Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα περισσότερα σχόλια εδώ μέσα είναι από στενομυαλους, με μηδενική επαφή με την εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την παιδική ψυχολογία...

Τα περισσότερα σχόλια εδώ μέσα είναι από άτομα που έχουν μηδενική επαφή με την εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την παιδική ψυχολογία...

…και βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να επιδοθούν σε ανταλλαγή μονολόγων με κύριο στόχο την ατομική εκτόνωση.

Του «την είπα»,  μου «την είπε», και γενικώς «θέλω να τα πω».

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το αρθρο ειναι απλα ψαρεμα για κλικς . ο τιτλος παραπλανητικος και το δηθεν αρθρο γραμμενο ετσι ωστε να δειχνει τα ιδιωτικα σαν ουγκα μπουγκα που θελουν στην πυρα τα Αμεα. ξεφτιλικια δλδ.. αλλα το σημαντικο ειναι οτι καποιοι αυτα τα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ διαβαζωντας απλα την πρωτη σειρα και τελος

• Like 2
Δημοσ.

το αρθρο ειναι απλα ψαρεμα για κλικς . ο τιτλος παραπλανητικος και το δηθεν αρθρο γραμμενο ετσι ωστε να δειχνει τα ιδιωτικα σαν ουγκα μπουγκα που θελουν στην πυρα τα Αμεα. ξεφτιλικια δλδ.. αλλα το σημαντικο ειναι οτι καποιοι αυτα τα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ διαβαζωντας απλα την πρωτη σειρα και τελος

Οτι καποια εκπαιδευτηρια αρνουνται να εξομοιωσουν την προσβαση ΑΜΕΑ στο ιδιο επιπεδο με τα δημοσια σχολεια δηλαδη δεν ειναι ουγκα μπουγκα; Το οτι καποια εκπαιδευτηρια αρνουνται να εγγραψουν παιδια με κινητικα η αλλα προβληματα που δεν ειναι φυσης νοητικης υστερησης δεν τους κανει ουγκα μπουγκα; Και αυτο για να μην χαλασουν το ονομα;

Το αρθρο διαβαστηκε. Και οχι μονο αυτο και αρκετα αλλα απο χτες. Το οτι υπαρχουν ιδιωτικα εκπαιδευτηρια υποδειγμα (και ειναι και παρα πολλα) που πληρουν τις ευρωπαικες προδιαγραφες για παιδια ΑΜΕΑ δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αλλα τα οποια λειτουργουν ρατσιστικα απεναντι σε ΑΜΕΑ.

Νομοι και ρυθμιστικες αρχες πρεπει να υπαρχουν. Σε ολα τα επαγγελματα, αλλα ιδιαιτερα σε κοινωνικης φυσης. Αλλιως μετακομιστε σε καποια μπανανια στην Αφρικη οπου στο ονομα της ιδιωτικης ελευθεριας εργαζονται σε ορυχεια 6 χρονα παιδια. Η σε  κανενα Ασιατικο Sweatshop ρουχων. Εκει ο ιδιωτικος τομεας δουλευει ελευθερος απο τις κακες κρατικες παρεμβασεις.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί τα ιδιωτικά σχολεία και οι επιχειρήσεις να είναι υποχρεωμένες για να πάρουν άδεια να έχουν πυροπροστασίας αφού είναι υποχρέωση του κράτους να έχει πυροσβεστική υπηρεσία;

Δημοσ.

Τα ΑΜΕΑ είναι άτομα με αναπηρία/ειδικές ανάγκες. Το σχολείο μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να καλύψει αυτές τις ανάγκες και να μην τους συμφέρει οικονομικά να το κάνουν. 

Δεν έχει καμία σχέση αυτό με χοντρούς, μαύρους και άλλες ομάδες. 

Έχω πάει σε ιδιωτικό σχολείο και είχαμε ένα παιδί με νοητική στέρηση, που ερχόταν στο σχολείο επειδή ο πατέρας του ήταν πλούσιος. Δεν μπορούσε ούτε να συμμετέχει στα μαθήματα, έτρωγε ατελείωτο δούλεμα και δημιουργούσε προβλήματα. Για παράδειγμα είχε μπουκάρει στα αποδυτήρια των κοριτσιών με τον πούτσο έξω μία ή δύο φορές. Είναι πασιφανές ότι το συγκεκριμένο παιδάκι θα περνούσε πολύ καλύτερα σε ένα σχολείο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. 

Αβρότητα 100% ο τύπος...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γιατί τα ιδιωτικά σχολεία και οι επιχειρήσεις να είναι υποχρεωμένες για να πάρουν άδεια να έχουν πυροπροστασίας αφού είναι υποχρέωση του κράτους να έχει πυροσβεστική υπηρεσία;

Για λόγους ασφαλείας. Αλλά είμαι σίγουρος ότι το ήξερες αυτό και κάτι άλλο θέλεις να πεις.

Δημοσ.

ποιο ειναι το περιεργο που δεν θελουν αμεα τα ιδιωτικα?οποιον θελουν βαζουν και οσο θελουν χρεωνουν.παντα ετσι λειτουργουσαν

Δημοσ.

Προφανώς εδώ δεν συζητάμε απλά για "εύκολη πρόσβαση", aka να τοποθετηθεί καμιά μπάρα για μαθητές σε καροτσάκια κτλ, αυτό είναι πανεύκολο να γίνει για ένα σχολείο δεν απαιτούνται τρελά λεφτά. Λέμε για άλλες περιπτώσεις π.χ νοητική καθυστέρηση που χρειάζεται ειδικούς εκπαιδευτικούς και άτομα να τρέχουν πίσω από το παιδί όλη την ώρα. Την άποψή μου βέβαια για το θέμα την είπα πριν.

μιλαμε για ολα τα αμεα που μπορουν να μπουν σε ενα σχολειο με ολα τα παιδια οπως παιδια σε αμαξιδιο, με προβληματα ορασης ή ακουης και ελαφρια μορφη αυτισμου και δεν ειναι ακραιας περιπτωσεις 

Δημοσ.

Για λόγους ασφαλείας. Αλλά είμαι σίγουρος ότι το ήξερες αυτό και κάτι άλλο θέλεις να πεις.

Εχεις δίκιο σαν stand alone comment δεν έβγαλε τόσο νόημα και θα έπρεπε να το κανω quote σε όποιον λέει γιατί το κράτος να επεμβαίνει στην λειτουργία του ιδιώτη.

Οι προσβάσεις ΑΜΕΑ είναι υποχρέωση σε δημόσιους χώρους όπως είναι υποχρέωση να έχουν μέτρα πυρασφάλειας φαρμακείο κτλ

Δημοσ.

διαβασαμε και την επισημη ανακοινωση των σχολαρχών οχι μονο το αρθρο που μιλαει για σοβιετιες.....

Δημοσ.

ποιο ειναι το περιεργο που δεν θελουν αμεα τα ιδιωτικα?οποιον θελουν βαζουν και οσο θελουν χρεωνουν.παντα ετσι λειτουργουσαν

Bάζω στοίχημα βέβαια ότι αν δεις κάποιον σε μπαράκι το βράδυ να καπνίζει θα απαιτήσεις να τον σταυρώσουν και να κατεδαφίσουν το μαγαζί, έτσι δεν είναι ; 

Και εκεί ιδιωτική επιχείρηση δεν είναι ;

Δημοσ.

Bάζω στοίχημα βέβαια ότι αν δεις κάποιον σε μπαράκι το βράδυ να καπνίζει θα απαιτήσεις να τον σταυρώσουν και να κατεδαφίσουν το μαγαζί, έτσι δεν είναι ; 

Και εκεί ιδιωτική επιχείρηση δεν είναι ;

Και αυτός ο νόμος είναι ένα παράδειγμα ηλίθιας κρατικής παρέμβασης για "καλό σκοπό". 

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις δίκιο σαν stand alone comment δεν έβγαλε τόσο νόημα και θα έπρεπε να το κανω quote σε όποιον λέει γιατί το κράτος να επεμβαίνει στην λειτουργία του ιδιώτη.

Οι προσβάσεις ΑΜΕΑ είναι υποχρέωση σε δημόσιους χώρους όπως είναι υποχρέωση να έχουν μέτρα πυρασφάλειας φαρμακείο κτλ

Νομίζω όλοι συμφωνούμε για το θέμα της πρόσβασης. Οι αντιρρήσεις ήταν για πιο εξειδικευμένες παροχές.

Και αυτός ο νόμος είναι ένα παράδειγμα ηλίθιας κρατικής παρέμβασης για "καλό σκοπό". 

Θεωρείς δηλαδή "ηλίθια κρατική παρέμβαση" την προστασία μη καπνιστών από κάτι που αποδεδειγμένα προκαλεί ένα σωρό προβλήματα υγείας; Ένας πολίτης δεν έχει μόνο δικαιώματα, έχει και υποχρεώσεις. Δεν είναι δικαίωμά σου να κάνεις κάτι που βλάπτει άλλους.

Δημοσ.

Όταν το κράτος περιέκοψε τα κονδύλια για το σχολείο τυφλών στην Καλλιθέα είχαμε κατέβει γονείς και γνωστοί εκεί να διαμαρτυρηθουμε μαζί με τους γονείς.

Φιλε μου επειδη ειμαι κατοικος Καλλιθεας, και εχω μιλησει με καθηγητη του σχολειου, τα πραγματα ειναι δυστυχως ακομα χειροτερα.

Και ακομα πιο εξοργιστικη ειναι η υποκρισια των εκαστοτε δημαρχων και κυβερνησεων. Αντι πχ να παταξουν το παρκαρισμα σε ραμπες ΑΜΕΑ και στα πεζοδρομια, οπου ο καθε μπαμπουινος το θεωρει δικαιωμα και υποχρεωση του να το κανει, προσπαθουνε τωρα οι αλλοι οι αχρηστοι να εφαρμοσουν το αδιανοητο.

Δεν υπαρχει ελπιδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...