Spuros papa Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Περιμένω απόδειξη από υδραυλικό..θα πρέπει να πληρώσω το 70% της απόδειξης...μα τι στο καλό τόσο πολύ? Το φπα συν τους λογιστές και πάει λέγοντας..
sargio01 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Περιμένω απόδειξη από υδραυλικό..θα πρέπει να πληρώσω το 70% της απόδειξης...μα τι στο καλό τόσο πολύ? Το φπα συν τους λογιστές και πάει λέγοντας.. Το 70% του ΦΠΑ θα εννοείς ασφαλώς, λογικό... Κατά τα άλλα ποιούς λογιστές;;; Ας μην είχε λογιστή και να κρατούσε τα βιβλία ο ίδιος, επιλογή του ήταν. Δεν επωμίζεται το κόστος του ο πελάτης!
papoys1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 70% ........... Δηλαδή π.χ. σε απόδειξη 80 ευρώ σου ζητάει 55-60 ευρώ. Σίγουρα είναι πολλά περισσότερα από φπα - λογιστές - ικα - τεβε απλά πατάει στην ανάγκη σου και ότι άλλος σου έφτιαξε τη βλάβη. Όπως π.χ. κάνει (και πολύ σωστά) ένας ηλεκτρολόγος που του ζητάς πιστοποιητικό για τη ΔΕΗ για δουλειά που σου έφτιαξε άλλος και δεν είχε άδεια να εκδώσει πιστοποιητικό. Αν είναι από τα 400 να γλυτώσεις 240 ευρώ πολύ καλά είσαι. Άρχοντας.
dollyyy19 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 δεν εχετε καταλαβει ακομη πως φορολογειται ο ελευθερος επαγγελματιας.το 24% ειναι ο φπα και το 26% ειναι ο φορος επι της αποδειξης.το 50% παει στο κρατος.αν υπολογισει μεσα και ασφαλιση κλπ,μια χαρα ειναι το 70%..........οι εποχες που λεγαμε ελα μωρε,μια εξυπηρετηση θα κανει,πεθανανε....... 1
fastnq2 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 δεν εχετε καταλαβει ακομη πως φορολογειται ο ελευθερος επαγγελματιας.το 24% ειναι ο φπα και το 26% ειναι ο φορος επι της αποδειξης.το 50% παει στο κρατος.αν υπολογισει μεσα και ασφαλιση κλπ,μια χαρα ειναι το 70%..........οι εποχες που λεγαμε ελα μωρε,μια εξυπηρετηση θα κανει,πεθανανε.......ο φπα ειναι ενας φορος ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ για να πηγαινει απο τον πολίτη στο κρατος.Ο Ε.Ε. ειναι απλα ο μεσολαβητης.Νευριαζω πολυ οταν ακουω ελεύθερους επαγγελματιες να λογιζουν τον φπα σαν να τον δινουν απτην τσεπη τους.Στα αλλα συμφωνω εχουν βαρια φορολόγηση. 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 ο φπα ειναι ενας φορος ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ για να πηγαινει απο τον πολίτη στο κρατος.Ο Ε.Ε. ειναι απλα ο μεσολαβητης.Νευριαζω πολυ οταν ακουω ελεύθερους επαγγελματιες να λογιζουν τον φπα σαν να τον δινουν απτην τσεπη τους.Στα αλλα συμφωνω εχουν βαρια φορολόγηση. Από την άλλη όμως οι πελάτες των ΕΕ κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, λένε πχ "ο υδραυλικός με χρέωσε 59€" ενώ στην πραγματικότητα - λόγω ΦΠΑ - τους έχει χρεώσει 50. Εκεί δεν νευριάζεις? 1
dollyyy19 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 ο φπα ειναι ενας φορος ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ για να πηγαινει απο τον πολίτη στο κρατος.Ο Ε.Ε. ειναι απλα ο μεσολαβητης.Νευριαζω πολυ οταν ακουω ελεύθερους επαγγελματιες να λογιζουν τον φπα σαν να τον δινουν απτην τσεπη τους.Στα αλλα συμφωνω εχουν βαρια φορολόγηση. γιατι;ο φορος εισοδηματος που παει;σε αλλον πολιτη;στο κρατος παει και αυτος.αρα,οταν σου λεει οτι η εργασια κοστιζει 70, με αποδειξη,πρεπει να ξερεις οτι τουλαχιστον τα 40 ευρω,ειναι φορος.και γιατι κραζεις τον μεσολαβητη για ακριβες τιμες κλπ;
Spuros papa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 70% από την απόδειξη.. Δεν ξέρω αν όντως είναι πολλά ή όχι..αυτό που ξέρω είναι ότι όταν σου λέει μία τιμή σου λέει 250 με απόδειξη 200 χωρίς. Γιατί δεν σου αφαιρεί το 70% και εκεί? Σαφώς πατανε στην ανάγκη.. τουλάχιστον θα γλυτωσω από την ευδαπ.
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 70% από την απόδειξη.. Δεν ξέρω αν όντως είναι πολλά ή όχι..αυτό που ξέρω είναι ότι όταν σου λέει μία τιμή σου λέει 250 με απόδειξη 200 χωρίς. Γιατί δεν σου αφαιρεί το 70% και εκεί? Σαφώς πατανε στην ανάγκη.. τουλάχιστον θα γλυτωσω από την ευδαπ. Προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στην απόδειξη για υπαρκτή συναλλαγή και στην απόδειξη για ανύπαρκτη συναλλαγή, στην δεύτερη περίπτωση σου κόβει εικονική απόδειξη. Ε κανένας δεν πρόκειται να σου δώσει εικονική απόδειξη αν δεν πρόκειται να κερδίσει και αυτός κάτι. Από το 70% που θα του πληρώσεις τουλάχιστον τα μισά θα πάνε σε ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, και τα άλλα μισά θα μείνουν στην τσέπη του.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Η εκπτωση στα κυβικα δεν ισχυει παντοτε . Πηγα με αποδειξη και βεβαιωση υδραυλικου για αφανη διαροη αλλα επειδη η καταναλωση που ειχε καταγραφει ηταν κατι λιγοτερο απο ενα κυβικο την ημερα για τις ημερες του λογαριασου δεν μου εκαναν εκπτωση σε κυβικα αλλα δοσεις . Λογαριασμος 165 ευρω εναντι 30-40 που ηταν ο συνηθης .
dimigar Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Σήμερα μου ήλθε ειδοποίηση και σε μένα για αυξημένη κατανάλωση. Κοιτάω τον μετρητή, διαφορά από τη προηγούμενη μέτρηση 170 κυβικά. Μάλλον θα ήταν από ένα καζανάκι που έτρεχε επί 20 μέρες τον Αύγουστο (υπερχείλιση λόγω χαλασμένου φλοτέρ). Ερώτηση προς τον Στέλιο. Δηλώνω αφανή διαρροή με απόδειξη υδραυλικού; Κι αν γίνει έλεγχος από τους τεχνικούς της ΕΥΔΑΠ και διαπιστωθεί ότι ψεύδομαι; Στέλιο τα φώτα σου...
stelios18120 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Σήμερα μου ήλθε ειδοποίηση και σε μένα για αυξημένη κατανάλωση. Κοιτάω τον μετρητή, διαφορά από τη προηγούμενη μέτρηση 170 κυβικά. Μάλλον θα ήταν από ένα καζανάκι που έτρεχε επί 20 μέρες τον Αύγουστο (υπερχείλιση λόγω χαλασμένου φλοτέρ). Ερώτηση προς τον Στέλιο. Δηλώνω αφανή διαρροή με απόδειξη υδραυλικού; Κι αν γίνει έλεγχος από τους τεχνικούς της ΕΥΔΑΠ και διαπιστωθεί ότι ψεύδομαι; Στέλιο τα φώτα σου... Κοιτα οτι θα γινει ελενχος απο ευδαπ θα γινει. Παντα γινεται οταν δηλωνουμε αφανη διαρροη Τωρα παμε στην λυση Πρεπει ο υδραυλικος σου να σκαψει λιγο εκει μπροστα στο ρολοι σου στην παροχη,να φαινεται δηλαδη οτι εγινε καποια επεμβαση για εργασιες εκει και μετα πες του να ριξει απο πανω τσιμεντακι οτι κ καλα ειναι οκ,εγινε η επισκευη και κλειστηκε. Παιρνεις αποδειξη αφανης διαρροης στο εδαφος και πας ευδαπ με τον λογαριασμο κ λες εγινε αυτο κ αυτο. Αφηνουν μερικες μερες για τον ελενχο και μετα πας γ αποπληρωμη του ποσου μετα της εκπτωσης. (Αυτο γινεται γ μονο μια φορα οπως εχω ξαναπει.