NickyKrkl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Θα παω τριτη λυκειου και ενδιαφερομαι να ασχοληθώ με τις νευροεπιστημες(νευροβιολογια κλπ). Το ερωτημα μου ειναι ποιες θα ειναι οι προπτυχιακες σπουδες, δλδ απο ποια σχολη πρεπει να παω για να ασχοληθω με τις νευροεπιστημες. Εχω ακουσει για την ιατρική οτι μπορω, αλλα πραγματικά θα ηθελα να την αποφυγω. Μπορω απο καποια αλλη σχολη και αν ναι ποια θα ηταν η καλύτερη επιλογη; Ευχαριστώ.
fylatos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Με τι θες να ασχοληθείς πιο συγκεκριμένα. Είναι πεδίο στο οποίο οδηγούν πολλές σχολές. 1
retaldo64 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Ενδεικτικά: http://www.pez.upatras.gr/index.php/gr/description
NickyKrkl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Με τι θες να ασχοληθείς πιο συγκεκριμένα. Είναι πεδίο στο οποίο οδηγούν πολλές σχολές. Θα ηθελα να ασχοληθω κυριως με την ερευνα στον εγκέφαλο. Με την χημεια του εγκεφαλου, απο τι προκαλουνται τα διάφορα συνδρομα, οι ψυχικες ασθενειες κλπ. Ενδεικτικά: http://www.pez.upatras.gr/index.php/gr/description Βεβαια αυτο εχει να κανει και με εφαρμογές πληροφορικής. Δεν το διευκρινισα ειναι η αληθεια αλα εγω θελω να ασχοληθω με την χημικη πλευρα του θεματος. Γενικοτερα χημεια του εγκεφαλου ή και νευροβιολογια.
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Υπάρχει κλινική νευροψυχολογία ως μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ.
defacer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Γιατί δεν πας να βρεις μερικά μεταπτυχιακά προγράμματα ιδρυμάτων στα οποία έχεις ρεαλιστική πιθανότητα να βρεθείς αργότερα, και να δεις τι ζητάνε ως προαπαιτούμενο; Πιάνοντάς το από άλλη πλευρά, η χημεία π.χ. ακούγεται πολύ λογικός τομέας από τον οποίο μπορείς να βρεθείς εκεί. Γιατί δεν πας σε μερικές σχολές χημείας να δεις προγράμματα σπουδών και να δεις αν θα βρεις σχετικές κατευθύνσεις για να σου το επιβεβαιώσουν; Επίσης, τι ιατρική, η βιολογία είναι η πρώτη σκέψη γι' αυτό που λες.
zio10 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δεν έχω ιδέα αλλά μπράβο που σε αυτή την ηλικία ψάχνεις τέτοια πράγματα. Μακάρι να σου πάνε όλα όπως τα σκέφτεσαι.
retaldo64 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 ... εγω θελω να ασχοληθω με την χημικη πλευρα του θεματος. Γενικοτερα χημεια του εγκεφαλου ή και νευροβιολογια. Άρα χημεία και βιολογία, ενίοτε και φυσική.
NickyKrkl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Γιατί δεν πας να βρεις μερικά μεταπτυχιακά προγράμματα ιδρυμάτων στα οποία έχεις ρεαλιστική πιθανότητα να βρεθείς αργότερα, και να δεις τι ζητάνε ως προαπαιτούμενο; Πιάνοντάς το από άλλη πλευρά, η χημεία π.χ. ακούγεται πολύ λογικός τομέας από τον οποίο μπορείς να βρεθείς εκεί. Γιατί δεν πας σε μερικές σχολές χημείας να δεις προγράμματα σπουδών και να δεις αν θα βρεις σχετικές κατευθύνσεις για να σου το επιβεβαιώσουν; Επίσης, τι ιατρική, η βιολογία είναι η πρώτη σκέψη γι' αυτό που λες. Μιλουσα πρωτύτερα με αποφοιτο νοσηλευτικης που εχει παρακολουθησει σεμιναρια νευροβιολογιας και μου πψς απο Ιατρική θα μπορεσωνα να ασχολθω με την νευροβιολογια. Οσον αφορα παλι το χημικο δεν θα ηθελα να κανω εκει προπτυχιακες σπουδες, εχω δει το πρόγραμμα σπουδων και δεν μου αρεσε ιδιαίτερα. Σ'ευχαριστω παντως για την συμβουλη , θα κοιτάξω τι προπτυχιακες σπουδες απαιτουν τα μεταπτυχιακα στις νευροεπιστημες. Άρα χημεία και βιολογία, ενίοτε και φυσική. Και φαρμακευτικη εχω σκεφτει σαν υψηλοτερο στοχο που συνδυαζει βιολογια με χημεια. Η αληθεια ειναι παντως οτι πι σχολες που ειμαι αναμεσα ειναι η φαρμακευτικη και η βιολογια αλλα ο πολλοι μου προτεινουν την ιατρική σαν κατι καλυτερο.
V for Vagelis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Θα ηθελα να ασχοληθω κυριως με την ερευνα στον εγκέφαλο. Με την χημεια του εγκεφαλου, απο τι προκαλουνται τα διάφορα συνδρομα, οι ψυχικες ασθενειες κλπ. Βεβαια αυτο εχει να κανει και με εφαρμογές πληροφορικής. Δεν το διευκρινισα ειναι η αληθεια αλα εγω θελω να ασχοληθω με την χημικη πλευρα του θεματος. Γενικοτερα χημεια του εγκεφαλου ή και νευροβιολογια. Δεν είμαι του χώρου, αν και με ενδιαφέρει ως τομέας. Μια διευκρίνηση σχετικά με τη δεύτερη σου πρόταση που πιθανώς και να γνωρίζεις: Εφόσον θες να ερευνάς τη χημεία (δηλαδή τη νευροχημεία) του εγκεφάλου, έχε υπόψιν ότι στη πράξη κατά πάσα πιθανότητα δε θα μελετάς τι προκαλεί τις διάφορες ψυχικές ασθένειες (στο σύνολο τους τουλάχιστον), αλλά πως αυτές εκδηλώνονται στο νευρικό σύστημα / στη νευροχημεία του εγκεφάλου. Οχι ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κλάδος που να μπορεί να ερευνήσει από μόνος του τι προκαλεί μια ψυχική ασθένεια στο σύνολο της, καθώς μιλάμε για πολυπαραγοντικά αντικείμενα έρευνας, τα οποία μελετούνται και από διάφορους κλάδους. Φαντάζομαι ο πιο αρμόδιος για να εξηγήσει την αιτιότητα της κάθε ψυχικής ασθένειας, συνυπολογίζοντας όλους τους διάφορους παράγοντες, είναι ο ψυχίατρος (ενδεχομένως και ο νευρολόγος). Κατά τ' άλλα τόσο γιατροί (νευρολόγοι πχ) όσο και βιολόγοι ερευνούν το νευρικό σύστημα και τη χημεία του εγκεφάλου. Το θέμα είναι από ποια σκοπιά θες να το ερευνήσεις. Αν δε θες να έρχεσαι και τόσο σε επαφή με ασθενείς, αλλά να ερευνάς τη συμπεριφορά του τάδε νευροδιαβιβαστή στη ψ διαταραχή ή το ρόλο της τάδε ομάδας νευρώνων, τότε προσωπικά θα κοίταζα για σπουδές βιολογίας/ βιολογικών εφαρμογών γενικότερα, με ειδίκευση στη νευροβιολογία. Αν θες να μελετάς ασθένειες και συμπεριφορές από μια πιο γενική σκοπιά συμπεριλαμβάνοντας τη πολυπαραγοντικότητα τους, ίσως να έχει ενδιαφέρον και ο τομέας της βιολογικής ανθρωπολογίας. (Αυτά λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα σε ενδιέφερε να φύγεις για εξωτερικό κάποια στιγμή...) Στη θέση σου θα προσπαθούσα να φανταστώ και σε τι περιβάλλον θα μου άρεσε να δουλεύω. Πρόκειται πχ. για κάποια ερευνητικά ινστιτούτα; Τι αντικείμενα μελετούν και τι κλάδους απασχολούν τα ινστιτούτα αυτά;
blood_brain_barrier Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 γεια σου @NickyKrkl, τελικά τί επέλεξες; προσωικά σπουδάζω ψυχολογία και με ενδιαφέρουν κι εμένα οι νευροεπιστήμες. ήμουν σε δίλημμα στην α' λυκείου ως προς την επιλογή κατεύθυνσης. σκεφτόμουν είτε βιολογικό είτε ψυχολογία, και τελικά επέλεξα τη δεύτερη, και το κόβω για νευροψυχολογία μάλλον.
ppkstat Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 @blood_brain_barrier Είμαι κλινικός νευροεπιστήμονας και εργάζομαι σαν ερευνητής στην Ελλάδα. Συμμετέχω σαν εκπαιδευτής στο μεταπτυχιακό που αναφέρθηκε, της κλινικής νευροψυχολογίας. Υπάρχουν και άλλα μεταπτυχιακά όπως του βιολογικού και του ΜΥΘΕ που είναι σχετικά αλλά αν θες κάτι συγκεκριμένο μπορείς να με ρωτήσεις.
kdgiannis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Στις 10/1/2021 στις 8:07 ΜΜ, ppkstat είπε @blood_brain_barrier Είμαι κλινικός νευροεπιστήμονας και εργάζομαι σαν ερευνητής στην Ελλάδα. Συμμετέχω σαν εκπαιδευτής στο μεταπτυχιακό που αναφέρθηκε, της κλινικής νευροψυχολογίας. Υπάρχουν και άλλα μεταπτυχιακά όπως του βιολογικού και του ΜΥΘΕ που είναι σχετικά αλλά αν θες κάτι συγκεκριμένο μπορείς να με ρωτήσεις. Καλησπέρα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω με τι ασχολείσαι σήμερα. Γενικά εγώ θέλω να σπουδάσω ψυχολογία αλλά με ενδιαφέρει και η νευροεπιστήμη.
ppkstat Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) @kdgiannis με τα ίδια ασχολούμαι. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2023 από ppkstat
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα