mcrae13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Τέτοιες χαζομάρες κάνουν ε. Αν υπήρχε κανένας που κάνει delid θα ήσουν κομπλέ 20 25 ευρώ περνουν συνήθως αλλά που να τον βρεις. Με delid δεν θα είχες θέμα ούτε για πλάκα. Σου κάνω εγώ delid χωρίς μία αν θες Καλά σε ποιο review είδες εσύ ότι με αερόψυξη χτύπησε reviewer 5Ghz ; Εγώ θυμάμαι τα reviews να είναι με Η100+ και να μιλάνε για 90C σε full load στα 5Ghz. Κλασσικά,όπως ήταν και σε sky/kaby για 4.8+ 1
Fulgore Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Πληρώνει παράλογα ποσα για ψύκτρες αυτός που θέλει να παίζει στα 5 stable με 1.35 voltage. Οταν μιλαμε για ξεκλειδωτο επεξεργαστη των 400ευρω εννοειται οτι προοριζεται για αναλογα συστηματα. Ουτε για μητρικες των 120ευρω επειδη και αυτες λεγονται Z μητρικες,ουτε για ψυκτρες των 10 και 20ευρω. Ειναι επεξεργαστης που προοριζεται για συστημα συνολικης αξιας ανω των 1000ευρω,ας σοβαρευτουμε επιτελους λιγο. Τετοιες ψυκτρες ειναι για stock ή πολυ ελαφρυ oc(για να μην κανει μεγαλο θορυβο το φανακι. Οποιος θελει φθηνες λυσεις σε i7,ας παρει τον κλειδωμενο 8700 να βαλει σε αυτον φθηνη μητρικη και φθηνη ψυκτρα. 2
d4ydr33m3r Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δεν υπαρχει παραλογο ποσο για να προστατεψεις την επενδυση σου, ειδικα αν θες να κλοκαρεις και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με την οσο το δυνατον καλυτερη ψυξη και αποδοτικα αλλα και εμφανισιακα για ενα ομορφο κουτι γιατι παιζει και αυτο ρολο για αρκετους (ασχετο που το δικο μου με το διπλο tower heatsink της noctua δειχνει σαν πωλος).. Ρε τρελλοκομειο στο ξαναειπα μην βγαζεις αυθαιρετα και αοριστα συμπερασματα.. Καθε αρχιτεκτονικη και καθε τσιπ ειναι ξεχωριστο και ακομη και αν υπαρχει μια θερμικη συμπεριφορα που ακολουθει ο καφες ας πουμε δεν μπορεις να βαζεις στην ακρη παραμετρους σημαντικοτατες οπως το κουτι σου και το airflow του, το cpu σου,η μητρικη σου, η ψυξη σου ακομη και η παστα που θα βαλεις.. Το καλο με τα forums ειναι οτι ειμαστε εδω να ανταλλασουμε αποψεις γιατι κανεις δεν τα ξερει ολα και κανεις δεν τα κανει ολα σωστα και επισης μαθαινεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ απο το στατιστικο δειγμα, βλεπεις αν τα συμπερασματα που βγαζεις απο το συστημα σου συναδουν με την γενικοτερη εικονα παρομοιων συστηματων. Ετσι μαθαινεις περισσοτερο οχι τρεχοντας να πεις την αποψη σου μολις ακουσες κατι που ο ιδιος δεν το εχεις επαληθευσει καν.. Ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει ΤΙΣ παπαντζες στα forum απο χρηστες ακομη και απο site που κανουν review? Δεν το συζηταω καν για τους YT "reviewers" με το κιλο και τα ψεμματα που σκορπανε στα συγκριτικα περνοντας στο λαιμο τους κοσμακη που θελει να αναβαθμισει και τα βλεπει.. Γνωμη μου και την λεω τελευταια φορα.. Ακου μαθε και λεγε λιγα για αρχη.. Και πολλα να ακους και λιγα να πιστευεις.. 4
Fulgore Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δεν υπαρχει παραλογο ποσο για να προστατεψεις την επενδυση σου, ειδικα αν θες να κλοκαρεις και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με την οσο το δυνατον καλυτερη ψυξη και αποδοτικα αλλα και εμφανισιακα για ενα ομορφο κουτι γιατι παιζει και αυτο ρολο για αρκετους Το ειχε πει πιο παλια το παραπανω(για τους καφεδες εννοω) και γνωστος youtuber στο review της Maximus hero σε σχεση με την φθηνοτερη Ζ370 A στο 10:20 στο συμπερασμα και μετα 1
Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Πολύ βασικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία δωματίου. Ένας με απλή ψυκτρα και θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμούς θα έχει πολύ καλύτερες θερμοκρασίες από έναν με 35 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου και κορυφαία ψυκτρα. Τόσοι παράμετροι.
Anastazio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 35 βαθμοι δεν ειναι θερμοκρασια δωματιου... 2
mcrae13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Πολύ βασικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία δωματίου. Ένας με απλή ψυκτρα και θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμούς θα έχει πολύ καλύτερες θερμοκρασίες από έναν με 35 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου και κορυφαία ψυκτρα. Τόσοι παράμετροι.Εννοείται. Γι αυτό και τα σωστά reviews ψυκτρων μετράνε temps over ambient. Και ο καθένας για το σεταπ του πρέπει να υπολογίζει τη μεγαλύτερη θερμοκρασία δωματίου που μπορεί να έχει. Για εδώ Ελλάδα βάλε 30+ (καλοκαίρι)Anyway όποιος ασχοληθεί με oc και θέλει το μάξιμουμ καταλήγει ή με πονοκέφαλο ή με delid. Fkn fact edit:για το παραπάνω που είπες διαφωνώ. Σε high oc-load πάλι θα κερδίσει η κορυφαία ψύκτρα και ας έχουν 15c διαφορά ambient 2
akoinonitos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 35 βαθμοι δεν ειναι θερμοκρασια δωματιου... Ελα μια βολτα τον αυγουστο απο το δωματιο μου 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 35 βαθμοι δεν ειναι θερμοκρασια δωματιου... Μου εφυγε το τοστ απο τη μυτη 2
Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Εννοείται. Γι αυτό και τα σωστά reviews ψυκτρων μετράνε temps over ambient. Και ο καθένας για το σεταπ του πρέπει να υπολογίζει τη μεγαλύτερη θερμοκρασία δωματίου που μπορεί να έχει. Για εδώ Ελλάδα βάλε 30+ (καλοκαίρι) Anyway όποιος ασχοληθεί με oc και θέλει το μάξιμουμ καταλήγει ή με πονοκέφαλο ή με delid. Fkn fact edit:για το παραπάνω που είπες διαφωνώ. Σε high oc-load πάλι θα κερδίσει η κορυφαία ψύκτρα και ας έχουν 15c διαφορά ambient Το high overclock 4.8+ είναι για τους enthusiasts και τα benchmarks απλά να χουμε να λέμε. Η κορυφαία ψυκτρα μπορεί να κερδίσει σε πολύ υψηλό oc αλλά στη χαμηλότερη θερμοκρασία δωματίου η απλή δεν θα τα βρει και τόσο σκούρα. Κυρίως από φθινόπωρο και μετά βαράω Gaming που έχουμε 20 με 22 βαθμούς σπίτι με αναμμένα καλοριφέρ μιας και το καλοκαίρι δεν προλαβαίνω με τη δουλειά. Όπως είπα πάντως δεν πρόκειται να γίνει oc ούτε στα 4.5 που λέει ο λόγος εφόσον έχω 60αρι καθαρο με τον stock. Μελλοντικά βλέπουμε με ενα delid αν είσαι κάπου κοντά και το κάνεις και ένα push pull την H60 δεν θα υπάρξει θέμα ούτε για πλάκα ακόμα και στα 5.
mcrae13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Το high overclock 4.8+ είναι για τους enthusiasts και τα benchmarks απλά να χουμε να λέμε. Η κορυφαία ψυκτρα μπορεί να κερδίσει σε πολύ υψηλό oc αλλά στη χαμηλότερη θερμοκρασία δωματίου η απλή δεν θα τα βρει και τόσο σκούρα. Κυρίως από φθινόπωρο και μετά βαράω Gaming που έχουμε 20 με 22 βαθμούς σπίτι με αναμμένα καλοριφέρ μιας και το καλοκαίρι δεν προλαβαίνω με τη δουλειά. Όπως είπα πάντως δεν πρόκειται να γίνει oc ούτε στα 4.5 που λέει ο λόγος εφόσον έχω 60αρι καθαρο με τον stock. Μελλοντικά βλέπουμε με ενα delid αν είσαι κάπου κοντά και το κάνεις και ένα push pull την H60 δεν θα υπάρξει θέμα ούτε για πλάκα ακόμα και στα 5. Ναι ρε μαν οκ.Τ τι κάνεις εσύ ή εγώ δεν είναι κανόνας. Ούτε τα 4.8+ είναι να χουμε να λέμε με αυτά τα cpu. Εδώ υπάρχει αρκετός κόσμος που πληρώνει 600ρια για binned cpu. Για mainstream καταστάσεις με μια μέση ψύκτρα θα κάνεις δουλειά και ίσως ο K να μην σου χρειάζεται. Οι περισσότεροι Όμως θέλουν το καλύτερο δυνατό σε ρολογια και αναλογικά με τα χρήματα που δίνουν για το σύστημα,μια ψύξη των 100+ ευρώ δεν θεωρείται και ακριβή . Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο φίλος. Αν δεν τα σκάσεις για ψύξη απλά δεν έχεις oc headroom . 1
Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Ναι ρε μαν οκ.Τ τι κάνεις εσύ ή εγώ δεν είναι κανόνας. Ούτε τα 4.8+ είναι να χουμε να λέμε με αυτά τα cpu. Εδώ υπάρχει αρκετός κόσμος που πληρώνει 600ρια για binned cpu. Για mainstream καταστάσεις με μια μέση ψύκτρα θα κάνεις δουλειά και ίσως ο K να μην σου χρειάζεται. Οι περισσότεροι Όμως θέλουν το καλύτερο δυνατό σε ρολογια και αναλογικά με τα χρήματα που δίνουν για το σύστημα,μια ψύξη των 100+ ευρώ δεν θεωρείται και ακριβή . Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο φίλος. Αν δεν τα σκάσεις για ψύξη απλά δεν έχεις oc headroom . Ειναι ο κανόνας για τον περισσότερο κόσμο που δεν ασχολείται με την αύξηση 2 3 fps στα παιχνίδια του δυσανάλογα με την αύξηση θερμοκρασίας και του ρεύματος. Είναι κάτι σαν το ρουτ στα Android που ζήτημα να ξέρουν τι είναι το 90% του κόσμου.
mcrae13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Ειναι ο κανόνας για τον περισσότερο κόσμο που δεν ασχολείται με την αύξηση 2 3 fps στα παιχνίδια του δυσανάλογα με την αύξηση θερμοκρασίας και του ρεύματος. Είναι κάτι σαν το ρουτ στα Android που ζήτημα να ξέρουν τι είναι το 90% του κόσμου.Ο περισσότερος κόσμος που λες ,όντως δεν ασχολείται αλλά δεν παίρνει τέτοια cpu.Εγώ μιλάω για την πλειοψηφία αυτών που αγοράζουν K 1
akoinonitos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Παιδες αν τα cpu για τα οποια συζητατε επαιζαν με ψυκτρες χαμηλης αξιας απο 20 ευρω και κατω τοτε η intel και η λαθε intel θα τα εδινε με στοκ κουλερ στο κουτι. Επισης οτιδηποτε πολυπυρηνο σε συχνοτητες πανω απο 3,8ghz περιπου δεν μπορει να δουλεψει σε λογικες θερμοκρασιες με αδυναμα κουλερ. Το καθε τι εχει και τα specs του. Οταν σου λεει ο κατασκευαστης οτι ο επεξεργαστης εχει 130watt tdp ,δεν μπορεις να πας να βαλεις μια ψυκτρα που εχει μεγιστη αποβολη θερμοτητας 100watt ας πουμε...
giannhstsip Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Το έχω γράψει ξανά το γράφω κ τώρα. Ποιος ο λόγος του oc όταν κερδίζεις μόνο 2-3 fps. Γιατί εγώ με τον 6700κ τόσα κερδίζω όταν από 4.2 τον πάω 4.6+ ??? Πιέζεις το μηχανημα χωρίς λόγο. Τώρα αν στον 8700κ περνετε 10-20 fps με το oc τότε οκ. Πάω πάσο. Αν πάλι σε μια 5ετια θέλω oc για να οδηγήσει την τότε κάρτα γραφικών πιστέψτε με δε θα χρειαστεί γιατί θα έχω πάει σε άλλο cpu. Και καταλήγω στο ότι για μένα το χρήμα ένας gamer καλύτερα να το επενδύει σε gpu. Τι να το κάνω αν φοράω 8700k και έχω μια r9 gpu 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις