Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδη δεν εχω καταλαβει. Το κοστος των 100 ευρω αφορα το σκελετο ή τον φακο ορασεως; Επισης σε καταστηματα τυπου grand optical δεχονται κατι τετοιο;

Οσο για τα 100 ευρω εκπτωση. Αμα ειναι να δωσω κανα 60αρι στο οφθαλμιατρο, τοτε μιλαμε για ενα 40ρικο.. Κατι ειναι και αυτο βεβαια..

Το μονο που δεν καταλαβαινω στις διαδικασιες ειναι εκει που λεει :

– Ο οφθαλμίατρος εκδίδει την ηλεκτρονική γνωμάτευση και εκτυπώνει για τον πολίτη τη βεβαίωση πληρωμής η οποία αναγράφει τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα 100 ευρώ.

– Η γνωμάτευση θα πρέπει να εγκριθεί και να σφραγιστεί, από ελεγκτή γιατρό, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Απο αλλο γιατρο θα εγκριθει ή απο τον ιδιο τον οφθαλμιατρο;

Επισης αν το καταστημα αρνηθει, μπορω να κανω κατι;

Δημοσ.
1 hour ago, elpaso1 said:

Επειδη δεν εχω καταλαβει. Το κοστος των 100 ευρω αφορα το σκελετο ή τον φακο ορασεως; Επισης σε καταστηματα τυπου grand optical δεχονται κατι τετοιο;

Οσο για τα 100 ευρω εκπτωση. Αμα ειναι να δωσω κανα 60αρι στο οφθαλμιατρο, τοτε μιλαμε για ενα 40ρικο.. Κατι ειναι και αυτο βεβαια..

Το μονο που δεν καταλαβαινω στις διαδικασιες ειναι εκει που λεει :

Απο αλλο γιατρο θα εγκριθει ή απο τον ιδιο τον οφθαλμιατρο;

Επισης αν το καταστημα αρνηθει, μπορω να κανω κατι;

Αφορά την συνταγή, δηλαδή σκελετό, φακούς, όλα μαζί. Μπορείς να πας και σε νοσοκομείο στα τακτικά ιατρεία και να στην γράψει εκεί την συνταγή και να μην πληρώσεις οφθαλμίατρο. Αφού σου δώσει την συνταγή ο γιατρός πηγαίνεις στον ελεγκτή (συνήθως στα νοσοκομεία είναι άλλος γιατρός) και απλά βάζει μια υπογραφή.

Δημοσ.
1 hour ago, VonLoutsos said:

Αφορά την συνταγή, δηλαδή σκελετό, φακούς, όλα μαζί. Μπορείς να πας και σε νοσοκομείο στα τακτικά ιατρεία και να στην γράψει εκεί την συνταγή και να μην πληρώσεις οφθαλμίατρο. Αφού σου δώσει την συνταγή ο γιατρός πηγαίνεις στον ελεγκτή (συνήθως στα νοσοκομεία είναι άλλος γιατρός) και απλά βάζει μια υπογραφή.

Ναι αλλα θα πρεπει να με εξετασει πρωτα στο νοσοκομειο, δλδ να περιμενω κανενα 8ωρο σε αναμονη και ποιος ξερει αν θα μου βρει σωστα τις μοναδες που εχω.. Εδω σε οφθαλμιατρο ιδιωτη ειχα παει και εψαχνε μιση ωρα να μου βρει τους καταλληλους φακους και παλι 100% δεν τα καταφερε. Εχω υπερμετρωπια και αστιγματισμο αλλα σε μικρο βαθμο και τα δυο! Απλα για το διαβασμα τα θελω, βιβλια και υπολογιστη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραμένει το πρόβλημα του ότι δεν υπάρχουν καταστήματα οπτικών να αποδέχονται το voucher;

Η προηγούμενη διαδικασία αποζημίωσης έχει σταματήσει οριστικά; (γιατί είχαν δώσει παράταση μέχρι και το Δεκέμβριο)

Επεξ/σία από kostasgr78
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά τι γίνεται? 

Τα μαγαζιά λένε ότι δεν δέχονται να εφαρμόσουν το νέο σύστημα. 

Δηλαδή πάλι να την πληρώσει ο κοσμάκης. 

Να σκάσει τα λεφτά, μετά να φάει 1 μέρα στο ΙΚΑ για να καταθέσει τα χαρτιά και μετά να περιμένει κάνα χρόνο. 

Ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί που να δέχεται το νέο σύστημα? 

Δημοσ.

Το τέως ΙΚΑ δεν χορηγεί δαπάνες οπτικών από τα τέλη του 2016 διότι μπήκε στον ΕΦΚΑ. Αρμόδιος φορέας είναι αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ και αυτός δημιούργησε το θέμα με τα vouchers.

Δημοσ.

Έδω και μήνες, πρακτικά οι ασφαλισμένοι είναι εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να λάβουν κάλυψη με τη νέα διαδικασία, αφού τα καταστήματα δεν έχουν δεχθεί να ενταχθούν στο νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ.

Άσχέτως της τεκμηρίωσης του ποιός έχει δίκιο και γιατί, η πραγματικότητα είναι ότι ο ασφαλισμένος δεν λαμβάνει ασφάλεια για τα γυαλιά εδώ και μήνες, άρα θα έπρεπε να υπάρχει παραίτηση του σχετικού υπουργού.

Να μην επαναλάβουμε τα γνωστά για το ελλαδιστάν. Αυτά που συμβαίνουν εδώ, δεν συμβαίνουν σε κανένα δυτικό κράτος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Giannispap14 είπε

Με ασφάλεια ΙΚΑ έχω κάνει τα χαρτιά από τα Χριστούγεννα μήπως ξέρετε ποτέ επιτέλους θα πληρώσουν 

Εγω ειχα κανει καπου μαρτη του 2017 και τα πηρα στους 6-7 μηνες....αλλα ποτε δεν ξερεις.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 50 ειναι αυτα που πήραν απο καθε δημο δημοσια υπηρεσια αραγε?

Ειτε εφκα ειτε εοππυ ειναι κρατος κ χρωσταει..

Το προβλημα ειναι οτι το κρατος ηταν ειναι και θα ειναι αφερεγγυο ..Ειναι γνωστο οτι καθυστερου νεες συνταξεις(+αναδρομικα) φπα -επιστροφες,συνταξεις χηρειας κ λοιπες μλκς ωστε να λενε για πλεονασμα 3%

Ουτε οι ιδιωτες γιατροι ψηθηκαν να μπουν σαν  "οικογενειακοι" ...οι μονοι που δεχτηκαν ειναι οι "νεοι" χωρις πελατολόγιο...

Υ.γ. παρτε τηλ εοππυ εχουν γινει συμβασεις σε μερικα μαγαζια

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kage είπε

Υ.γ. παρτε τηλ εοππυ εχουν γινει συμβασεις σε μερικα μαγαζια

Για το νέο σύστημα (voucher) λες τώρα. Αν ξέρει κάποιος λεπτομέρειες, είναι πολύ ενδιαφέρον.

Για Αθήνα μιλάω.

Δημοσ.

Εγώ είχα ακούσει ότι το πήραν πίσω το όλο νέο σύστημα κι επιστρέφουν στο παλιό. Πάντως η διαδικασία στο ΙΚΑ είναι πολύ 80s κατάσταση. Σφραγίδες, χαρτουρα, τα κομπιούτερ παίζει να έχουν και Windows XP. Όλο περίμενα να πεταχτεί από κάπου ο Ψάλτης κι ο Γαρδέλης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...