Lecter D Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Ο 6700K βγήκε στα μέσα του 2015. Q3'15 Ο 7700K βγήκε στις αρχές του 2017. Q1'17 Ο 8700K βγήκε στα τέλη του 2017. Q4'17 Κάθε πότε θα έπρεπε να βγαίνει καινούριο CPU; Κάθε 2 χρόνια; Και αν συμφωνήσουμε σε αυτό, γιατί κάποιος να μην πει σε 3 ή σε 4 χρόνια; Το ότι βγαίνει καινούριο CPU δεν κάνει obsolete τα προηγούμενα, εκτός αν η πλατφόρμα προσφέρει νέα πράγματα όπως υψηλότερους χρονισμούς στις μνήμες, μεγαλύτερο PCI Express bandwidth, νέες USB και άλλες τεχνολογίες συνδέσεων. Συγγνώμη, εσύ είπες για μεταπώληση, εγώ σου απάντησα με επιχείρημα ότι δεν ισχύει πλέον αφού έχει χαθεί σχεδόν το 50% της αξίας και συ μου απαντάς κάθε πότε πρέπει να βγαίνουν τα cpu... Σε λίγο θα έρχεστε σε αντιπαράθεση με τους εαυτούς σας.
_Theo_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Εάν σε καλύπτει ο CPU (το οποίο το βλέπεις με καθημερινή χρήση, gaming κλπ) δεν τον αλλάζεις. Τώρα, αν κάποιος θέλει να έχει το καλύτερο τεχνολογικά ή είναι ανασφαλής ή έχει το μικρόβιο της αναβάθμισης ή απλά θέλει να κάνει φιγούρα, δίνει χρήματα και τον αλλάζει. Έτσι απλά. Πρόβλημα του μιας και χαλάει τα δικά του χρήματα όχι τα δικά μας. Αυτό που δεν είναι σωστό, είναι να παρακινεί και άλλους να κάνουν αναβάθμιση ενώ ουσιαστικά δεν το χρειάζονται. Προσωπικά αν είχα έστω έναν i7-2600k, ούτε που θα σκεφτόμουν να τον αλλάξω. 3
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι μέχρι πριν λίγο έπαιρνες μία απ' τα ίδια για χρόνια, δηλαδή 4c/8t με +10% στην καλύτερη. Τώρα δίνουν πυρήνες αβέρτα αμφότεροι και θεωρούν ότι πρέπει να περιμένεις γιατί θεωρούν ότι ίσως σταματήσει στους 8 ή 10 πυρήνες για άλλα τόσα χρόνια. Υποθετικά σενάρια χωρίς να 'ναι τίποτα σίγουρο και ακόμα και έτσι όπως άλλαξε η κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει το ''Αναβαθμίζω όταν νιώθω ότι έχω ανάγκη για αναβάθμιση''. 5
Heatspreader Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Συγγνώμη, εσύ είπες για μεταπώληση, εγώ σου απάντησα με επιχείρημα ότι δεν ισχύει πλέον αφού έχει χαθεί σχεδόν το 50% της αξίας και συ μου απαντάς κάθε πότε πρέπει να βγαίνουν τα cpu... Σε λίγο θα έρχεστε σε αντιπαράθεση με τους εαυτούς σας. Είναι λογικό ο 6700K να πουληθεί λιγότερα χρήματα όταν έχουν βγει 3 γενιές επεξεργαστών μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια. Μιλάμε για το αμέσως προηγούμενο μοντέλο σε τέτοια θέματα νομίζω. Την μεταπώληση την κοιτάς με βάση τα AMD και πάλι όχι επί του ποσοστού της αξίας, αλλά σε λεφτά ως απόλυτη τιμή. Αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι μέχρι πριν λίγο έπαιρνες μία απ' τα ίδια για χρόνια, δηλαδή 4c/8t με +10% στην καλύτερη. Τώρα δίνουν πυρήνες αβέρτα αμφότεροι και θεωρούν ότι πρέπει να περιμένεις γιατί θεωρούν ότι ίσως σταματήσει στους 8 ή 10 πυρήνες για άλλα τόσα χρόνια. Υποθετικά σενάρια χωρίς να 'ναι τίποτα σίγουρο και ακόμα και έτσι όπως άλλαξε η κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει το ''Αναβαθμίζω όταν νιώθω ότι έχω ανάγκη για αναβάθμιση''. Μα είναι φοβερό. Αργεί να βγάλει η AMD CPU, γκρίνια. Έχεις την Intel που βγάζει συνέχεια, γκρίνια. 1
pirmen56 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Αλλοι το AVX 512 το βαφτίζουν σαν βήμα εμπρός και άλλοι σαν την καταστροφή της Intel . Μένει να δούμε τι θα γίνει . Αυτοί που λένε πως το AVX 512 είναι καταστροφή το λένε γιατί 1) Στο ίδιο μέγεθος die με τόσο μεγάλο χώρο που καταλαμβάνει το AVX 512 Instr. θα μπορούσαν να χωρέσουν περισσότεροι πυρήνες. 2) Γιατί το chip γίνεται power hungry και χαλάει το efficiency. 3) Γιατί το μεγάλο chip για να μείνει εντός απαιτήσεων TDP μένει με χαμηλούς χρονισμούς, οπότε μεγάλο κομμάτι του κέρδους χάνεται από εκεί. 4) Γιατί μια μεγάλη FPU όσο μεγάλη κι αν είναι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε efficiency μια GPU σε compute. Αχχχ. Πόσων ετών είσαι ? Το θέμα δεν είναι αν κατεβαίνουν σε λιθογραφία . Με το ίδιο κατέβασμα θα μπορούσαν να βάλουν περισσότερα cores, αντι για avx512, κρατώντας και υψηλότερα ρολόγια. Χάρη στο AVX 256 μπορεί ο 7700K στοκ να βγάλει όσα ένας r7 1700 στοκ σε x265 encoding. 40% υψηλότερη συχνότητα έναντι 100% περισσότερων cores. Φαντάζομαι ακόμα καλύτερα με AVX512. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα τρανζίστορ αυξάνονται αναλογικά λιγότερο σε σχέση με την προσθήκη πυρήνων για την ίδια αύξηση επιδόσεων. Αυτό λεει ουσιαστικά το τελευταίο quote που έκανες. η αλήθεια είναι ότι λόγω RYZEN οι 2 εταιρίες πάτησαν γκάζι το 2017 αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά αν θα συνεχίζουν με πατημένο γκάζι και το 2018 γιατί δεν έχουν δεσμευτεί πέρα από ανακοινώσεις που δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν. Πάντως όποιος πάρει ι5/ι7 η ιστορία έχει αποδείξει ότι για 5-6 χρόνια "αντέχει" μια χαρά. Προσωπικά πιστεύω ότι οι κάτοχοι και των Ι7/Ι5 4ης , 6ης , 7ης και 8ης γενιάς έχουν κάνει αγορά που θα αντέξει 5 χρόνια. Από αυτούς που ξέρω και μετράμε παιχνίδια ψάχνονται διάφοροι συνεργάτες με 2ης και 3ης γενιάς να δουν διαφορές από τους καινουριους , αυτοί με 4ης είναι ακλόνητοι και δεν έχουν θέματα. Αυτή η θεωρία του "πανικού" που έσπειρε η AMD με αποτέλεσμα να χάνουν τα τσιπ γρήγορα την αξία τους δεν λαμβάνει υπόψη της ότι τα νομίσματα έχουν δύο όψεις. Αν βγει 8 core intel στα 400€ ασφαλώς ο 7700K χάνει πάρα πολύ σε αξία, αλλά ο πωλητής του 7700K δεν θα χρειάζεται πλέον cpu των 400 στην επόμενη αναβάθμιση για να κάνει τη δουλειά του. Είτε θα πάει σε 6c/12t intel είτε σε κάποιον ακόμα φθηνότερο 8c/16t ryzen με single core της προκοπής και μνήμες χωρίς τα "βουντού" της πρώτης γενιάς. Μας συμφέρει όλους ο ηλίθιος ανταγωνισμός σε cores. Το IPC να τρέμετε περισσότερο όταν θα βγει με το καλό η νέα arch. 1
Heatspreader Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Το IPC να τρέμετε περισσότερο όταν θα βγει με το καλό η νέα arch. Ακριβώς αυτό. Ήθελα να το γράψω! Ότι είπες γενικά συμφωνώ 101%.
pirmen56 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Το χειρότερο είναι να γράφονται games για αρχιτεκτονική διαφορετική από αυτή που έχεις(το βλέπουμε ήδη από τους ryzen). Και βάσει των διαρροών θα πρόκειται για ανατρεπτικό arch.
