Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρωτάς αν υπάρχει νόμος που απαγορεύει να πας πχ σε ένα cinema και να προβάλεις τη δική σου ταινία ας πούμε ?

Όχι δεν υπάρχει.

από όσο ξέρω πάντως

δεν απαγόρευσε κανείς σε ένα καράβι ή σε ένα multiplex να φέρεις ένα χυμό από το σπίτι σου

Τους κανόνες ποιος τους ορίζει όμως; ο επενδυτής ή ο πελάτης;

το σύνταγματικό και νομικό πλαίσιο
Δημοσ.

Το έφερε από το σπίτι του. Και το ΣΔΟΕ και το Υγειονομικο ξέρει πως από πάντα ο κόσμος φέρνει κολατσιό από το σπίτι στις παραλίες

Εγώ σαν πελάτης : -Μάλιστα από το σπίτι το έχω.

Ρε παιδια που ζούμε; Αυτά τα επιχειρήματα δεν στέκουν. Απόδειξη για τα κεφτεδακιά μου θέλει το Υγειονομικό; Θα τρελαθούμε.

Απο την άλλη ας κοιτάξουν να κόβουν αποδείξεις για αυτά που πουλάνε πρώτα.

Το υγειονομικο δεν εχει να κανει με τις αποδειξης. 

Αν το προιον δεν εχει αποδειξη πανω στο τραπεζι, μπορω να φαω ομως προστιμο απο το ΣΔΟΕ. Δεν ξερει τι πουλας στο καταστημα σου και τι οχι. Δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν το εδωσες εσυ αν δεν υπαρχει αποδειξη.

Το οτι δεν βρηκα να το απαγορευει το υγειονομικο, δεν παυει να ειναι λαθος. Αν εσυ φας κατι χαλασμενο απο εξω ενω τρως στο εστιατοριο μου, κατα 99% θα ριξεις ευθυνη σε εμενα.

Δημοσ.

Ρωτάς αν υπάρχει νόμος που απαγορεύει να πας πχ σε ένα cinema και να προβάλεις τη δική σου ταινία ας πούμε ?

Όχι δεν υπάρχει.

Όχι δεν ρωτάει αυτό.

Δημοσ.

δεν απαγόρευσε κανείς σε ένα καράβι 

Το καραβι ΔΕΝ ειναι χωρος εστιασης. Αν πας ομως στο flocafe, goodys, everest κτλ (μεσα στο καραβι), ειναι.

Δημοσ.

Πρέπει να είναι καλυμμένοι από νομικής - οικονομικής πλευράς. Δεν μπορείς να έχεις πράγματα μαζί σου που δεν πωλούνται στο μαγαζί και δεν έχει κοπεί απόδειξη γι'αυτά. 

Γενικά δεν το βρίσκω παράλογο. 

Ακριβώς αυτό αλλά δεν δεν είναι ο μόνος λόγος. Αν εγώ είμαι ελεγκτής και ήρθα να τσεκάρω αποδείξεις στο μαγαζί δεν μπορείς να με πείσεις ότι π.χ. ο καφές που πίνεις δεν τον πήρες από το μαγαζί οπότε το μαγαζί κινδυνεύει με πρόστιμο. 

Δεύτερον είναι υγειονομικός ο λόγος, αυτό που φέρνεις μαζί σου ότι και να είναι μπορεί να είναι οτιδήποτε που να αποτελεί κίνδυνο και το κατάστημα μπορεί να θεωρηθεί "φταίχτης" (και συνεπώς να πέσουν μηνύσεις) που δεν πρόβλεψε για την προστασία των πελατών αν γίνει κάτι και δεν έλαβε μέτρα για να το αποτρέψει. 

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν τα πάμπολα κενά στον φορολογικό κώδικα όπως και σε τόσα άλλα στην ψωροκώσταινα.

Έτσι εξυπηρετούνται οι σχέσεις αδιαφάνειας του κράτους με τον πολίτη, όπου όλοι ακροβατούμε

μονίμως σε μια γκρίζα ζώνη συννομοπαρανομίας και με ότι μέσο έχει καθένας (δεν) γλυτώνει από τα βάσανα.

Επί του προκειμένου. Αν γίνει φορολογικός έλεγχος και ένας πελάτης τρώει κεφτεδάκια από το τάπερ,

αν επιβάλει κάποιο πρόστιμο ο ελεγκτής, ο ιδιοκτήτης προφανώς θα αντιταχτθεί, θα γίνει μια δικάσιμος,

θα προσαχθούν είτε με τη θέληση τους, είτε βιαίως, οι λουόμενοι κεφτεδοφάγοι και κατά πάσα πιθανότητα

ο δικαστής θα λήξει το συμβάν.

Υποτεθίστω ότι ο λουολιαζόμενος κατανάλωνε κατά τη δάρκεια του ελέγχου μια cocacola από το σπίτι του,

μια amstel, ή τέλοσπάντων ένα προϊόν συσκευασμένο ή προϊόν που θα μπορούσε να είχε διαθέσει η

επιχείρηση, όπως ένα τοστ,

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΕΘΕΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ΕΞΥΠΝΟΦΤΩΧΟΒΡΩΜΟΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΕΟΙ ΜΟΥ?

Επίσης 1000 χιλιάδων φορές να πληρώνω ξαπλώστρες, είσοδο, φόρο, primae noctis (παρτε τη τη συνηθισα),

για να είναι κάπως ρημαδοκαθαρά και να μη σιχαίνομαι τη ζωή μου ΓΑΜΩΨΩΡΟΒΡΩΜΙΑΡΕΟΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ.

• Like 1
Δημοσ.

Σε beach bar που πληρώνω είσοδο και ξαπλώστρα φέρνω από το σπίτι μέχρι και γίδα βραστή. Σε beach bar που πας και απλά αράζεις είσαι υποχρεωμένος να παραγγείλεις από το κατάστημα και όχι να βγάλεις τα τάπερ. Τώρα αν βγάλεις ένα σακουλάκι πατάτακια ή μια μπάρα δημητριακών δε νομίζω να σου πει κάποιος κάτι. Τα λέω σωστά; Τα εξηγώ ωραία;

Ακριβώς. Αυτό το πράγμα ήθελα να μάθω και εγώ, γιατί έτσι όπως γράφει το 1ο post ο ts λέει για να φας κάτι όταν είσαι στην παραλία και οχι να πας μέσα στο beach bar της παραλίας να κάτσεις στις καρέκλες. Στην πρώτη περίπτωση φέρνω οτι μου γουστάρει και τρώω στην παραλία, δεν είμαι υποχρεωμένος επειδή θα πάω σε μια παραλία να πάρω και κάτι από το beach bar που έχουνε, στην δεύτερη όμως ναι, γενικά μπορεί να σου πούνε κάτι ή να μην σε αφήσουνε, το κάθε μαγαζί και κατάστημα πληρώνει ένα κόστος για να έχει τραπεζάκια και καρέκλες, ασχέτως του τι ισχύει νομικά, ηθικά δεν είναι σωστό να πηγαίνεις να πιάνεις τα τραπέζια και να αράζεις χωρίς να πάρεις τίποτα από το μαγαζί και να έχεις φέρει μόνο από το σπίτι σου.

Μια φορά πήγα με φίλο μου στο Mall, ο φίλος έπινε καφέ από το σπίτι του και ήθελε να καθήσει σε κάτι τραπεζάκια καφετέριας, του έκανε παρατήρηση ο security οτι δεν επιτρέπεται και δεν καθήσαμε εκεί. Μια άλλη φορά αγοράσαμε ένα snack μέσα σε σακούλα και πήγαμε να κάτσουμε στην καφετέρια αφού πριν πήραμε καφέδες και κάτι ροφήματα, κάτσαμε και φάγαμε και το snack στο τραπέζι και ήπιαμε και τα υπόλοιπα από το μαγαζί, δεν μας είπανε τίποτα. Τώρα το τι μπορεί να γίνει αν γενικά έχεις κάτι μαζί σου και θες να πάρεις και από το μαγαζί που θα πας, το αν θα σου επιτρέψουνε ή θα σου πούνε κάτι εξαρτάται από το πόσο πολλά πράγματα έχεις φέρει μαζί σου, για ένα snack το βρίσκω υπερβολή να μην σε αφήσουν, τώρα αν πας γεμάτος σακούλες με φαγητά και τρόφιμα εκεί ακόμα κι αν θες να πάρεις κάτι από το μαγαζί παίζει να έχεις θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Το καραβι ΔΕΝ ειναι χωρος εστιασης. Αν πας ομως στο flocafe, goodys, everest κτλ (μεσα στο καραβι), ειναι.

όσο δεν είναι εστίαση το αντιτιμο για την ξαπλώστρα

εκτός αυτού ανταπαντούσα στη λογική που εκφράζει το σχόλιο

Όχι δεν υπάρχει.

Δημοσ.

όσο δεν είναι εστίαση το αντιτιμο για την ξαπλώστρα

εκτός αυτού ανταπαντούσα στη λογική που εκφράζει το σχόλιο

Τοση ώρα μιλάμε για την περιπτωση όπου δεν υπάρχει αντίτιμο.

Δημοσ.

topic starter

Πήρε πρόσφατα το μάτι μου το συγκεκριμένο Link.png Site: άρθρο  και θυμήθηκα ότι πέρυσι είχα πετύχει και εγώ σε άλλο beach bar αναρτημένη μια τέτοια Link.png Site: ανακοίνωση .

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, έχουν κάποιο νομικό πάτημα να το επιβάλλουν αυτό ;;; 

- Έχουν το δικαίωμα να σου απαγορεύσουν την είσοδο στην παραλία του beach bar αν έχεις μαζί σου φορητό ψυγειάκι; 

- Έχουν το δικαίωμα να σε διώξουν αν φας κάτι εκτός τιμοκαταλόγου και δεν...υπακούσεις την παρατήρηση που θα σου κάνουν ;

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ; Αν ναι πως το διαχειριστήκατε ;

στην πρώτη σειρά του τιμοκαταλόγου στη φωτό

beachbar.jpg

ξαπλώστρα 2,0

Δημοσ.

topic starter

στην πρώτη σειρά του τιμοκαταλόγου στη φωτό

beachbar.jpg

ξαπλώστρα 2,0

Ε αυτός ξέφυγε και χρεώνει και ξαπλώστρα. Εγώ προτιμώ να ζητάω ελάχιστη κατανάλωση 5€, όχι ταπερακια αλλα ο καφές έχει 3, το κλαμπ 4 και η μπύρα 2,5.

Δημοσ.

Αμαν, αμαν. Δηλαδή πληρώνω και ξαπλώστρα και καφέ και θα μου πεις να μην φάω το σαντουιτς μου; Για φώναξε την αστυνομία τότε. Την αστυνομία όμως, όχι τα παλικάρια με τους σβέρκους που δεν στρίβουν.

Ε αυτός ξέφυγε και χρεώνει και ξαπλώστρα. Εγώ προτιμώ να ζητάω ελάχιστη κατανάλωση 5€, όχι ταπερακια αλλα ο καφές έχει 3, το κλαμπ 4 και η μπύρα 2,5.

Δηλαδή είναι θέμα προσωπικής φιλοσοφίας; Και οι νόμοι; Νομίζω οι περισσότεροι κατάλαβαν. Εκτός από αυτούς που εις γνώσιν τους κάνουν πως δεν κατάλαβαν.

Δημοσ.

Αμαν, αμαν. Δηλαδή πληρώνω και ξαπλώστρα και καφέ και θα μου πεις να μην φάω το σαντουιτς μου; Για φώναξε την αστυνομία τότε. Την αστυνομία όμως, όχι τα παλικάρια με τους σβέρκους που δεν στρίβουν.

Παιχταρά μου πολύ μαύρα μεσάνυχτα βλέπεις και με παρεξήγησες. Μεροκάματο δουλεύω 12 ώρες τη μέρα 80 μέρες σερί τώρα για να βγάλω το χειμώνα και έχω χάσει ήδη 8 κιλά απ τα 15χλμ τη μέρα περπάτημα. Φυσικά και θα σου την πω αν πας να με πηδήξεις επειδή συγχέεις τις απολαύσεις με τα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Δικαίωμα του να χρεώσει ξαπλώστρα εφόσον σου κόψει απόδειξη για το αντίτιμο που θα δώσεις. Στα καράβια γιατί δεν επιτρέπουν στον καθένα να πάει στο σαλόνι διακεκριμένης θεσεις; Γιατί το αντίτιμο είναι ακριβότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Παιχταρά μου πολύ μαύρα μεσάνυχτα βλέπεις και με παρεξήγησες. Μεροκάματο δουλεύω 12 ώρες τη μέρα 80 μέρες σερί τώρα για να βγάλω το χειμώνα και έχω χάσει ήδη 8 κιλά απ τα 15χλμ τη μέρα περπάτημα. Φυσικά και θα σου την πω αν πας να με πηδήξεις επειδή συγχέεις τις απολαύσεις με τα αγαθά πρώτης ανάγκης.

δηλαδή δουλεύεις τώρα, ακριβοχρεώνεις γαι να μπορείς να κάθεσαι μετά τον υπόλοιπο χρόνο

και αυτό είναι επιχείρημα στους πελάτες σου που σου καταθέτουν χρήματα που εργάστηκαν μεροκάματα νυχθημερόν 365 μέρες το χρόνο

ωραίος σεβασμός

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...