nickol-us Δημοσ. Πέμπτη στις 12:22 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:22 πμ 5 λεπτά πριν, snot είπε Ίσως κάτι τέτοιο τότε https://www.electronio.gr/en/rf-remote-control-switch-two-channels.html?gQT=1 Πιθανότατα. Ευαριστώ. Θα ψάξω κι εφάμιλλα κιτ
thanasisxask Δημοσ. Πέμπτη στις 12:55 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:55 πμ 30 λεπτά πριν, nickol-us είπε Πιθανότατα. Ευαριστώ. Θα ψάξω κι εφάμιλλα κιτ Υπάρχει και με wifi - rf και σκέτο rf, σχετικά φτηνό από ali. 2
TechnoState Δημοσ. Παρασκευή στις 12:48 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:48 μμ Καλησπέρα, θέλω να κάνω τους διακόπτες να λειτουργούν και χωρίς επαφή (πάτημα -κλικ/όλοι της ΑΒΒ). Υπάρχει module που να χωράει μέσα σε κουτί πρίζας? Αναλυτικότερα, έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο που λειτουργεί απροβλημάτιστα? Φυσικά θέλω να αποφύγω σκάψιμο (οπότε ρωτάω εάν έχει καταφέρει κανείς να βρει το πιο μικροσκοπικό(module) που υπάρχει στην αγορά. Ενδιαφέρομαι για φωτισμούς - ρολά κλπ Κάποια προϊόντα απο moes, sonoff, shelly κλπ παρότι μικρά, είναι αρκετά μεγάλα ώστε να χωρέσουν σε κοινά κουτιά πρίζας τοίχου, χωρίς σκάψιμο (είναι ιδανικά για χρήση σε πρίζες γυψοσανίδας πάντως). Αδιάφορο αν είναι wifi ή ZigBee ή RF (θα μου λειτουργήσουν όλοι οι τρόποι - υπάρχουν τα αναγκαία gateways). Ευχαριστώ προκαταβολικά.
mezger Δημοσ. Παρασκευή στις 01:55 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:55 μμ 1 hour ago, TechnoState said: Καλησπέρα, θέλω να κάνω τους διακόπτες να λειτουργούν και χωρίς επαφή (πάτημα -κλικ/όλοι της ΑΒΒ). Υπάρχει module που να χωράει μέσα σε κουτί πρίζας? Αναλυτικότερα, έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο που λειτουργεί απροβλημάτιστα? Φυσικά θέλω να αποφύγω σκάψιμο (οπότε ρωτάω εάν έχει καταφέρει κανείς να βρει το πιο μικροσκοπικό(module) που υπάρχει στην αγορά. Ενδιαφέρομαι για φωτισμούς - ρολά κλπ Κάποια προϊόντα απο moes, sonoff, shelly κλπ παρότι μικρά, είναι αρκετά μεγάλα ώστε να χωρέσουν σε κοινά κουτιά πρίζας τοίχου, χωρίς σκάψιμο (είναι ιδανικά για χρήση σε πρίζες γυψοσανίδας πάντως). Αδιάφορο αν είναι wifi ή ZigBee ή RF (θα μου λειτουργήσουν όλοι οι τρόποι - υπάρχουν τα αναγκαία gateways). Ευχαριστώ προκαταβολικά. Έχω βάλει shelly relays πρώτης γενιάς σε απλά κουτιά τοίχου, και μονά και διπλά (για φώτα και ρολά), αν και στριμωγμένα παίζουν χωρίς πρόβλημα εδώ και 5 χρόνια. Δεδομένου ότι οι νεότερες γενιές είναι και μικρότερες, θα έλεγα να κάνεις μια δοκιμή. Υπολόγισε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γειτονικό κουτί, αν έχεις δηλαδή μαζί διακόπτη για φως και για ρολά, το βάζεις εκεί που έχει τον περισσότερο χώρο (ή και ανάμεσα αν σε παίρνει).
IKARIWTHS Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 μμ Φιλε @John_Fistikis μηπως εχεις δουλεψει το Shelly PRO 2PM Ρελέ? Ψαχνω βιντεο για το πως να το συνδεσω με την γκαραζοπορτα και δεν βρισκω. Μου αρεσε πολυ που το shelly δουλευει και local και σκεφτομαι να αντικαταστησω και ενα ρελε tuya που εχω στον πινακα
John_Fistikis Δημοσ. Σάββατο στις 11:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:52 μμ (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Φιλε @John_Fistikis μηπως εχεις δουλεψει το Shelly PRO 2PM Ρελέ? Ψαχνω βιντεο για το πως να το συνδεσω με την γκαραζοπορτα και δεν βρισκω. Μου αρεσε πολυ που το shelly δουλευει και local και σκεφτομαι να αντικαταστησω και ενα ρελε tuya που εχω στον πινακα Spoiler Το παραπάνω διάγραμμα ελπίζω να βοηθάει κάπως, το μοτέρ της γκαραζόπορτας έχει 2 φάσεις τις οποίες θα τις συνδέσεις στο O1 και O2 και μέσα από την εφαρμογή μπορείς να ρυθμίσεις το άνοιγμα και το κλείσιμο αν τα συνδέσεις ανάποδα. Το ethernet το συνδέεις και το αποσυνδέεις ΠΑΝΤΑ με κλειστό το ρεύμα. Σε περίπτωση που το διάγραμμα δεν βοηθάει θα συνιστούσα να καλέσεις ηλεκτρολόγο δεν αξίζει για 30-50€ να παίξεις την ζωή σου. Edit: βρήκα και αυτό το video Επεξ/σία χθες στις 12:03 πμ από John_Fistikis
IKARIWTHS Δημοσ. χθες στις 12:01 πμ Δημοσ. χθες στις 12:01 πμ Σε ευχαριστω φιλε,για τον ηλεκτρολογο το ηθελα το διαγραμμα Το shelly δουλευει και local χωρις να το φλασαρεις ετσι δεν ειναι?
John_Fistikis Δημοσ. χθες στις 12:11 πμ Δημοσ. χθες στις 12:11 πμ Ναι κανονικά, κάνεις add device στο HA επιλέγεις shelly και βάζεις την ip του ρελέ
IKARIWTHS Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Από όσο το είδε δεν ξέρει πως να βάλει μαγνητικές επαφές στην γκαραζοπορτα έτσι ώστε να γνωρίζεις πότε είναι ανοιχτή .Έχει το Shelly PRO 2PM αυτήν την δυνατότητα;
John_Fistikis Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Από όσο το είδε δεν ξέρει πως να βάλει μαγνητικές επαφές στην γκαραζοπορτα έτσι ώστε να γνωρίζεις πότε είναι ανοιχτή .Έχει το Shelly PRO 2PM αυτήν την δυνατότητα; Το shelly όταν το συνδέσεις και κάνει calibration στο μοτέρ ξέρει αν είναι ανοιχτή ή κλειστή η γκαραζόπορτα χωρίς να χρειάζεται μαγνητικές επαφές. Αυτό για παράδειγμα είναι ρολό παραθύρου και βλέπει σε τι ποσοστό είναι ανοιχτό. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από John_Fistikis
adtakhs Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2025 στις 10:50 ΜΜ, nickol-us είπε Χαιρετώ σας. Έχω βάλει στο υπνοδωμάτιο ανεμιστήρα οροφής με φωτιστικό. Δυστυχώς δεν υπήρχε πρόβλεψη και αναγκάζομαι να ανοικλείνω το φως απο τα κορδονάκια, κάτι που θεωρώ απογοητευτικό. Ψάχνω κάποια λύση, κάποιου διπλού smart διακόπτη, που να μπορεί να ανοιγοκλείνει ξεχωριστά φως και ανεμιστήρα. Υποθέτω κάποιου είδους switch επάνω στο φωτιστικό και κάποιον rf διακοπτή κάτω; Έχετε κάνει κάτι αντίστοιχο (πχ διπλό φωτιστικό με μονή επιστροφή); Έχετε κάποια πρόταση σε υλικά; Έχω κάποια ελάχιστη εμπειρία και χρησιμοποιώ κάτι sonoff αλλά δε θα με πείραζε οποιαδήποτε συμβατή λύση. Ευχαριστώ 1x Shelly 2pm gen 3 1x Shelly Blu Wall Switch . 1x πλαίσιο Legrand Niloe. 1x Shelly RC Snubber. Δουλεύει χωρίς δίκτυο και internet αλλά και με cloud, απομακρυσμένο έλεγχο. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από adtakhs 1
IKARIWTHS Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 2 hours ago, John_Fistikis said: Το shelly όταν το συνδέσεις και κάνει calibration στο μοτέρ ξέρει αν είναι ανοιχτή ή κλειστή η γκαραζόπορτα χωρίς να χρειάζεται μαγνητικές επαφές. Αυτό για παράδειγμα είναι ρολό παραθύρου και βλέπει σε τι ποσοστό είναι ανοιχτό. Φοβερό ! Μπορώ όμως να το θέσω να κλείνει την γκαραζοπορτα ή τα ρολά στο 95% πχ; Ή πάει πάντα τέρμα ;
John_Fistikis Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε Φοβερό ! Μπορώ όμως να το θέσω να κλείνει την γκαραζοπορτα ή τα ρολά στο 95% πχ; Ή πάει πάντα τέρμα ; Μπορείς να το ρυθμίσεις να πηγαίνει σε οποιοδήποτε ποσοστό και νομίζω ότι έχει και ρύθμιση εμποδίων.
IKARIWTHS Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες φιλε john_fistikis σε ευχαριστω πολυ.Συγνωμη που σε έπρηξα 😀 Ξερεις αν εχει και χρονοδιακοπτη?Ρωταω γιατι το σπιτι εχει πατζουρια διαφορων μεγεθων σε παράθυρα και μπαλκονοπορτες και τα ανοιγοκλείνω με εναν διακοπτη tuya στον οποιο εχω βαλει χρονοδιακοπτη .Επισης Shelly Gen4 Mini εχει δουλεψει καποιος? Με ενδιαφερει το zigbee αν συνδεεται με το home assistant με αλλες zigbee tuya συσκευες που εχω αλλα και αν εχει δυνατη εμβέλεια το repeater του.
John_Fistikis Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Έχει και χρονοδιακόπτη και την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουν όλα μαζί ή κάποια μόνο ή να ανοίγουν τα ρολά των παραθύρων στην ανατολή και να κλείνουν στην δύση το οποίο αλλάζει ώρα από μόνο του κάθε μέρα. Tuya δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά αν συνδέεται με Home Assistant σίγουρα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, zigbee δεν έχω δουλέψει οπότε δεν ξέρω πώς συνεργάζονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα