Προς το περιεχόμενο

Πρώτες φωτογραφίες του Ataribox, που αναβιώνει το κλασσικό Atari 2600


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Atari ξεκίνησε να χτίζει το hype γύρω από το Ataribox στη φετινή E3 με ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων και με την υπόσχεση για την επιστροφή της εταιρείας στα βιντεοπαιχνίδια μετά από πολλά πολλά χρόνια.

Σήμερα η εταιρεία είναι έτοιμη να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το Ataribox το οποίο όπως αναμενόταν, αποτελεί μια αναβίωση της κλασσικής κονσόλας Atari 2600, αλλά σε μικρότερο σχήμα και με τη δυνατότητα να παίζει στις σύγχρονες τηλεοράσεις. Φυσικά η κίνηση αυτή της Atari έρχεται μετά την τεράστια επιτυχία που συνάντησε η Nintendo με το NES Classic, κάτι που οδηγεί την Ιαπωνική εταιρεία στην κυκλοφορία και του SNES Classic τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσίευσε η Atari, το Ataribox έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την κλασσική κονσόλα της εταιρείας, όπως οι χαρακτηριστικές γραμμές στο πάνω μέρος, το υπερυψωμένο πίσω μέρος αλλά και η εμπρόσθια όψη η οποία όπως φαίνεται θα είναι κατασκευασμένη είτε από γυαλί είτε από ξύλο. Ακόμα θα υπάρχει υποστήριξη SD καρτών, HDMI θύρα καθώς και 4 USB θύρες.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Συνολικά η Atari θα κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις του Ataribox, η πρώτη με ξύλο και μια δεύτερη με τη διχρωμία μαύρο/κόκκινο. Σε ότι αφορά τα παιχνίδια, ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση πέρα από το ότι η κονσόλα θα έρχεται με αρκετά κλασσικά παιχνίδια τα οποία θα μπορούν να αναπαραχθούν μαζί με «τωρινό περιεχόμενο», χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς αυτό σημαίνει.

 

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία όπως η ημερομηνία κυκλοφορίας, τα παιχνίδια και η τιμή της κονσόλας, με την Atari στο μήνυμά της να ζητά να αναφέρει ότι θέλει η δημιουργία του Ataribox να γίνει «σωστά», επιλέγοντας να μοιράζεται βήμα βήμα κάθε πληροφορία. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία θα παρακολουθεί προσεκτικά τα σχόλια της κοινότητας.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας βγάλει παιχνίδια της σε Android, Windows & iOS καλύτερα από το να αναλώνεται σε hardware. Δύσκολο να πάρει μεγάλο μερίδιο από τα κύρια ονόματα του ανταγωνισμού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που λέει για «τωρινό περιεχόμενο» να δούμε τι είναι, γιατί αν είναι μόνο τα παλιά παιχνίδια δεν θα παίζονται με τίποτα πιστεύω...επίσης το σχέδιο δείχνει αρκετά σύγχρονο, ίσως θα μπορούσαν να το κάνουν κάπως πιο ρετρό.

 

Γενικά η αναβίωση τόσο παλιών συστημάτων είναι για λίγους πρακτικά, λίγοι θα καταφέρουν - αντέξουν να παίξουν δηλαδή. Από τη γενιά snes - mega drive και μετά μπορούν να απευθυνθούν σε πολλούς περισσότερους, ακόμα και αυτούς που ήταν αγέννητοι τότε που κυκλοφόρησαν.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η φάση αυτή το θυμούμαστε ότι παλιό, από μουσική μέχρι μόδα, και σας το πλασάρουμε για γρήγορη μπάζα, έχει καταντήσει κουραστικό...

 

https://www.youtube.com/watch?v=HL2p2ANFlQ4

 

Επιστροφή στην επιληψία...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχα ποσοι εδω εχουνε αταρι 2600 λειτουργικοτατο?

 

εγω 1 με 7 παιχνιδια, αλλος? καντε λαικ ή απαντήστε να μετρηθουμε χαχα

 

(ειμαι και 30, μικρος σχετικα για το 2600 χαχα)

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει καλή φάση δεν λέω αλλα νομίζω οτι εχει παραγίνει αυτο με την καινούργια μόδα των παλαιών κονσολών , θα προτιμούσα να ετοίμαζε μια καινούργια σύγχρονη κονσόλα οπως και άλλες παλιές εταιρίες οπως η sega. Απλά νομίζω οτι να φέρνουμε παλιές κονσόλες στην σημερινή εποχή δεν έχει και πολύ νόημα και κάπου θα ξεφουσκώσει ολο αυτο , και μιλάμε οτι οι συγκεριμένες κονσόλες δεν έρχονται και φθηνά με τιμές 100 +

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο την στιγμή που με 1 TVBox των 30€ και 1 χειριστήριο Bluetooth  στα 5€ που κάνει Emulation μέχρι DreamCast & PSP νομιζω ότι αυτή η retromania είναι απλώς κοροιδία...

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ιδέα μου ή είναι αρκετά όμοιο με το design του NVidia Shield. Εικάζω ότι πρόκειται για rebranding με δουλίτσα στο case και στο UI μαζί με πακέτο από τα παιχνίδια της εταιρίας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...