Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τον αδερφό μου είναι το πακέτο.

Εγώ δεν είμαι και τόσο τρελαμένος με τα games. :-D

Εχεις κοντρα με τον αδερφο σου ε?.....  :-D

:P

Δημοσ.

Γιατί ?

Ε... 

Tακης vs αδερφος του

Amd   vs  Intel

...

συνδυαζεται   :-D

Πως και σου ξεφυγε?   :P

* Φανταζομαι διαλογο

-παρε ρε εναν 1600 να κανεις τη δουλεια σου σε ολα

-ρε δεν με παρατας με τη βλακεια, εγω θελω τον 8400...  :-D

Δημοσ.

Ε... 

Tακης vs αδερφος του

Amd   vs  Intel

...

συνδυαζεται   :-D

Πως και σου ξεφυγε?   :P

* Φανταζομαι διαλογο

-παρε ρε εναν 1600 να κανεις τη δουλεια σου σε ολα

-ρε δεν με παρατας με τη βλακεια, εγω θελω τον 8400...  :-D

Όχι ο αδερφός μου ότι σύνθεση του φτιάξω του κάνει .

Εγώ είπα να του βάλω τον 8400 επάνω, να πάρω και εικόνα από το τι κάνει και αυτο το cpu από πρώτο χέρι. Περισσότερο λογο 144Ηζ οθόνης.

Έχω παραγγείλει ήδη και X370 μητρική, οπότε θα παίξουμε πολύ με setup  με την vega .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ILP(instruction level parallelism) σημαίνει ότι μέσα σε κάποιο πρόγραμμα που καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα, υπάρχουν ορισμένες(ή και καθόλου) ανεξάρτητες πράξεις οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

Το out of order execution είναι απλά μια τεχνολογία σε επίπεδο hw για να εκμεταλλευτείς το ILP(την ύπαρξη παραλληλίας με άλλα λόγια) ενός προγράμματος. Δεν είναι κάτι "άλλο". Και δεν έχουν όλα τα προγράμματα το ίδιο ILP.

https://en.wikipedia.org/wiki/Instruction-level_parallelism

Όλα εξαρτώνται από τον κώδικα που γράφεις. Δεν σπάει μια διεργασία σε άλλες ανεξάρτητες με το έτσι θέλω. Χαλαρά ένα πρόγραμμα μπορεί να έχει μηδενικό ILP.

Τα ίντελ είναι/ήταν ταχύτερα για πολλούς λόγους(καλύτερο branch prediction, ταχύτερο front end, cache κτλ.)

καλα αν περιμενεις απο το wiki να μαθεις για out of order καληνυχτα. το hw ρυθμιζει το τι θα κανει. οσο λοιπον περιμενει ας πουμε την επομενη εξαρτωμενη εντολη λειτουργει σε out of order για τις επομενες εντολες που δεν εξαρτωνται. p

αντι να βλεπεις βιντεακια με fps παρακολουθησε κανενα μαθημα πανεπιστημιακο, κατι θα μαθεις. p

οι b d ειναι εντολες 3-4 σταδιων συνηθως στο datapath.

Επεξ/σία από james rod
Δημοσ.

Η AOC είναι 32άρι 1440P. Για μένα fail, σε τόσες inches θες 4K.

1080p ppi @24' = 1440p ppi @32' ... Γιατί η μία είναι καλή και η άλλη όχι ?

Καμιά ... βοήθεια  ? 

• Super Moderators
Δημοσ.

Η AOC είναι 32άρι 1440P. Για μένα fail, σε τόσες inches θες 4K.

Χωρίς scaling όμως δεν θα βλέπεις χριστό σε Windows...

• Like 1
Δημοσ.

Οκ παίδες θα πάω σε AOC μιας και εγώ της ίδιας άποψης είμαι σε σχέση με τα PPI .

32άρη 1440p νομίζω είναι καλό πέραν του gaming και για δουλειές γραφείου. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στη κοινότητα. 

Έχω ένα ερώτημα που μου έχει δημιουργηθεί, θέλοντας να στήσω ένα desktop μετά από χρόνια απουσίας απ το αντικείμενο. 

Θα είναι για light photo editing και για all around χρήση, με προοπτικές αναβάθμισης στο πολύ μέλλον.

Θα χρησιμοποιήσω τον καινούργιο i3-8100, χωρίς κάρτα γραφικών αρχικά και αναγκαστικά πάω για μητρική με z370 chipset, χωρίς να με προβληματίζει αυτό, από απόψη χρημάτων.

Η ερώτηση:   Γιατί πλέον σήμερα οι επιλογές μας εξαρτόνται και από το chipset εκτός απ το socket ενώ παλιά λέγαμε απλά "με socket 775" (ναι εκεί είχα μείνει) και πηγαίναμε και πέρναμε μητρική με socket 775.  Τι ρόλο παίζουν τα chipset σήμερα και επιλέγουμε και βάση αυτών?

Υ.Γ είδα την παραπάνω συζήτηση με τις οθόνες και σκέφτομαι για μία dell 25" 1440p ή 24" 1440p. Τι γνώμη έχετε γι αυτή την επιλογή?

Δημοσ.

Μιλάμε για chipset γιατί μλκίστηκε η ιντέλα και οι 8000 series έχουν το ίδιο socket (1151) με τους 6/7000 series αλλά ΔΕΝ είναι συμβατοί με τις μητρικές τους (Η110/Ζ170/Ζ270) και προς το παρόν είναι συμβατοί μόνο με τις Ζ370 μητρικές.

Για photo editing οι οθόνες που λες είναι ΟΚ (ανάλογα το μοντέλο βέβαια, στο θέμα color accuracy) αλλά για all around χρήση καλύτερα θα είναι σε 27" 1440p.

Δημοσ.

Μιλάμε για chipset γιατί μλκίστηκε η ιντέλα και οι 8000 series έχουν το ίδιο socket (1151) με τους 6/7000 series αλλά ΔΕΝ είναι συμβατοί με τις μητρικές τους (Η110/Ζ170/Ζ270) και προς το παρόν είναι συμβατοί μόνο με τις Ζ370 μητρικές.

Για photo editing οι οθόνες που λες είναι ΟΚ (ανάλογα το μοντέλο βέβαια, στο θέμα color accuracy) αλλά για all around χρήση καλύτερα θα είναι σε 27" 1440p.

Να υποθέσω ότι όταν λες "8000 series" εννοούμε την 8η γενιά όπου ανήκει και ο i3-8100. Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Σκέφτομαι είτε για Dell P2418D είτε για U2518D.

Δημοσ.

Καλησπέρα στη κοινότητα. 

Έχω ένα ερώτημα που μου έχει δημιουργηθεί, θέλοντας να στήσω ένα desktop μετά από χρόνια απουσίας απ το αντικείμενο. 

Θα είναι για light photo editing και για all around χρήση, με προοπτικές αναβάθμισης στο πολύ μέλλον.

Θα χρησιμοποιήσω τον καινούργιο i3-8100, χωρίς κάρτα γραφικών αρχικά και αναγκαστικά πάω για μητρική με z370 chipset, χωρίς να με προβληματίζει αυτό, από απόψη χρημάτων.

Η ερώτηση:   Γιατί πλέον σήμερα οι επιλογές μας εξαρτόνται και από το chipset εκτός απ το socket ενώ παλιά λέγαμε απλά "με socket 775" (ναι εκεί είχα μείνει) και πηγαίναμε και πέρναμε μητρική με socket 775.  Τι ρόλο παίζουν τα chipset σήμερα και επιλέγουμε και βάση αυτών?

Υ.Γ είδα την παραπάνω συζήτηση με τις οθόνες και σκέφτομαι για μία dell 25" 1440p ή 24" 1440p. Τι γνώμη έχετε γι αυτή την επιλογή?

Ο συνδυασμός που σκέφτεσαι , αυτή την στιγμή είναι ότι χειρότερο σε Value for money υπάρχει. 

Το πακέτο 8100 + Z370 τείνει να κοστίζει ελάχιστα λιγότερο (-25€ περίπου)  από ένα πακέτο με R5 1600 (6core/12threads)  + AB 350 μητρική για (OC) ή ακριβώς το ίδιο με ένα πακέτο με R5 1600 + A320 μητρική (χωρις OC)  ....

Αν δεν έρθουν μητρικές των 50-60€ στο 1151 socket για αυτό το CPU ώστε το κόστος πλατφόρμας  (cpu-mobo) να πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλα setάκια της αγοράς,  δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Δες κάτι σε R5 1600 (6core/ 12 threads) σαν απόλυτα vfm και με πολύ καλό performance.

ή αν θες Intel, ανέβα σε κόστος και δες κάτι από I5 8400 (6core/6 threads) και επάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Ο συνδυασμός που σκέφτεσαι , αυτή την στιγμή είναι ότι χειρότερο σε Value for money υπάρχει. 

Το πακέτο 8100 + Z370 τείνει να κοστίζει ελάχιστα λιγότερο (-25€ περίπου)  από ένα πακέτο με R5 1600 (6core/12threads)  + AB 350 μητρική για (OC) ή ακριβώς το ίδιο με ένα πακέτο με R5 1600 + A320 μητρική (χωρις OC)  ....

Αν δεν έρθουν μητρικές των 50-60€ στο 1151 socket για αυτό το CPU ώστε το κόστος πλατφόρμας  (cpu-mobo) να πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλα setάκια της αγοράς,  δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Δες κάτι σε R5 1600 (6core/ 12 threads) σαν απόλυτα vfm και με πολύ καλό performance.

ή αν θες Intel, ανέβα σε κόστος και δες κάτι από I5 8400 (6core/6 threads) και επάνω.

Ναι αλλά αυτές οι cpu κάνουν από μόνες τους 200 ευρώ. Στον i3 πηγα ως κάτι πιο καινούργιο. Και ούτως ή άλλως δε θα αγόραζα μία μητρική με 50 ευρώ. Μιας και δε θα βάλω gpu πάνω αλλά θέλω HDMI συνδεσιμότητα από τη μητρική με την οθόνη.  Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά μπερδεύτηκα να σου πω την αλήθεια.

Δημοσ.

Ναι αλλά αυτές οι cpu κάνουν από μόνες τους 200 ευρώ. Στον i3 πηγα ως κάτι πιο καινούργιο. Και ούτως ή άλλως δε θα αγόραζα μία μητρική με 50 ευρώ. Μιας και δε θα βάλω gpu πάνω αλλά θέλω HDMI συνδεσιμότητα από τη μητρική με την οθόνη.  Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά μπερδεύτηκα να σου πω την αλήθεια.

Ο 8100 είναι ένας 7400/7500 με άλλο όνομα .. τίποτα παραπάνω, ίδια αρχιτεκτονική, ίδιος πυρήνας, ίδιο IPC  με λίγο διαφορετικά boost ρολόγια αν θυμάμαι καλά.

Η μητρική που βλέπεις έχει 120€ (M PRO 4)

https://www.skroutz.gr/s/13080121/Asrock-Z370M-Pro4.html?keyphrase=asrock+z370m+pro+4

η ίδια μητρική για R5 1600 έχει 72€ (M PRO 4)

https://www.skroutz.gr/s/11553176/Asrock-AB350M-Pro4.html?from=drop

και ακριβώς ίδια χωρίς να κλοκάρει έχει 64€ (M PRO 4) ( o 8100 δεν κλοκάρει δηλαδή η κανονική σύγκριση είναι με τα 64€)

https://www.skroutz.gr/s/11943848/Asrock-A320M-Pro4.html?keyphrase=asrock+a320+pro+4+m

Από την άλλη ο 8100 είναι συγκρίσιμος με τους R3 1200 (98€) / R3 1300X (115€) / R5 1400 (4core/8threads)(144€) όπου σε αυτό το budget χωράει και καλύτερη εξωτερική κάρτα με δική της αποκλειστική μνήμη, αν βάλεις την διαφορά κόστους τω μητρικών για μια GTX1030 2GB DDR5.

Αν ψυχολογικά το να χαλάσεις παραπάνω χρήματα σε μητρική σε κάνει να πιστεύεις πως παίρνεις κάτι παραπάνω κάνε το ... :-)

Το δεδομένο είναι πως επειδή η Intel μέρος του κόστους που ζητά από τα CPU το έχει μετακυλίσει εντέχνως στις μητρικές παίρνοντάς το από το Z370 chip που πουλάει στους κατασκευαστές, για να φαίνονται ανταγωνιστικά τα CPU της,  ο 8100 που νομίζεις πως κοστίζει 120€ , δεν κοστίζει 120 αλλά + 50-60€ .... :-D

Αν λοιπόν θες Intel πάρε τον I5 8400 που ποσοστιαία η αυξημένη τιμή των μητρικών σε σχέση με το κόστος του CPU είναι μικρότερη και ο επεξεργαστής σου δίνει 6cores και βάλε την M PRO 4 για μητρική, χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα γραφικά.

Σε περίπτωση που πας σε χρήση ενσωματωμένων γραφικών, αύξησε λίγο την ποσότητα μνήμης που αγοράζεις καθώς ένα κομμάτι της θα πάει για την κάρτα γραφικών.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...