SlickNick Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα. Διαμένω σε ένα μεγάλο διαμέρισμα και έχω δύο δωμάτια τα οποία θα ήθελα να νοικιάσω μέσω airbnb. Μετά το προβλεπόμενο ψάξιμο ανακάλυψα ότι χρειάζομαι την συγκατάθεση όλων των ενοίκων της πολυκατοικίας για να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτό είναι απίθανό να συμβεί καθώς η μισή πολυκατοικία σφάζεται με την άλλη μισή εδώ και δύο δεκαετίες. Υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος να το παρακάμψω αυτό και να νοικιάσω τα δωμάτια μου, σε ξένους, έστω και χωρίς airbnb;
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 χωρις airbnb υποθετω οτι απλα βαζεις ενοικιαστηριο...αφου εισαι ιδιοκτητης οτι θες κανεις!αλλα νομιμα ολα...
NikosKallithea Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Αυτό που λες είναι απαίτηση του airbnb, γιατί η ελληνική νομοθεσία δεν νομιζω να ζητα κάτι τέτοιο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 [...] Μετά το προβλεπόμενο ψάξιμο ανακάλυψα ότι χρειάζομαι την συγκατάθεση όλων των ενοίκων της πολυκατοικίας για να κάνω κάτι τέτοιο. [...] Από περιέργεια, μπορείς να διευκρινίσεις λίγο πώς προκύπτει ότι χρειάζεσαι συγκατάθεση όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας; (προφανώς το "ενοίκων" μπήκε εκ παραδρομής) 1
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να γίνει είναι αν είναι δικό του το διαμέρισμα ή το νοικιάζει 1
SlickNick Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Από περιέργεια, μπορείς να διευκρινίσεις λίγο πώς προκύπτει ότι χρειάζεσαι συγκατάθεση όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας; (προφανώς το "ενοίκων" μπήκε εκ παραδρομής) Σωστά, έκανα λάθος. Των ιδιοκτητών την συγκατάθεση χρειάζεται. Έχω κλείσει τα tabs τώρα και δεν το βρίσκω που το έλεγε αυτό. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να γίνει είναι αν είναι δικό του το διαμέρισμα ή το νοικιάζει Δικό μου είναι.
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Aν είναι δικό σου τι σημασία έχει η συγκατάθεσή τους ; Αν το νοίκιαζες με το μήνα δηλαδή θα έπρεπε να υπογράψουν ;
SlickNick Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Aν είναι δικό σου τι σημασία έχει η συγκατάθεσή τους ; Αν το νοίκιαζες με το μήνα δηλαδή θα έπρεπε να υπογράψουν ; Συμφωνώ μαζί σου, αλλά επειδή στην Ελλάδα τίποτα το λογικό δεν είναι αυτονόητο θέλω να είμαι σίγουρος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Σωστά, έκανα λάθος. Των ιδιοκτητών την συγκατάθεση χρειάζεται. Έχω κλείσει τα tabs τώρα και δεν το βρίσκω που το έλεγε αυτό. Δικό μου είναι. Εξήγησέ μου όμως, αν έχεις την καλοσύνη, από πού προκύπτει ότι χρειάζεσαι τη συγκατάθεση των λοιπών ιδιοκτητών; Υπάρχει κάποια σχετική αναφορά στον κανονισμό; Ποια είναι;
SlickNick Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Εξήγησέ μου όμως, αν έχεις την καλοσύνη, από πού προκύπτει ότι χρειάζεσαι τη συγκατάθεση των λοιπών ιδιοκτητών; Υπάρχει κάποια σχετική αναφορά στον κανονισμό; Ποια είναι; Το διάβασα κάπου στο διαδίκτυο, και τώρα δυστυχώς δεν το βρίσκω. Επίσης οι γονείς μου λένε ,ότι μία κυρία που έκανε το ίδιο με το διαμέρισμα της στην πολυκατοικία αναγκάστηκε να σταματήσει για αυτόν τον λόγο. Και εμένα μου φαίνεται εντελώς παράλογο. 1
txcellas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Ίσως το καταστατικό να το λέει. Αν δεν το λέει (που λογικά δεν θα γράφουν κάτι τέτοιο) δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο. Βέβαια αν πραγματικά ασχοληθείς με κάτι τέτοιο καλό είναι να τα έχεις καλά με όλους.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Το διάβασα κάπου στο διαδίκτυο, και τώρα δυστυχώς δεν το βρίσκω. Επίσης οι γονείς μου λένε ,ότι μία κυρία που έκανε το ίδιο με το διαμέρισμα της στην πολυκατοικία αναγκάστηκε να σταματήσει για αυτόν τον λόγο. Και εμένα μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Ίσως το καταστατικό να το λέει. Αν δεν το λέει (που λογικά δεν θα γράφουν κάτι τέτοιο) δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο. Βέβαια αν πραγματικά ασχοληθείς με κάτι τέτοιο καλό είναι να τα έχεις καλά με όλους. Κι εμένα θα μου κάνει τρομακτική εντύπωση να προβλέπει ο κανονισμός πολυκατοικίας τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με δεδομένο ότι αυτές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μόλις τα τελευταία χρόνια. Έτσι κι αλλιώς, μην εμπιστευόμαστε τυφλά ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο - ούτε ό,τι μας λέει ο κολλητός μας που το άκουσε από κάποιον γνωστό του κλπ κλπ. 1
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Aν είναι δικό σου τι σημασία έχει η συγκατάθεσή τους ; Αν το νοίκιαζες με το μήνα δηλαδή θα έπρεπε να υπογράψουν ; Εγώ το βρίσκω παράλογο να μπορείς να νοικιάζεις μέσω Airbnb χωρίς κάποιου είδους συγκατάθεσης των ενοίκων. Δεν είναι το ίδιο να δημιουργείς πρακτικά ένα ξενοδοχείο δίπλα στο σπίτι του άλλου αφού πρακτικά τον μετατρέπεις και αυτόν σε "επισκέπτη" του δικού του σπιτιού. PS. Δεν έχω ιδέα τι ισχύει αλλά δε το θεωρώ αυτονόητο να μπορείς να το κάνεις επειδή απλά "είναι λογικό"
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δηλαδή εγώ δε μπορώ να φιλοξενώ και από 2 φίλους μου ανά βδομάδα στο σπίτι μου ;
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δηλαδή εγώ δε μπορώ να φιλοξενώ και από 2 φίλους μου ανά βδομάδα στο σπίτι μου ; Αν το κάνεις συστηματικά με τυχαίους ανθρώπους, δεν θα το θεωρούσα αυτονόητο, όχι. Το αν μπορείς είναι άλλο ερώτημα. Αντίστιχο ερώτημα θα ήταν "εγώ δε μπορώ να κάνωτο σπίτι μου καφενείο" ... και η απάντηση πιθανολογώ αρκετά ισχυρά ότι είναι , όχι. Το ότι είναι κάτι σπίτι σου δε σημαίνει αυτονόητα ότι μπορείς να το κάνεις ότι θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα