Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συν οτι και ο σταθμος λεωφορειων ή τρενων δεν ειναι αναγκαστικο να ειναι κοντα σου, μπορει και για εκει να θες την ωρα που θες να πας στο Χ αεροδρομιο. Αν το αεροπλανο σε παει στην πολη σου και δεν θες εξτρα ταξιδι μετα, ειναι παντα ο γρηγοροτερος τροπος...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα

Θελω να παρκαρω κοντα στο αεροδρομιο για περιπου 1 ωρα (δεν μου φτανει το παρκινγκ μικρης διαρκειας που ειναι 20')

Υπαρχει κατι δωρεαν να βαλω το αμαξι εκει κοντα;

Δημοσ.

Αεροπλάνο γιατι:

1)Ειναι πιο φθηνό

2)Πιο γρήγορο

3)Πιο ξεκούραστο

έχω "γράψει" χιλιάδες χιλιόμετρα σε λεωφορεία, από μικρά ταξίδια των 3-4 ωρών έως ταξίδια των 48 ωρών.

Χίλιες φορές να περιμένω στο αεροδρόμιο 1,5 ώρα και να χαζεύω μαγαζία και να κάνω οτι θέλω. παρά να κάθεσαι ακίνητος για 5-6 ώρες σε μια θέση και να μουδιάζει ο ποπός σου. :P

το πιο φθηνο που το ειδες γιαννενα που κοιταζα με επιστροφη ειναι 140 ευρω με 80 ευρω πας με κτελ χωρις να βαλω και τα εξοδα για μμμ στο ελ βενιζελος.

ετσι οπως τα λετε θελει 3-3.30 ωρες με το κτελ θελει 5 για 2 ωρες παραπανω να δωσω 60 ευρω ?

αυτο που λες ειναι το μονο μειονεκτημα αλλα κανει σταση αν τωρα πας με τρενο τοτε πας και μια βολτα στο μπαρ και οι θεσεις ειναι πιο ανετες.

• Moderators
Δημοσ.

Αεροπλάνο γιατι:

1)Ειναι πιο φθηνό

2)Πιο γρήγορο

3)Πιο ξεκούραστο

έχω "γράψει" χιλιάδες χιλιόμετρα σε λεωφορεία, από μικρά ταξίδια των 3-4 ωρών έως ταξίδια των 48 ωρών.

Χίλιες φορές να περιμένω στο αεροδρόμιο 1,5 ώρα και να χαζεύω μαγαζία και να κάνω οτι θέλω. παρά να κάθεσαι ακίνητος για 5-6 ώρες σε μια θέση και να μουδιάζει ο ποπός σου. :P

Εκτός αυτού, στο αεροπλάνο δεν κάθεσαι σε πενταβρώμικες θέσεις που πλένονται μια φορά τη δεκαετία (και αν), ούτε είσαι αναγκασμένος να ακούς Ντέρτι επί 5 ώρες επειδή ο οδηγός νομίζει ότι βρίσκεται σπίτι του.

• Like 2
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα

Θελω να παρκαρω κοντα στο αεροδρομιο για περιπου 1 ωρα (δεν μου φτανει το παρκινγκ μικρης διαρκειας που ειναι 20')

Υπαρχει κατι δωρεαν να βαλω το αμαξι εκει κοντα;

Το μόνο δωρεάν που μπορώ να σκεφτώ είναι να το βάλλεις σε κάνα πολυκατάστημα από αυτά που είναι λίγο έξω από το αεροδρόμιο όπως ΙΚΕΑ ή LEROY κλπ άλλα δε ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να πας με τα πόδια στο αεροδρόμιο και πόση ώρα θα χρειαστείς. Αλλιώς στο μικρής διαρκείας για 1 ώρα θα πληρώσεις 3.80€...
  • Like 1
Δημοσ.

το πιο φθηνο που το ειδες γιαννενα που κοιταζα με επιστροφη ειναι 140 ευρω με 80 ευρω πας με κτελ χωρις να βαλω και τα εξοδα για μμμ στο ελ βενιζελος.

ετσι οπως τα λετε θελει 3-3.30 ωρες με το κτελ θελει 5 για 2 ωρες παραπανω να δωσω 60 ευρω ?

Εντάξει ρε συ πάρε ΚΤΕΛ, δε θα σε βάλουμε στο αεροπλάνο με το ζόρι.

