Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έπιασαν τον αδερφό μου χωρίς δίπλωμα και με md(ναρκωτικη ουσία) 1,2 γρ. Τον Οκτώβριο έχει το δικαστήριο , εβγάλε το δίπλωμα με.

Ξέρετε περίπου τι φάση παιζεται;

Θα υπάρξουν ποινές.

Και πόσο θα κοστίσει ο δικηγόρος.

To διπλωμα τώρα πρόσφατα το έβγαλε.

Τι ισχυει τελικα?

Δημοσ.

Με ξεπερνά η όλη φάση με τα διπλώματα στην Ελλάδα (δε θα ασχοληθώ με τη ναρκ. ουσία).

Σε πιάνουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα, εμφανίζεις δίπλωμα με ημερομηνία μεταγενέστερη της παράβασης και όλοι αλαλάζουν "αθώος".

Σκοτώνεις κόσμο χωρίς δίπλωμα, είσαι φονιάς (ναι όντως είσαι). Δηλαδή, η διαφορά ενός αθώου από ένα φονιά, είναι μία στιγμή τύχης ή ατυχίας, να το πω. Αλλά είπαμε : εδώ όλα τυχαία γίνονται.

Εμένα πάλι με ξεπερνά ο τρόπος που σκέφτεσαι διαστρευλώνοντας τα πάντα.

Δημοσ.

Όχι, μα τι λες, αφού εδώ τη βγάλαμε την απόφαση, διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα.

Και γιατί να έχουμε φράγκα για κάποιον ειδικό, αφού μπορούμε και τα ξέρουμε όλα μόνοι μας. Ή θα μας διορίσει το δικαστήριο δικηγόρο (που ΔΕΝ χρειάζεται αλλά λέμε τώρα) γιατί... έτσι. Γιατί είναι τσάμπα λεφτά. 

Σιγά τώρα, εδώ υπάρχει ολόκληρο internet που μας τα λέει αυτά.... 

Είμαι τόσο περίεργος να μάθω, ένας σοβαρός θινκερ όπως εσύ και με το δικό σου γνωσιακό επίπεδο, θα συμβούλευες ένα παλικαράκι για τέτοιους λόγους να χρησοπληρώνει κάποιον για να του πει πως να μιλήσει στον πρόεδρο;

Είμαι σε μεγάλο δίλλειμα ακόμα για το τι πρέπει να προτείνω σε αυτά τα παιδιά. Όσους γνωρίζω που πλήρωσαν δικηγόρο, πλήρωσαν αυτόν + μια ποινή.

Είναι στημένοι οι δικαστές; γιατί καμιά τρελή δουλειά δε τους βλέπω να κάνουν εκτός αν μιλάμε για προ εγκληματία.

Προσωπικά, το θεωρώ ντροπιαστικό ένα παιδί με κάνναβη ή πεππερ σπρέυ να τρέχει σε δικηγόρους να μιλάνε για αυτό.

Σίγουρα πιο ντροπιαστικό να οδηγάει χωρίς δίπλωμα, αλλά τέσπα.

Δημοσ.

Εμένα πάλι με ξεπερνά ο τρόπος που σκέφτεσαι διαστρευλώνοντας τα πάντα.

Αν θες εξήγησε, τι ακριβώς διαστρέβλωσα.

Τον πιάνουν χωρίς δίπλωμα και μπορεί να επανορθώσει βγάζοντας δίπλωμα λίγους μήνες μετά; Και η παράβαση πάπαλα;

Ή δεν κατάλαβα καλά;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Είμαι τόσο περίεργος να μάθω, ένας σοβαρός θινκερ όπως εσύ και με το δικό σου γνωσιακό επίπεδο, θα συμβούλευες ένα παλικαράκι για τέτοιους λόγους να χρησοπληρώνει κάποιον για να του πει πως να μιλήσει στον πρόεδρο;

Είμαι σε μεγάλο δίλλειμα ακόμα για το τι πρέπει να προτείνω σε αυτά τα παιδιά. Όσους γνωρίζω που πλήρωσαν δικηγόρο, πλήρωσαν αυτόν + μια ποινή.

Είναι στημένοι οι δικαστές; γιατί καμιά τρελή δουλειά δε τους βλέπω να κάνουν εκτός αν μιλάμε για προ εγκληματία.

Προσωπικά, το θεωρώ ντροπιαστικό ένα παιδί με κάνναβη ή πεππερ σπρέυ να τρέχει σε δικηγόρους να μιλάνε για αυτό.

Σίγουρα πιο ντροπιαστικό να οδηγάει χωρίς δίπλωμα, αλλά τέσπα.

Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ξέρω καν τι σημαίνει "σοβαρός θινκερ" ούτε ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι κάτι τέτοιο (ό,τι και αν είναι αυτό). 

Προσωπικά η άποψή μου είναι, όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό το οποίο δεν γνωρίζω ούτε μπορώ να ξέρω, να πηγαίνω στον ειδικό. Δεν θα πάω στον γιατρό για τον απλό πονοκέφαλο ο οποίος θα περάσει με ένα Depon - αλλά θα πάω για την παρανυχίδα που μου έχει προκαλέσει τοπική φλεγμονή (όσο και απλό αν ακούγεται αυτό για μερικούς). 

Όσο για το αν θα χρυσοπληρώσω κάποιον ειδικό, ούτε καν ξέρω τι σημαίνει το "χρυσοπληρώνω". Σε διαβεβαιώ πάντως ότι εάν βρισκόμουν στη θέση του προκείμενου παραδείγματος (οδήγηση χωρίς άδεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών) τα 300-400 ευρώ που θα μου κοστίσει ο ειδικός για να ξεμπλέξω είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ σε σχέση με το τι θα ακολουθήσει από πλευράς περαιτέρω συνεπειών εάν καταδικαστώ. 

Τώρα δεν θα σχολιάσω καν το γεγονός ότι κάποιος ενδεχομένως να οδηγεί υπό την επήρρεια οποιασδήποτε ευφορικής ουσίας - είτε αυτή είναι αλκοόλ είτε οτιδήποτε άλλο - το 'ντροπιαστικό' δεν είναι καν το ελάχιστο που μπορώ να σκεφτώ.

Προφανώς είναι επιλογή του καθενός να πάει στον ειδικό (είτε αυτός είναι ο δικηγόρος είτε ο γιατρός είτε ο λογιστής κλπ κλπ κλπ) αλλά πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και ότι κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειές της. Οι οποίες μερικές φορές είναι σοβαρές. 

• Like 9
Δημοσ.

Υπάρχει ένα δικηγορικό στη συγκρού, για το οποίο εργαζόμουν 2 έτη συνεχόμενα.

Με βάζανε χύμα, για ΤΕΡΜΑ σοβαρά θέματα, να κλέβω 200€ / κεφάλι, και γλεντούσαν με βωμούς κρεάτων και ψαρικών σε ένα μαγαζάκι σε μια ήρεμη γειτονιά παραδίπλα.

Βγάζαν τόσα λεφτά από αέρα κοπανιστό, που δε μπορούν να χωνέψουν. Δεν φταίει αυτή η εμπειρία που με έκανε να χάσω τη πίστη μου στον οποιονδήποτε.

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά αν κάποιος δεν έχει τις κατάλληλες συστάσεις (αποτελέσματα κυρίως) μπορεί να σε γδάρει, να σε πατήσει στην ανάγκη σου, και στο υπογράφω paredwse.. θα χαμογελάει ενώ το κάνει από πελατοκεντρική συνήθεια.

ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει ο κάθε ένας, για να μην πεθάνει. Αυτός ο νόμος πια, με έχει κάνει τόσο καχύποπτο..

Δημοσ.

Το θέμα μάλλον για trolling ανοίχτηκε και ο ts είχε σκοπό εξ΄ αρχής να μας βάλει σε αντιπαράθεση επι νομικών θεμάτων.

Γράφω οχι τόσο για τον ts αλλά γιατί μπορεί και άλλα άτομα που είναι χρήστες ουσιών να το διαβάσουν και να πούνε "έλα μωρέ τι θα μου κλάσει το δικαστήριο και η αστυνομία θα τους πω για προσωπική χρήση και τέλος".

Το θέμα με το δίπλωμα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, μάλλον θα του βάλουν πρόστιμο αν δεν του έχουνε βάλει ήδη από την αστυνομία.

Για το θέμα της κατοχής ουσιών όμως, να απευθυνθεί οπωσδήποτε σε δικηγόρο, δεν νομίζω να μπει φυλακή αλλά απ' την άλλη δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα χωρίς κάποια κύρωση/ποινή από το δικαστήριο και με την "δικαιολογία" κατ εμέ "προσωπική χρήση". Με την ίδια λογική αν είναι να κυκλοφορώ έξω με κανένα καλάσνικοφ κι αν με πιάσουν θα τους πω "ε δεν σκοπεύω να σκοτώσω κανέναν το έχω για δική μου προστασία και αφού δεν πείραξα κανέναν δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα".

Λογικά θα επιδικαστεί να πληρώσει κάποιο ποσό από το δικαστήριο, για το οτιδήποτε άλλο, δικηγόρος.

• Like 2
Δημοσ.

Αν θες εξήγησε, τι ακριβώς διαστρέβλωσα.

