Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι υπερβαλει καπως το χαρτι ειναι χαρτι απο οπου και αν ειναι στην τελικη

θεωρειτε οτι ενα μεταπτυχιακο απο το εαπ ειναι υποδεεστερο δηλαδη? απλα ρωταω.. δηλαδη ο εργοδοτης πχ για μια ασχετη δουλεια με το αντικειμενο σπουδων σας, θα προτιμησει καποιον που εχει μεταπτυχιακο στην θεολογια απο το εκπα και οχι στην διοικηση επιχειρησεων του εαπ πχ ?? (τυχαια τα παραδειγματα)

εργασιακη εμπειρια εχω σχετικα μικρη για να κρινω, αλλα νομιζω οτι εχει πολυ καλη φημη και βαρυτητα το εαπ σαν "χαρτι" , ειτε προπτυχιακο ειτε μεταπτυχιακο...

και ξαναλεω απο ιδίαν πείραν οτι απο αποψη οργανωσης και μεθοδολογιας ειναι μια ευχαριστη εκπληξη σε σχεση με το συμβατικο πανεπιστημιο που ημουν στο προπτυχιακο..

just my two cents..

και εγω εχω αρκετη εργασιακη εμπειρια για να σου πω οτι αν παει καποιος με πτυχιο απο αριστοτελειο πχ και ενας απο εαπ θα προτιμησουν το πρωτο (μιλωντας οτι ειναι και οι δυο ισαξιοι σαν ικανοτητες).Ξαναδες τι λεμε δεν λεμε οτι δεν μαθαινουν κατι ή οτι ειναι σα να πηγες σε ιεκ ειπαμε οτι η βαρυτητα του ειναι ενα σκαλι κατω.

Και στην τελικη με την δικη σου λογικη γιατι να μην πει ενας τειτζης οτι η σχολη του ειναι καλυτερη απο το εαπ εξισωμενα χαρτια ειναι (δεν κρινω τα τει αυτην την στιγμη) μπορεις εσυ να πεις το αντιθετο?

Βρε μπορει η βιβλιογραφια του να ειναι εξαιρετικη και η μεθοδοι τους αψογες τωρα το θεμα δεν ειναι να μου αποδειξεις εμενα κατι αλλα τι ισχυει στην αγορα

Ασε που στην τελικη τελικη σε μια σχολη συμβατικου ΑΕΙ πηγες δεν μπορεις να κρινεις ολα τα ΑΕΙ

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι υπερβαλει καπως το χαρτι ειναι χαρτι απο οπου και αν ειναι στην τελικη

και εγω εχω αρκετη εργασιακη εμπειρια για να σου πω οτι αν παει καποιος με πτυχιο απο αριστοτελειο πχ και ενας απο εαπ θα προτιμησουν το πρωτο (μιλωντας οτι ειναι και οι δυο ισαξιοι σαν ικανοτητες).Ξαναδες τι λεμε δεν λεμε οτι δεν μαθαινουν κατι ή οτι ειναι σα να πηγες σε ιεκ ειπαμε οτι η βαρυτητα του ειναι ενα σκαλι κατω.

Και στην τελικη με την δικη σου λογικη γιατι να μην πει ενας τειτζης οτι η σχολη του ειναι καλυτερη απο το εαπ εξισωμενα χαρτια ειναι (δεν κρινω τα τει αυτην την στιγμη) μπορεις εσυ να πεις το αντιθετο?

Βρε μπορει η βιβλιογραφια του να ειναι εξαιρετικη και η μεθοδοι τους αψογες τωρα το θεμα δεν ειναι να μου αποδειξεις εμενα κατι αλλα τι ισχυει στην αγορα

Ασε που στην τελικη τελικη σε μια σχολη συμβατικου ΑΕΙ πηγες δεν μπορεις να κρινεις ολα τα ΑΕΙ

Έχω την εντύπωση το ΕΑΠ το χαντακώνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αλλά και πάλι γιατί πρέπει να είναι καλύτερα κάποια on-line μαθήματα ξένων πανεπιστημίων;; Σκέφτομαι και γω να πάω στο ΕΑΠ αλλά με προβληματίζει αυτό που ειπώθηκε για την ισχύ του πτυχίου. Αν είναι να δώσω 3250 €, να τα δώσω κάπου που να αξίζει παραπάνω τουλάχιστον. Αν και αυτό είναι κάτι υποκειμενικό.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση το ΕΑΠ το χαντακώνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αλλά και πάλι γιατί πρέπει να είναι καλύτερα κάποια on-line μαθήματα ξένων πανεπιστημίων;; Σκέφτομαι και γω να πάω στο ΕΑΠ αλλά με προβληματίζει αυτό που ειπώθηκε για την ισχύ του πτυχίου. Αν είναι να δώσω 3250 €, να τα δώσω κάπου που να αξίζει παραπάνω τουλάχιστον. Αν και αυτό είναι κάτι υποκειμενικό.

To μεταπτυχιακο οπου και να ειναι παραμενει μεταπτυχιακο.Δεν ειπε κανεις για το αν ειναι καλυτερο απο αλλα εξωτερικου.Σαν εξισωση θεωρειται ιδια κατηγορια με το ΑΕΙ δεν θα σου πει κανεις οτι δεν εχεις πτυχιο πανεπιστιμιου.Τωρα το τι θα συμβει στην αγορα ειναι αλλο θεμα μπορει να πετυχεις καποιον προοδευτικο και ανοιχτομυαλο και να κοιταξει μονο τις ικανοτητες σου μπορει να πετυχεις καποιον κολλημενο που να πει αν δεν ειναι παμακ δεν με ενδιαφερει....

Εσυ εφοσον δουλευεις διαλεξε το τι ειναι καλυτερο για εσενα

Ξεκαθαρα το χαντακωνει το εξ αποστασεως

• Like 1
Δημοσ.

Όλα έχουν ένα όριο και η  εμπάθεια  και η σκόπιμη δυσφήμιση. 

- Η γενική προκήρυξη του ΕΑΠ φέτος, μιλάει μόνο για ταχυδρομική αποστολή του φακέλου δικαιολογητικών (έως 2 Αυγούστου).

- Ο οδηγός σπουδών 2016-17 ανέφερε πως η χρηματική συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα, μπορούσε να καταβληθεί σε 7 δόσεις.

- Το σύνηθες στο ΕΑΠ, είναι να καταθέτεις το ποσό για κάθε Θεματική Ενότητα, αφού πρώτα γίνει δεκτή η συμμετοχή σου.

logokrimenos

Αν, παρ’ όλα αυτά υπήρχε διαφορετική απόφαση για κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα και  ήθελες πραγματικά να μάθεις, δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω από ένα τηλεφώνημα στη γραμματεία της σχολής που προσφέρει το πρόγραμμα.

Όλα τα άλλα είναι «σε λόγια να βρισκόμαστε».

- Ευχαριστούμε για τις «ομολογίες» κάποιων πως συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις, (μέσα από μια μάλλον ατυχή προσπάθεια προβολής των όποιων ικανοτήτων τους)…

- Να υπενθυμίσω ότι και η σκόπιμη δυσφήμηση αποτελεί επίσης παράνομη πράξη.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς εδώ.

Δημοσ.

To μεταπτυχιακο οπου και να ειναι παραμενει μεταπτυχιακο.Δεν ειπε κανεις για το αν ειναι καλυτερο απο αλλα εξωτερικου.Σαν εξισωση θεωρειται ιδια κατηγορια με το ΑΕΙ δεν θα σου πει κανεις οτι δεν εχεις πτυχιο πανεπιστιμιου.Τωρα το τι θα συμβει στην αγορα ειναι αλλο θεμα μπορει να πετυχεις καποιον προοδευτικο και ανοιχτομυαλο και να κοιταξει μονο τις ικανοτητες σου μπορει να πετυχεις καποιον κολλημενο που να πει αν δεν ειναι παμακ δεν με ενδιαφερει....

Εσυ εφοσον δουλευεις διαλεξε το τι ειναι καλυτερο για εσενα

Στις περισσότερες αγγελίες εργασίας (για ΙΤ) που βλέπω εγώ 7-8/10 λένε "πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ" και υπόλοιπες πτυχίο "ΑΕΙ". Λογικά και από το ΕΑΠ να είναι μια χαρά ακούγεται, εκτός όπως είπες αν πέσεις σε κάποιο περίεργο που θέλει ντε και καλά απο οποιοδήποτε άλλο ΑΕΙ μεταπτυχιακό.

Δημοσ.

Το ΕΑΠ έχει μέγιστη διάρκεια σπουδών ή μπορείς να πάρεις το μεταπτυχιακό οπότε νάνε?

Νομίζω έχει 4 χρόνια. Άμα τα ξεπεράσεις πρέπει να πληρώσεις επιπλέον, οπότε δε σε συμφέρει να καθυστερήσεις.

Δημοσ.

Νομίζω έχει 4 χρόνια. Άμα τα ξεπεράσεις πρέπει να πληρώσεις επιπλέον, οπότε δε σε συμφέρει να καθυστερήσεις.

