stagkia Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Πάω για αναβάθμιση γραμμής, από 100 οπτική σε 500 ή 1000 cosmote. Υπόψην ότι έχω το ont Nokia πριν το sp2 (με κλειστό WiFi) και μετά tp-link deco be65 που σκέφτομαι να πάρω ακόμη ένα να το κάνω mesh για πιο μέσα στο σπίτι που δεν φτάνει καλά. Μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν αντί του sp2 που έχω αυτήν την στιγμή τα ZTE H1600 ή 5530 (και τα δύο μαζί με repeater) ή cosmote fiber router (αλλιως vantiva). Είδα πως έχουν και το ZTE ZXHN F8648P αλλά είναι για 3gbps, βέβαια ίσως μπορώ να πιέσω να το πάρω αν είναι καλύτερο από τα άλλα. Ερώτημα τώρα: ποιο να επιλέξω από τα προανεφερθέντα ρε παιδιά ;
MessengerOfGood Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 14 hours ago, Nikolas7_7 said: γιατι δεν ψαχνεις ενα τετοιο: https://www.skroutz.gr/c/1057/aisthhthres-anixneftes-synagermwn/f/1277399/plimmyras.html να αντεχει μες το νερο βεβαια, και να βαλεις κανα 2, ενα στη μεση ενα ψηλα και να εχεις μια εικονα για τη σταθμη αναλογα με το ποιο απο τα 2 θα χτυπαει. Μπακαλιστικη λυση αλλα θα εχεις εικονα. Εγω το εχω σε εισοδο υπογειου σε περιπτωση που δε δουλεψει φλοτερ να εχω το νου μου και δουλευει αψογα ενα χρονο τωρα εχοντας φαει πολυ νερο (απο πλυσιματα-οχι βυθιση.). στο υπογειο μου εχω αυτο: https://www.skroutz.gr/s/44356664/TP-LINK-Tapo-T300-v1-Aisthitiras-Plimmyras-Mpatarias-se-Leyko-CHroma.html Ευχαριστώ. Έχω κι εγώ (στο υπόγειο) αυτό που έχεις κι εσύ στο υπόγειο. Δεν κάνει όμως για στέρνες: Είναι μεγάλες δεξαμενες που έχουν ύψος 4-5 μ και χωρητικότητα 40-80 μ3. 10 hours ago, stagkia said: Πάω για αναβάθμιση γραμμής, από 100 οπτική σε 500 ή 1000 cosmote. Υπόψην ότι έχω το ont Nokia πριν το sp2 (με κλειστό WiFi) και μετά tp-link deco be65 που σκέφτομαι να πάρω ακόμη ένα να το κάνω mesh για πιο μέσα στο σπίτι που δεν φτάνει καλά. Μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν αντί του sp2 που έχω αυτήν την στιγμή τα ZTE H1600 ή 5530 (και τα δύο μαζί με repeater) ή cosmote fiber router (αλλιως vantiva). Είδα πως έχουν και το ZTE ZXHN F8648P αλλά είναι για 3gbps, βέβαια ίσως μπορώ να πιέσω να το πάρω αν είναι καλύτερο από τα άλλα. Ερώτημα τώρα: ποιο να επιλέξω από τα προανεφερθέντα ρε παιδιά ; Νομίζω ποστάρισες σε λάθος νήμα! Όσον αφορά σε μένα (που δεν βλέπω να υπάρχει κάτι εύκολο με υπερήχους και WiFi να μετράει τη στάθμη του νερού στη στέρνα μου) έχω άλλη μια ερώτηση στους ειδικούς εδώ: Στο εξοχικό έχω εγκαταστήσει σύστημα ποτίσματος RainBird με βάνες Hunter σε 5 ζώνες. Επικοινωνεί με WiFi και πραγματικά η εφορμογή (app ελληνιστί) είναι πολύ καλή. Όμως το να ανοίξει μια βάνα δεν σημαίνει ότι θα ποτίσει κιόλας γιατί μπορεί το δίκτυο να είναι χωρίς πίεση (συμβαίνει συχνά στο χωριό). Στο δίκτυο μπορεί να δώσει πίεση και η αντλία της προαναφερθείσης στέρνας (αυτή που θέλω να ξέρω πόσο νερό έχει) και μπορώ να την ενεργοποιήσω με ένα smart plug WiFi. Θέλω να βάλω ένα αισθητήρα πίεσης νερού με WiFi στο δίκτυο του νερού στο εξοχικό, ώστε να ξέρω αν θα ποτίσει ή όχι όταν ανοίξει η βάνα του RainBird. Θα ήθελα να έχει καλή εφαρμογή (app), να μπορώ να δώ την τρέχουσα πίεση του δικτυου (από τον Δήμο ή την στέρνα μου) και να μου στέλνει notification αν η πίεση πέσει κάτω από 1 bar. Η τοποθέρηση του αισθητήρα θα γίνει απο υδραυλικό με "T" στο μανόμετρο. Καλύτερα να παίρνει ισχύ από τη ΔΕΗ αλλά και με μπαταρίες μου κάνει. Δεν χρειάζεται να είναι στεγανός γιατί θα μπεί σε εσωτερικό χώρο. Υπάρχει κάτι?
Vagosman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Από τη στιγμή που μπήκε αισθητήριο πιεσης είναι ομορφότερος τρόπος μέτρησης κ εν δυνάμει με την καλύτερη αντοχή. Τα ήχοβολιστικα από πάνω χαλάνε με την υγρασία κτλ. Κυβιζεις τη δεξαμενή κ γνωρίζεις με την πίεση πόσα μέτρα νερό έχεις. Αλλιώς φλοτερ στα άνω κάτω άκρα σε εφαρμογές δεξαμενής ποτίσματος. Low/high δηλαδή
Theo X Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου On 27/09/2025 at 23:30, stagkia said: Πάω για αναβάθμιση γραμμής, από 100 οπτική σε 500 ή 1000 cosmote. Υπόψην ότι έχω το ont Nokia πριν το sp2 (με κλειστό WiFi) και μετά tp-link deco be65 που σκέφτομαι να πάρω ακόμη ένα να το κάνω mesh για πιο μέσα στο σπίτι που δεν φτάνει καλά. Μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν αντί του sp2 που έχω αυτήν την στιγμή τα ZTE H1600 ή 5530 (και τα δύο μαζί με repeater) ή cosmote fiber router (αλλιως vantiva). Είδα πως έχουν και το ZTE ZXHN F8648P αλλά είναι για 3gbps, βέβαια ίσως μπορώ να πιέσω να το πάρω αν είναι καλύτερο από τα άλλα. Ερώτημα τώρα: ποιο να επιλέξω από τα προανεφερθέντα ρε παιδιά ; Μήπως καλύτερα να ποστάρεις εδώ; 1
mpregos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Ωραίο το τοπίκ, έχει γίνει πολύ μεγάλο και χάνεσαι λίγο αλλά μπαίνεις στο νόημα σιγά σιγά. Σε υπό κατασκευή διαμέρισμα αυτό που σκέφτομαι να αυτοματοποίησω είναι τα ρολά τα φώτα άντε και την σκούπα και π.χ να λέω στην αλεξα κλείσε τα ρολά στο σαλόνι όταν φεύγω, η χαμήλωσε τα φώτα στο δωμάτιο Με διακόπτες που υποστηρίζουν wifi, και με ένα PC που θα έχει home assistant θα τα βαλω όλα εκεί και θα μπορώ να διαχειρίζομαι από το κινητό - όχι τοσο βολικό αλλά αυτή είναι η ιδέα σωστά; Και μετά θα κάνω την σύνδεση με την αλεξα Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από mpregos
MessengerOfGood Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 21 hours ago, Vagosman said: Από τη στιγμή που μπήκε αισθητήριο πιεσης είναι ομορφότερος τρόπος μέτρησης κ εν δυνάμει με την καλύτερη αντοχή. Τα ήχοβολιστικα από πάνω χαλάνε με την υγρασία κτλ. Κυβιζεις τη δεξαμενή κ γνωρίζεις με την πίεση πόσα μέτρα νερό έχεις. Αλλιώς φλοτερ στα άνω κάτω άκρα σε εφαρμογές δεξαμενής ποτίσματος. Low/high δηλαδή Όχι, δεν έβαλα ακόμη αισθητήριο πίεσης. Και δεν το θέλω για την δεξαμενή αλλά για το δίκτυο του νερού, για να ξέρω αν έχω πίεση από τη Δημοτική επιχείρηση υδρευσης. Αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάτι. Επίσης δεν έχω βρεί κάτι για να μετράω την σταθμη στην δεξαμενή.
Vista32 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 26/9/2025 στις 12:28 ΜΜ, MessengerOfGood είπε Δυστυχώς δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τα arduino κλπ. Ψάχνω κάτι ολοκληρωμένο, να το τοποθετήσω και να το συνδέσω με το WiFi και να έχει και μια App να βλέπω τη στάθμη από το Internet. Ο συνδυασμός WiFi και τροφοδοσία με μπαταρίες δεν τα πάει και πολύ καλά ως προς την αυτονομία, εκτός κι αν μιλάμε για συσκευές που μπαίνουν σε deep sleep για πολύ μεγάλα διαστήματα ή ενεργοποιούνται μόνο όταν γίνονται triggered με κάποιον τρόπο (π.χ. πατώντας κάποιο κουμπί). Αυτό φαίνεται και από το ότι διάφοροι WiFi αισθητήρες ή smart buttons χρειάζονται δύο AAA μπαταρίες για να λειτουργήσουν, όταν οι αντίστοιχες λύσεις με Zigbee ή Bluetooth αρκούνται σε μία μπαταρία τύπου κουμπί (π.χ CR2032), και παρόλα αυτά συνήθως οι πρώτοι κρατάνε για μικρότερο διάστημα. Έτοιμη λύση σε αυτό που θέλεις φαίνεται να είναι ο ultrasonic αισθητήρας ME201W της Tuya, αλλά βλέπω πως έχει τροφοδοσία με ρεύμα. Ίσως να έψαχνες μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο με μπαταρία ή να τον τροφοδοτούσες κάπως με κάποιο από τα φτηνά ηλιακά πανελάκια, που παίρνουν μπαταρίες τύπου 18650 και βγάζουν έξοδο 5 volt (συνήθως για εξωτερικές IP κάμερες). Το καλώδιο λογικά θα θέλει να κοπεί και να μετατραπεί σε usb, θυσιάζοντας κάποιο άλλο καλώδιο. Εδώ ένα τυχαίο βίντεο-παρουσίασή του. https://www.youtube.com/watch?v=Lq91DVPZf_A Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από Vista32 1
MessengerOfGood Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Νομίζω ότι αυτό το ME201W είναι ότι πιο κοντά υπάρχει σε αυτό που θέλω. Η μία στέρνα (δεξαμενή) είναι σε κλειστό χώρο και υπάρχει ρεύμα κοντά. Αλλά σκέφτομαι τους περιορισμούς στην τοποθέτηση που λέει το manual. Ίσως δεν με παίρνει. Η άλλη στέρνα (που με ενδιαφέρει πιο πολύ) είναι στην αυλή, σε χώρο εντελώς ανοικτό, και δεν υπάρχει περίπτωση να φέρω ρεύμα κοντά και να το αφήσω το χειμώνα όταν λείπω. Για τον αισθητήρα πίεσης νερού στο δίκτυο υπάρχει κάτι; Λογικά θα είναι πολύ πιό εύκολο...
Vista32 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε Για τον αισθητήρα πίεσης νερού στο δίκτυο υπάρχει κάτι; Λογικά θα είναι πολύ πιό εύκολο... Η Tuya έχει στη γκάμα της τεράστια ποικιλία έξυπνων συσκευών, οπότε αν ψάξεις στα αγγλικά αυτό που θέλεις και βάζοντας κάθε φορά και τη λέξη Tuya δίπλα, όλο και κάτι θα βρεις. Π.χ. βλέπω πως υπάρχει αυτό, το οποίο βέβαια είναι πολύ ακριβό (τυχαία η επιλογή του πωλητή). https://www.aliexpress.com/item/1005006352631786.html?spm=a2g0o.productlist.main.2.2da747dd2chlfK&algo_pvid=81b6144f-28d7-4297-b00e-575c67b89573 Κι ένα σχετικό βίντεο. Στο 5:34 φαίνεται πως, μεταξύ άλλων, δύναται να ενημερώσει και για χαμηλή ή υψηλή πίεση νερού. Βέβαια, αν κάποιος σκοπεύει να προχωρήσει σε τέτοια αγορά, θα πρέπει να δει αν ταιριάζει η διατομή του σωλήνα (3/4"), ενώ και ο αντάπτορας τροφοδοσίας ρεύματος διατίθεται σε US version. Τώρα, το αν αξίζει τα χρήματά του για το σκοπό που το θέλεις είναι ένα θέμα. Υπάρχουν σαφώς κατώτερες, αλλά και πολύ πιο οικονομικές DIY λύσεις για να έχεις μια εικόνα του τι συμβαίνει σχετικά με την παροχή νερού (π.χ με esp8266 μικροελεγκτή και yf-s201 water flow sensor), αλλά προφανώς χρειάζεται και η ανάλογη γνώση προγραμματισμού μικροελεγκτών. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου από Vista32 1
thanasisxask Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 21 ώρες πριν, mpregos είπε Καλησπέρα Ωραίο το τοπίκ, έχει γίνει πολύ μεγάλο και χάνεσαι λίγο αλλά μπαίνεις στο νόημα σιγά σιγά. Σε υπό κατασκευή διαμέρισμα αυτό που σκέφτομαι να αυτοματοποίησω είναι τα ρολά τα φώτα άντε και την σκούπα και π.χ να λέω στην αλεξα κλείσε τα ρολά στο σαλόνι όταν φεύγω, η χαμήλωσε τα φώτα στο δωμάτιο Με διακόπτες που υποστηρίζουν wifi, και με ένα PC που θα έχει home assistant θα τα βαλω όλα εκεί και θα μπορώ να διαχειρίζομαι από το κινητό - όχι τοσο βολικό αλλά αυτή είναι η ιδέα σωστά; Και μετά θα κάνω την σύνδεση με την αλεξα Υπάρχουν αρκετοί τρόποι στην φάση που βρίσκεται το σπίτι. Ξεκινάς με το να βάλεις "βαθιά" κουτιά και ουδετερους (σε όλα τα κουτιά διακόπτη) για να βάλεις έξυπνους διακόπτες. Αυτή είναι μια λύση. Υπάρχει και άλλη που θα είναι τα πάντα με bus, δηλαδή όλα τα καλώδια, ρεύματος και εντολών, θα πηγαίνουν σε έναν μεγάλο πίνακα. Οι διακόπτες θα δίνουν εντολές μέσω του bus. (ακριβό το σύστημα αυτό). Υπάρχει και το knx το οποίο είναι ίδιας φιλοσοφίας αλλά ακόμα ποιο ακριβό. Κάτσε διάβασε και δες τι μπορεί να σου αρέσει και πόσα λεφτά μπορεί να στοιχίζει το καθένα.
haHa Δημοσ. Πέμπτη στις 01:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:32 μμ Σε καινουριο σπιτι που ειναι στα τελειωματα, θα εχει ηλεκτρικα ρολλα που ανεβοκατεβαινουν. Θελω να βαλω διακοπτες smart ωστε να τα χειριζομαι με την φωνη μεσω alexa. Ο ηλεκτρολογος προτεινε Legrand διακοπτη που χρειαζεται και Netatmo gateway. Εχουμε καμια αλλη προταση;
Moderators Spect~ Δημοσ. Σάββατο στις 08:55 μμ Moderators Δημοσ. Σάββατο στις 08:55 μμ https://www.shelly.com/products/shelly-shutter με διακόπτη πανω κατω button που εχει επαναφορα. Το ρυθμιζεις απο το Shelly και πατας μια φορα το πανω και ανοιγει είτε μεχρι να τερματίσει ειτε μεχρι να ξανα πατησεις πανω. ΤΟ ιδιο και για την αντιθετη φορα Εχεις και διακοπτη για φως μηπως; 1
haHa Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Στις 11/10/2025 στις 7:55 ΜΜ, Spect~ είπε https://www.shelly.com/products/shelly-shutter με διακόπτη πανω κατω button που εχει επαναφορα. Το ρυθμιζεις απο το Shelly και πατας μια φορα το πανω και ανοιγει είτε μεχρι να τερματίσει ειτε μεχρι να ξανα πατησεις πανω. ΤΟ ιδιο και για την αντιθετη φορα Εχεις και διακοπτη για φως μηπως; Ωραιος, ευχαριστω. Οποτε αυτο μπανει στο κουτι που θα μπει ο απλος διακοπτης για να χειριζομαι τα ρολα, σωστα;
thn Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 16 λεπτά πριν, haHa είπε Ωραιος, ευχαριστω. Οποτε αυτο μπανει στο κουτι που θα μπει ο απλος διακοπτης για να χειριζομαι τα ρολα, σωστα; Προτιμάς μπουτον για ρολά και όχι διακόπτη
haHa Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, thn είπε Προτιμάς μπουτον για ρολά και όχι διακόπτη Εχεις δικιο, δεν το εξεφρασα σωστα. Διπλο μπουτον για πανω και κατω. Κατι τετοιο: Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από haHa 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα