Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο Mi Store της Xiaomi στην Ελλάδα


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά έκανε η δουλειά του είναι συγκεκριμένη.

Ο κλασσικός ιδιωτικός τομέας που ψάχνει άτομο για όλες τις δουλειές γιατί δεν θέλει να πάρει κόσμο... 

 

yQLVXOf.jpg

 

Εντάξει έχεις δίκιο θα πάρει έναν τεχνικό να κάθεται 5 ώρες την μέρα γιατί δεν θα έχει κάτι να κάνει. Έναν ταμεία, μια καθαρίστρια γιατί αν πιάσει το χέρι του σκούπα θα πετρώσει και έναν να του δίνει τα κατσαβίδια.

Φιλε μου διαφωνω εδω. Δηλαδη εσυ για παραδειγμα εχεις σπουδασει ιατρική με ειδικότητα Καρδιοχειργουργικής, και συγκεκριμένα παιδοκαρδιοχειρουργικής στις συγγενείς καρδιοπάθειες. Πας λοιπον στο νοσοκομείο και σου λενε να κανεις και την δουλεια της γραμματείας όπως και το σκούπισμα λίγο μετά το χειρουγείο. Τους λες μα εγω είμαι ιατρός και συγκεκριμένα κάνω αυτό ακριβώς που έχω μάθει να κάνω πολύ καλα.....να σώνω μικρά παιδάκια. 

 

Η απαντηση τους, ελα μωρέ αφου δεν θα έχεις πολλά περιστατικά οπότε κοίτα και λίγο την γραμματειακή υποστήριξη και το σκούπισμα.

 

Φίλε μου δεν έχει να κάνει με το δημόσιο ή οχι. Έχει να κάνει με την νοοτροπία του Ελληνα να σε βάζει να κάνεις οτι ναναι εκτός απο αυτό που έχεις σπουδάσει.

 

Η νοοτροπία οτι δεν θα έχεις πολυ δουλεια και για να μην κάθεσε να κανεις σκούπα.

 

Έλεος.  

 

Προγραμματιστής είμαι και εχω δουλέψει και σαν τεχνικός. Και έκανα και εξυπηρέτηση πελατών και ταμείο σε μικρή επιχείρηση. Επειδή ειδικά σε αυτό το κατάστημα η κίνηση θα είναι πολύ μικρή ουσιαστικά ο τεχνικός μπορεί να κάθεται ολη μέρα. Το να βοηθάει και στο ταμείο και το να καθαρίζει κιόλας μου φαίνεται απόλυτα κατανοητό. Ειδικά η καθαριότητα θα έπρεπε να ισχύει για όλους σε όλες τις δουλειές. Γιατί πιο βρομιάρης απο τον Έλληνα δεν υπάρχει και πάντα περιμένει ένα μαγικό χέρι να καθαρίσει ή υποχρέωση κάποιου άλλου. Οκ δεν του είπαν να καθαρίσει ολο το mall μια μικρή αίθουσα να κρατάει σε μια τάξη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επίσημος μεταπώλητης IPhone , xiaomi .... επισκευαστης πολλών ... κ εσείς περιμένετε να δείτε τιμές ίδιες ή παρόμοιες με Κίνα . Χαχα γατάκια . Δεν βλέπετε ; +150 είναι τ IPhone εδώ από ότι Αμερική . + 90 είναι Τ xiaomi ... αλλά σ δίνει δεύτερο χρόνο εγγύηση .. αξίζει ; δεν θα το έλεγα ... η επισκευή λιγότερο κοστίζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιβεβαιωνεις αυτο που γραφτηκε:

οτι δεν ειναι τοσο φθηνοτερα και απλα αποτελουν μια καλη προταση. Καμια σχεση με αυτο που λεγανε οι "ειδικοι" για μιση τιμη και οτι οι κλασσικες εταιρειες μας κλεβουν.

 

Αν κλεβουν οι κλασσικες εταιρειες επειδη πουλανε πιο ακριβα με ΦΠΑ, εγγυηση κλπ, αντιστοιχα κλεβει και η Xiaomi οταν στην Ελλαδα μεσω infoquest και με ΦΠΑ, εγγυηση, ετοιμοπαραδοτα κοστιζαν τα κινητα 50% πανω απο τα κινεζικα μαγαζια.

 

Οτι μερικοι πιστεψαν το hype και νομιζαν οτι πηραν καμια τρομερη προσφορα με 229€ το xiaomi note 3 pro τον Ιανουαριο, ενω επαιρναν πιο γρηγορα κινητα, με καλυτερη καμερα και τελευταια εκδοση android με 210€ -250€(πχ moto x style, nexus 5x) απλα δειχνει ποσο "ειδικοι" ηταν ολοι αυτοι.