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Βάλτε τα σαπάκια σας αγγελία λέω γιατί έρχεται ο 9700K
Lecter D Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά μερικές φορές νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην λογική μεταξύ 2 ατόμων ή και παραπάνω. Δεν μίλησες κάνεις ότι είναι κάποιο cpu σαπακι, δεν είπε κανείς αν αξίζει η μετάβαση από κάποιο συγκεκριμένο σε κάποιο κοφι. Μίλησε ο άνθρωπος για μεταπώληση, του απάντησα και ως εκεί. Λες και έχετε μετοχές και τρελενεστε. 1
strawman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Η απαξίωση από που και από ποιον; Από τους Developers ή από τους φίλους σου; Απο τους φιλους μου καθως και απο τους δικους σου φιλους. Οπως απαξιωθηκε ταχιστα ο 7700k επειδη βγηκε ο 8700k και ο 8600 / 8400, ετσι θα απαξιωθει εξισου γρηγορα και ο 8700k απο την ελευση 9700 / 9600 / 9400. Σε αντιθεση για παραδειγμα με τους υπολοιπους i7, οπως 2600 / 3770 / 4770 / 4790 / 6700. Τα μεταχειρισμενα μονο να κοιταξεις καταλαβαινεις τι παιζει, και ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαφωνειται. Που εχει ξαναγινει i7 ολιγων μηνων να δινετε στις αγγελιες στα 250 (και πιο κατω αμα ψαξεις), και μαλιστα, να μην εξαφανιζεται την ιδια μερα! Ενδεικτικα σε τετοιες τιμες διναν τους i7 3ετιας προ ολιγων μηνων, και τωρα δινουν τους φρεσκοτατους 7700! Tα ιδια βεβαια και για τους i5, οπου κοτζαμ 7600k φευγει προς 150-180€! Αυτο εννοω οταν λεω απαξιωση. Απο κει και περα, απο θεμα επιδοσεων προφανως σταθερη θα μεινουν, απλα θα συρικνωθουν προς τα κατω και δεν θα παραμεινουν στο top για πολυ καιρο, οπως συνεβαινε προηγουμενως. Αυτο αλλωστε, για μενα τουλαχιστον, δεν ειναι κακο. Εχει επιταχυνθει η αγορα των CPU σε επιπεδα που βλεπαμε προ του 2009, not bad, not bad at all. Και αυτα δεν τα γραφω τωρα, τα γραφα καμποσους μηνες πριν, πριν καν βγουν leaks για τον 8700, οταν διαφωνουσα με τον moviemaker που μου ελεγε οτι ο 7700k θα πουλιεται 70%+ τις αξιας του 3 χρονια απο τωρα και γω του λεγα δεν θα πουλιεται τοσο ουτε 3 μηνες απο τωρα! Και κοιτα να δεις, μεσα επεσα. Τις πωλησεις δεν τις κρινει το 1.5% που εχει 6πυρηνο και πανω αλλα το υπολοιπο 98.5% που εχει 4πυρηνους,απλα τα πραγματα. Μα ναι αλλα ολοι οι i7 σε αυτο το 1.5% απευθυνονται ουτως η αλλος, οποτε οταν μιλαω για απαξιωση, αναφερομαι σε αυτο το 1.5%. Αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι μέχρι πριν λίγο έπαιρνες μία απ' τα ίδια για χρόνια, δηλαδή 4c/8t με +10% στην καλύτερη. Τώρα δίνουν πυρήνες αβέρτα αμφότεροι και θεωρούν ότι πρέπει να περιμένεις γιατί θεωρούν ότι ίσως σταματήσει στους 8 ή 10 πυρήνες για άλλα τόσα χρόνια. Υποθετικά σενάρια χωρίς να 'ναι τίποτα σίγουρο και ακόμα και έτσι όπως άλλαξε η κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει το ''Αναβαθμίζω όταν νιώθω ότι έχω ανάγκη για αναβάθμιση''. Δοξα το θεο, να και καποιος που επιασε τι γραφω γιατι αντι να τσαντιστει και να αρχισει τις επιθεσεις, εκατσε και διαβασε το post! Ουτε για κραξιμο τα εγραψα οσα εγραψα ουτε τιποτα, ισα ισα φυσιολογικο και θετικο το βρισκω! Το ανωμαλο ηταν αυτο που ειχαμε τοσο καιρο, που δεν αξιζει ουτε καν να σκεφτεις να αλλαξεις εναν CPU του 2012 με εναν του 2017! Είναι λογικό ο 6700K να πουληθεί λιγότερα χρήματα όταν έχουν βγει 3 γενιές επεξεργαστών μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια. Μιλάμε για το αμέσως προηγούμενο μοντέλο σε τέτοια θέματα νομίζω. Μα είναι φοβερό. Αργεί να βγάλει η AMD CPU, γκρίνια. Έχεις την Intel που βγάζει συνέχεια, γκρίνια. Και ο 7700k στα ταρταρα εχει πεσει. Και οχι, δεν υπαρχει γκρινια απο πλευρας μου τουλαχιστον! Ισα ισα, σαν θετικο το βλεπω εγω. Οι ηδη κατοχοι του 8700k ειναι που το πηραν στραβα και αρχισαν τις επιθεσεις, οπως εσυ καλη ωρα που κατηγορεις για γκρινια. Αν βεβαια το να πεταω facts στο τραπεζι με κανει γκρινιαρη, τοτε το δεχομαι, αλλα δεν νομιζω να εννοουσες αυτο.
Heybro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ρε αφηστε το πολυ μπλα μπλα. Τι θα πει απαξιωθηκε ο 7700k. Λες και με το που βγηκε ο 8700 σταματησε να δουλευει.Η επειδη βγαζει 4 5fps λιγοτερα να τον πεταξουμε. Στα δικα μας. Εχοντας 1.15 core voltage χωρις να εχω πειραξει κατι αλλο ο υπολογιστης ειναι απολυτως stable στα 4.5ghz με εξαιρετικες θερμοκρασιες. Στο origins με το ζορι πηγε 57 βαθμους μετα απο 1.5 ωρα παιχνιδιου και στο far cry primal μεχρι 52. Την ψυκτρα ακομα δεν την ακουσα ειναι σε silent mode και σε idle εχω 27 με 28 βαθμους. Η gpu επισης δουλεψε λιγο ο πρωτος ανεμιστηρας και απο θερμοκρασιες 55 με 60 max. Τελειως stock καθαρο 60αρι στο origins στο benchmark εδειξε 77fps average ολα φουλ alliasing κτλ. Στο primal 90+ average και στο project cars 110+ με ολα στο φουλ.Προφανως παιζω παντα με vsync on. Τωρα τι γραφετε για το αν βγει ο 9700 η ο 15700 σε 1 2 5 χρονια λιγη σημασια εχει. Ευχαριστηθειτε τους υπολογιστες σας αυτο μενει στο τελος.
strawman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά μερικές φορές νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην λογική μεταξύ 2 ατόμων ή και παραπάνω. Δεν μίλησες κάνεις ότι είναι κάποιο cpu σαπακι, δεν είπε κανείς αν αξίζει η μετάβαση από κάποιο συγκεκριμένο σε κάποιο κοφι. Μίλησε ο άνθρωπος για μεταπώληση, του απάντησα και ως εκεί. Λες και έχετε μετοχές και τρελενεστε. Yeap, εδω και μερικες σελιδες αυτο παρατηρω. Δεν αναφερθηκα πουθενα σε σαπακια και αγγελιες των 8700k, αλλα για κατι τετοια με κατηγορουνε. Λες και μπαινει φιλτρο πανω στο post και διαβαζουν αλλα πραματα απο αυτα που γραφεις! 1
~Palpatin~ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Απίστευτα πράγματα διαβάζω εδώ, πραγματικά απίστευτα όμως!!! Τέλος πάντων μιας και έχει γίνει της πιρουετας το κάγκελο εδώ δεν νομίζω να χρειαστεί να δοθεί συνέχεια. Ότι θέλει παίρνει ο καθένας, τώρα το πότε ανακαλύφθηκε ο τροχός είναι άλλο θέμα. Ναι ξέρω μιλάω με γρίφους γιατί θα αρχίσουν οι μύγες να τσιμπάνε και δεν έχω διάθεση 1
strawman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δεν υπήρχε λόγος να πας από 4790K σε οτιδήποτε νεότερο 4c/8t, ο 8700K θα είναι 6c/12t, άρα θεωρείται μια χαρά αναβάθμιση ακόμα και κάποιον που έχει 7700K. Να κατι που εγραψες 2 μηνες πριν btw. Το βλεπεις καθολου διαφορετικο οταν λεω εγω το ιδιο για τον 8700k οταν ο 9700k φημολογειται οτι θα ειναι 8/16? Οχι γιατι σε σενα δνε ειπε κανεις τιποτα, σε μενα επεσε το μισο forum να με φαει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις