Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάω για αναβάθμιση γραμμής, από 100 οπτική σε 500 ή 1000 cosmote.

Υπόψην ότι έχω το ont Nokia πριν το sp2 (με κλειστό WiFi) και μετά tp-link deco be65 που σκέφτομαι να πάρω ακόμη ένα να το κάνω mesh για πιο μέσα στο σπίτι που δεν φτάνει καλά.

Μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν αντί του sp2 που έχω αυτήν την στιγμή τα ZTE H1600 ή 5530 (και τα δύο μαζί με repeater) ή cosmote fiber router (αλλιως vantiva).
Είδα πως έχουν και το ZTE ZXHN F8648P αλλά είναι για 3gbps, βέβαια ίσως μπορώ να πιέσω να το πάρω αν είναι καλύτερο από τα άλλα.
Ερώτημα τώρα: 
ποιο να επιλέξω από τα προανεφερθέντα ρε παιδιά ;

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 hours ago, Nikolas7_7 said:

γιατι δεν ψαχνεις ενα τετοιο: 

https://www.skroutz.gr/c/1057/aisthhthres-anixneftes-synagermwn/f/1277399/plimmyras.html

να αντεχει μες το νερο βεβαια, και να βαλεις κανα 2, ενα στη μεση ενα ψηλα και να εχεις μια εικονα για τη σταθμη αναλογα με το ποιο απο τα 2 θα χτυπαει. Μπακαλιστικη λυση αλλα θα εχεις εικονα. Εγω το εχω σε εισοδο υπογειου σε περιπτωση που δε δουλεψει φλοτερ να εχω το νου μου και δουλευει αψογα ενα χρονο τωρα εχοντας φαει πολυ νερο (απο πλυσιματα-οχι βυθιση.). 

στο υπογειο μου εχω αυτο: 

https://www.skroutz.gr/s/44356664/TP-LINK-Tapo-T300-v1-Aisthitiras-Plimmyras-Mpatarias-se-Leyko-CHroma.html

Ευχαριστώ. Έχω  κι εγώ (στο υπόγειο) αυτό που έχεις κι εσύ στο υπόγειο. Δεν κάνει όμως για στέρνες: Είναι μεγάλες δεξαμενες που έχουν ύψος 4-5 μ και χωρητικότητα 40-80 μ3.

10 hours ago, stagkia said:

Υπόψην ότι έχω το ont Nokia πριν το sp2 (με κλειστό WiFi) και μετά tp-link deco be65 που σκέφτομαι να πάρω ακόμη ένα να το κάνω mesh για πιο μέσα στο σπίτι που δεν φτάνει καλά.

Μου είπαν ότι μπορούν να μου δώσουν αντί του sp2 που έχω αυτήν την στιγμή τα ZTE H1600 ή 5530 (και τα δύο μαζί με repeater) ή cosmote fiber router (αλλιως vantiva).
Είδα πως έχουν και το ZTE ZXHN F8648P αλλά είναι για 3gbps, βέβαια ίσως μπορώ να πιέσω να το πάρω αν είναι καλύτερο από τα άλλα.
Ερώτημα τώρα: 

Νομίζω ποστάρισες σε λάθος νήμα!

Όσον αφορά σε μένα (που δεν βλέπω να υπάρχει κάτι εύκολο με υπερήχους και WiFi να μετράει τη στάθμη του νερού στη στέρνα μου) έχω άλλη μια ερώτηση στους ειδικούς εδώ:

Στο εξοχικό έχω εγκαταστήσει σύστημα ποτίσματος RainBird με βάνες Hunter σε 5 ζώνες. Επικοινωνεί με WiFi και πραγματικά η εφορμογή (app ελληνιστί) είναι πολύ καλή. Όμως το να ανοίξει μια βάνα δεν σημαίνει ότι θα ποτίσει κιόλας γιατί μπορεί το δίκτυο να είναι χωρίς πίεση (συμβαίνει συχνά στο χωριό). Στο δίκτυο μπορεί να δώσει πίεση και η αντλία της προαναφερθείσης στέρνας (αυτή που θέλω να ξέρω πόσο νερό έχει) και μπορώ να την ενεργοποιήσω με ένα smart plug WiFi. 

Θέλω να βάλω ένα αισθητήρα πίεσης νερού με WiFi στο δίκτυο του νερού στο εξοχικό, ώστε να ξέρω αν θα ποτίσει ή όχι όταν ανοίξει η βάνα του RainBird. Θα ήθελα να έχει καλή εφαρμογή (app), να μπορώ να δώ  την τρέχουσα πίεση του δικτυου (από τον Δήμο ή την στέρνα μου) και να μου στέλνει notification αν η πίεση πέσει κάτω από 1 bar. Η τοποθέρηση του αισθητήρα θα γίνει απο υδραυλικό με "T" στο μανόμετρο. Καλύτερα να παίρνει ισχύ από τη ΔΕΗ αλλά και με μπαταρίες μου κάνει. Δεν χρειάζεται να είναι στεγανός γιατί θα μπεί σε εσωτερικό χώρο.

Υπάρχει κάτι? 

Δημοσ.

Από τη στιγμή που μπήκε αισθητήριο πιεσης είναι ομορφότερος τρόπος μέτρησης κ εν δυνάμει με την καλύτερη αντοχή. Τα ήχοβολιστικα από πάνω χαλάνε με την υγρασία κτλ. 

Κυβιζεις τη δεξαμενή κ γνωρίζεις με την πίεση πόσα μέτρα νερό έχεις. 

Αλλιώς φλοτερ στα άνω κάτω άκρα σε εφαρμογές δεξαμενής ποτίσματος. Low/high δηλαδή 

Δημοσ.
On 27/09/2025 at 23:30, stagkia said:

Ερώτημα τώρα: 

Μήπως καλύτερα να ποστάρεις εδώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Ωραίο το τοπίκ, έχει γίνει πολύ μεγάλο και χάνεσαι λίγο αλλά μπαίνεις στο νόημα σιγά σιγά.

Σε υπό κατασκευή διαμέρισμα  αυτό που σκέφτομαι να αυτοματοποίησω είναι τα ρολά  τα φώτα άντε και την σκούπα και π.χ να λέω στην αλεξα κλείσε τα ρολά στο σαλόνι όταν φεύγω, η χαμήλωσε τα φώτα στο δωμάτιο

Με διακόπτες που υποστηρίζουν wifi, και με ένα PC που θα έχει home assistant θα τα βαλω όλα εκεί και θα μπορώ να διαχειρίζομαι από το κινητό - όχι τοσο βολικό αλλά αυτή είναι η ιδέα σωστά;

Και μετά θα κάνω την σύνδεση με την αλεξα 

Επεξ/σία από mpregos
Δημοσ.
21 hours ago, Vagosman said:

Από τη στιγμή που μπήκε αισθητήριο πιεσης είναι ομορφότερος τρόπος μέτρησης κ εν δυνάμει με την καλύτερη αντοχή. Τα ήχοβολιστικα από πάνω χαλάνε με την υγρασία κτλ. 

Κυβιζεις τη δεξαμενή κ γνωρίζεις με την πίεση πόσα μέτρα νερό έχεις. 

Αλλιώς φλοτερ στα άνω κάτω άκρα σε εφαρμογές δεξαμενής ποτίσματος. Low/high δηλαδή 

Όχι, δεν έβαλα ακόμη αισθητήριο πίεσης. Και δεν το θέλω για την δεξαμενή αλλά για το δίκτυο του νερού, για να ξέρω αν έχω πίεση από τη Δημοτική επιχείρηση υδρευσης. Αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάτι.

Επίσης δεν έχω βρεί κάτι για να μετράω την σταθμη στην δεξαμενή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/9/2025 στις 12:28 ΜΜ, MessengerOfGood είπε

Δυστυχώς δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τα arduino κλπ. Ψάχνω κάτι ολοκληρωμένο, να το τοποθετήσω και να το συνδέσω με το WiFi και να έχει και μια App να βλέπω τη στάθμη από το Internet.

Ο συνδυασμός WiFi και τροφοδοσία με μπαταρίες δεν τα πάει και πολύ καλά ως προς την αυτονομία, εκτός κι αν μιλάμε για συσκευές που μπαίνουν σε deep sleep για πολύ μεγάλα διαστήματα ή ενεργοποιούνται μόνο όταν γίνονται triggered με κάποιον τρόπο (π.χ. πατώντας κάποιο κουμπί).
Αυτό φαίνεται και από το ότι διάφοροι WiFi αισθητήρες ή smart buttons χρειάζονται δύο AAA μπαταρίες για να λειτουργήσουν, όταν οι αντίστοιχες λύσεις με Zigbee ή Bluetooth αρκούνται σε μία μπαταρία τύπου κουμπί (π.χ CR2032), και παρόλα αυτά συνήθως οι πρώτοι κρατάνε για μικρότερο διάστημα.
Έτοιμη λύση σε αυτό που θέλεις φαίνεται να είναι ο ultrasonic αισθητήρας ME201W της Tuya, αλλά βλέπω πως έχει τροφοδοσία με ρεύμα. Ίσως να έψαχνες μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο με μπαταρία ή να τον τροφοδοτούσες κάπως με κάποιο από τα φτηνά ηλιακά πανελάκια, που παίρνουν μπαταρίες τύπου 18650 και βγάζουν έξοδο 5 volt (συνήθως για εξωτερικές IP κάμερες). Το καλώδιο λογικά θα θέλει να κοπεί και να μετατραπεί σε usb, θυσιάζοντας κάποιο άλλο καλώδιο.

Εδώ ένα τυχαίο βίντεο-παρουσίασή του.

https://www.youtube.com/watch?v=Lq91DVPZf_A

Επεξ/σία από Vista32

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...