Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην πολυκατοικία μας υπάρχει ένα δώμα στην ταράτσα, το οποίο ο ιδιοκτήτης επέκτεινε, κάνοντας κατάληψη της μισής ταράτσας, και χρησιμοποιώντας την υπόλοιπη αποκλειστικά. Στην πολυκατοικία δεν μιλά κανείς γιατί φοβούνται, αλλά στο δικό μου σπίτι που είναι ακριβώς από κάτω εμείς υποφέρουμε. Ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει χωρίς πολλά πολλά σε όποιους βρει κάθε λίγο και λιγάκι, και οι τελευταίοι που ήρθαν τώρα, οικογένεια, γκρεμίζουν από θόρυβο το σύμπαν. Το αποκορύφωμα είναι ότι ΚΑΘΕ βράδυ ανάβουν κάρβουνα, και πετάνε ότι βρουν στη βεράντα μου, με αποτέλεσμα να είμαι στο σημείο να γίνουμε μπίλιες, γιατί η μπόχα δεν παλεύεται. Αφού τελειώσει το καθημερινό ψήσιμο, η κυρία που μένει, πέρνει το λάστιχο και κάνει τα πάντα μπάχαλο, και εμάς μαζί. Πέφτουν τα νερά στα κεφάλια μας. Της το λέμε, πετάει ένα ευγενέστατο συγγνώμη και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια. Ο σύζυγός της είναι βαρύς κι ασήκωτος και απλά αγριοκοιτάζει. Προφανώς στην ταράτσα δεν μπορούμε να πάμε ποτέ. Την έχουν κλειδωμένη. Σκεφτείτε ότι ο προηγούμενος είχε ξαμολημένο πίτμπουλ που φύλαγε την ταράτσα...Μίλησα στον διαχειριστή, και μου είπε "εγώ δεν κάνω τίποτα, δεν ασχολούμαι".

Τι νόμιμα μέτρα υπάρχουν για να μην γίνεται αυτό γιατί δεν παλεύεται; 

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει η δυνατότητα καταγγελίας στην πολεοδομία αλλα προσοχή μην βρείς και εσύ μπελά για το δικο σου σπίτι έτσι.

Οπως και να χει, σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθείς πρωτα να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να συνενοηθελις με τον ιδιοκτήτη παίρνεις το 100 καταγγέλεις τους από πάνω και τον ιδιοκτήτη έτσι ώστε να βρει και αυτός τον μπελά του που δεν ασχολείται για να μάθει άλλη φορά να ασχολείται και να προσέχει σε ποιούς το νοικιάζει και καταγγέλεις και τον διαχειριστή γιατί έχει και αυτός ευθύνη να τους βάλει στην θέση τους.

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.

BritGreek δεν σε θέλει, πρώτα με το βόθρο, τώρα με αυτό... :(

Ελπίζω από πλευράς υγείας να είσαι αστέρι.

• Like 7
Δημοσ.

BritGreek δεν σε θέλει, πρώτα με το βόθρο, τώρα με αυτό... :(

Ελπίζω από πλευράς υγείας να είσαι αστέρι.

Αυτό είναι άλλο σπίτι. Σε άλλη περιοχή :) Με τον βόθρο λύθηκε και λύθηκε πολύ καλά. Thresh αυτός είναι ένας από τους λόγους που σε πάω. Γιατί θυμάσαι.

Τον ιδιοκτήτη δεν μπορώ να τον βρω πουθενά.

Υπάρχει η δυνατότητα καταγγελίας στην πολεοδομία αλλα προσοχή μην βρείς και εσύ μπελά για το δικο σου σπίτι έτσι.

Οπως και να χει, σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθείς πρωτα να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη.

Το σπίτι μου δεν έχει κανένα θέμα πολεοδομικά. Είναι καθαρό. Νομίζω όμως ότι έχει τακτοποιήσει την επέκταση. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό είναι άλλο σπίτι. Σε άλλη περιοχή :)

To φαντάστηκα, αλλά και πάλι, τι γκαντεμιά... 

Δημοσ.

To φαντάστηκα, αλλά και πάλι, τι γκαντεμιά... 

Αυτό το σπίτι που έχω τώρα πρόβλημα, το έχω 30+ χρόνια. Ο ιδιοκτήτης βάζει χωρίς χαρτιά όποιον αλλοδαπό βρει (δεν έχω θέμα με τους αλλοδαπούς, ούτε καν, αλλά επιλέγει συνειδητά μόνο αλλοδαπούς), και συνήθως δεν μιλάνε καν Ελληνικά για να συνεννοηθείς. Το σπίτι είναι ρετιρέ, και όλος ο χαμός εδώ και ένα χρόνο έρχεται από την ταράτσα. Πριν από αυτούς εδώ με την ψησταριά, και καλά το είχαν νοικιάσει δύο, και έμπαιναν-έμεναν τουλάχιστον 20 άτομα καθημερινά. Χάος.

Δημοσ.

καταγγέλεις και τον διαχειριστή γιατί έχει και αυτός ευθύνη να τους βάλει στην θέση τους.

Πρεπει να εισαι πολυ εξυπνος εσυ.Προφανος δεν εκανες ποτε μαλλον.Θα ασχολειται το καθε γεροντακι, η οποιος κανει τον διαχειριστη, με τον καθε ψυχακια προβληματικο.Σιγα μην φυλαει τσιλιες για το ποτε κλανει ο καθενας.Η μηπως να κανει καμια ομαδα SWAT.Την λυση την δινει ο ιδιοκτητης του δωματος.Αλλα η προσωπικες εμπειριες λενε ου μπλεξεις με Ταλιμπαν  γειτονες.Πανω -κατω δεξια-αριστερα.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό το σπίτι που έχω τώρα πρόβλημα, το έχω 30+ χρόνια. Ο ιδιοκτήτης βάζει χωρίς χαρτιά όποιον αλλοδαπό βρει (δεν έχω θέμα με τους αλλοδαπούς, ούτε καν, αλλά επιλέγει συνειδητά μόνο αλλοδαπούς), και συνήθως δεν μιλάνε καν Ελληνικά για να συνεννοηθείς. Το σπίτι είναι ρετιρέ, και όλος ο χαμός εδώ και ένα χρόνο έρχεται από την ταράτσα. Πριν από αυτούς εδώ με την ψησταριά, και καλά το είχαν νοικιάσει δύο, και έμπαιναν-έμεναν τουλάχιστον 20 άτομα καθημερινά. Χάος.

Εφυγες για καταγγελια στο ΣΔΟΕ φιλε.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυμενος ο τυπας νομικα. Αφου υπαρχει και υγειονομικο ζητημα απο οτι λες, μιλησε παραλληλα και με το υγειονομικο.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυμενος ο τυπας νομικα. Αφου υπαρχει και υγειονομικο ζητημα απο οτι λες, μιλησε παραλληλα και με το υγειονομικο.

Για υγειονομικό ζήτημα δεν ξέρω στο χώρο τους, ούτε μπορώ να αποδείξω ότι τα πέταξαν από πάνω και όχι από δίπλα πχ. Αυτή πλένει συνέχεια με το λάστιχο. Και τα δικά τους, και αναγκαστικά και εμάς που είμαστε από κάτω...

Μα και να τον καταγγείλω, το ίδιο θα κάνει με τους επόμενους. Οι ενοικιαστές αλλάζουν διαρκώς. Δεν χαμπαριάζει λέμε.

Δημοσ.

Υπαρχει υγειονομικο ζητημα απο την στιγμη που πετανε οτι βρουνε σε εσας.

Αν τον καταγγειλεις που βαζει κοσμο αβερτα ετσι μεσα νοικιαρηδες, προφανως θα εχει πολυ σοβαροτερα προβληματα απο να κοιταξει ποιους θα βαλει μετα.

Ξερω για αντιστοιχη περιπτωση μαζι σου οπου βγηκε ακρη με τον παραπανω συνδιασμο. Υπομονη και επιμονη θελει. Υπαρχουν μπολικα τετοια περιστατικα, δυστυχως.

Δημοσ.

Φιλε.Μην ακους την εξυπναδα του καθενος εξω απο τον χορο.Προσπαθησε να βρεις ειρηνικη λυση, γιατι εχουν δει πολλα τα ματια μου.Απο γδαρμενα-σπασμενα αυτοκινητα, μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις.Καλημερα του λες του αλλου, αι- γ@μησου σου λεει.Προσπαθησε να βρεις τον ιδιοκτητη.

• Like 4
Δημοσ.

Πρεπει να εισαι πολυ εξυπνος εσυ.Προφανος δεν εκανες ποτε μαλλον.Θα ασχολειται το καθε γεροντακι, η οποιος κανει τον διαχειριστη, με τον καθε ψυχακια προβληματικο.Σιγα μην φυλαει τσιλιες για το ποτε κλανει ο καθενας.Η μηπως να κανει καμια ομαδα SWAT.Την λυση την δινει ο ιδιοκτητης του δωματος.Αλλα η προσωπικες εμπειριες λενε ου μπλεξεις με Ταλιμπαν  γειτονες.Πανω -κατω δεξια-αριστερα.

Ο διαχειριστής έχει ευθύνη ρε φίλε και επειδή έχω κάνει διαχειριστής έχω αντιμετωπίσει και ε΄γω πολλές περιπτώσεις και για αυτό δεν ασχολούμαι πια με την ιδαχείριση της πολυκατοικίας που μένω.Επιπλέον αν ο φίλος δεν μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη πουθενά καταγγελία στο 100 και θα τον βρούνε σίγουρα αυτοί.Μην σκας.

Δημοσ.

Τωρα τελευταια αρχιζω και παρατηρω πολλα παρομοια σκηνικα.

Ο σταρχιδισμος μας σαν λαος εχει φτασει πολυ μακρια.

Κατα κυριο λογο ολοι αυτοι οι σκατανθρωποι πατανε  στο οτι δεν θα ασχοληθει κανεις να το τραβηξει παραπανω.

Εχουμε ολοι μεριδιο σε αυτο,καθως τοσα χρονια καθομαστε και κοιταμε,επικροτουμε ή ακομα και αντιγραφουμε τις λαμογιες που βλεπουμε και το κακο διαιωνιζεται.

Προσπαθουμε να αποφευγουμε δυσαρεστες καταστασεις αντι να τις αντιμετωπιζουμε,με αποτελεσμα να γινεται ακομα χειροτερο το προβλημα.

Και ακομα και να θελει καποιος να το τραβηξει,τι να τραβηξει?

Που για το πιο απλο θεμα η μηνυση κοστιζει 100 ευρωπαικα,η που το συστημα ειναι τοσο μπουρδελο ωστε να μην εκδικαστει ποτε η υποθεση?

Και σε  μικρες κοινωνιες τα αντιποινα ειναι αμεσα,οπως σπασμενα αυτοκινητα,ακομα πιο πολλη φασαρια και λεκτικες επιθεσεις.

Παρομοιο σκηνικο,παει η κοπελα μου το σκυλακι μου βολτα,αυτο κατουραει σε καποιο χωραφι που ανηκει στο δημο,χωρις να ενοχλει φυσικα κανεναν,αλλα ενας βρωμιαρης γερος που μενει απεναντι απο το χωραφι της κανει παρατηρηση συνεχεια,οτι δηθεν εκει παιζουν παιδια και θα παθουνε τιποτα.Στα 10 μετρα ακριβως ειναι 3 καδοι με σκουπιδια που σαπιζουν συνηθως 2 μερες,αλλα αυτο δεν τον πειραξε.
Και λεω εγω,να παω να τον βαλω στη θεση του,η θα πεταξει καμια φολα στο χωραφι και μετα δε θα με ξεμπλεξει κανεις?

Ρητορικη ερωτηση,δεν ψαχνω να ανοιξω συζητηση για το προβλημα μου.

• Like 7
Δημοσ.

Όσον αφορά την εκδικητικότητα στην κλειστή κοινωνία έχεις δίκιο.Όταν όμως και εμείς δεν προσέοχυμε να μην μάθει ο άλλος πιος τον κατήγγειλε τότε φταίμε λίγο και εμείς που την πατάμε με τέτοιους ανθρώπους,Τώρα θα μου πεις βέβαια γίνεται πάντα να προσέχεις;όχι θα σου απαντήσω απλά το θέμα είναι ότι με την απειλή και μόνο π.χ. για σπασμένο φανάρι σε αυτοκίνητο να τους πέρνει ο δι@λος.Με το που μας απειλήσουνε κατευθείαν καλούμε το 100 και μετά θα οσυ πω εγώ αν θα σταματήσει όλο αυτό περί εκδίκησης στις κλειστές κοινωνίες ή οχι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...