savvas94 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σε όλους, είχα παραγγείλει πριν κανένα μήνα ένα αντικείμενο ευτελούς αξίας (κάτω του 1€) από το ebay. Σήμερα λοιπόν μου ήρθε ειδοποίηση από τα ΕΛΤΑ για να το παραλάβω με αντικαταβολή 3€ (!). Έχω κάνει αρκετές δεκάδες παραγγελίες από το ebay και ποτέ δεν μου έτυχε κάτι παρόμοιο Το προϊόν έχει επίσης και tracking code, στο οποίο παρατήρησα ότι αναφέρεται ως ''συστημένο'' και δεν ξέρω αν αυτή η χρέωση οφείλεται εκεί. Έχει κάποιος καμία ιδέα που οφείλεται η αντικαταβολή αυτή?
lab_user Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Πιθανόν ναι αλλά για καλό και για κακό στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή στο ebay για να του ζητήσεις διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα αυτό.
tsioulak Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Νταβατζιλίκι των ΕΛΤΑ ειναι, δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να μην το πληρωσεις εφοσον στο ζητησουν απο το κατηστημα οταν πας να το παραλαβεις. 2
haris_216 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αν το ψάξεις λίγο (google) θα δεις ότι έχει γίνει αρκετή "φασαρία" τελευταία (κι εδώ στο insomnia) αφού τα δέματα εκτός ΕΕ αποφασίσθηκε να περνάνε όλα (εκτός αν ξεφύγει κάτι) από τελωνείο και η ελάχιστη χρεώση είναι το 3ευρω που σου ήρθε να πληρώσεις 1
savvas94 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Πιθανόν ναι αλλά για καλό και για κακό στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή στο ebay για να του ζητήσεις διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Το σκέφτηκα, αλλά πιστεύω ότι είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθήσω να συνεννοηθώ και να βγάλω άκρη με το Κινέζο για ένα αντικείμενο τόσο χαμηλής αξίας. Νταβατζιλίκι των ΕΛΤΑ ειναι, δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να μην το πληρωσεις εφοσον στο ζητησουν απο το κατηστημα οταν πας να το παραλαβεις. Βασικά επειδή το αντικείμενο δεν είναι κάτι που μου χρειάζεται άμεσα, σκεφτόμουνα να μην το παραλάβω καν. Ξέρεις μήπως σε τέτοιες περιπτώσεις τι γίνεται? απλά το στέλνουν πίσω στον πωλητή και τέλος? Αν το ψάξεις λίγο (google) θα δεις ότι έχει γίνει αρκετή "φασαρία" τελευταία (κι εδώ στο insomnia) αφού τα δέματα εκτός ΕΕ αποφασίσθηκε να περνάνε όλα (εκτός αν ξεφύγει κάτι) από τελωνείο και η ελάχιστη χρεώση είναι το 3ευρω που σου ήρθε να πληρώσεις Έχω δει τα θέματα που λες και έχω καταλάβει γενικά τι παίζει, και η αλήθεια είναι ότι και εγώ το τελωνείο σκέφτηκα στην αρχή, αλλά ούτε στο tracking number ούτε στο ειδοποιητήριο αναφέρεται κάτι για τελωνείο.
makfil Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Το σκέφτηκα, αλλά πιστεύω ότι είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθήσω να συνεννοηθώ και να βγάλω άκρη με το Κινέζο για ένα αντικείμενο τόσο χαμηλής αξίας. Βασικά επειδή το αντικείμενο δεν είναι κάτι που μου χρειάζεται άμεσα, σκεφτόμουνα να μην το παραλάβω καν. Ξέρεις μήπως σε τέτοιες περιπτώσεις τι γίνεται? απλά το στέλνουν πίσω στον πωλητή και τέλος? Έχω δει τα θέματα που λες και έχω καταλάβει γενικά τι παίζει, και η αλήθεια είναι ότι και εγώ το τελωνείο σκέφτηκα στην αρχή, αλλά ούτε στο tracking number ούτε στο ειδοποιητήριο αναφέρεται κάτι για τελωνείο. Αφού έχεις διαβάσει τα σχετικά θέματα γιατί ανέβασες το θέμα σου εδώ και όχι σε κάποιο απ' αυτά για να πάρεις άμεσες και σωστές απαντήσεις; Το τέλος παρουσίασης των ΕΛΤΑ (3€) είναι ένα από τα τέλη που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ και δεν είναι φόρος ούτε αντικαταβολή. Επιβάλλεται στις περιπτώσεις που ένα δέμα μπαίνει, για οποιοδήποτε λόγο, στο τελωνείο και διαπιστώνεται ότι η αξία του είναι κάτω από το όριο της ατέλειας (22€). Εάν δεν θέλεις να το πληρώσεις μπορείς είτε να πας στο γραφείο και να δηλώσεις ότι δεν θα παραλάβεις το δέμα, οπότε θα επιστρέψει άμεσα στον αποστολέα, είτε να μην πας καθόλου, οπότε θα επιστρέψει μετά από 20 τουλάχιστον μέρες. 1
savvas94 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αφού έχεις διαβάσει τα σχετικά θέματα γιατί ανέβασες το θέμα σου εδώ και όχι σε κάποιο απ' αυτά για να πάρεις άμεσες και σωστές απαντήσεις; Το τέλος παρουσίασης των ΕΛΤΑ (3€) είναι ένα από τα τέλη που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ και δεν είναι φόρος ούτε αντικαταβολή. Επιβάλλεται στις περιπτώσεις που ένα δέμα μπαίνει, για οποιοδήποτε λόγο, στο τελωνείο και διαπιστώνεται ότι η αξία του είναι κάτω από το όριο της ατέλειας (22€). Εάν δεν θέλεις να το πληρώσεις μπορείς είτε να πας στο γραφείο και να δηλώσεις ότι δεν θα παραλάβεις το δέμα, οπότε θα επιστρέψει άμεσα στον αποστολέα, είτε να μην πας καθόλου, οπότε θα επιστρέψει μετά από 20 τουλάχιστον μέρες. Το ανέβασα εδώ γιατί τα θέματα που είχα δει αφορούσαν ξεκάθαρα προβλήματα με το τελωνείο για αντικείμενα πολύ μεγαλύτερης αξίας. Το δικό μου ούτε μεγάλης αξίας είναι ούτε έχω κάποια ένδειξη ότι μπήκε τελωνείο. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις πληροφορίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα