Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Όσοι αναφέρετε τα ΚΤΕΛ ως ιδιωτική επιχείρηση και αναρωτιέστε πώς ένας ιδιώτης μπορεί να πετύχει απαλλοτρίωση μέρους περιουσίας άλλου ιδιώτη, να έχετε υπ' όψιν σας δύο πράγματα: 

1. Δεν είναι ανήκουστη η απαλλοτρίωση υπέρ άλλου ιδιώτη - στις πράξεις εφαρμογής σχεδίου πόλης μπορεί να συμβεί και έχει συμβεί.

2. Τα ΚΤΕΛ είναι μεν ιδιωτική επιχείρηση αλλά λειτουργούν κατόπιν παραχώρησης δημόσιας λειτουργίας - εκτελούν δηλαδή μια δημόσια λειτουργία (τη μεταφορά επιβατών εκτός αστικού ιστού) γιατί τους έχει παραχωρηθεί αυτή η υπηρεσία από το Δημόσιο. Μόλις λήξει η σύμβαση του ΚΤΕΛ με το Δημόσιο, θεωρητικά τουλάχιστον η εν λόγω υπηρεσία επιστρέφει στο δημόσιο χαρακτήρα της. Έτσι, η απαλλοτρίωση δεν γίνεται στην ουσία υπέρ του ΚΤΕΛ αλλά υπέρ της υπηρεσίας που το ΚΤΕΛ προσφέρει. ;)

Το σίγουρο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις οφείλεται αποζημίωση από τον ωφελούμενο. 

• Like 3
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eξυπηρέτηση σημαίνει πληρώνω. Όχι πάω να ψαρώσω κάποιον να το δώσει τζάμπα με πρόφαση κοινή ωφέλεια για ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ...

γενικα τσαμπα δεν παιζει με την καμια απο οτι ξερω το χειροτερο που μπορει να γινει ειναι πχ η πραγματικη να ειναι 100 χιλιαρικα και να σου δωσουν 10 χιλιαρικα επειδη τοσο ειναι η αντικειμενικη αυτα βεβαια προ κρισης γιατι τωρα οι τιμες εχουν παει στα ταρταρα 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη εχω περασει ιδιο πραμα σε δρομο που εκοψε χωραφι.ΜΗ ΔΕΧΘΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ και πηγαινε σε δικηγορο.

Αυτος  θα βρει ατομα που εχουν το ιδιο θεμα,θα κανετε συλλογικη μηνυση και θα αποζημιωθειτε στο 5πλασιο απο οτι σας προσφερουν.

Τσεκαρισμενο απο την οικογενεια μου,πηραμε τεραστια αποζημιωση.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτι αντίστοιχο συζητούσαν να κάνουν στο πατρικό του πατέρα μου. Ουσιαστικά θέλουν να διαπλατυνουν την λεωφόρο Ηρακλείου και παίρνουν μεγάλο κομμάτι και από εμάς και από τους απέναντι. Προφανώς δεν τίθεται θέμα παράβασης ρυμοτομικού σχεδίου. Μας εμφανίστηκε ένας μηχανικός και ένας δικηγόρος του δήμου και μας λέει ότι ο απέναντι θα αποζημιώσει εμάς και εμείς θα πληρώσουμε τον απέναντι γιατί "αναβαθμίζεται" η ιδιοκτησία μας έτσι. Με λίγα λόγια παίρνουν ένα ΜΕΓΑΛΟ μέρος του οικοπέδου δωρεάν. Βέβαια δεν φτάσαμε κοντά στο να υλοποιηθεί όποτε ακόμα δεν ασχοληθήκαμε με αυτό, αλλά έχει βάση αυτή η λογική του "ο ένας αποζημιώνει τον άλλον";

δεν κατάλαβα γιατί εσύ πληρώνεις τον απέναντι και ο απέναντι εσένα; ούτε τι διουλειά έχεις με τον απέναντι, ούτε τι κερδίζεις με το να δωσεις και να σου δωσουν :huh: :huh: :huh:

• Like 1
Δημοσ.

Εξυπηρετηση γινεται στον κοσμο που χρησιμοποιει τα ΚΤΕΛ οχι στην ιδιωτικη επιχειρηση.

Πολύ χουβαρντά σε βλέπω με τις περιουσίες των άλλων. Θα σου πω κάτι που θα σε εκπλήξει: Το οικόπεδο δεν έπεσε από τον ουρανό, αγοράστηκε - ξέρεις πώς; - με χρήματα! Κάθε τετραγωνικό εκατοστό έχει το αντίτιμό του. Εφόσον κάποιος το θέλει, καταθέτει το αντίτιμο και το παίρνει! Και λέει και ευχαριστώ γιατί δικαίωμά μου είναι να πω "δεν πουλάω". Ξέρω πολλούς τρόπους να μην πατήσει άνθρωπος στο οικοδόμημά μου, εδώ ψάχνουμε τον πλέον νόμιμο και ηθικό τρόπο, για όλες τις πλευρές.

• Like 3
Δημοσ.

δεν κατάλαβα γιατί εσύ πληρώνεις τον απέναντι και ο απέναντι εσένα; ούτε τι διουλειά έχεις με τον απέναντι, ούτε τι κερδίζεις με το να δωσεις και να σου δωσουν :huh: :huh: :huh:

Να αυτό είναι το θέμα.. δεν κερδίζεις τίποτα. Ουσιαστικά σου αρπάζουν την περιουσία και μάλιστα δωρεάν, με το να λένε ότι αναβάθμιζουμε την περιοχή κι τα έργα δίνουν αξία στην υπόλοιπη περιουσία σου

Δημοσ.

Πολύ χουβαρντά σε βλέπω με τις περιουσίες των άλλων. Θα σου πω κάτι που θα σε εκπλήξει: Το οικόπεδο δεν έπεσε από τον ουρανό, αγοράστηκε - ξέρεις πώς; - με χρήματα! Κάθε τετραγωνικό εκατοστό έχει το αντίτιμό του. Εφόσον κάποιος το θέλει, καταθέτει το αντίτιμο και το παίρνει! Και λέει και ευχαριστώ γιατί δικαίωμά μου είναι να πω "δεν πουλάω". Ξέρω πολλούς τρόπους να μην πατήσει άνθρωπος στο οικοδόμημά μου, εδώ ψάχνουμε τον πλέον νόμιμο και ηθικό τρόπο, για όλες τις πλευρές.

Καλη προσπαθεια για Κυριακη.Βρες μου ενα post που λεω να παραχωρησεις τσαμπα το κομματι που σου ζητανε η οτι δεν πρεπει να κινηθεις νομικα.

Δημοσ.

Καλη προσπαθεια για Κυριακη.Βρες μου ενα post που λεω να παραχωρησεις τσαμπα το κομματι που σου ζητανε η οτι δεν πρεπει να κινηθεις νομικα.

Αν κατάλαβα λάθος απ' όσα λες, με συγχωρείς.

Δημοσ.

Eξυπηρέτηση σημαίνει πληρώνω. Όχι πάω να ψαρώσω κάποιον να το δώσει τζάμπα με πρόφαση κοινή ωφέλεια για ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ...

Γιατί αν ήταν δημόσια άλλαζε κάτι; Ή μήπως "για τη δημόσια επιχείρηση και ένα μισθό να τον δώσω"...

Δημοσ.
drspiros

: Δεν προσεξα αν το αποσαφηνίζεις καπου, ολα τα παραπανω σου γνωστοποιηθηκαν προφορικος η γραπτος; Εαν σου δωσανε καποιο χαρτι, μπορεις να το δημοσιευσεις σβηνοντας τα προσωπικα σου στοιχεια;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμιά έγγραφη ενημέρωση, ούτε καν προφορική. Δυστυχώς εγώ λείπω αυτές τις μέρες και γυρίζω σε 2 μέρες, ό,τι ξέρω είναι από περιγραφή του πατέρα μου.

Δημοσ.

Τζάμπα το ζαλίζεις, θα βρεις έναν δικηγόρο της περιοχής και θα πληρώσεις γύρω στα 1000-1500 ευρώ μέσα σε 3-4 χρόνια για τα δικαστήρια. 'Ισως χρειαστεί και τοπογράφος. Μόλις γίνει η αναγνώριση δικαιούχων, πας στο ΤΠΔ και πληρώνεσαι.

Δεν έχεις να ασχοληθείς με τιποτα άλλο.

Δημοσ.

και αμα δε θελει να παραχωρησει αυτο το τμημα του οικοπεδου του? ασχετως αποζημιωσης. με το ετσι θελω το παιρνουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...