Φονιάς είναι αυτός που έχει διαπράξει φόνο, δηλαδή αυτός που αφαίρεση ανθρώπινη ζωή είτε με δόλο/προμελέτη είτε εν βρασμώ ψυχής. Ε αυτός που σκοτώνει κάποιον με το όχημα του χωρίς να το θέλει(έχει δεν έχει δίπλωμα) δεν είναι φονιάς. Εγκληματική αμέλεια ίσως, φόνος με τίποτα.

Τον πιάνουν χωρίς δίπλωμα και μπορεί να επανορθώσει βγάζοντας δίπλωμα λίγους μήνες μετά; Και η παράβαση πάπαλα;

Ή δεν κατάλαβα καλά;

Η παράβαση αυτή τιμωρείται και με διοικητικό πρόστιμο(200€, επιβάλλεται άμεσα), και με ποινή φυλάκισης(1-12 μήνες, επιβάλλεται από το δικαστήριο). Και να μην του επιβληθεί ποινή από το δικαστήριο, του έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο.

Κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να είναι εντελώς αδιάφορο για το δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος συμμορφώθηκε με το νόμο βγάζοντας δίπλωμα? Μην ξεχνάς πως τα δικαστήρια δεν αποβλέπουν στην αντεκδίκηση, αλλά στον σωφρονισμό.

Δημοσ.

Τι ισχυει τελικα?

Ισχύει οτι αν παει με το δίπλωμα και το δείξει (χωρις δικηγόρο) ειναι αθώος. Ειχα προσωπική εμπειρία πριν πολλα χρόνια...  :X

Τωρα τι παιζει με τις ουσίες δεν ξερω.

Δημοσ.

Καλησπέρα έπιασαν τον αδερφό μου χωρίς δίπλωμα

Για ποιο λόγο ο αδελφός σου οδηγούσε χωρίς δίπλωμα;

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να είναι εντελώς αδιάφορο για το δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος συμμορφώθηκε με το νόμο βγάζοντας δίπλωμα? Μην ξεχνάς πως τα δικαστήρια δεν αποβλέπουν στην αντεκδίκηση, αλλά στον σωφρονισμό.

Σκοπός δικαστηρίων είναι η απονομή δικαιοσύνης...

Οδηγάω χωρίς δίπλωμα, έχω και ένα τρυπακι/μπαφακι.

Σιγά το σπάνιο πράμα...

Το ότι δεν είναι σπάνιο

1)Το δικαιολογεί;

2)Ξαφνικά το κάνει νόμιμο;

Και πες οκ ο μπάφος σε άλλες χώρες είναι νόμιμος, το να οδηγείς χωρίς δίπλωμα δεν είναι ΠΟΥΘΕΝΑ νόμιμο.

Δημοσ.

Φονιάς είναι αυτός που έχει διαπράξει φόνο, δηλαδή αυτός που αφαίρεση ανθρώπινη ζωή είτε με δόλο/προμελέτη είτε εν βρασμώ ψυχής. Ε αυτός που σκοτώνει κάποιον με το όχημα του χωρίς να το θέλει(έχει δεν έχει δίπλωμα) δεν είναι φονιάς. Εγκληματική αμέλεια ίσως, φόνος με τίποτα.

Η παράβαση αυτή τιμωρείται και με διοικητικό πρόστιμο(200€, επιβάλλεται άμεσα), και με ποινή φυλάκισης(1-12 μήνες, επιβάλλεται από το δικαστήριο). Και να μην του επιβληθεί ποινή από το δικαστήριο, του έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο.

Νομίζω ότι εξάγουμε διαφορετικά συμπεράσματα εμείς οι δύο και για αυτό δε συμφωνούμε.

Κατ' εμέ, από τη στιγμή που οδηγά χωρίς δίπλωμα κατά συνείδηση, το ξέρει δηλαδή, άρα ξέρουμε όλοι ότι είναι πολύ πιθανό να μην ξέρει να οδηγά.

Εσύ ξεκινάς από το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η μοναδική διαφορά ανάμεσα στις 2 χρονικές στιγμές, είναι η απόκτηση διπλώματος ως γεγονός. Φίλε μου, οδηγούσε ΧΩΡΙΣ να έχει την πιστοποίηση ότι είναι ικανός για οδήγηση. Εσύ θεωρείς ότι έτσι και αλλιώς ήξερε να οδηγά. Κάτι που είναι λάθος. Αυτό από μόνο του δεν τον κάνει "φονιά" ;

Όσο για το β που θίγεις :

Να δεχτώ μεταμέλεια και σωφρονισμό για τα ναρκωτικά αν τα κόψει, αλλά για το δίπλωμα; Συγνώμη παιδιά, αλλά πιέστηκα, έγινα καλό παιδί και έβγαλα ...δίπλωμα; Και εις ανώτερα, λέω εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...