Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 δηλαδή δουλεύεις τώρα, ακριβοχρεώνεις γαι να μπορείς να κάθεσαι μετά τον υπόλοιπο χρόνο και αυτό είναι επιχείρημα στους πελάτες σου που σου καταθέτουν χρήματα που εργάστηκαν μεροκάματα νυχθημερόν 365 μέρες το χρόνο ωραίος σεβασμός Μπερδευεσαι. Εργάζομαι όλο το χρόνο για να μπορώ να ζω και τις περισσότερες φορές φεύγω εξωτερικό για εργασία το χειμώνα. Αυτό που εσύ αποκαλείς δέκα μέρες διακοπές σε νησί εγώ το αποκαλω καρτ ποστάλ.Έχετε σχηματίσει πολύ λάθος εντύπωση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Εμείς που τελειώνει ο Σεπτέμβρης και δε ξέρουμε τι να κάνουμε τις ραβδους και εσείς οι καημένοι που σας στείλανε με το ζόρι διακοπές. 2
overpower Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 όσο δεν είναι εστίαση το αντιτιμο για την ξαπλώστρα εκτός αυτού ανταπαντούσα στη λογική που εκφράζει το σχόλιο Λαθος κανεις. Η ξαπλωστρα ειναι για το beach bar οτι ειναι το τραπεζι για ενα εστιατοριο. Με αυτην την λογικη και τα mall ειναι χωροι εστιασης και δεν επιτρεπεται το φαγητο. Υπαρχουν καταστημα εξαλλου μεσα για αυτον τον λογο. Δεν θα συνεχισω αλλο. Αν δεν μπορειτε μερικοι να καταλαβετε την διαφορα, τι να πω, μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος.
Whitefanged Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Υπάρχουν τα πάμπολα κενά στον φορολογικό κώδικα όπως και σε τόσα άλλα στην ψωροκώσταινα. Έτσι εξυπηρετούνται οι σχέσεις αδιαφάνειας του κράτους με τον πολίτη, όπου όλοι ακροβατούμε μονίμως σε μια γκρίζα ζώνη συννομοπαρανομίας και με ότι μέσο έχει καθένας (δεν) γλυτώνει από τα βάσανα. Επί του προκειμένου. Αν γίνει φορολογικός έλεγχος και ένας πελάτης τρώει κεφτεδάκια από το τάπερ, αν επιβάλει κάποιο πρόστιμο ο ελεγκτής, ο ιδιοκτήτης προφανώς θα αντιταχτθεί, θα γίνει μια δικάσιμος, θα προσαχθούν είτε με τη θέληση τους, είτε βιαίως, οι λουόμενοι κεφτεδοφάγοι και κατά πάσα πιθανότητα ο δικαστής θα λήξει το συμβάν. Υποτεθίστω ότι ο λουολιαζόμενος κατανάλωνε κατά τη δάρκεια του ελέγχου μια cocacola από το σπίτι του, μια amstel, ή τέλοσπάντων ένα προϊόν συσκευασμένο ή προϊόν που θα μπορούσε να είχε διαθέσει η επιχείρηση, όπως ένα τοστ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΕΘΕΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΞΥΠΝΟΦΤΩΧΟΒΡΩΜΟΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΕΟΙ ΜΟΥ? Επίσης 1000 χιλιάδων φορές να πληρώνω ξαπλώστρες, είσοδο, φόρο, primae noctis (παρτε τη τη συνηθισα), για να είναι κάπως ρημαδοκαθαρά και να μη σιχαίνομαι τη ζωή μου ΓΑΜΩΨΩΡΟΒΡΩΜΙΑΡΕΟΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ. Πάμε ξανά μέχρι να νιώσουν και οι άνιωθοι. Δε γίνεται ο επιχειρηματίας να δέχεται κατανάλωση προϊόντων που κουβαλάει ο πελάτης στο μαγαζί του, γιατί μπορεί να διωχθεί για αυτό. ΝΙΩΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΘΟΛΟΤΣΑΜΠΑΤΖΟΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ. Κι ο μπιτσομπαρίστας δεν άπλωσε της ξαπλώστρες επειδή έχει μέσο το Λαλιώτη, δεν είμαστε στο 87 ευτυχώς. ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΕΙΑ. 1
overpower Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 δηλαδή δουλεύεις τώρα, ακριβοχρεώνεις γαι να μπορείς να κάθεσαι μετά τον υπόλοιπο χρόνο και αυτό είναι επιχείρημα στους πελάτες σου που σου καταθέτουν χρήματα που εργάστηκαν μεροκάματα νυχθημερόν 365 μέρες το χρόνο ωραίος σεβασμός Αμα δεν σου αρεσει, μην επιλεξεις το συγκεκριμενο beach bar/εστιατοριο κτλ που χρεωνει εξτρα ξαπλωστρα/κουβερ κτλ. 1
Henry3GR Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Παιχταρά μου πολύ μαύρα μεσάνυχτα βλέπεις και με παρεξήγησες. Μεροκάματο δουλεύω 12 ώρες τη μέρα 80 μέρες σερί τώρα για να βγάλω το χειμώνα και έχω χάσει ήδη 8 κιλά απ τα 15χλμ τη μέρα περπάτημα. Φυσικά και θα σου την πω αν πας να με πηδήξεις επειδή συγχέεις τις απολαύσεις με τα αγαθά πρώτης ανάγκης. Οχι φίλε μου. Μίλησες για νόμους και δικαστήρια πριν. Το "ζητάω όχι ταπερακια" δεν υπάρχει σου λέω. Να σου πως προσωπικά σκέφτομαι μέχρι και το εισιτήριο του λεωφορείου γιατί δεν έχω. Ούτε πάω να σε πηδήξω ούτε τίποτα. Αυτό που λες για μεροκάματο το καταλαβαίνω απόλυτα και το σέβομαι (σου λέω μέχρι και για τα εισιτήρια λεωφορείου ζορίζομαι) Αλλά δεν θα μου πεις πως είναι πολυτέλεια και απολαύσεις ένα γαμημένο μπάνιο που θέλω να κάνω και πρέπει να πληρώσω σε εσένα ένα σωρό χρήματα , ενώ ήδη πληρώνω και καφε/ξαπλωστρα. Αν είσαι στην θέση που λες θα έπρεπε να καταλαβαίνεις. Αν δεις αυτά που γράφεις θα καταλάβεις πως δεν έχει καμιά νομική βάση αυτό που ζητάς. Και το ξαναλέω μιλάμε για παραλία. Και αυτά τα "σας στείλανε με το ζόρι" άστα για τίποτα τέκνα "τίμιων επιχειρηματιών".
bilya Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Ειναι να απορεί κανείς το τι γράφεται εδω μέσα. Θελω να σας δω μερικούς να πατε σε μαγαζί εξωτερικό κ να τα κάνετε αυτα. Αλλά ξέχασα εκει καπνίζετε κ έξω. Τέλος το μαγαζί θέτει τους κανόνες κ εφόσον τους αποδέχεσαι τους ακολουθείς. Αλλιως το κουβαδάκι σου κ σε άλλη παραλία κ οχι η παραλία με τις ξαπλώστρες δεν ειναι δημόσιος χώρος μιας κ ο μαγαζατορας τον νοικιάζει. Κ αν γουστάρει σας διώχνει αν δεν ακολουθείται τους κανόνες οπως θα κάνε και σενα μαγαζί με τουβλα γυρω γύρω. Υγ. Δεν εννοώ ασβερκους κτλπ αλλα αστυνομία. 1
overpower Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Οχι φίλε μου. Μίλησες για νόμους και δικαστήρια πριν. Το "ζητάω όχι ταπερακια" δεν υπάρχει σου λέω. Να σου πως προσωπικά σκέφτομαι μέχρι και το εισιτήριο του λεωφορείου γιατί δεν έχω. Ούτε πάω να σε πηδήξω ούτε τίποτα. Αυτό που λες για μεροκάματο το καταλαβαίνω απόλυτα και το σέβομαι (σου λέω μέχρι και για τα εισιτήρια λεωφορείου ζορίζομαι) Αλλά δεν θα μου πεις πως είναι πολυτέλεια και απολαύσεις ένα γαμημένο μπάνιο που θέλω να κάνω και πρέπει να πληρώσω σε εσένα ένα σωρό χρήματα , ενώ ήδη πληρώνω και καφε/ξαπλωστρα. Αν είσαι στην θέση που λες θα έπρεπε να καταλαβαίνεις. Αν δεις αυτά που γράφεις θα καταλάβεις πως δεν έχει καμιά νομική βάση αυτό που ζητάς. Και το ξαναλέω μιλάμε για παραλία. Και αυτά τα "σας στείλανε με το ζόρι" άστα για τίποτα τέκνα "τίμιων επιχειρηματιών". (Τα θελει ο κωλος μου που ειπα πριν οτι δεν θα συνεχισω) Αν δεν εχεις λεφτα, δεν θα πας για μπανιο, ή αν πας, θα πας καπου που ειτε εχει δωρεαν ξαπλωστρα, ειτε εχει ελευθερο χωρο για να βαλεις την ψαθα και την πετσετουλα σου κατω. Ελευθερη αγορα εχουμε. Ο καθενας χρεωνει οσο του καπνισει. 3
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μπάνιο μπορείς να κάνεις και χωρίς να έχεις. Ειλικρινά ο μοναδικός δρόμος που σε βγάζει στην παραλία οδηγεί σε μπιτσομπαρο; Εδώ που μένω εγώ έχει άπειρες παραλίες για να πας να κάνεις το μπάνιο σου. Ξαπλώστρα = πολυτέλεια γιατί κάποιος την αγόρασε,τη συντηρεί, έχει το άγχος της κλοπής/καταστροφης και υποχρεώσεις φυσικά προς το κράτος τους υπαλλήλους αλλά και τον εαυτό του. Όλα αυτά πληρώνεις αν θέλεις ξαπλώστρα. Μπορεί κι εγώ παλιά να έκανα έτσι τον επαναστάτη αλλά αν δε κάνεις τη δουλειά δε μπορείς να ξέρεις. Οπότε τα ζυγίζει όλα αυτά και χρεώνει ανάλογα. Πέρσι Οκτώβρη ημουν στην Κορσική και μου ζήτησαν 10 ευρώ για μια ξαπλώστρα εκτός σεζόν. Πετσέτα και κάτω απ το πεύκο. Δε πούλησα πρόλογο στους γάλλους. 5
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Τέλος πάντων, ο διάλογος στο thread έχει εξαντληθεί και δεν βγαίνει καμιά άκρη. Σε οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες επι πληρωμή δεν πατάω και ούτε σκοπεύω να πατήσω. Σε μαγαζιά εστίασης δεν πηγαίνω συχνά, οπότε ακόμα πιο σπάνια θα μου τύχει να μπω σε μαγαζί εστίασης και να έχω μαζί μου προϊόν άλλου μαγαζιού. Ο καθένας ας κάνει οτι νομίζει αλλά θεωρώ καλό είναι να αποφύγει εντάσεις και προστριβές με ιδιοκτήτες μαγαζιών και σερβιτόρους αν μπει κάπου και έχει φέρει μαζί του φαγητό από άλλο μαγαζί.
someone- Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 ας ειμαστε και λιγο λογικοι αν δε πληρωσεις εισοδο,ξαπλωστρα γιατι να μην αγορασεις ενα καφεδακι ρε παιδια; δηλαδη θα πας να κατσεις στην ξαπλωστρα του σε χωρο που εχει νοικιασει αυτος, καλως η κακως, απο το δημο και θα βγαλεις δικο σου καφε; δηλαδη αν απο τις 50 ομπρελες οι 40 εχουν δικα τους πραματα τι θα κανει ο μαγαζατορας; εγω εχω παει σε μπιτσ μπαρ που ειχε τετοιο χαρτι πηρα το κεφεδακι καιντο νερο μου μετα εννοειται δε μου ειπε κατι καποιος οταμ εβγαλα κατι μπισκοτακια που ειχα, μια ελαχιστη καταναλωση θελουν. βεβαια σε περιπτωση που πληρωσεις ξαπλωστρα δε το συζηταω δεν αγοραζεις ουτε νερο 0.50 λεπτα και δε σου λεει κανεις τιποτα. στη φωτο παραπανω που ο τυπος χρεωνει και ξαπλωστρα και να μη φερεις κατι απο το σπιτι ειναι για κλωτσιες. 1
randomcat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Κι ο μπιτσομπαρίστας δεν άπλωσε της ξαπλώστρες επειδή έχει μέσο το Λαλιώτη, δεν είμαστε στο 87 ευτυχώς. ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΕΙΑ. Μπορείς να μας βρεις τι άδεια πλήρωσε εκείνος που έχει φράξει από όλες τις πλευρές κομμάτι της παραλίας και εκείνος που έχει φράξει κομμάτι της θάλασσας; Μήπως αυτοί ξέμειναν από το 87 και κανείς δεν τους κούνησε από τότε; Ευτυχώς ή δυστυχώς είμαστε στο 2017 όπου υπάρχει μεγαλύτερη μιζέρια και κομπλεξισμός, όπου τα βύσματα και οι μίζες συνεχίζουν να ανθούν, όπου οι τσέπες του κόσμου είναι σε χειρότερη κατάσταση και οι καταστηματάρχες βλέπουν τους πελάτες με πιο πεινασμένο μάτι. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων λοιπόν - και μιας και ο πελάτης δεν οφείλει να γνωρίζει τους λόγους - πόσο δύσκολο είναι για τον καταστηματάρχη να βάλει μία επεξηγηματική ταμπέλα πέρα από ένα ξερό "απαγορεύεται η κατανάλωση ειδών εκτός καταλόγου" δηλ. ένα "απαγορεύεται η κατανάλωση ειδών εκτός καταλόγου στα τραπέζια μας λόγω Ν. xxx/xxx"; Καθόλου δύσκολο, απλά δεν υπάρχουν σωστοί επιχειρηματίες που κοιτάζουν την ικανοποίηση του πελάτη που είναι και το πιο σημαντικό. Υπάρχουν οι παρακάτω... "Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το Νόμιμο παραστατικό στοιχείο ( Απόδειξη ή Τιμολόγιο ) ( Αγορανομική διάταξη Αρ. 4/28 - 11 - 2012)" "Η επιχείρησή μας ΔΕΝ διαθέτει τερματικό αποδοχής καρτών POS ( Άρθρο 66 Ν .4446/2016 )" ... επειδή ο καταστηματάρχης υποχρεούται από το νόμο να τις έχει. Από τη στιγμή που μπαίνει στον κόπο να βάλει και ένα "απαγορεύεται η κατανάλωση ειδών εκτός καταλόγου", πόσο δύσκολο είναι να εξηγήσει και το λόγο που το κάνει; Τι - επειδή δεν του το επιβάλλει ο νόμος όπως με τις προηγούμενες ταμπέλες; Τότε μπορεί να υποθέσει και ο πελάτης ό,τι θέλει όπως π.χ. ότι έχεις φράξει όλη την παραλία κύριε και πληρώνουμε είσοδο και δεν επιτρέπεις την κατανάλωση άλλων προϊόντων, επειδή κάποια στιγμή θα πεινάσουμε και άρα θα πρέπει να πάρουμε από τα δικά σου αναγκαστικά. Και η απάντηση να υποθέσω - όπως είδα μερικούς να λένε - ότι είναι να πας πιο δίπλα στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας; Όπου εκεί συνήθως - μεταξύ άλλων προβλημάτων - υπάρχουν οι πακιστανοί κ.α. μικροπωλητές που γυροφέρνουν; (και που όταν θα γίνει "έλεγχος" σε αυτόν που καταφέρνει και έχει φράξει την παραλία, εκείνοι δίπλα θα συνεχίσουν να γυροφέρνουν; ) Μπορεί και να υποθέσει ο πελάτης ότι ο ίδιος που φράζει την παραλία είναι και ο ίδιος που γ****ει και το ελεύθερό της κομμάτι γιατί και αυτοί οι μικροπωλητές είναι το τσιφλίκι κάποιου. Και αν δεν υπήρχαν διάφορες υποθέσεις, δεν θα υπήρχε και αυτό εδώ το θέμα.
bluesattack Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Τελικα τι αποφασισαν οι νοικοκυραιοι ,νομιμοφρονες,ειδικοι στα φορολογικα, επιχειρηματιες του φορουμ κλπ ? Μπορω εγω να σκασω μυτη σε φαστ καφε με τυροπιτα στο χερι η το απαγορευει η νομοθεσια ? Αν δεν ξερω γρι τι λεει η τι δεν λεει η νομοθεσια,αν εχουν την τυφλα τους την μαυρη,ας το πουν , δεν ειναι ντροπη Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2017 από bluesattack
randomcat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 @bluesattack απ' ό,τι έχει φανεί μέχρι τώρα - μιας και δεν το έχει αμφισβητήσει κανείς - αν αυτό που έχεις είναι "στο χέρι" και όχι "στο τραπέζι" τότε όλα καλά.
bluesattack Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Αυριο (σημερα δηλαδη ) θα παω στο φαστ καφε που πηγαινω καθημερινα και θα ακουμπησω σακουλα με τυροπιτα στο τραπεζι Για να δω τι θα μου πουν.Κατσε 127 cm πιο περα απο το πεζοδρομιο, φατην πρωτα και μετα ελα να παραγγειλεις καφε ? Να δουμε, γιατι μπορει να ειναι και ''λογικο'' , να εχουμε εμεις το αδικο .
xgol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο καταστηματαρχης δείχνει ανοχή. Εγώ πχ στην παραλία επιτρέπω νερό από έξω γιατί είναι καλοκαίρι έχει ζέστη κάποιος μπορεί να στραβοκαταπιει να πάθει ηλίαση. Ειπαμε είμαστε άνθρωποι. Αλλά αυτός που θα έρθει με δύο καφέδες και ένα σακουλάκι τυροπιτακια επειδή βαριόταν να τα φάει στα καθίσματα του φούρνου και θα γεμίσει και την άμμο ψίχουλα και βρωμιες ναι θα δεχθεί παρατήρηση. Επειδη παω νωρις στην παραλια, και καθομαι μεχρι το απόγευμα, πάρα πολλες φορες εχει τυχει να αγορασω τυροπιτακια ή διαφορα σφολιατοειδη απο φουρνο που μου αρεσει πολυ και εχω τη δυνατοτητα να αγορασω μονο οταν επισκέπτομαι το συγκεκριμενο παραλιακό μερος (40 min απο τον τοπο διαμονης). Συγκεκριμένα την προηγουμενη Κυριακή παρήγγειλα 2 καφεδες, 2 μοχιτο, 2 εξτρα νερα και μια τοννοσαλατα. Συνολο 4*2+7*2+0,5*2+6 = 29 ευρώ μόνο εγώ. Παρομοια καταναλωση εγινε και απο αλλα άτομα της παρέας. Παραλληλα φαγαμε χωρις καμιά ντροπή τα τυροπιτακια του φουρνου και καποιους ξηρους καρπους (αμύγδαλα+καρυδια) που δεν προσφερει το κατάστημα. Θα μου εκανες παρατηρηση? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις