Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

εχω τον siemens rdh100 , τον κλασσικο θερμοστατη για για φυσικο αεριο που λειτουργει με μπαταριες.

έχετε να μου προτεινετε καποιον εξυπνο θερμοστατη που να μπαινει και στο google home;

ιδανικα να ειναι και αυτος με μπαταριες γιατι δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να τραβηξω ρευμα εκει.

κόστος μέχρι 100€, και φθηνότερος να ειναι εννοειται πως ακομα καλυτερα.

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

Gas sensor που θέλω να τον βάλω στο αμάξι και να δουλεύει standalone.

Όταν ανοίγω κινητό hotspot να μπορώ να βλέπω μετρήσεις μέσω ίντερνετ.

Γιατί το θέλω αυτό

Στο αμάξι εχω βάλει υγραέριο και κάποια στιγμή μύριζε η καμπίνα υγραέριο μόνο όταν ανοίγεις το κλιματισμό.

Ευτυχώς ζούμε το καταλαβαμε.

Γι'αυτό θέλω να βάλω κάτι τέτοιο με το που ανάβει το αμάξι να δείχνει σε οθόνη και να σφυρίξει αν ξανά δημιουργηθεί πρόβλημα 

Αν μπορεί να μπει και στο home assistant εύκολα θα μου άρεσε.

Δεν προτιμω tuya, δεν έχω κανένα tuya 

I just found this on AliExpress: 

€35.35 | Tuya 2.4G WiFi Gas Alarm Sensor Combustible Gas Detector Works With Smart Life APP Information Push For Home Alarm System

https://a.aliexpress.com/_EvUupeW

Επεξ/σία από lambros
Δημοσ.

Καλήμερα στην ομάδα! Μπορεί κάποιος να προτείνει καποιο θυροτηλεφωνο αδιαβροχο για μονοκατοικία? Εχει ο καυκας σε προσφορα ένα αλλα διαβασα αρνητικά πολλά σχόλια.. Αυτό που αναφέρω είναι :https://www.kafkas.gr/ktiriakos-exoplismos/thyrotilefona-thyrotileoraseis-koudoun/thirotileorasi/enchromi/kit-enchromo/ezviz-kit-thyrotileorasis-2k-gkri-gia-smart-home-me-2-kartes-rfid_315655/?srsltid=AfmBOooefPsRr1rpJTd87H2qxYsLo59sp3Qr0UIXO1UEPh4ZE0KHeObr

Δημοσ.

Ψάχνω ανεμιστήρα οροφής με wifi remote και φως και αν συνδέεται με το home assistant θα ήταν τέλειο.

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Μετά από χρόνια σε homekit είπα να κάνω τη μετάβαση. Έχει περαστεί το homeassistant μέσω vm σε ένα mini pc το οποίο όμως δεν έχει Bluetooth. Διάβασα στο ίντερνετ για esp32 κλπ. Σε πρώτη φάση θέλω να προσθέσω κάποιους αισθητήρες eve για παράθυρα. Είναι αρκετά παλιοί οπότε έχουν μόνο Bluetooth. Αν πάρω έναν ανταπτορα bt για το pc θα γίνει δουλειά; Λογικά όχι γιατί δε θα μπορεί να καλύψει όλο το range. Καμία συμβουλή; 

Γιατί αλλιώς με βλέπω να παίρνω νέους από την aqara που ήδη έχω το hub της.

Δημοσ.
Στις 22/7/2025 στις 4:27 ΜΜ, lambros είπε

Καλησπέρα σας, 

Γιατί το θέλω αυτό

Στο αμάξι εχω βάλει υγραέριο και κάποια στιγμή μύριζε η καμπίνα υγραέριο μόνο όταν ανοίγεις το κλιματισμό.

Γι'αυτό θέλω να βάλω κάτι τέτοιο με το που ανάβει το αμάξι να δείχνει σε οθόνη και να σφυρίξει αν ξανά δημιουργηθεί πρόβλημα 

€35.35 | Tuya 2.4G WiFi Gas Alarm Sensor Combustible Gas Detector Works With Smart Life APP Information Push For Home Alarm System

Έχω τον συγκεκριμένο αισθητήρα αυτόν που παρουσιάζεις στο λινκ σου, αλλά νομίζω δεν έχει νόημα να τον έχεις στην καμπίνα εφόσον είσαι και εσύ στην καμπίνα και θα μπορείς να αντιληφθείς ανά πάσα ώρα και στιγμή μία διαρροή την ίδια στιγμή με τον αισθητήρα. Το θέμα είναι να ελέγχεις απομακρυσμένα τις μετρήσεις σε τόπο και χρόνο που δεν μπορείς να βρίσκεσαι εσύ στο σημείο εκείνο, όπως αυτό ενός λεβητοστασίου.

Επίσης αν δεν κάνω λάθος κινητό και αισθητήρας πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο wifi δίκτυο για να μπορέσεις να δεις μετρήσεις στο κινητό σου, το hotspot είναι για να κάνεις το κινητό σου ως σημείο πρόσβασης για άλλες συσκευές εκμεταλλευόμενος τα data σου, δεν μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα το wifi και να είναι και τα δύο στο wifi, δεν γίνεται το κινητό σου να είναι συνδεδεμένο στο wifi το οποίο το ίδιο δημιουργεί για χρήση από τρίτες συσκευές, δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός. 

Μία ακόμη παράμετρος που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι πως σε κάθε κλείσε-άνοιξε τον αισθητήρα θέλει κάνα 1-2 λεπτά για καλιμπράρισμα, οπότε δεν συνίσταται θεωρώ για άμεση μέτρηση. 

Στο Home Assistant δεν μπορεί για λόγους πρακτικούς, πρέπει συσκευή μέτρησης και Home Assistant hub να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο wifi. 

Στις 30/6/2025 στις 9:47 ΜΜ, sts4x4 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να πάρω απομακρυσμένα την θερμοκρασία νερού από το μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα, ποιά είναι η πιο αξιόπιστη λύση;

Υπόψιν ότι:

1) Το νερό του μπόιλερ θερμαίνεται τους χειμερινούς μήνες με ηλεκτρικό ρεύμα.

2) Χειρίζομαι ήδη την λειτουργία του θερμοσίφωνα απομακρυσμένα μέσω sonoff και eWeLink με κατασκευή που μου έκανε ηλεκτρολόγος.

3) Υπάρχει δυνατότητα να ανέβει καλώδιο utp.

Προσωπικά την ελέγχω με esp8266 και dallas αισθητήρα που έχω τραβήξει στην ταράτσα με utp καλώδιο, τον αισθητήρα τον έχω χώσει ανάμεσα στο καζάνι και την μόνωση του θερμοσίφωνα. Ο esp βρίσκεται εντός του διαμερίσματος και στέλνει τις μετρήσεις στο Home Assistant και σε μία οθόνη oled που έχω δίπλα στον esp. 

Υπάρχει στο skroutz αυτός εδώ, μπορείς να τον βρείς και πιο φθηνά στο Ali https://www.skroutz.gr/s/57439741/Smart-Endiamesos-Diakoptis-Wi-Fi-BTS01W.html που μπορεί να σου κάνει την δουλειά

Στην ίδια φιλοσοφία υπάρχουν και sonoff αλλά και άλλες παρόμοιες συσκευές που δέχονται τον συγκεκριμένο αισθητήρα θερμοκρασίας, σε όλες τις περιπτώσεις θα χρειαστεί να επεκτείνεις το καλώδιο του αισθητήρα με το UTP που έχεις εγκατεστημένο, τρεις αγωγοί χρειάζονται. 

Δημοσ.
Στις 22/7/2025 στις 4:27 ΜΜ, lambros είπε

Καλησπέρα σας, 

Γιατί το θέλω αυτό

Το αέριο μυρίζει για να ξέρουμε πότε έχει διαρροή, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις διαρροή αερίου και να μην το καταλάβεις, και εμένα μου μύριζε και ήθελε ένας κολιές σφίξιμο από την μπεκιερα του αερίου. 

Δημοσ.
Στις 22/7/2025 στις 3:14 ΜΜ, arxontas2323 είπε

καλησπερα,

εχω τον siemens rdh100 , τον κλασσικο θερμοστατη για για φυσικο αεριο που λειτουργει με μπαταριες.

έχετε να μου προτεινετε καποιον εξυπνο θερμοστατη που να μπαινει και στο google home;

ιδανικα να ειναι και αυτος με μπαταριες γιατι δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να τραβηξω ρευμα εκει.

κόστος μέχρι 100€, και φθηνότερος να ειναι εννοειται πως ακομα καλυτερα.

εχουμε κατι γι αυτο;;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός hub ώστε να οργανώσω όλες τις smart συσκευές μου σε ένα κεντρικό σύστημα, αλλά δεν έχω ακόμα καταλήξει ποια είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

Αυτή τη στιγμή στο σπίτι χρησιμοποιώ:

• Μια smart σκούπα Xiaomi

• 2 smart TV

• 1 smart θερμοστάτη Hysen

• 1 smart ρελέ Geyer

• 2-3 smart λάμπες TP-Link

• 2 έξυπνες πρίζες Tapo

• Ένα πλυντήριο LG με WiFi

• Ένα Google Nest Mini, μέσω του οποίου δίνω φωνητικές εντολές και έχω φτιάξει κάποιους βασικούς αυτοματισμούς

Σκέφτομαι επίσης να προσθέσω ανιχνευτές κίνησης και αισθητήρες πόρτας/παραθύρου, ώστε να ενημερώνομαι σε περίπτωση παραβίασης.

Είχα καταλήξει στο home assistant green  , αλλά είδα ότι απαιτεί επιπλέον USB stick (Zigbee/Z-Wave κ.λπ.), και φοβάμαι μήπως είναι πιο δύσκολο στο στήσιμο απ' όσο είχα υπολογίσει.

Οποιαδήποτε συμβουλή ή πρόταση για αξιόπιστο hub (ή για πιο απλή εναλλακτική στο Home Assistant), είναι ευπρόσδεκτη. Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, harris20 είπε

Καλημέρα σε όλους!

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός hub ώστε να οργανώσω όλες τις smart συσκευές μου σε ένα κεντρικό σύστημα, αλλά δεν έχω ακόμα καταλήξει ποια είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

Αυτή τη στιγμή στο σπίτι χρησιμοποιώ:

• Μια smart σκούπα Xiaomi

• 2 smart TV

• 1 smart θερμοστάτη Hysen

• 1 smart ρελέ Geyer

• 2-3 smart λάμπες TP-Link

• 2 έξυπνες πρίζες Tapo

• Ένα πλυντήριο LG με WiFi

• Ένα Google Nest Mini, μέσω του οποίου δίνω φωνητικές εντολές και έχω φτιάξει κάποιους βασικούς αυτοματισμούς

Σκέφτομαι επίσης να προσθέσω ανιχνευτές κίνησης και αισθητήρες πόρτας/παραθύρου, ώστε να ενημερώνομαι σε περίπτωση παραβίασης.

Είχα καταλήξει στο home assistant green  , αλλά είδα ότι απαιτεί επιπλέον USB stick (Zigbee/Z-Wave κ.λπ.), και φοβάμαι μήπως είναι πιο δύσκολο στο στήσιμο απ' όσο είχα υπολογίσει.

Οποιαδήποτε συμβουλή ή πρόταση για αξιόπιστο hub (ή για πιο απλή εναλλακτική στο Home Assistant), είναι ευπρόσδεκτη. Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας!

Γιατί να χρειαστείς Zigbee, χρησιμοποιούν οι συσκευές που ανέφερες πρωτόκολλο Zigbee? Αν δεν κάνω λάθος για τις  περισσότερες εταιρείες που ανέφερες υπάρχουν τα αντίστοιχα integration στο Home Assistant απλά τα εγκαθιστάς και τέλος.

Αν προσθέσεις αργότερα ανιχνευτές κίνησης και αισθητήρες παραθύρων φρόντισε να υποστηρίζουν πρωτόκολλο Tuya, το οποίο δεν απαιτεί την αγορά ενός έξτρα USB dongle.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω αυτό το Θυροτηλεφωνο και προσπαθω να βρω έναν τρόπο να ανοίγω τη πόρτα από απόσταση. Δοκίμασα με switchbot και fingerbot αλλά δε μπορώ να βρω τρόπο να το κολλήσω και δουλέψει. Έχει κανένας καμία ιδέα; 
Είναι το πρώτο κουμπί αριστερά.

IMG_4761.png

Δημοσ.

Θερμοστάτης RDZ100ZB SIEMENS

Καλησπέρα

Έχει κανείς αυτόν τον θερμοστάτη;

Λειτουργεί απευθείας με το router μεσώ της εφαρμογής ή χρειάζεται κάποιο παρελκόμενο.

Ευχαριστω εκτον προτερων.

Δημοσ.
Στις 6/9/2025 στις 10:05 ΠΜ, michkal91 είπε

Έχω αυτό το Θυροτηλεφωνο και προσπαθω να βρω έναν τρόπο να ανοίγω τη πόρτα από απόσταση. Δοκίμασα με switchbot και fingerbot αλλά δε μπορώ να βρω τρόπο να το κολλήσω και δουλέψει. Έχει κανένας καμία ιδέα; 
Είναι το πρώτο κουμπί αριστερά.

IMG_4761.png

Πανευκολο.Ανοιξε το και στειλε καμια φωτο ή βρες κανενα τυπο και μαρκα να σου πω.Εχει χωρο να βαλεις οτι θες μεσα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, siritos είπε

Θερμοστάτης RDZ100ZB SIEMENS

Καλησπέρα

Έχει κανείς αυτόν τον θερμοστάτη;

Λειτουργεί απευθείας με το router μεσώ της εφαρμογής ή χρειάζεται κάποιο παρελκόμενο.

Ευχαριστω εκτον προτερων.

Λειτουργεί στο ασύρματο Zigbee πρωτόκολλο που είναι διαφορετικό από το κοινό WiFi. Χρειάζεται συγκεκριμένο hub το οποίο συνδέεται στο WiFi του Router και μέσω της εφαρμογής της εταιρείας ο θερμοστάτης μπορεί να ρυθμισθεί από παντού στον πλανήτη.

Σχετικές πληροφορίες για το Home Connect της Siemens.

spacer.png

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...