Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγοράσει βαφλομηχανη και βάζω επάνω Μερεντα αλλά είναι πολύ ρευστή.

Σε μαγαζιά έξω αν πας η σοκολάτα ρέει.. :) δεν είναι παχύρρευστη σαν την Μερεντα / νουτελα.

Επίσης σε διαφορά καταστηματα πχ έχουν λουκουμάδες / βάφλες με λευκή σοκολάτα, τυπου bueno & ferrero.

Δεν εντοπισα σε σούπερ μάρκετ τέτοιες γεύσεις.

Αν είναι κανένας φαν της σοκολάτας και ξέρει κάτι παραπάνω ας με κατατοπίσει.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Έχω αγοράσει βαφλομηχανη και βάζω επάνω Μερεντα αλλά είναι πολύ ρευστή.

Σε μαγαζιά έξω αν πας η σοκολάτα ρέει.. :) δεν είναι παχύρρευστη σαν την Μερεντα / νουτελα.

Επίσης σε διαφορά καταστηματα πχ έχουν λουκουμάδες / βάφλες με λευκή σοκολάτα, τυπου bueno & ferrero.

Δεν εντοπισα σε σούπερ μάρκετ τέτοιες γεύσεις.

Αν είναι κανένας φαν της σοκολάτας και ξέρει κάτι παραπάνω ας με κατατοπίσει.

Ευχαριστώ :)

Δοκίμασε να ζεστανεις την μερεντα ή γενικότερα οποιαδηποτε σοκολατα.

Δημοσ.

Σε φούρνο μικροκυμάτων δηλαδή;

 

Ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά πρώτα βάζεις βούτυρο, κρέμα γάλακτος κ.α. (εξαρτάται από το ακριβώς θέλεις να φτιάξεις) και όταν είναι έτοιμο το μείγμα και κλείσεις το μάτι της κουζίνας πετάς μέσα και τη πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύεις συνεχώς. Στα μαγαζιά επίσης ρίχνουν και πολύ νερό μέσα για τους "προφανείς" λόγους.

  • Like 1
Δημοσ.

Ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά πρώτα βάζεις βούτυρο, κρέμα γάλακτος κ.α. (εξαρτάται από το ακριβώς θέλεις να φτιάξεις) και όταν είναι έτοιμο το μείγμα και κλείσεις το μάτι της κουζίνας πετάς μέσα και τη πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύεις συνεχώς. Στα μαγαζιά επίσης ρίχνουν και πολύ νερό μέσα για τους "προφανείς" λόγους.

Αυτό με τα έξτρα δεν το έχω δοκιμάσει. Συνήθως απλά την λιώνω σε ένα μπρίκι και την χρησιμοποιώ αλλά θα το δοκιμασω!

Δημοσ.

Αυτό με τα έξτρα δεν το έχω δοκιμάσει. Συνήθως απλά την λιώνω σε ένα μπρίκι και την χρησιμοποιώ αλλά θα το δοκιμασω!

Το λιώσιμο σε μπρίκι απλά χαλάει την γέυση (συν ότι θέλει πολύ προσοχή να μην κολλήσει) της σοκολάτας. Τουλάχιστον είναι πολύ προτιμότερο να βάλεις την πραλίνα στο μπρίκι (και τίποτα άλλο μέσα) και μετά να βάλεις το μπρίκι σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε -όχι- πολύ δυνατή φωτιά. Εννοείται ότι δεν πρέπει να μπει νερό στο μπρίκι αλλά και ούτε να ακουμπάει το μπρίκι στον πάτο της κατσαρόλας (το πως θα το καταφέρεις αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα :P)

Μπορείς να την αραιώσεις και με ηλιέλαιο. Θα γίνει πιο ρευστή και δεν θα χάσεις σε γεύση.

 

Εξαρτάται πόσο ευαίσθητος (ή απαιτητικός) είναι ο ουρανίσκος του καθενός αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ανακατέψεις την σοκολάτα με έλαιο και να μην αλλοιωθεί η γεύση.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Το λιώσιμο σε μπρίκι απλά χαλάει την γέυση (συν ότι θέλει πολύ προσοχή να μην κολλήσει) της σοκολάτας. Τουλάχιστον είναι πολύ προτιμότερο να βάλεις την πραλίνα στο μπρίκι (και τίποτα άλλο μέσα) και μετά να βάλεις το μπρίκι σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε -όχι- πολύ δυνατή φωτιά. Εννοείται ότι δεν πρέπει να μπει νερό στο μπρίκι αλλά και ούτε να ακουμπάει το μπρίκι στον πάτο της κατσαρόλας (το πως θα το καταφέρεις αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα :P)

 

Εξαρτάται πόσο ευαίσθητος (ή απαιτητικός) είναι ο ουρανίσκος του καθενός αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ανακατέψεις την σοκολάτα με έλαιο και να μην αλλοιωθεί η γεύση.

 

Καλά σίγουρα, αλλά μπορεί να κάνει μια δοκιμή επειδή δεν αλλοιώνεται ιδιαίτερα, εώς καθόλου (για μένα τουλάχιστον :) ).

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...