Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mandarin. Τα κινέζικα δεν είναι μια γλώσσα, έχω τρομερό πρόβλημα να κατανοήσω άτομα από Χονκ Κονγκ, ένα neih hou και έξω από δω ;)

Και το ηξερα οτι επρεπε να πω mandarin,κακως που δεν το εκανα.

Και η ποζα βλεπω συνεχιζεται :P

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μόνο πράγμα που ξέρω να πω στα Cantonese και είμαι υπερήφανη!

Δημοσ.

δεν μπορώ, με ισοπεδωσες με τα δικα σου επιχειρήματα για τους 12χρονους :D

btw. κρινοντας απο το username σου πρέπει να εισαι ψηλος, ξανθός με γαλανά μάτια ;)

...ο Odin με φώτισε και δεν έβαλα την on stage μούρη τού Dee στο δικό μου;;;

Θα μού πεις, δεν πόσταρα στο θέμα, αλλά ...αν είχα ποστάρει; Βασίλισσα τής Συγγρού θα με είχε πει... 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δε θα το δει μαν,εχουν περασει 6 σελιδες.

Η ειρωνεία ξεχειλίζει.

(είδες, δεν έγραψα καν "the irony is too much")

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η ειρωνεία ξεχειλίζει.

Οι κανόνες τους ισχύουν μόνο για τους άλλους :D

Δημοσ.

Η ειρωνεία ξεχειλίζει.

το γ@μ@ς ομως εδω και θα αρχισω να γραφω παλι με μικρα.

εδω η αλλη μιλουσε mandarin, το μαν σε πειραξε? 

παω τον αλητη να κατουρησει,φιλακια.

Δημοσ.

Τουλάχιστον τα μηνύματά μας είναι γραμματικά και συντακτικά σωστά σε όποια γλώσσα ή γλώσσες κι αν τα γράφουμε. :P

Εσύ μπορείς να λες τον browser φυλλομετρητή αν θες πάντως.

10/10 would buy again

see what I did there?

Απλά γελάμε, θα μπορούσες να πεις καλύτερα οτι υπάρχει μια διαχέουσα μόδα στους νέους και προτιμούν να γράφουν έτσι. Όταν γράφεις σε κάποια γλώσσα καλό είναι να γράφεις όλες τις λέξεις στην ίδια γλώσσα. Εξαιρέσεις υπάρχουν αν μιλάμε μόνο για τεχνικούς/επιστημονικούς όρους και άλλες ορολογίες. Το οτι δεν έχω σχολιάσει βέβαια κάποιον επειδή πιάνω το νόημα δεν σημαίνει κάτι ούτε δικαιολογεί τον άλλον να γράφει συνεχώς έτσι.

Βασίλη μεταξύ μας, όσον αφορά τη μόδα στους νέους αν θυμάμαι καλά είμαι πιο μεγάλος απο σένα βιολογικά.

Έτσι. Κανείς δεν είπε να λέμε πχ την CPU ΚΜΕ ή τo Loop βρόγχο. Αλλά αυτή η βλακεία όπου κάποιοι μιλάνε και πετάνε ένα "oh well", "shit" "nice" κλπ, είναι απο τις μεγαλύτερες ανοησίες που έχω συναντήσει.

Δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει ότι γενικά τέτοιες λέξεις δεν παρουσιάζονται πολύ συχνά στα γραφόμενα του κόσμου εδώ γύρω. Τουλάχιστον όσων μπορούν να γράψουν μια παράγραφο με αρχή μέση και τέλος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για πλάκα προφανώς έγραψα pinyin πιο πάνω. Δεν έχω απαντήσει ποτέ σε κανέναν σοβαρά με κινέζικα ιδεογράμματα ή με pinyin.

Αν θες το ξεκινάω μαζί σου αφού βλέπω ότι έχεις φάει ένα μικρό κόλλημα μαζί μου και με τα Mandarin , 你怎麼想? :D

• Moderators
Δημοσ.

το γ@μ@ς ομως εδω και θα αρχισω να γραφω παλι με μικρα.

παω τον αλητη να κατουρησει,φιλακια.

Καταρχάς για τα Mandarin ένα παράδειγμα έδωσε. Δεν είναι ότι έγραψε κάτι σε Mandarin πάνω στη συζήτηση. Τώρα, για το πώς γράφεις εσύ και το τι πειράζει εμένα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολλή σημασία. Μπορείς να γράφεις με όλα μικρά, μπορείς να βάζεις τόνους σε μονοσύλλαβες λέξεις ή να μη βάζεις και καθόλου. Εγώ απλώς επεσήμανα την υποκρισία σ' αυτά που γράφεις, όταν εδώ και τρεις σελίδες έχεις πει με κάθε τρόπο πόσο κακό, άσχημο, ποζέρικο, whatever είναι το να γράφεις με διαφορετικές γλώσσες, όταν εσύ ο ίδιος το κάνεις (πιθανότατα αυτόματα, χωρίς να το σκεφτείς καν).

Δημοσ.

Για πλάκα προφανώς έγραψα pinyin πιο πάνω. Δεν έχω απαντήσει ποτέ σε κανέναν σοβαρά με κινέζικα ιδεογράμματα ή με pinyin.

Αν θες το ξεκινάω μαζί σου αφού βλέπω ότι έχεις φάει ένα μικρό κόλλημα μαζί μου και με τα Mandarin , 你怎麼想? :D

Καλά τελικά κινέζα είσαι ή απο την Ιορδανία; :huh:

Δημοσ.

Άλλο να έχεις ζήσει εξωτερικό ή να είσαι ομογενής. Και άλλο να ζεις στην Ελλάδα και να πετάς αγγλικές εκφράσεις για να το παίξεις έξυπνος. Και έπειτα δεν έχω δεί κανέναν να χρησιμοποιεί γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές εκφράσεις παρά μόνο αγγλικές.

Σωστά, γιατί πρώτον αν ζεις στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται βάσει νόμου να έχεις τέτοια εξοικείωση με ξένες γλώσσες και δεύτερον σίγουρα ξέρεις προσωπικά πολλούς που μιλάνε γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά (ή ακόμα και αγγλικά) σ' αυτό το επίπεδο.

Μερικοί απο μας κάναμε σοβαρές συζητήσεις στα αγγλικά στην ηλικία που άλλοι σκέφτονταν ποιο είναι το πιο εύκολο lower. Καταλαβαίνω ήταν ανεπίτρεπτο και ζητώ συγγνώμη, αλλά χρησιμοποιώντας τα αγγλικά καθημερινά επι δεκαετίες για μερικά από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου (σπουδές, δουλειά, χόμπι) νομίζω πως δεν υπάρχει πλέον σωτηρία.

Και τέλος, δεν ξέρω αν βλέπεις την ειρωνεία του να λέει κανείς "πετάνε αγγλικό" (και καλά ψαγμένο) "για να πουλήσουν μούρη", και την ίδια στιγμή το ίδιο άτομο να λέει "και τότε γιατί δε μιλάνε κι άλλες γλώσσες". Υποθέτω αν αντί για αγγλικά έπεφτε κάτι πιο εξωτικό θα καταλαβαίνατε άμεσα το λάθος και σε καμία περίπτωση ποτέ κανένας δε θα στόχευε συγκεκριμένα την ασυνήθιστη επιλογή γλώσσας για να πει "μιλάει τάδε για να πουλήσει μούρη". Αν μη τι άλλο έτσι μας έχει διδάξει η ιστορία του φόρουμ.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλά τελικά κινέζα είσαι ή απο την Ιορδανία; :huh:

Η πρωτεύουσα της Ιορδανίας γράφεται με δύο μ.

Οπότε μάλλον δεν είμαι καν άνθρωπος :D

Δημοσ.

Σωστά, γιατί πρώτον αν ζεις στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται βάσει νόμου να έχεις τέτοια εξοικείωση με ξένες γλώσσες και δεύτερον σίγουρα ξέρεις προσωπικά πολλούς που μιλάνε γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά (ή ακόμα και αγγλικά) σ' αυτό το επίπεδο.

Μερικοί απο μας κάναμε σοβαρές συζητήσεις στα αγγλικά στην ηλικία που άλλοι σκέφτονταν ποιο είναι το πιο εύκολο lower. Καταλαβαίνω ήταν ανεπίτρεπτο και ζητώ συγγνώμη, αλλά χρησιμοποιώντας τα αγγλικά καθημερινά επι δεκαετίες για μερικά από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου (σπουδές, δουλειά, χόμπι) νομίζω πως δεν υπάρχει πλέον σωτηρία.

Και τέλος, δεν ξέρω αν βλέπεις την ειρωνεία του να λέει κανείς "πετάνε αγγλικό" (και καλά ψαγμένο) "για να πουλήσουν μούρη", και την ίδια στιγμή το ίδιο άτομο να λέει "και τότε γιατί δε μιλάνε κι άλλες γλώσσες". Υποθέτω αν αντί για αγγλικά έπεφτε κάτι πιο εξωτικό θα καταλαβαίνατε άμεσα το λάθος και σε καμία περίπτωση ποτέ κανένας δε θα στόχευε συγκεκριμένα την ασυνήθιστη επιλογή γλώσσας για να πει "μιλάει τάδε για να πουλήσει μούρη". Αν μη τι άλλο έτσι μας έχει διδάξει η ιστορία του φόρουμ.

Όταν πρέπει να μιλήσεις αγγλικά μιλάς. Ξέρω άτομα που έχουν κάνει μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και παρ΄όλα αυτά δεν μιλάνε έτσι. Η καθηγήτρια των αγγλικών μου έχει τελειώσει αγγλική φιλολογία και ούτε αυτή το κάνει. Επίσης ξέρω άτομα που δεν έχουν πάρει κάν το lower και το κάνουν. Είναι στον άνθρωπο και στο πόσο συνειδητοποιημένος είναι. 

Και όσο για σένα είπαμε έχεις ξεφύγει...

Η πρωτεύουσα της Ιορδανίας γράφεται με δύο μ.

Οπότε μάλλον δεν είμαι καν άνθρωπος :D

Αμάν...!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...