απλα ρωταω για οικονομικους πχ να παιρνεις μια ενότητα το χρονιο

Δημοσ.

εννοειται πως μπορεις να παιρνεις μια ενότητα τον χρόνο. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πότε θα τελειώσεις, αρκεί να πληρωνεις τις ενότητες.

τοσο για τα προπτυχιακά όσο και για τα μεταπτυχιακά προγράμματα. 

Στο μεταπτυχιακό όμως αν κοπείς 2 φορές στην διπλωματική εργασία, κόβεσαι οριστικά από το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Το χαρτι του ΕΑΠ ειναι ΠΕ ενω του ΤΕΙ ειναι ΤΕ δηλαδή καποιος που εχει πτυχιο από το πανεπιστημιο αιγαιου π.χ. τι να πει? Το εξ αποστασεως γινεται και στα συμβατικα πανεπιστημια λογω των κομματων, όταν το πειτε αυτό σε εργοδότες στο εξωτερικο βαζουν τα γελια και μετα σου λενε ότι μας εχουν σε εκτιμηση λογω της ιστοριας μας, σε ποια άλλη χωρα το μισο εξαμηνο το περνανε σε καταληψεις οι φοιτητες, ασε τα κλικ και τα κλακ φιλε το χαρτι του αριστοτελειου π.χ. εχει μονο ισχυ στην Ελλαδα για πηγαινε να πιασεις δουλεια στο εξωτερικο να σου δειξω τι θα παρεις. Ότι το ΕΑΠ εχει ειδικοτητες που δεν εχουν τα αλλα πανεπιστημια το εχει σκεφτει κανεις? Αυτό φυσικα εγινε για να μη χτυπησουν τις άλλες σχολες και τσινισουν όχι ότι τωρα δε τσινανε τους τρωνε αρκετα φραγκα με τα μεταπυχιακα εξου και το θαψιμο από κατι καλοπροαίρετους , το ΕΑΠ είναι το πανεπιστημιο με τους περισσοτερους φοιτητες στην Ελλαδα, αν το αφήνανε το ΕΑΠ θα ειχε αναπτυχθεί περισσοτερο όμως υπαρχουν τα κομματα  στα αγαπημενα σας συμβατικα πανεπιστημια που στην Ελλαδα μας πανε 100 χρονια πισω.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή πάλι βλέπω να αναπαράγεται η περίπτωση που κάποιοι έχουν τα ίδια προσόντα και θα προσληφθεί αυτός που έχει πτυχίο από πανεπιστήμιο με καλύτερο πρεστίζ δεν μπορώ να μην αναφέρω πως μέχρι τώρα δε βλέπω κάτι τέτοιο στην αγορά εργασίας.

Αυτό που λέτε συμβαίνει κάποιες φορές σε entry level θέσεις αλλά δεν είναι ο κανόνας. Μία εταιρία ζητάει ένα bachelor ή ένα master. Αυτό σημαίνει ότι για να σε φωνάξει για συνέντευξη πρέπει να έχεις κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα το πώς θα τα πας στη συνέντευξη και το πώς θα κρίνουν πως οι ικανότητες που έχεις ταιριάζουν σε αυτή τη θέση είναι αυτό που θα τους κάνει να σε προσλάβουν. Το πτυχίο είναι το εισητήριο για να είσαι υποψήφιος για μία θέση. Ένα καλό πτυχίο πάντα μετράει, αλλά ειλικρινά κανείς δε νοιάζεται από ποιο πανεπιστήμιο είναι αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά.

Το ΕΑΠ είναι μια χαρά. Θα το κάνω ακόμα πιο προσωπικό και θα πω ότι εγώ αν ήμουν εργοδότης θα εκτιμούσα περισσότερο κάποιον που διάλεξε να σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο στο ΕΑΠ και το γουστάρει από κάποιον που τέλειωσε με τα χίλια ζόρια ένα συμβατικό πανεπιστήμιο.

• Like 2
Δημοσ.

Από την στιγμή που η επιλογή των σπουδαστών γίνεται με κλήρωση δεν μπορώ να το θεωρήσω σοβαρό, το είχα σαν επιλογή έτσι για να περάσει ο χρόνος μου και όχι ότι θα πάρω καποιο σοβαρό χαρτί, από την στιγμή που έχω τις ίδιες πιθανότητες με την μάνα μου στο να φοιτήσουμε μαζί.

η μαμα σου μπορεί να γίνει δεκτή σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό. Έχω δει πολλούς 40+ να κάνουν μεταπτυχιακά,ακόμη και προπτυχιακά σε διάφορα πανεπιστήμια. δεν ηξερα πως η αξια του πτυχιου παει αναλογα με την ηλικια. δικη σου θεωρια ; το ότι μπορεί να πάρει η μάνα σου το ίδιο πτυχίο με σένα δεν αλλάζει την αξια του ,ούτε το κάνει πιο ευκολο. δες πρώτα τι παλούκι είναι το πρόγραμμα του και μετά μιλα. κι 650 ευρώ δεν είναι εννοείται η εγγραφη. παντως με αυτα τα μυαλα καλυτερα μην πας. θα τα παρατησεις απο το πρώτο εξάμηνο όταν δεις πως δεν είναι για να περνάς την ώρα σου αλλά είναι σοβαρό πρόγραμμα που προσφέρει και σοβαρό πτυχίο.
  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τι σε βγάζει το πτυχίο στις φυσικές επιστήμες του ΕΑΠ.. αν ξέρει κάποιος θα ήθελα να μου εξηγήσει :)

Δημοσ.

Το χαρτι του ΕΑΠ ειναι ΠΕ ενω του ΤΕΙ ειναι ΤΕ δηλαδή καποιος που εχει πτυχιο από το πανεπιστημιο αιγαιου π.χ. τι να πει? Το εξ αποστασεως γινεται και στα συμβατικα πανεπιστημια λογω των κομματων, όταν το πειτε αυτό σε εργοδότες στο εξωτερικο βαζουν τα γελια και μετα σου λενε ότι μας εχουν σε εκτιμηση λογω της ιστοριας μας, σε ποια άλλη χωρα το μισο εξαμηνο το περνανε σε καταληψεις οι φοιτητες, ασε τα κλικ και τα κλακ φιλε το χαρτι του αριστοτελειου π.χ. εχει μονο ισχυ στην Ελλαδα για πηγαινε να πιασεις δουλεια στο εξωτερικο να σου δειξω τι θα παρεις. Ότι το ΕΑΠ εχει ειδικοτητες που δεν εχουν τα αλλα πανεπιστημια το εχει σκεφτει κανεις? Αυτό φυσικα εγινε για να μη χτυπησουν τις άλλες σχολες και τσινισουν όχι ότι τωρα δε τσινανε τους τρωνε αρκετα φραγκα με τα μεταπυχιακα εξου και το θαψιμο από κατι καλοπροαίρετους , το ΕΑΠ είναι το πανεπιστημιο με τους περισσοτερους φοιτητες στην Ελλαδα, αν το αφήνανε το ΕΑΠ θα ειχε αναπτυχθεί περισσοτερο όμως υπαρχουν τα κομματα  στα αγαπημενα σας συμβατικα πανεπιστημια που στην Ελλαδα μας πανε 100 χρονια πισω.

Δηλαδη αν παω με χαρτι αριστοτελιου θα μου πουνε τι ειναι αυτο το κωλοχαρτο ενω αν παω με το χαρτι του ΕΑΠ θα μου πουνε αααα εσυ εισαι σπουδαγμενος?Τι παπαριες ειναι αυτες ρε φιλε ειπαμε να λεμε σωστα πραγματα.Αν πας με χαρτι οποιουδηποτε πανεπιστιμιου το ιδιο τους κανει ετσι και αλλιως εξωτερικο φιλε μου παιρνας τεστ αξιολογησης συνηθως δεν σου λενε τι τελειωσες α σε παιρνω.

Και δεν γινεται λογο κομματων αλλα ευκολιας ωραριων περιορισμενου χρονου και μη παρασταση στην σχολη αλλα συν οτι δεν θελει εξετασεις .

Ειτε ΠΕ ειτε ΤΕ το ιδιο ισχυουν στην ελλαδα την ιδια μοριοδοτηση παιρνουν σαν χαρτια το τι συμβαινει στην αγορα οπως ειπαμε και νωριτερα ειναι ασχετο (Φυσικα και το θεωρεις υποδεεστερο γιατι αυτο περασε απο παππουδες και γονεις αλλα να ξερεις εχει κοινη βιβλιογραφια με τα ΑΕΙ με διαφορα αντι για τα πολυ θεωρητικα μαθηματα οπως πχ ιστορια του μαρκετινγκ ή οικονομια στην ευρωπη ή εξιζητημενα μαθηματικα και αριθμοδεικτες εχει εργαστηριακα μαθηματα με υπολογιστες).

Οσο για το επιπεδο γνωσεων σαφεστατα παιρνουν τις απαραιτητες γνωσεις και καλα κανουν αλλα ενας εισακτεος συμβατικου ΑΕΙ εχει κυκλο σπουδων 25-27 μαθηματα και στο ΕΑΠ 15?Αρα θεωρω οτι παιρνουν γνωσεις σε περισσοτερα πραγματα εστω και γενικων γνωσεων.

Παρολα αυτα σταματηστε αυτην την χαζομαρα του πιο θεωρειται οτι ειναι καλυτερο μιλαμε καθαρα τι ισχυει πρακτικα.

Ασχετος με το τι θεωρουμε εμεις οτι ειμαι σωστο σαν χαρτι ΤΕΙ<ΕΑΠ<ΑΕΙ<Μ.ΤΕΙ<Μ.ΕΑΠ<Μ.ΑΕΙ<........ (οπου Μ. μεταπτυχιακο) σαν ιδιες ικανοτητες αν υπαρχει τεστ αξιολογησης ετσι και αλλιως παιρνουν το πιο καταλληλο,αν μιλαμε για ιδιαζουσα προσωπικοτητα εργοδοτη και του εχει καρφωθει οτι τα ΙΕΚ ειναι τα καλυτερα οτι και να του πεις τζαμπα σπαταλας σαλιο

Το ΕΑΠ είναι μια χαρά. Θα το κάνω ακόμα πιο προσωπικό και θα πω ότι εγώ αν ήμουν εργοδότης θα εκτιμούσα περισσότερο κάποιον που διάλεξε να σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο στο ΕΑΠ και το γουστάρει από κάποιον που τέλειωσε με τα χίλια ζόρια ένα συμβατικό πανεπιστήμιο.

Αυτος που γουσταρει αυτο που κανει θα φανει απο αλλου και οχι απο τα χαρτια του.Θα φανει στην διαθεση σε αυτα που θα πει στα σεμμηναρια που πηγε να παρακολουθησει και αλλα...

Δημοσ.
[...]

Οσο για το επιπεδο γνωσεων σαφεστατα παιρνουν τις απαραιτητες γνωσεις και καλα κανουν αλλα ενας εισακτεος συμβατικου ΑΕΙ εχει κυκλο σπουδων 25-27 μαθηματα και στο ΕΑΠ 15?Αρα θεωρω οτι παιρνουν γνωσεις σε περισσοτερα πραγματα εστω και γενικων γνωσεων.

[...]

το «επίπεδο γνώσεων» στο ΕΑΠ...

Στο ΕΑΠ δεν υπάρχουν μαθήματα αλλά ΘΕ (Θεματικές Ενότητες) ετήσιες ή εξαμηνιαίες.

Κάθε ετήσια ΘΕ του ΕΑΠ είναι ισότιμη με  τρία (3) εξαμηνιαία μαθήματα, με διδακτέα ύλη που αντιστοιχεί σε διδακτέα ύλη μαθημάτων τρίωρης εβδομαδιαίας διδασκαλίας των Α.Ε.Ι. Για να πάρεις πτυχίο χρειάζεται να έχεις διδαχθεί τουλάχιστον 12 ΘΕ (ετήσιες).

Μπορείς-ανάλογα με τη σχολή- να πάρεις και άλλες ΘΕ (προαιρετικές).

Άρα για πτυχίο, τουλάχιστον 36 (εξαμηνιαία μαθήματα):

12 x3 = 36

- Στις ΘΕ μπορείς να έχεις 1-4 εγχειρίδια, αλλά θα πρέπει να συμβουλεύεσαι κατά την ανάγνωσή τους και 1-3 «συνοδευτικά» βιβλία (από 180-550 σελίδες περίπου το καθένα).

- Οι φοιτητές εκπονούν υποχρεωτικά σε κάθε ΘΕ τέσσερις ή έξι (ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών) γραπτές εργασίες 6 έως 10 σελίδων καθεμιά. Γι αυτές εκτός από τα εγχειρίδια και τα «συνοδευτικά» βιβλία πρέπει να συμβουλευτείς κάποιο ή κάποια κεφάλαια από 1-3 (σε μερικές 5-6) βιβλία ακόμα.

Υπάρχει περίπτωση σε μία γραπτή εργασία (των τελευταίων ετών) να χρειαστεί να διαβάσεις (εκτός από τα κεφάλαια του εγχειρίδιου και 1-3 συνοδευτικών βιβλίων και πρόσθετη βιβλιογραφία  (2-4 βιβλία ολόκληρα) από 150-350 σελίδες…

- Αν δεν «κυνηγάς» υψηλή βαθμολογία και θέλεις να πάρεις πτυχίο από ΕΑΠ σε 4 χρόνια, θα πρέπει να διαβάζεις τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα (μόνο για τα εγχειρίδια), χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος για τις γραπτές εργασίες.

Θα πρέπει να είσαι «θεός» ή άνεργος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...