Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

update: Έχει τρομερό ενδιαφέρον το να παρατηρήσει πόσο έξυπνοι ηταν αυτοι που δημιουργησαν τον Χριστιανισμο και γενικά τις νεότερες θρησκείες. Οτιδήποτε "παγανιστικο" που ειχε πέραση, έχει υιοθετηθεί ως Χριστιανικο έθιμο. Μια χαρά.

Όχι απλά έξυπνοι, τετραπερατοι. Κατά τη γνώμη μου, η πιο έξυπνη ιδέα σε όλο το φάσμα της χριστιανικής θρησκείας είναι η ελεύθερη επιλογή και οι προεκτάσεις της, με μόνη επίπτωση την μετά θάνατο κρίση σε κάποια αόριστη χρονική στιγμή.

Μαζί με το "αγνωσται αι βουλαι του κυρίου" ολοκληρώνεται το κονσεπτ της μη ανάγκης ύπαρξης αποδείξεων, που κατά τα άλλα είναι απαραίτητες για να πειστούμε για οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.

• Like 5
  • Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος

http://www.koutipandoras.gr/article/ki-omws-pistoi-sto-agrinio-proskynhsan-ena-kastano-poy-eixe-brasei-o-paisios-fwto

Πολύ σοβαρή και έγκυρη πηγή για ενημέρωση.

Ας βάλω τότε και εγώ μια άλλη εξίσου σοβαρή και έγκυρη σελίδα με το κιτσαριό που μόνο σκοπιανοί κάνουν.

Τώρα και στην Ελλάδα.Απολαύστε τους

http://www.iefimerida.gr/content/350383/arhaioi-theoi-me-hlamydes-kai-sportex-promitheia-2017-ston-olympo

Τέλος πάντων.Ίσως να μην κατάλαβες καλά από τον φανατισμό σου στο να ψάχνεις και τις λεπτομέρειες.

Το κάστανο δεν ήταν αντικείμενο για προσκύνημα,ας ήταν και από τον Παίσιο.Απλά ήταν δίπλα ως κάτι αναμνηστικό από τον ιερέα που το έδωσε ο Παίσιος.

Το τσοντομπλογκ που αναφέρεις θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει ότι μαζί με το κάστανο προσκυνήθηκαν και τα λουλούδια και το τραπέζι με το τραπεζομάντηλο.

Δημοσ.

Αυτο που με εξοργιζει προσωπικα ειναι οτι οι ιερεις της ελληνορθοδοξης εκκλησιας ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και πληρωνονται απο το κρατος. Ενα ποσοστο λοιπον απο τη φορολογια μου πηγαινει στο μισθο/συνταξη του ιερεα, παρα το γεγονος οτι εγω δεν πιστευω. Δεν υπαρχει συγκριση με το γεγονος οτι δεν εχω παιδια, αρα γιατι να πληρωνω σχολεια ξερωγω, η παιδεια ενος λαου ειναι απαραιτητο συστατικο της ευημεριας και της γενικοτερης προοδου. Η θρησκεια δεν ειναι. Στις δυτικες χωρες (πχ Σουηδια που γνωριζω), στη φορολογικη δηλωση εισαι υποχρεωμενος να δηλωσεις αν εισαι ακολουθος της σουηδικης εκκλησιας, οποτε πληρωνεις ενα ελαχιστο επιπλεον ποσοστο υπερ της. Και αυτο το θεωρω πιο δικαιο.

Επιβολη λοιπον δεν υπαρχει, αλλα και μονο το γεγονος οτι πληρωνω ιερεις χωρις να πιστευω, προσωπικα με ενοχλει.

Doctor μπορω να μην πληρωνω του δημοσιους γιατρους.Μπορω απο τα γαμημενα 3-4 χιλιαρικα εφορια που πληρωνω καθε χρονο, να μην πληρωνω του γιατρους και να τα δινω ΟΛΑ στην εκκλησια.Εχω να χρησημοποιησω δημοσιο 10ετιες.Ολα πλερω.Χωρια το  τεβε αλλα τοσο και οταν πας  DOCTOR σου λεω ααααα αυτο δεν το καλυβει το τεβε.

Μπορω να μην πληρωνω και αλλα αχρηστες-αχρειαστες δημοσιες υπηρεσιες.

Ποτε κανενας Παπας-Αρχιεπισκοπος δεν μου επεβαλε κατι.Δεν μου εκανε κακο, δεν μου πηρε λεφτα.Αντιθετα ειδα βοηθεια απο ολες τις πλευρες.Με το δημοσιο ομως πολλες φορες με εφερε σε απελπισια και μου εκανε την ζωη ποδηλατο.

Δημοσ.

Ας βάλω τότε και εγώ μια άλλη εξίσου σοβαρή και έγκυρη σελίδα με το κιτσαριό που μόνο σκοπιανοί κάνουν.

http://www.iefimerida.gr/content/350383/arhaioi-theoi-me-hlamydes-kai-sportex-promitheia-2017-ston-olympo

Τέλος πάντων.Ίσως να μην κατάλαβες καλά από τον φανατισμό σου στο να ψάχνεις και τις λεπτομέρειες.

Το κάστανο δεν ήταν αντικείμενο για προσκύνημα,ας ήταν και από τον Παίσιο.Απλά ήταν δίπλα ως κάτι αναμνηστικό από τον ιερέα που το έδωσε ο Παίσιος.

Το τσοντομπλογκ που αναφέρεις θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει ότι μαζί με το κάστανο προσκυνήθηκαν και τα λουλούδια και το τραπέζι με το τραπεζομάντηλο.

Τί σχέση έχουν οι Σκοπιανοί με τον παστίτσιο παίσιο μόνο εσύ κατάλαβες.

Ελπίζω ότι θα μας εξηγήσεις κι όλας. Όπως επίσης και γιατί το κουτί της πανδόρας είναι τσοντομπλογκ. Για να σε βοηθήσω, αρκεί ένα μόνο link/αρθρο που να δείχνει γυμνό, πράξεις συνουσίας, κτλ.

Δημοσ.

Ο φανατισμος οποιασδηποτε μορφης και για οποιοδηποτε θεμα ειναι ανθυγειηνος και δειγμα μειωμενης αντιληψης και εφυιας κατα την δικη μου αποψη.

Και οταν λεω οποιασδηποτε μορφης για να γινω πιο αντιληπτος επειδη σιγουρα πολλοι δεν θα το καταλαβουν εννοω και τις φανατικες φεμινηστριες,εννοω και τους φανατικους vegan/anti-meaters,εννοω και τους εξρτιμιστ φιλοζωους (λατρευω ολα τα ζωντανα),και τους φανατικους αντι-ρασιστ (γιατι οπως απεδειξε η αμερικη το anti-racism κινημα εχει καταντησει ρατσισμος προς τους λευκους).

Γενικα και ωμα χωρις εξαιρεση ο φανατισμος για μενα σημαινει πως εισαι χαζος και εχεις καλο στον εγκεφαλο

υγ επειδη βλεπω πολυ αντι-church και ο φανατικος-αθεισμος σε σημειο που προσβαλεις την θρησκεια ειναι καλος στον εγκεφαλο.Ο καθεις εχει δικαιωμα να πιστευει στους εξωγηινους,θρησκεια στο συμπαν στον χοκινγκ...δεν προσβαλουμε τα πιστευω του αλλου....

Με εξαιρεση οταν προκαλουν (πχ αν σου πουν οτι εισαι χαζος που πιστευεις ή εισαι χαζος που δεν πιστευεις θεωρω πως εχεις το δικαιωμα να στολισεις για να συνελθει λιγο)

Όχι απλά έξυπνοι, τετραπερατοι. Κατά τη γνώμη μου, η πιο έξυπνη ιδέα σε όλο το φάσμα της χριστιανικής θρησκείας είναι η ελεύθερη επιλογή και οι προεκτάσεις της, με μόνη επίπτωση την μετά θάνατο κρίση σε κάποια αόριστη χρονική στιγμή.
Μαζί με το "αγνωσται αι βουλαι του κυρίου" ολοκληρώνεται το κονσεπτ της μη ανάγκης ύπαρξης αποδείξεων, που κατά τα άλλα είναι απαραίτητες για να πειστούμε για οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.

ξερεις τι γινεται?για το τελευταιο κομματι καθαρα απο την στιγμη που δεν θα μαθουμε ποτε πως δημιουργηθηκε το συμπαν και οι γνωσεις μας οσο υπαρχει το ανθρωπινο ειδος θα περιοριζονται στο λιγες στιγμες πριν την δημιουργεια πραγματικα απλα δεν ξερουμε ουτε αν υπαρχει ουτε αν δεν υπαρχει...Δεν ξερουμε τι γινοταν πριν το big bang πως φτασαμε εκει πως θα τελειωσει η φαση με το συμπαν γιατι εγινε οτι εγινε πως ειναι φυσικα δυνατον (εφοσον οι νομοι της φυσικης δεν ισχυουν για εκεινη την περιοδο)και δεν θα μαθουμε ποτε...

Ο κυριοτερος λογος την πιστης ειναι η ματαιοτητα δεν θελει να πιστευει πως οτι κανουμε θα οδηγησει στο ...τιποτα αν δεν υπαρχει κατι μεγαλυτερο σημαινει πως τυχαια γεγονοτα οδηγησαν στην υπαρξη μας και θα τελειωσει συντομα το ολο παραμυθι χωρις λογο και οτι εγινε στην ιστορια του ανθρωπου και τους καθενος ατομικα δεν ειχε κανενα νοημα...Οποτε δεν σου φαινεται λογικο να πιστευει καποιος σε κατι "μεγαλυτερο"?

Εγω παντως αντιλαμβανομαι και δικαιολογω εν μερη και τις δυο πλευρες, δηλαδη το γιατι πιστευουν οτι πιστευουν.

• Like 2
Δημοσ.

Γενικά γεμίσαμε τσοντομπλογκ απ' ό,τι καταλαβαίνω (Βαρέθηκα να κάνω copy paste τα links μετά από κάποια φάση, θα με συγχωρέσεις που δεν τα έβαλα όλα, ήταν πολλά):

Δημοσ.

Doctor μπορω να μην πληρωνω του δημοσιους γιατρους.Μπορω απο τα γαμημενα 3-4 χιλιαρικα εφορια που πληρωνω καθε χρονο, να μην πληρωνω του γιατρους και να τα δινω ΟΛΑ στην εκκλησια.Εχω να χρησημοποιησω δημοσιο 10ετιες.Ολα πλερω.Χωρια το τεβε αλλα τοσο και οταν πας DOCTOR σου λεω ααααα αυτο δεν το καλυβει το τεβε.

Μπορω να μην πληρωνω και αλλα αχρηστες-αχρειαστες δημοσιες υπηρεσιες.

Ποτε κανενας Παπας-Αρχιεπισκοπος δεν μου επεβαλε κατι.Δεν μου εκανε κακο, δεν μου πηρε λεφτα.Αντιθετα ειδα βοηθεια απο ολες τις πλευρες.Με το δημοσιο ομως πολλες φορες με εφερε σε απελπισια και μου εκανε την ζωη ποδηλατο.

Δε λέω ότι η δημόσια υγεία είναι καλή, συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι. Αλλά είναι κοινωνικό αγαθό και για κάποιους που δεν έχουν τη δυνατότητα, είναι η μόνη λύση.

Η εκκλησία μπορεί να έχει κάποιες δράσεις με βοήθεια σε φτωχούς και αναξιοπαθούντες κλπ, αλλά δεν είναι κοινωνικό αγαθό με την έννοια που το συζητάμε.

Δημοσ.

Δε λέω ότι η δημόσια υγεία είναι καλή, συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι. Αλλά είναι κοινωνικό αγαθό και για κάποιους που δεν έχουν τη δυνατότητα, είναι η μόνη λύση.

Η εκκλησία μπορεί να έχει κάποιες δράσεις με βοήθεια σε φτωχούς και αναξιοπαθούντες κλπ, αλλά δεν είναι κοινωνικό αγαθό με την έννοια που το συζητάμε.

Τι να πουμε και εμεις που πληρωνουμε υποχρεωτικα το ικα και ιδιωτικο ταμειο και απο το ικα δεν θα παρουμε ποτε καμια παροχη.

Αλλα στην ελλαδα ακομα δεν μπορει να γινει κατι με την δημοσια υγεια γιατι απλα τα ταμεια ειναι αδεια και τελειωνει εκει.

Η εκκλησια βοηθα μονο αν πετυχεις σε καλο υπευθυνο διαχειριστη (δεν ξερω αν ειναι παππας ή κατι αλλο),υπαρχουν παπαδες που ειναι ψυχουλες και βοηθουν οσο ποιο πολυ κοσμο μπορουν βαζοντας και απο την τσεπη τους.Υπαρχουν και αλλοι που κλεβουν τα δωρηθεντα αγαθα και τα πουλανε.Εκει παει το σε τι ανθρωπο θα πεσεις δεν εχει να κανει με την θρησκεια

• Like 1
Δημοσ.

ξερεις τι γινεται?για το τελευταιο κομματι καθαρα απο την στιγμη που δεν θα μαθουμε ποτε πως δημιουργηθηκε το συμπαν και οι γνωσεις μας οσο υπαρχει το ανθρωπινο ειδος θα περιοριζονται στο λιγες στιγμες πριν την δημιουργεια πραγματικα απλα δεν ξερουμε ουτε αν υπαρχει ουτε αν δεν υπαρχει...Δεν ξερουμε τι γινοταν πριν το big bang πως φτασαμε εκει πως θα τελειωσει η φαση με το συμπαν γιατι εγινε οτι εγινε πως ειναι φυσικα δυνατον (εφοσον οι νομοι της φυσικης δεν ισχυουν για εκεινη την περιοδο)και δεν θα μαθουμε ποτε...

Βασικά ψιλοξέρουμε, αλλά ειναι αρκετά συνθετο για να το αντιληφθει κάποιος χωρις να το μελετήσει. Το οτι ο χρονος ας πουμε λειτουργει εντελως διαφορετικά στη μεγάλη έκρηξη ή οτι αυτος δημιουργήθηκε μαζι με τον χώρο κατά τη μεγάλη έκρηξη.

Ειναι απολυτα λογικό να μη μπορει να το συλλάβει το μέσο μυαλό (και λανθασμένο να κάνουμε οτι το καταλαβαίνουμε κι εμεις, διοτι έχε πολλά κενά ως θεωρία) οποτε στη δεδομένη περίπλοκη φάση, η θεωρία ενός υπέρτατου όντος φαντάζει πιο απλή και λόγικη.

Δημοσ.

Γενικά γεμίσαμε τσοντομπλογκ απ' ό,τι καταλαβαίνω (Βαρέθηκα να κάνω copy paste τα links μετά από κάποια φάση, θα με συγχωρέσεις που δεν τα έβαλα όλα, ήταν πολλά):

Ναι αλλα δεν εβαλες, ουτε pronews, ουτε espresso, ουτε στοχος, που διαβαζει ο συγκεκριμενος.

http://www.stoxos.gr/2017/07/blog-post_604.html

Τσιμπα και μια ιερη φορμα για προσκυνημα.

Δημοσ.

αυτο ειπα ξερουμε λιγες στιγμες μετα δεν ξερουμε γιατι εγινε πως ειναι δυνατον ολη αυτη μαζα να υπηρχε σε ενα σημειο που δεν μπορει να δει ανθρωπινο ματι.Τι νομοι ισχυαν τι οδηγησε σε αυτην την εκρηξη

Γιαυτο και λεω οτι δεν μπορεις να αδικησεις καμια πλευρα οσο παραλογη ειναι μια θεικη υπαρξη τοσο παραλογο ειναι οτι απο ενα απειροελαχιστο σημειο 0 να εχει δημιουργηθει ενα απειρου μεγεθους συμπαν

Δημοσ.

Επειδη δεν εχουν καταφερει οι επιστημονες να καταλαβουν πληρως την γεννηση του συμπαντος . Ας πλασουμε εμεις ενα φανταστικο ον ακομα πιο πολυπλοκο που υπαρχει απο παντα. Because logic..

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος

http://www.koutipandoras.gr/article/ki-omws-pistoi-sto-agrinio-proskynhsan-ena-kastano-poy-eixe-brasei-o-paisios-fwto

Δεν την παλεύουν κάστανο...

https://www.youtube.com/watch?v=Ym-k5viJ7tA

• Like 3
Δημοσ.

Κύριοι, οι εκ αποκαλύψεως θρησκείες, δίνουν μια έκφανση συνείδησης , έτοιμη, χωρίς σκέψη και κόπο.

1-0

Δίνουν, έναν λόγο στην μάταιη ύπαρξη.

2-0

Δίνουν τέλος, μια ανακούφιση στον φόβο του θανάτου.

3-0

Αυτός που πιστεύει λοιπόν, πιάνεται από τα δόντια σε αυτό και θα σε πολεμήσει μέχρι τέλους ώστε να μη τα στερηθεί ως σκέψη.

Με το που κάνει κλικ ο εγκέφαλος και πάει προς τη φιλοσοφία, να η θρησκεία να σε πάει πίσω.

Ο άνθρωπος δεν κάνει χωρίς θρησκεία.

Μιας και ξέρει/φοβάται οτι θα περάσει στην ανυπαρξία.

Το θέμα είναι τόσο βαθύ και υπαρξιακό, που η θρησκεία θα είναι πάντα λόγος διένεξης.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει , είναι να αλλάξουμε ως είδος. Ως homo sapiens όχι πάντως,

• Like 3
Δημοσ.

Το να σεβομαι τον διπλανο μου για τις ιδεες τα πιστευω του και τις ιδιαιτεροτητες του, θεωρω οτι ειναι το σημαντικοτερο ολων. 

open your mind, open your heart και ολα θα ειναι οπως πρεπει. Το να εχω αντιπαραθεση γιατι ο αλλος θελει να πιστευει ή να μην πιστευει, να εχει ομοφυλοφιλικες προτιμησεις ή ετεροφυλικες και να καθομαι να φανατιζομαι με την μια πλευρα ή την αλλη, ειναι τουλαχιστον ανουσιο...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...