Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά πρόσφατα έπιασα δουλεία και θέλω βοήθεια πως θα μπορέσω να δω αν με έχει ασφαλίσει ο εργοδότης μου? είδα ότι για να δεις θα πρέπει να έχεις κωδικούς taxisnet εγώ δεν έχω κάνει ακόμα φορολογική δήλωση.. θα πρέπει να κάνω ?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά πρόσφατα έπιασα δουλεία και θέλω βοήθεια πως θα μπορέσω να δω αν με έχει ασφαλίσει ο εργοδότης μου? είδα ότι για να δεις θα πρέπει να έχεις κωδικούς taxisnet εγώ δεν έχω κάνει ακόμα φορολογική δήλωση.. θα πρέπει να κάνω ?

Δεν έχει σημασία αν έχεις κάνει φορολογική δήλωση. Θα πρέπει να πας ένα πρωινό στην εφορία και να ζητήσεις κωδικούς Taxis. Με αυτούς θα μπεις στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) και θα κάνεις ταυτοποίηση με τους κωδικούς. Από εκεί θα μπορείς να δεις τα ένσημά σου. Να έχεις υπόψη ότι τα ένσημα θα φανούν μετά από 3 μήνες περίπου.

Επίσης υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, αν είχες βγάλει κάρτα ΟΑΕΔ. Πλέον όλες οι προσλήψεις γίνονται ηλεκτρονικά και ενημερώνεται και ο ΟΑΕΔ. Αν είχες βγάλει κάρτα θα μπεις σε μερικές μέρες και θα δεις σχετική ανακοίνωση που θα λέει ότι η κάρτα ακυρώθηκε λόγω πρόσληψης. Δεν θα μπορείς να δεις τα ένσημα αλλά εφόσον σε έχει προσλάβει νόμιμα τότε λογικά θα σου τα κολλάει.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν έχεις κάνει φορολογική δήλωση. Θα πρέπει να πας ένα πρωινό στην εφορία και να ζητήσεις κωδικούς Taxis. Με αυτούς θα μπεις στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) και θα κάνεις ταυτοποίηση με τους κωδικούς. Από εκεί θα μπορείς να δεις τα ένσημά σου. Να έχεις υπόψη ότι τα ένσημα θα φανούν μετά από 3 μήνες περίπου.

Επίσης υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, αν είχες βγάλει κάρτα ΟΑΕΔ. Πλέον όλες οι προσλήψεις γίνονται ηλεκτρονικά και ενημερώνεται και ο ΟΑΕΔ. Αν είχες βγάλει κάρτα θα μπεις σε μερικές μέρες και θα δεις σχετική ανακοίνωση που θα λέει ότι η κάρτα ακυρώθηκε λόγω πρόσληψης. Δεν θα μπορείς να δεις τα ένσημα αλλά εφόσον σε έχει προσλάβει νόμιμα τότε λογικά θα σου τα κολλάει.

Δεν έχω κάρτα ΟΑΕΔ  αυτό με τους κωδικούς του taxisnet τι χαρτιά θα χρειαστώ? 

Δημοσ.

Με ΑΦΜ,ΑΜΑ και ΑΜΚΑ μπορεις να δεις αν εχεις ασφαλιστικη ικανοτητα 

Δημοσ.

Με ΑΦΜ,ΑΜΑ και ΑΜΚΑ μπορεις να δεις αν εχεις ασφαλιστικη ικανοτητα 

Εγώ πέρσι είχα δουλέψει μόνο 1 μήνα με 21 ένσημα και δεν είχα ασφαλιστική ικανότητα. Μπορεί να έχει ένσημα αλλά να μην έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο νούμερο. Εκτός αν δουλέψει πάνω από 3 μήνες, τότε δεν θα έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Εγώ πέρσι είχα δουλέψει μόνο 1 μήνα με 21 ένσημα και δεν είχα ασφαλιστική ικανότητα. Μπορεί να έχει ένσημα αλλά να μην έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο νούμερο. Εκτός αν δουλέψει πάνω από 3 μήνες, τότε δεν θα έχει πρόβλημα.

στο ατλας αν θημαμε καλα δειχνει και τα ένσημα μαζι με την ασφαλιστικη ικανοτητα

Δημοσ.

Στο παρακάτω portal ΑΤΛΑΣ μπαίνεις με τα στοιχεία του taxis και στη συνέχεια σου ζητάει για την πιστωποίηση και ΑΜΚΑ:

https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx

Επίλεξε ασφαλιστική ικανότητα και στη συνέχεια στο βιογραφικό θα δεις τα ένσημά σου (έχει από το 1994 και έπειτα).

• Like 1
Δημοσ.

στο ατλας αν θημαμε καλα δειχνει και τα ένσημα μαζι με την ασφαλιστικη ικανοτητα

Σαφώς, αλλά αυτό που λέμε είναι ότι το ΑΤΛΑΣ δεν είναι ενημερωμένο 100%, ενώ το ΙΚΑ είναι. Δηλαδή στο ΑΤΛΑΣ ενδέχεται να μην μπορείς να δεις ακόμη όλα τα ένσημά σου γιατί μπορεί να μην τα έχουν περάσει ακόμη όλα. Ενώ στο ΙΚΑ τα βλέπεις όλα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά τσέκαρα στο σιτε του ικα δεν είμαι ακόμα ασφαλισμένος θα ρωτήσω των εργοδότη μου για να δω τι θα κάνει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά τσέκαρα στο σιτε του ικα δεν είμαι ακόμα ασφαλισμένος θα ρωτήσω των εργοδότη μου για να δω τι θα κάνει.

Δεν εμφανίζονται τα ένσημα σου τώρα θα εμφανιστούν σε ένα τρίμηνο. Ζητά από τον εργοδότη σου την απδ και τελείωσε. Μετά από τον Οκτώβριο μπες ξανά και θα είναι στο ΙΚΑ.

Δημοσ.

Το ανέφερα και σε προηγούμενα μηνύματα. Η οριστικοποίηση των ενσήμων γίνεται στο τρίμηνο. Δηλαδή τα ένσημα του Αυγούστου θα τα δεις τον Δεκέμβριο, τα ένσημα του Σεπτεμβρίου θα τα δεις τον Ιανουάριο, τα ένσημα του Οκτωβρίου θα τα δεις τον Φεβρουάριο και πάει λέγοντας. Το τρίμηνο είναι στο περίπου, μπορεί να πάρει μερικές μέρες παραπάνω ή μερικές μέρες παρακάτω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το 2017 εχω εργαστει απο τον Ιανουάριο ως ταταμεσα μεσα Μαιου με 25 ενσημα το μηνα. Τελη μαιου πηγα οαεδ και γραφτηκα, τωρα παίρνω ταμειο για 7μηνες ως τον Ιανουάριο δεν ξερω αν στην πορεια βρεθει καποια δουλεια που το ελπιζω.

Αυτο που με καιει ειναι πως τωρα εχω ασφαλεια ικα ως τελη Φεβρουαρίου 2018, με τα ενσημα του 2017 θα χω ασφαλεια οταν ληξει η τωρινη ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...