 

 

Καλες περιπτωσεις λοιπον τα xiaomi, αλλα καμια σχεση με την μιση τιμη που ελεγαν οι "ειδικοι".

Δεν ξέρω τι λένε οι ειδικοί αλλά και πάλι απο τα αντίστοιχα Samsung και Sony που έχουν μεγαλύτερες τιμές και χειρότερα χαρακτηριστικά αξίζουν πολύ περισσότερο. Όταν σου δίνει η Xiaomi συσκευή στην Ελλάδα με 220 και η αντίστοιχη σε δυνατότητες της Samsung κάνει 330 τότε ναι θεωρώ οτι με κοροϊδεύει η Samsung και η κάθε Samsung.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να το ανοίξουν στο Golden έχουν ένα και μόνο στόχο - την upper class.  Δεν πάει εύκολα ο λαουτζίκος εκεί.

 

Προσωπικά μου βρωμάει κονόμα* - φέρνουμε ένα καλό/φτηνό υλικό από Κίνα και το προοθούμε σαν ακριβό κόσμημα - με το ανάλογο κέρδος φυσικά.

 

*Δεν κατακρίνω την επιθυμία για γρήγορο και μεγάλο κέρδος από τον επιχειρηματία.  Κάνει ότι ξέρει καλύτερα.

 

Εκεί που είναι το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που ξέρουν ποια είναι η Xiaomi και ποιους έχει στόχο στην Κίνα, βλέπουν εδώ να γίνεται αλλαγή στόχου και τιμής για να αγγίξουν το νέο στόχο αυτό.

 

Αν το ίδιο πράγμα το έκανε π.χ. η B&O ή κάποια άλλη ακριβή μάρκα, δεν θα μας έκανε καθόλου εντύπωση - ούτε θα πετάριζε το μάτι μας.

 

Υπάρχου λεφτάδες που δεν κοιτάνε προϊόντα αν δεν κάνουν από μία τιμή και κάτω - ότι και να είναι αυτό.

 

Από την άλλη, ένας επιχειρηματίας μπορεί να ξεκινάει από αυτούς που έχουν άμεσα χρήμα διαθέσιμο, ώστε να αποκτήσει η μάρκα του αναγνωρισημότητα και να κατέβει σιγά σιγά στους οικονομικούς πελάτες.

 

Βέβαια, να φύγει η 'κυρία' από apple και να πάει σε xiaomi δεν παίζει με την καμία.

 

Όσο για το ύψος του καπέλου που θα βάλει η Infoquest- το μεγαλύτερο ποσοστό θα είναι λόγω φόρων σε όλη την αλυσίδα της εισαγωγής / πώλησης. Μικρότερο ρόλο θα παίξουν οι ελληνικές μεταφράσεις, οι εκδόσεις CE, οι εγγυήσεις, κλπ

 

Για την Dell που άνοιξε στο MALL θα ήθελα να μάθω αν πέτυχε κάτι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρα για να το δουμε απο κοντα πριν το παρουμε απο Κινα.

 

Αλλιως ριξτε τις τιμες.

 

Το καπελο που εχουν βαλει ειναι πολυ μεγαλο και μην ακουω παλι για το φπα που ανεβαζει την αξια.Οταν ενα RN4X κανει κινα 160 και δω 260 (και δεν το εχει αγορασει η infoquest 160,160 ειναι τιμη λιανικης Κινας,στα 160 οι κινεζοι βγαζουν κι αυτοι κανα 60αρι σιγουρα).Οποτε 160 ευρω πανω σιγουρα,το φπα ειναι 24%=24 ευρω,οποτε μιλαμε για ΚΑΠΕΛΟ.

Κανένα 60άρι; Χαχα! Ούτε 10! Μερικές φορές αρκετά λιγότερο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το επόμενο κατάστημα θα είναι πάγκος στην ψαραγορά του Πειραιά και θα μοιράζει και δωρεάν προϊόντα για να είστε όλοι ευχαριστημένοι.

 

Και παραδίπλα, γλαρόσουπα για αυτούς που γκρινιάζουν ακόμα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παληκαρι ξεχασε να αναφερει οτι παει σαν φοιτητης ε

Το παρουσιασε λες και παει με 10 χρονια προυπηρεσια σαν senior τεχνικος στο apple store.

Δεν είχε και τόση σημασία επειδή μου περιέγραψαν τη θέση και δε ζήτησαν εμπειρία. Εν ολίγοις, δεν θα έπιανα ούτε κατσαβίδι ούτε τίποτα. Ότι υπήρχε σε μεριά λογισμικού θα έπρεπε να μπορώ να το φτιάξω αλλιώς αν ήταν κάτι που θέλει άνοιγμα ή αλλαγή rom κλπ, το έστελνα στην info quest ώστε να το φτιάξουν.

 

Όταν ανοίξει θα πάω να τρολλάρω άγρια. Φαντάζομαι πως ότι και να τους πω θα μου πουν να πάω στο service... Είναι τραγικό ρε σεις.

 

Έκανα συνέντευξη σε ένα γραφείο που η καρέκλα μου ήταν πραγματικά στριμωγμένη στην άκρη, δίπλα στην πόρτα, η καρέκλα του hr σχεδόν στην ίδια ευθεία με τη δική μου, αλλά όχι με το τραπέζι να μας χωρίζει, το γραφείο βρωμούσε, και είχε σακούλες με καλώδια σε άκυρα σημεία και ένα PC σε φάση "το άνοιξα να βγάλω τη σκόνη".

 

Είχαν μια πολύ ωραία βιτρίνα, αλλά στον όροφο που πήγα, ήταν σαν το ΙΚΑ της κωλοπετινίτσας με τα μισά φώτα σβηστά.

 

Αν δεν είναι αυτό σάπια ελληνική εταιρεία, δεν ξέρω τι είναι.

 

Επίσης, full time έλεγε η αγγελία, part time μου είπαν εκεί. Με λίγα λεφτά κιόλας. Γύφτοι

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το πράγμα που νομίζουν μερικοί, ότι μια εταιρεία δισεκατομμυρίων πωλήσεων έδωσε την άδεια σε μια ελληνική εταιρεία να φτιάξει ένα μαγαζί με το όνομά της και να κάνει ότι της καπνίσει, γιατί έτσι;

 

Ότι στο mall δεν πάει λαουτζίκος από που το βγάλατε το συμπερασμα;

 

Τι νομίζεται ότι είναι το mall;

Ότι το εισιτήριο σινεμά αντί για 7-8 ευρώ εκεί το πουλάνε 20;

Ότι το σουβλάκι αντί για 2-3 ευρώ εκεί το πουλάνε 10;

Ότι πουλάνε μόνο gucci και armani;

Ή θεωρείτε, ότι για να πληρώνει κανείς 3-4 ευρώ παρκινγκ, πάει να πει ότι δεν θα είναι λαουτζίκος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου θέλω να πιστεύω ότι απλά τρολάρεις, αλλιώς δεν έχεις υπάρχει λογική σε αυτό που έγραψες. Υποθέτω ότι δεν είσαι εργαζόμενος ή δεν γνωρίζεις τα βασικά έξοδα που έχει μία επιχείρηση. Ακόμα και αν υποθέσω ότι το αγοράζει το κινητό 100 ευρώ (που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. η λογική τιμή αγοράς του θα είναι 130-140 ευρώ), η εταιρία πρέπει να καλύψει μεταφορικά, λειτουργικό κόστος εταιρείας, φορολογία ετήσια, προκαταβολή φόρου, κέρδος δικό της, κέρδος μεταπώλησης και φυσικά ΦΠΑ. Ακόμα και στην περίπτωση των 160 ευρώ που αναφέρεσαι, μόνο το ΦΠΑ είναι 38 ευρώ περίπου και όχι 24. Καταλαβαίνω ότι ο ευσεβής πόθος πολλών εδώ μέσα είναι να μπαίνουν σε κάθε online κατάσταση στην Κίνα και να πιστεύουν ότι κάτι που εκεί κάνει 100 ευρώ θα πρέπει να πωλείται νόμιμα και με εγγυήσεις Ελλάδα 105, αλλά λυπάμαι αυτό δεν γίνεται.

το παιζεις σχετικος και λες οτι η infoquest θα αγορασει το κινητο των 160 με 140..οτι δηλαδη με 20 ευρω θα καλυψει ολα αυτα που προανεφερες.

 

Δεν εχεις ιδεα απο την αγορα.

 

Το ανωτερο να πληρωσει 90-100 ευρω το κινητο που στην κινα κανει 160 και εδω θα το πουλησει 260.

 

Δηλαδη ο κινεζος που το πουλαει 160 το παιρνει 160?!

Ο κινεζος το παιρνει απο το ιδιο μερος με την infoquest,απο την xiaomi δηλαδη απευθειας.Και μερικες φορες και απο τριτο ενδιαμεσο,που βγαζει και αυτος κερδος.

 

Ας λογικευτουμε λιγο,μην γραφουμε οτι ειδαμε στον υπνο μας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει έχεις δίκιο θα πάρει έναν τεχνικό να κάθεται 5 ώρες την μέρα γιατί δεν θα έχει κάτι να κάνει. Έναν ταμεία, μια καθαρίστρια γιατί αν πιάσει το χέρι του σκούπα θα πετρώσει και έναν να του δίνει τα κατσαβίδια.

Τότε να βρει άτομο για part time.

 

Φαντάσου να έρθει πελάτης και να ζητήσει τον τεχνικό και να του πουν περίμενε να τελειώσει το σφουγγάρισμα και έρχεται...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πληρωθω για το κάτι παραπάνω δεν έχω πρόβλημα αλλά να πηγαίνεις για τεχνικος και να λειτουργεις ολο το μαγαζί ε είναι βλακεία.

 

άρα δεν είναι πρόβλημα τα παραπάνω καθήκοντα - τα χρήματα είναι λίγα. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρα για να το δουμε απο κοντα πριν το παρουμε απο Κινα.

 

Αλλιως ριξτε τις τιμες.

 

Το καπελο που εχουν βαλει ειναι πολυ μεγαλο και μην ακουω παλι για το φπα που ανεβαζει την αξια.Οταν ενα RN4X κανει κινα 160 και δω 260 (και δεν το εχει αγορασει η infoquest 160,160 ειναι τιμη λιανικης Κινας,στα 160 οι κινεζοι βγαζουν κι αυτοι κανα 60αρι σιγουρα).Οποτε 160 ευρω πανω σιγουρα,το φπα ειναι 24%=24 ευρω,οποτε μιλαμε για ΚΑΠΕΛΟ.

 

 

το παιζεις σχετικος και λες οτι η infoquest θα αγορασει το κινητο των 160 με 140..οτι δηλαδη με 20 ευρω θα καλυψει ολα αυτα που προανεφερες.

 

Δεν εχεις ιδεα απο την αγορα.

 

Το ανωτερο να πληρωσει 90-100 ευρω το κινητο που στην κινα κανει 160 και εδω θα το πουλησει 260.

 

Δηλαδη ο κινεζος που το πουλαει 160 το παιρνει 160?!

Ο κινεζος το παιρνει απο το ιδιο μερος με την infoquest,απο την xiaomi δηλαδη απευθειας.Και μερικες φορες και απο τριτο ενδιαμεσο,που βγαζει και αυτος κερδος.

 

Ας λογικευτουμε λιγο,μην γραφουμε οτι ειδαμε στον υπνο μας.

 

O Κινεζος πουλαει κατι 160€. Ας κανουμε την εικασια οτι του κοστιζει 120€ για αγορα, δηλαδη 40€ κερδος, ητοι 33% περιθωριο κερδους που ειναι αρκετα μεγαλο για μια φθηνη συσκευη, το κερδος των μαγαζιων ειναι αρκετα χαμηλοτερο.

 

Οποτε εχουμε 120€ για μια συσκευη που ειναι συνηθως λιγο φθηνοτερη απο την αντιστοιχη που θα πουληθει Ευρωπη(γιατι δεν εχει πχ ολες τις μπαντες για 4g).

Ας πουμε οτι η αντιστοιχη ευρωπαικη κανει 125€.

 

Σε αυτα τα 125€ ας βαλουμε αλλα 5€ μεταφορικα, ασφαλιση κλπ για να ερθει Ευρωπη.

Παμε στα 130€. Βάλε ΦΠΑ 24% (προσπερναω τυχων φορους εισαγωγης κλπ) και παμε στα 160€. 

 

Ακομα δεν εχουμε βαλει το κερδος της Infoquest. Στον Κινεζο ειπαμε οτι ηταν 33% κερδος, ας πουμε οτι θα ειναι 33% και στην infoquest, (παρολο που εχει μεγαλυτερα ρισκα, μεταφορες, εισαγωγες κλπ , οποτε συνηθως κοιτανε να αυξησουν το κερδος)  και παμε στα 215€.

 

Ειμαστε στα 215€ χωρις να βαλουμε 2ετη εγγυηση, καταστημα, αντιπροσωπεια/σερβις και φορους εισαγωγης.

 

Οποτε τα 229€ που πουλαγε η infoquest κινητα που πουλαγαν 150-160 τα κινεζικα καταστηματα ηταν μια χαρα.

Ελπιζω να πηρες λιγο ιδεα απο αγορα, γιατι αυτα που εγραφες δεν στεκουν καθολου.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εσένα σε έθιξε δηλαδή γιατί ο κλασικός Έλληνας αν είναι να κάνει κάτι παραπάνω δεν μπορεί τον ξεπερνάει. Η λογική του δημόσιου υπαλλήλου σε όλο της το μεγαλείο.

Και το αδύνατο να πετύχεις στον εργασιακό σου χώρο, οι από πάνω απλά θα το προσθέσουν στα καθήκοντά σου. ΝΌΜΟΣ

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...