Πληροφοριακά πάντως, το Φεβρουάριο πέταξα από Αθήνα Θεσσαλονίκη one way και οι τιμές της Ryan ήταν τόσο αστείες που έβγαλα δύο εισιτήρια (10 και 16 ευρώ) ξέροντας ότι το ένα θα το κάψω, μόνο και μόνο για να έχω ανοιχτή επιλογή στο πόσο θα μείνω Αθήνα.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που λες ειναι το μονο μειονεκτημα αλλα κανει σταση αν τωρα πας με τρενο τοτε πας και μια βολτα στο μπαρ και οι θεσεις ειναι πιο ανετες.

Τα εχεις μπερδεψει εντελως ομως!

Το Αθηνα-Θεσσαλονικη με αεροπλανο ειναι max 1 ωρα μεσα στο αεροπλανο. Ο υπολοιπος χρονος ειναι στο αεροδρομιο που για οσους εχουν ταξιδεψει με αεροπλανο, γνωριζουν οτι περναει πολυ ευκολα γιατι εχει διαφορα πραγματα να κανεις, εχει κοσμο, μαγαζια, wifi, απειρους χωρους να περπατησεις κλπ. Δεν ειναι ωρες ταξιδιου δηλαδη, ειναι κατι πολυ πιο χαλαρο και ανετο, φαση βολτα σε κεντρο πολης (αν μιλαμε για Ελ. Βενιζελος πχ).

Στο ΚΤΕΛ απο την αλλη, ειναι 5 ωρες στριμοκωλου ταξιδιου που δεν μπορεις να κουνηθεις. Και φυσικα στις ωρες που αναφερεις για το ΚΤΕΛ δεν συνυπολογιζεις οτι κι εκει πας Χ ωρα πριν την αναχωρηση κλπ. Οχι 2 ωρες πριν, αλλα ενα μισαωρο τουλαχιστον θα πας.

Τωρα αυτα με τα +/- Χ ευρω δεν με απασχολησαν ποτε, διοτι μπρος στην ανεση που προσφερει το αεροπλανο σε συγκριση με το ΚΤΕΛ προσωπικα θα εδινα και 100 ευρω παραπανω για το πηγαινε-ελα Αθηνα-Θεσσαλονικη ή Γιαννενα. Παρ'ολα αυτα η διαφορα στην τιμη ειναι αρκετα μικροτερη και γνωριζω απο πρωτο χερι οτι υπαρχουν περιπτωσεις που το αεροπλανο βγαινει φθηνοτερο, γι'αυτο και δεν καθομαι καν να ασχοληθω με το τι συμφερει και τι οχι, δεν τιθεται καν τετοιο θεμα.

ΥΓ. Και γενικα, δεν τα παω καθολου τα αεροπλανα, εχω θεμα με το υψος.

• Like 1
Δημοσ.

Την πρωτη φορα που πηγα Θεσσαλονικη με το τρενο αγαναχτησα να φτασω. Δεν επιανε ουτε το κινητο καλα καλα, το βαγονι ηταν μεσα στη μπιχλα και παντα φτανει πιο αργα απο οσο λεει. Χρονος ταξιδιου 6.5 ωρες. 

Την επομενη πηρα αεροπλανο. Εκανα το πρωι κανα δυο δουλειες, πηγα αεροδρομιο (μιση ωρα με Προαστιακο) πεταξα και εφαγα μεσημεριανο στη Θεσσαλονικη. Χρονος πτησης; 35-40' και λιγη αναμονη επειδη η Ryan μου πηρε τη χειραποσκευη στα αμπαρια...

Την τελευταια φορα δοκιμασα λεωφορειο μιας και αποφασισα να επεκτεινω την παραμονη μου στη Θεσσαλονικη κατα μια μερα οποτε ηταν last-minute. 6ω ταξιδι, καλουτσικη αποσταση μεχρι τα ΚΤΕΛ (δεν ειναι και downtown), στριμωγμενες θεσεις, μισαωρη σταση στη Στυλιδα (μαλλον εκει τρωνε τζαμπα οι οδηγοι) που πρεπει να κατεβεις και σε αφηνει στον Κηφισσο ο οποιος δεν εχει και την τρομερη συνδεση με τη συγκοινωνια. Τουλαχιστον ηταν καθαρο και ειχε WLAN. 

1. Αεροπλανο

2. Λεωφορειο

3. Οτοστοπ

4. Γαϊδαρος

5. Ποδηλατο.

οο Τρενο

Δημοσ.

Νομίζω ότι αδικείς το τρένο, χωρίς να αναιρώ επ'ουδενί φυσικά την προσωπική σου εμπειρία. Άλλωστε, οι εμπειρίες μας καθορίζουν τι θα επιλέξουμε την επόμενη φορά και τί θα αποφύγουμε. Για παράδειγμα, και με το αεροπλάνο τυχαίνουν συχνά καθυστερήσεις σε πτήσεις. Και πολύωρες μάλιστα.

Όσον αφορά στο τρένο-έχοντας ταξιδέψει πραγματικά πολλές φορές πια, αν εξαιρέσω 1-2 περιπτώσεις που υπήρξε καθυστέρηση ή ήταν το βραδυνό δρομολόγιο του ''καρβουνιάρη'', δεν θυμάμαι καθυστερήσεις και προβλήματα. Έφθανε στην ώρα του. Επίσης, ήταν (σε λογικά πλαίσια) καθαρά τα βαγόνια. Το κακό είναι πως για κεντρική και βόρεια Ελλάδα (Λάρισα,Κατερίνη,Θεσσαλονίκη), η διαδρομή δεν είναι ενδιαφέρουσα επί το πλείστον. Είναι βαρετή και μονότοτη-ειδικά στο κομμάτι Οινόη-Λάρισα.

Δημοσ.

Εντάξει ρε συ πάρε ΚΤΕΛ, δε θα σε βάλουμε στο αεροπλάνο με το ζόρι.

Πληροφοριακά πάντως, το Φεβρουάριο πέταξα από Αθήνα Θεσσαλονίκη one way και οι τιμές της Ryan ήταν τόσο αστείες που έβγαλα δύο εισιτήρια (10 και 16 ευρώ) ξέροντας ότι το ένα θα το κάψω, μόνο και μόνο για να έχω ανοιχτή επιλογή στο πόσο θα μείνω Αθήνα.

Συμφωνώ σε αυτο ρε εσύ αλλά για Γιάννενα που είπα δεν έχει μόνο Aegean και από ότι είδα χρεώνει και την βαλίτσα.

Τα εχεις μπερδεψει εντελως ομως!

Το Αθηνα-Θεσσαλονικη με αεροπλανο ειναι max 1 ωρα μεσα στο αεροπλανο. Ο υπολοιπος χρονος ειναι στο αεροδρομιο που για οσους εχουν ταξιδεψει με αεροπλανο, γνωριζουν οτι περναει πολυ ευκολα γιατι εχει διαφορα πραγματα να κανεις, εχει κοσμο, μαγαζια, wifi, απειρους χωρους να περπατησεις κλπ. Δεν ειναι ωρες ταξιδιου δηλαδη, ειναι κατι πολυ πιο χαλαρο και ανετο, φαση βολτα σε κεντρο πολης (αν μιλαμε για Ελ. Βενιζελος πχ).

Στο ΚΤΕΛ απο την αλλη, ειναι 5 ωρες στριμοκωλου ταξιδιου που δεν μπορεις να κουνηθεις. Και φυσικα στις ωρες που αναφερεις για το ΚΤΕΛ δεν συνυπολογιζεις οτι κι εκει πας Χ ωρα πριν την αναχωρηση κλπ. Οχι 2 ωρες πριν, αλλα ενα μισαωρο τουλαχιστον θα πας.

Τωρα αυτα με τα +/- Χ ευρω δεν με απασχολησαν ποτε, διοτι μπρος στην ανεση που προσφερει το αεροπλανο σε συγκριση με το ΚΤΕΛ προσωπικα θα εδινα και 100 ευρω παραπανω για το πηγαινε-ελα Αθηνα-Θεσσαλονικη ή Γιαννενα. Παρ'ολα αυτα η διαφορα στην τιμη ειναι αρκετα μικροτερη και γνωριζω απο πρωτο χερι οτι υπαρχουν περιπτωσεις που το αεροπλανο βγαινει φθηνοτερο, γι'αυτο και δεν καθομαι καν να ασχοληθω με το τι συμφερει και τι οχι, δεν τιθεται καν τετοιο θεμα.

ΥΓ. Και γενικα, δεν τα παω καθολου τα αεροπλανα, εχω θεμα με το υψος.

Εγώ είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής δεν μπορώ να περιμένω τόσες ώρες πάω στο ΚΤΕΛ δέκα λεπτά πριν φύγει μπορεί να είμαι και ειδική κατηγορία.

Για μεγάλες αποστάσεις δεν το συζητάω πχ Αλεξανδρούπολη η Καβάλα που είναι 8 και ώρες το αεροπλάνο είναι μονόδρομος.

Τα ΚΤΕΛ ευτυχώς έχουν αρχίσει και αλλάζουν είναι καθαρά έχουν τηλεόραση και βάζουν ταινίες και κάποια έχουν και mobile internet.

Δημοσ.

Νομίζω ότι αδικείς το τρένο, χωρίς να αναιρώ επ'ουδενί φυσικά την προσωπική σου εμπειρία. Άλλωστε, οι εμπειρίες μας καθορίζουν τι θα επιλέξουμε την επόμενη φορά και τί θα αποφύγουμε. Για παράδειγμα, και με το αεροπλάνο τυχαίνουν συχνά καθυστερήσεις σε πτήσεις. Και πολύωρες μάλιστα.

Όσον αφορά στο τρένο-έχοντας ταξιδέψει πραγματικά πολλές φορές πια, αν εξαιρέσω 1-2 περιπτώσεις που υπήρξε καθυστέρηση ή ήταν το βραδυνό δρομολόγιο του ''καρβουνιάρη'', δεν θυμάμαι καθυστερήσεις και προβλήματα. Έφθανε στην ώρα του. Επίσης, ήταν (σε λογικά πλαίσια) καθαρά τα βαγόνια. Το κακό είναι πως για κεντρική και βόρεια Ελλάδα (Λάρισα,Κατερίνη,Θεσσαλονίκη), η διαδρομή δεν είναι ενδιαφέρουσα επί το πλείστον. Είναι βαρετή και μονότοτη-ειδικά στο κομμάτι Οινόη-Λάρισα.

Γενικα το τρενο δε με χαλαει, αλλα με χαλαει ο ΟΣΕ. Βρωμικα βαγονια, περιορισμενες εως ανυπαρκτες ανεσεις και γενικοτερα μια αισθηση παρακμης (οι ελεγκτες με τα ανοιχτα πουκαμισα δε βοηθανε). Πριν 2-3 χρονια που ηθελα να ανεβω Λαρισα, ηταν περιπου τετοια εποχη, 13-14/8, ειχε εξω 40β και δεν ανοιγαν κλιματισμο. Στην αρχη ηταν χαλασμενος αλλα μολις τους απειλησαν κατι γυναικες με μωρα οτι θα το τραβηξουν, ως δια μαγειας ο κλιματισμος επιδιορθωθηκε. Γενικα ο ΟΣΕ θα μπορουσε να βελτιωσει τα προβληματα του αλλα δεν τους ενδιαφερει κιολας. Καθαρα βαγονια, ιντερνετ, δρομολογια χωρις στασεις (οπως παλια ηταν το Αθηνα-Λαρισα-Θεσσαλονικη) και αλλα τετοια. Αλλα στα τετοια τους....

Δημοσ.

Εγώ είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής δεν μπορώ να περιμένω τόσες ώρες πάω στο ΚΤΕΛ δέκα λεπτά πριν φύγει μπορεί να είμαι και ειδική κατηγορία.

Για μεγάλες αποστάσεις δεν το συζητάω πχ Αλεξανδρούπολη η Καβάλα που είναι 8 και ώρες το αεροπλάνο είναι μονόδρομος.

Τα ΚΤΕΛ ευτυχώς έχουν αρχίσει και αλλάζουν είναι καθαρά έχουν τηλεόραση και βάζουν ταινίες και κάποια έχουν και mobile internet.

Οπως σου ειπαν και παραπανω, το "10 λεπτα πριν" ειναι το αντιστοιχο "30 λεπτα πριν " για τα αεροπλανα. Δεν πας νωριτερα για να εισαι ησυχος αλλα γιατι οι διαδικασιες παιρνουν τοσο χρονο. Παλιοτερα, στα περιφερειακα αεροδρομια εμπαινες και 10 λεπτα πριν την πτηση. Οποτε, αν πας 45' νωριτερα στο Ελ.Βενιζελος με βαλιτσα -που ειναι και επισημα ο ελαχιστος χρονος για να σε "δεχθουνε"- θα προλαβεις να δωσεις βαλιτσα, να περασεις ελεγχο, να περπατησεις μεχρι το Gate και να μπεις στο αεροπλανο. Τιποτα αλλο, ουτε μαγαζια, ουτε καφεδες.

Το οτι επιθυμεις να εχεις την ελευθερια να μπεις κυριολεκτικα 3 λεπτα πριν το δρομολογιο και γενικα να φτανεις με την ψυχη στο στομα, ε λογικο μου ακουγεται να μην συμπαθεις την νοοτροπια του αεροπλανου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...