης? Εγώ θα ρωτήσω και το άλλο, γιατί τρώμε μωρά αγελάδων και όχι μωρά ανθρώπων; Καλή φάση αυτές οι αναλογίες, σκέτη παράνοια... 5 1
deltagama Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Σόρρυ αλλά εδώ δεν έχεις δίκιο. Ο βιασμός τουλάχιστον τις περισσότερες φορές γίνεται μεμονωμένα και το θύμα έχει μετέπειτα υποστήριξη (δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού, άλλωστε και η γυναίκα μου έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένας ακόμη λόγος που παρεμένω vegan). Στην προκειμένη περίπτωση είναι συνεχής και συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ζώου. Είναι περιορισμένο μέσα σε πολύ βρώμικους και μικρούς χώρους, βιάζεται κάθε φορά που γεννάει ώστε να παραμείνει έγκυο και να συνεχίσει να παράγει γάλα, του παίρνουν το μωρό μόλις αυτό γεννηθεί και προφανώς και δεν χαίρεται ιδιαίτερα για αυτό. Άλλωστε σε διάφορες φάρμες όπου σώζουν τέτοια βασανισμένα ζώα, όταν αυτά γεννάνε πάνε κατευθείαν και κρύβουν τα μωρά τους για να μην τα χάσουν και αυτά. Δεν αναφέρομαι μόνο στην κρεατοφαγία. Άλλωστε θα ήταν προτιμότερο αν δεν θα μπορούσαν να μειωθούν στο ελάχιστο τα ζωικά προϊόντα, στην καθημερινότητά μας να υπάρχει το κρέας και όχι τα γαλακτοκομικά. Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι όλα αυτά τα ζώα που υποστηρίζεις ότι κακοποιούνται δεν θα υπήρχαν καν αν δεν υπήρχε η συστηματική εκμετάλλευση τους.Και εγώ έχω δει video στο youtube να αφαιρούν το δέρμα της Αγελάδας ενώ είναι ζωντανή και κρέμεται ανάποδα και μου έχει ανέβει η πίεση στο 40, αλλά δεν είναι παντού έτσι,τουλάχιστον όχι στις κτηνοτροφικές μονάδες που επισκέφθηκα εγώ στα πλαίσια ενός σεμιναρίου το 1995 για τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως και για τα κρέατα, παρασκευή τους κ.α (σαλάμια μπριζόλες κ.λ.π κ.λ.π.Έχω δει σε μονάδα μεγάλη του νομού όπου επισκεφτόμουν ακόμα να παίζει και μουσική κλασική για να ηρεμούν τα ζώα και στην διαδικασία του αρμέγματος αλλά και σε αυτήν της θανατώσεως με ηλεκτροφόρα (κέρατα).Δεύτερον άντε εσείς που ζείτε στις πόλεις ας πούμε χάριν συζητήσεως ότι για τους λόγους που αναφέρεις εκτενώς ότι δεν πρέπει να τρώτε κρέας,εγώ που ζω σε χωριό και ότι κρέας και λαχανικό παράγω ,και γαλακτοκομικό ακόμα είναι δικό μου κάνει να φάω ή όχι;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 https://www.facebook.com/VeganViewTV/videos/493761377634535/ Καλά οι αθλητές που είναι ολυμπιακού/παγκόσμιου επιπέδου δεν έχουν ρόλο στη συζήτηση μας, γιατί δεν τρώνε μόνο αυτά που τρώμε και οι υπόλοιποι.
web_assasin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Σόρρυ αλλά εδώ δεν έχεις δίκιο. Ο βιασμός τουλάχιστον τις περισσότερες φορές γίνεται μεμονωμένα και το θύμα έχει μετέπειτα υποστήριξη (δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού, άλλωστε και η γυναίκα μου έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένας ακόμη λόγος που παρεμένω vegan). Στην προκειμένη περίπτωση είναι συνεχής και συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ζώου. Είναι περιορισμένο μέσα σε πολύ βρώμικους και μικρούς χώρους, βιάζεται κάθε φορά που γεννάει ώστε να παραμείνει έγκυο και να συνεχίσει να παράγει γάλα, του παίρνουν το μωρό μόλις αυτό γεννηθεί και προφανώς και δεν χαίρεται ιδιαίτερα για αυτό. Άλλωστε σε διάφορες φάρμες όπου σώζουν τέτοια βασανισμένα ζώα, όταν αυτά γεννάνε πάνε κατευθείαν και κρύβουν τα μωρά τους για να μην τα χάσουν και αυτά. Δεν αναφέρομαι μόνο στην κρεατοφαγία. Άλλωστε θα ήταν προτιμότερο αν δεν θα μπορούσαν να μειωθούν στο ελάχιστο τα ζωικά προϊόντα, στην καθημερινότητά μας να υπάρχει το κρέας και όχι τα γαλακτοκομικά. φιλε δεν πας καθολου καλα μου φαινεται.
crom251 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 φιλε δεν πας καθολου καλα μου φαινεται. Ξερεις κανενα vegan να παει καλα? 2
web_assasin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Ξερεις κανενα vegan να παει καλα? Γενικοτερα οχι,δεν πανε καλα,αλλα αυτος εχει πολυ αρρωστη νοοτροπια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις