Προς το περιεχόμενο

Την πρώτη οθόνη 70 ιντσών με ανάλυση 8K HDR παρουσιάζει η Sharp


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το επόμενο λογικό βήμα μετά τις 4K τηλεοράσεις αναμένεται να είναι οι 8K τηλεοράσεις, και όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια, ελάχιστες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε πρωτότυπα μοντέλα που απέχουν όμως από την εμπορική κυκλοφορία.

Αυτό θέλει να αλλάξει η Sharp, όπου στον εκθεσιακό της χώρο στην IFA, είδαμε από κοντά τη νέα της οθόνη Aquos 70 ιντσών, η οποία διακρίνεται για την 8K ανάλυση που διαθέτει αν και δεν είναι ξεκάθαρα τηλεόραση. Η ανάλυση αυτή (7680 x 4320), ισοδυναμεί με 16 φορές μιας Full HD τηλεόρασης και 4 φορές την ανάλυση μιας 4K ανάλυσης, κάτι που δείχνει ως ένα βαθμό το πόσα pixels χωράνε στην επιφάνεια της. Υποστηρίζει τις τεχνολογίας Dolby Vision και BDA-HDR για πολύ καλύτερα χρώματα σε συμβατό περιεχόμενο, κάτι που αποτελεί αναμενόμενα, εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί.

 

Για το σκοπό αυτό, η Sharp είχε συνδέσει τη νέα της 8K οθόνη με το τελευταίο μοντέλο βιντεοκάμερας της RED που επιτρέπει την εγγραφή βίντεο στην 8Κ ανάλυση, με το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι όμως τόσο εντυπωσιακό όσο το περιμέναμε. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η Sharp βλέπει με πολύ καλό μάτι τη συγκεκριμένη αγορά και θέλει να αποτελέσει έναν από τους δυνατούς παίκτες της κατηγορίας, προωθώντας το τουλάχιστον στην Ευρώπη ως οθόνη υπολογιστή και όχι τηλεόραση.

 

Η κυκλοφορία της θα πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος στην Κίνα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία, ενώ στην Ευρώπη θα κάνει την εμφάνισή της το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, με τιμή περίπου $10.000, μια τιμή που ακούγεται είναι η αλήθεια περισσότερο λογική απ' ότι περιμέναμε για τηλεόραση αλλά μεγάλη αν μιλάμε για οθόνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ανθρωπότητα ζει πάνω από τις δυνατότητες της, παράγοντας περισσότερα pixels από όσα μπορεί να καταναλώσει

ειναι το γνωστο ερωτημα "η κοτα εκανε το αβγο ή το αβγο την κοτα?"

δηλαδη να περιμενω πρωτα ο καταναλωτης να ζητησει τα 8Κ ή να τα προσφερω πρωτα εγω ο κατασκευαστης?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Παίρνεις 2 35''άρες 4Κ τις βαζεις δίπλα δίπλα και έχεις 70'' 8Κ άντε γειά ρε SHARP άντε γειά..

Οι ίντσες είναι για διαγώνιο, όχι οριζόντιο. Οπότε οι 2 δεν είναι αρκετές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι το γνωστο ερωτημα "η κοτα εκανε το αβγο ή το αβγο την κοτα?"

δηλαδη να περιμενω πρωτα ο καταναλωτης να ζητησει τα 8Κ ή να τα προσφερω πρωτα εγω ο κατασκευαστης?

Ή τεχνολογία δημιουργεί την ανάγκη και το marketing την επιβάλει... Αυτό λύνεται με μια ερώτηση προς τον εαυτό μας... Το χρειάζομαι??

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. απο την  μάχη για το ποιος θα έχει τα πιο πολλά herz τώρα ποιος θα κάνει την μεγαλύτερη ανάλυση...και τα πρόβατα οι καταναλωτές βουυυυυυυρ στο πατσά. και να τσακόνονται μεταξύ τους ποιος έχει καλύτερη ανάλυση στην τηλεόραση του και μπλα μπλα μπλα ενώ στην ουσία ανάθεμα αν θα καταλάβει κανένας την οπτική διαφορά. μόνο στα χαρτιά και στα λεφτά θα καταλαβαίνουν την διαφορά. Είχα και μια αντιπαράθεση με κάποιον κολλημένο τις προάλλες που μου έλεγε πόσο φοβερό είναι το samsung s7 και έτσι και γιουβέτσι και κάνει και καφέ άμα λάχει και μπλα μπλα μπλά και του λέω ρε βλάκα εσυ τι καταλαβαίνεις απόλα αυτά που έχεις διαβάσει πως κάνει το κινητό σου. έδωσες 800 ευρώ και ποια η διαφορά με εμένα που έχω ένα φτωχό πλην τίμιο HUAWEI p9. δλδ τι ουσιαστική διαφορά υπάρχει επειδή έχει λίγο καλύτερη ανάλυση η οθόνη η την ημέρα όταν έχει ήλιο έχει καλύτερη ευκρίνια και καλά so what. και η ηλιθιότητα ότι παίζει κάποιος παιχνίδια σε ένα κουτάκι είναι ακόμα μεγαλύτερη. άρα για τόσες λίγες διαφορές αξίζει άραγε να δώσεις 500 ευρώ παραπάνω...??? απλά για να λες ότι έχεις καλύτερο κινητό που στην ουσία αυτά τα παραπάνω που έχει μπορεί και να μην σου χρησιμεύσουν ποτέ στην καθημερινότητα σου. μην τσιμπάτε παιδιά σε αυτά τα πράγματα μας έχουν κάνει να αλλάζουμε κάθε 1-2 χρόνια κινητό γιατί και καλά βγήκε κάτι ανώτερο και καλύτερο οπότε πρέπει να το πάρουμε για να είμαστε in. πεταμένα λεφτά δλδ πως και πως να ξοδεύουμε απο δω απο κει

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μία HD Ready 32" που δεν λέει να καεί να πάρω καμία τέτοια.

 

Τετοια εχω και εγω και ειναι και Sony με πολυ ωραια χρωματα και εχω πάθει το ίδιο.

aahahahah

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4  35αρες χρειαζονται  παιδια για να κανεις μια 70αρα...

Κι επισης αμα ηταν οι 35αρες 4κ, δεν θα γινοντουσαν μετα την ενωση τους 16κ!  Παλι 4κ θα ητανε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...