Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τραγικοί όσοι γράφουν ακόμα γκρικλις. Ακόμα και ανάγκη να υπήρχε στο παρελθόν, πλέον έχει εξαλειφθεί εδώ και πολύ καιρό. Τέτοια post απλά τα προσπερνώ.

Δημοσ.

Thanulee όσους δεν ξέρουν να γράφουν εσύ πως τους χαρακτηρίζεις;

Τέρατα μορφώσεως;

Κανεναν δε χαρακτηριζω. Και αυτο δεν ειναι θεμα μορφωσης, αλλα παιδειας.

Οποιος καταλαβε, καταλαβε.

Δημοσ.

Δηλαδη οσοι γραφουν greeklish ειναι αμορφωτοι. Μαλιστα. Παλι καλα που υπαρχει το insomnia για να μας μαθαινει πραγματακια.

όχι είναι κάτι χειρότερο: τεμπέληδες..

Δημοσ.

"κυρίως για λόγους συνήθειας..", μάλλον για λόγους ορθογραφίας θα έλεγα

Εγώ (ως ξένος) λέξη λέξη μάθαινα πως γράφεται, και έμαθα, και ας είχα δυσλεξία, την νίκησα. Εδώ απορώ που υπάρχουν δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Πως είναι δυνατόν να μην ξέρει ο ντόπιος να γράφει σωστά μια πρόταση στην μητρική του γλώσσα ;

• Like 1
Δημοσ.

Επί τη ευκαιρία, να πούμε ένα μπράβο εδώ και στο insomnia που πριν λίγα χρόνια πήρε τη δύσκολη απόφαση και αποφάσισε να απαγορεύσει τα greeklish στο forum.

ευτυχως που επισης δεν απαγορευσε τις ατονες λεξεις.  :-D

Δημοσ.

όχι είναι κάτι χειρότερο: τεμπέληδες..

Ενδιαφερον με ποση ευκολια χαρακτηριζετε τους γυρω σας. Εγω γραφω greeklish ολη μερα παντου.

Αρα ειμαι στην καλυτερη αμορφωτος και στην χειροτερη τεμπελης. Σωστα???

Μαλλον ειμαι και αγραμματος, δεν δουλευω, πινω φραπε ολη μερα, με ταιζει η μαμα μου στα 40 και γραφω στο insomnia απο το κινητο μου. Δεν ξερω ορθογραφια, δεν εχω τροπους, δεν μπορω να ξεχωρισω τη μορφωση απο την παιδεια και κρινω τους γυρω μου απο το πως γραφουν στο instagram. 

Σα να ειμαι παλι στο στρατο νιωθω με το επιπεδο της κουβεντας

Δημοσ.

Κρατιέμαι γενικά να μη σχολιάζω σε κάτι τέτοια, αλλά δεν αντέχεται ώρες ώρες.

Όποτε βλέπω post για greeklish σε οποιοδήποτε site ή forum, πάντα τα ίδια γι' αυτό το επαίσχυντο και τρισκατάρατο κακό που μας έχει βρει εμάς τους Έλληνες, και πώς πρέπει να κόψουμε το κακό απ τη ρίζα. Οι ανορθόγραφοι, οι αμόρφωτοι, και οι αούγκανοι που γράφουν με greeklish, και το πώς καταστρέφεται η πανέμορφη γλώσσα μας που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στο σύμπαν.

Καταρχήν είναι σαν να λέω εγώ ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί δια ροπάλου σε όλη την ανθρωπότητα το ποδόσφαιρο, γιατί οι θεατές του είναι χωριάταροι που βρίζουν και σκοτώνουν(!) στο ξύλο κόσμο γιατί υποστηρίζει άλλη ομάδα. Το ότι μια υποομάδα που σχετίζεται με κάτι, κάνει κάτι κακό, δεν κάνει απαραίτητα το αντικείμενο ενδιαφέροντος κακό. Έτσι ακριβώς και τα greeklish δεν είναι ο σατανάς, αλλά κάτι που δημιουργήθηκε είτε για περιπτώσεις που δε γίνεται αλλιώς (βλ. παλιά συστήματα κλπ που είπαν οι προλαλήσαντες) είτε για λόγους ταχύτητας και μη εναλλαγής πληκτρολογίων. Επειδή όμως κάποιοι κρύβονται πίσω τους για να μην κάτσουν να μάθουν σωστά ορθογραφία, κατευθείαν όλο το εγχείρημα είναι για τα σκουπίδια. Κοιτάτε να παρέχετε σωστή παιδεία στις νέες γενιές, και αφήστε τον πρόλογο για το ότι τους καταστρέφει ένας τρόπος γραφής.

Δεύτερον, όπως πάντα στην Ελλάδα είμαστε μοναδικοί στον κόσμο... Σας πληροφορώ ότι το ίδιο πράγμα γίνεται σε όλες τις χώρες που έχουν αλφάβητα διαφορετικά του λατινικού. Και ο Ισπανός γράφει με το αγγλικό αλφάβητο στην ανάγκη, και ο Γάλλος και ο Γερμανός, και να μη πιάσω τους Ρώσους, οι οποίοι έχουν αντίστοιχα ακριβώς εργαλεία από τη Google εδώ και χρόνια(!!!)

Υ.Γ. Ω ναι, ακόμα και στο μαγευτικό 2017 ορισμένες φορές δεν έχω χρόνο να αλλάζω πληκτρολόγια και/ή χρησιμοποιώ εργαλεία και αρχεία με κωδικοποιήσεις που δεν επιτρέπουν τη χρήση unicode χαρακτήρων.

Υ.Γ.2 ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ στα greeklish. Αυτό ακριβώς είναι που διαχωρίζει αυτούς που τα χρησιμοποιούν για λόγους ταχύτητας ή ανάγκης, από αυτούς που απλά ψάχνουν δικαιολογία για να γράψουν όπως να ναι.

Δημοσ.

Γιατί; .......

Διοτι βολευει πολυ περισσοτερο.

Τα greeklish οπως και τα russianlish κτλ προεκυψαν απο την κουλτουρα του internet, του gaming και καποιων τεχνικων ελλειψεων. Δεν εχουν σχεση με την αλλοιωση της γλωσσας. Αυτο οφειλεται στην ελλειπη εκπαιδευση και οχι στην αργκο του internet.

Οποιος δεν ξερει ορθογραφια ειναι διοτι δεν διαβασε στο σχολειο. Διοτι δεν διαβασε βιβλια. Διοτι ειναι ολη μερα στο internet cafe και στο κινητο του στον δρομο.

Δημοσ.

Θα το πώ μία ακόμα φορά:

Τα greeklish είναι και αυτά στο βαθμό τους υπεύθυνα για την ανάπτυξη της ελληνικής ιντερνετικής κοινότητας τις δεκαετίες 1990-2000 , μέσω της πλατφόρμας του IRC, στην οποιά δέν υπήρχε υποστήριξη ελληνικών αρχικά.

Αυτής της ίδιας κοινότητας που τώρα χρησιμοποιέιτε όλοι εσείς σαν βήμα για να εκφράσετε την δυσαρέσκεια σας για αυτά! 

Αν εμείς δεν γράφαμε τότε greeklish για να συνεννοηθούμε

εσείς δεν θα χαιρόσαστε τώρα τα ελληνικούλια, σε ελληνικά custom made forum.

ΥΓ: Τα greeklish εχουν ορθογραφία. τα "η,ι υ" γράφονται με "i" , οχι με "h,i,y" ,τα "ω, ο" γράφονται με "o" και όχι με "w,o"  και το "θ" γράφεται  ώς "th", oxi "8" . Αντε γιατί τρίζουν τα κόκκαλά μας εμάς που σας βλέπουμε ακόμα

• Like 1
Δημοσ.

Την στιγμη που τωρα εδω και χρονια υπαρχει ελληνικο πληκτρολογιο που με ενα κλικ το γυρνας μην ακουω κουλαμαρες ευκολια κλπ κλπ και οποιος ειναι ανορθογραφος δεν πειραζει δεν θα του παρουμε το κεφαλι και γω που λεω οτι "ξερω" καλα την γλωσσα μου γιατι η ορθογραφια ειναι απο τα βασικοτερα στην γνωση και προσεχα. Πάραυτα κανω και γω λαθη ολοι μας δηλαδη, χαχαχα οταν βλεπω ομως ειδικα νεα παιδια να γραφουν γκρικλις στο fbook πχ και αλλου καπου με "θλίβει" και προσωπικα κανω παρατήρηση στον γραφοντα και συνηθως με βριζει, οποτε ΠΟΤΕ δεν απανταω σε οποιονδηποτε γραφει σε γκρικλις.

Δημοσ.

Διαβαζω στο αρθρο : "Η λειτουργία αυτή έχει στόχο σύμφωνα με την εταιρεία να «βοηθήσει τους χρήστες να συνεχίσουν να γράφουν στην Ελληνική Γλώσσα, διατηρώντας τον πολιτισμό και την γλώσσα μας στον ψηφιακό κόσμο»".

Αντιλαμβανομαι : Η λειτουργια εχει στοχο να βοηθησει τους χρηστες δεκτες,που ξεστραβωνονται, να διαβαζουν επιτελους ελληνικα χωρις οι χρηστες πομποι να αλλαξουν κατι! 

Εστω κι ετσι η επικοινωνια διευκολυνεται! Αλλωστε πιστευω οτι αν πισω απο τα greeklish κρυβεται  καποιος ανορθογραφος :ph34r: , δε θα βελτιωθει με τετοιες τακτικες.

Δημοσ.

Μα καλα τα greeklish υπαρχουν εδω και 20 χρονια και στην δεκαετια του millenium ολες οι γνωστες πλατφορμες τοτε ειχαν κοινη γλωσσα τα greeklish μεσω των ελληνων χρηστων.Οσοι δε εχουν ασχοληθει εστω και λιγο με το gaming δεν γινεται να χρησιμοποιουσαν ελληνικα στα chat των παιχνιδιων (l2,wow,dota,cs,lol).Greeklish στο fb ειδικα σε posts οντως ειναι αισχος..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...