οποτε αν στο μελλον γινει μια αληθινη ζημια στην παροχη σου και σ ερθει πχ 1500€ επειδη οντως δεν το βλεπεις επειδη ειναι στο εδαφος μην περιμενεις εκπτωση! Τα πληρωνεις! Οποτε ειναι ρισκο που πρεπει να παρεις εκτος και αν εχεις καινουργια παροχη νερου στην οικια σου και εισαι ας το πουμε "σιγουρος" οτι δεν θα παιξει ζημια τα επομενα χρονια) Εχεις καψει πανω απο 1 κυβικο την μερα οποτε θα σου κανουν εκπτωση γιατι αλλιως παιζει και η περιπτωση του γιαννη απο πανω σου ακριβως δες που απλα του εκαναν δοσεις. 2
dimigar Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Έλεγα να πάω αύριο στη Ευδαπ να ρωτήσω αλλά πρέπει να έχω τον λογαριασμό στα χέρια μου, έτσι Στέλιο; Επίσης πόσο περίπου θα είναι ο φουσκωμένος λογαριασμός για 170 κυβικά;
stelios18120 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι πρεπει πρωτα να σ ερθει,μετα θα πας εκει οτι ειναι υπερβολικη η καταναλωση και μετα κανεις επισκευη,παιρνεις αποδειξη και τα υπολοιπα. Εννοειται οτι εσυ εχεις φτιαξει το καζανακι σου και δεν λες κουβεντα. Κοιτα ειναι αναλογως το ποσο χρεωνουν το κυβικο,τι προστιμο για υπερκαταναλωση βαζουν,εξοδα αποχετευσης και διαφορα αλλα (δεν τα θυμαμαι και ολα απ εξω γιατι ειναι κλιμακωτη η χρεωση) Πιστευω απο 280 μεχρι 350€ περιπου θα σ ερθει. (Δεν ειναι τραγικο ποσο αλλα σιγουρα θα ειναι 6 με 7 φορες απο το κανονικο που θα καις μεσα στο τριμηνο) Στο λεω γιατι εχουμε παει σε περιπτωσεις διαρροης αξιας 4000€ Εκει να δεις κλαμματα ο ανθρωπος,κοντεψε να παθει εμφραγμα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Κοιτα οτι θα γινει ελενχος απο ευδαπ θα γινει. Παντα γινεται οταν δηλωνουμε αφανη διαρροη Τωρα παμε στην λυση Πρεπει ο υδραυλικος σου να σκαψει λιγο εκει μπροστα στο ρολοι σου στην παροχη,να φαινεται δηλαδη οτι εγινε καποια επεμβαση για εργασιες εκει και μετα πες του να ριξει απο πανω τσιμεντακι οτι κ καλα ειναι οκ,εγινε η επισκευη και κλειστηκε. Παιρνεις αποδειξη αφανης διαρροης στο εδαφος και πας ευδαπ με τον λογαριασμο κ λες εγινε αυτο κ αυτο. Αφηνουν μερικες μερες για τον ελενχο και μετα πας γ αποπληρωμη του ποσου μετα της εκπτωσης. (Αυτο γινεται γ μονο μια φορα οπως εχω ξαναπει.οποτε αν στο μελλον γινει μια αληθινη ζημια στην παροχη σου και σ ερθει πχ 1500€ επειδη οντως δεν το βλεπεις επειδη ειναι στο εδαφος μην περιμενεις εκπτωση! Τα πληρωνεις! Οποτε ειναι ρισκο που πρεπει να παρεις εκτος και αν εχεις καινουργια παροχη νερου στην οικια σου και εισαι ας το πουμε "σιγουρος" οτι δεν θα παιξει ζημια τα επομενα χρονια) Εχεις καψει πανω απο 1 κυβικο την μερα οποτε θα σου κανουν εκπτωση γιατι αλλιως παιζει και η περιπτωση του γιαννη απο πανω σου ακριβως δες που απλα του εκαναν δοσεις. Ετσι ακριβως.... Για 3-4 κυβικα δεν μου εκαναν εκπτωση αλλα ουτε αποδειξη επισκευης ηθελαν ουτε ελεγχο εκαναν .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα