Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Νοίκιασα ένα σπιτί μέσω μεσιτικού και πλήρωσα κανονικά την μεσιτική αμοιβή. Όμως δεν έλαβα ποτέ απόδειξη παροχής υπηρεσιών για το ποσό που έδωσα. Έστειλα ένα μήνυμα ζητώντας απόδειξη και μου απαντήσαν τι ειδος αποδείξη ζητάω, απλή ή με χρέωση ΦΠΑ 24%. Θα ήθελα να ρώτησω αν ξέρετε ποια είναι η διαφορά. 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι οτι στην 2η περιπτωση θα πληρωσεις 24% επιπλεον.

Με λιγα λογια ρωτανε αν θελεις απλη αποδειξη οτι δεν τους χρωστας πλεον χωρις καμια φορολογικη ισχυη η αποδειξη που δυνητικα θα καταθεσεις στην εφορια οποτε θα πρεπει να εμφανισουν το εσοδο.

Δημοσ.

Είναι συνηθισμένο κόλπο για να σε αποθαρρυνουν να ζητήσεις νόμιμη αποδείξη επειδή έτσι θα φορολογηθουν.

Προς το παρόν τα λεφτά που τους έδωσες είναι μαύρα. Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να κάνεις κ πολλά από τη στιγμή που τους τα έχεις δώσει. Στην περίπτωση που ζητήσεις απόδειξη με ΦΠΑ ο μεσίτης θα σου ζητήσει επιπλέον χρήματα για να καλύψει το ΦΠΑ. Εσύ προφανώς θα αρνηθείς αλλά κ αυτός από τη στιγμή που έχει πάρει την προμήθεια δεν θα κάνει πίσω. Θα σου εξηγήσει ότι το συγκεκριμένο πόσο ήταν χωρίς το ΦΠΑ κ ότι εσύ δεν κατάλαβες καλά, ακόμη και αν δεν κάνατε ποτέ τέτοια συζήτηση.

Λαμογιες που τις κάνουν πάρα πολλοί στις εξωτραπεζικες συναλλαγές για να μην κόψουν απόδειξη.

Η διαφορα ειναι οτι στην 2η περιπτωση θα πληρωσεις 24% επιπλεον.

Με λιγα λογια ρωτανε αν θελεις απλη αποδειξη οτι δεν τους χρωστας πλεον χωρις καμια φορολογικη ισχυη η αποδειξη που δυνητικα θα καταθεσεις στην εφορια οποτε θα πρεπει να εμφανισουν το εσοδο.

Φίλε 4saken στην πρώτη περίπτωση νομίζω ότι η απόδειξη πέρα από φορολογική ισχύ δεν έχει και καμια νομική ισχύ. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί από τη στιγμή που δεν θα παρει κάτι χειροπιαστο στα χέρια του εκτός κ αν δώσει επιπλέον χρήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε 4saken στην πρώτη περίπτωση νομίζω ότι η απόδειξη πέρα από φορολογική ισχύ δεν έχει και καμια νομική ισχύ. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Μα το "απλη" δεν εχει ουτε φορολογικη, ενα χαρτι εισπραξης θα ναι,αθεωρητιο,μπορει και χωρις καν σφραγιδα του μεσιτη.

Δημοσ.

Εντάξει αυτός έχει και θράσος  :lol:  :lol:  :lol:

Αφου θες ρε ζώο να κάνεις την *στια τουλάχιστον κάντην σωστά, η ενημέρωσε τον αγοραστή οτι η τιμή που του δίνεις είναι δίχως ΦΠΑ ή κανε τον βλάκα και αν σου ζητήσει απόδειξη τότε κόφτην!

Πάρε την απλή απόδειξη και το μήνυμα που σου στειλε (Πες μου πως ήταν εμαιλ!) παραμάσχαλα και πήγαινε στην εφορία όπως είπε ο απο πάνω μου!

• Like 1
Δημοσ.

Μα το "απλη" δεν εχει ουτε φορολογικη, ενα χαρτι εισπραξης θα ναι,αθεωρητιο,μπορει και χωρις καν σφραγιδα του μεσιτη.

Δεν υπάρχει όρος "απλή απόδειξη" χωρίς φπα και φορολογικά στοιχεία, αν κανει το λαθος και δώσει κατι τέτοιο τον τύλιξες σε μια κόλλα χαρτί , τέλος

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει όρος "απλή απόδειξη" χωρίς φπα και φορολογικά στοιχεία, αν κανει το λαθος και δώσει κατι τέτοιο τον τύλιξες σε μια κόλλα χαρτί , τέλος

Και πως ακριβώς θα τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί? Πχ θα καταγγείλει στην εφορία πως από κοινού την έκλεψαν? Γιατί αυτό ακριβώς έγινε, με αυτό το τρόπο ο μεσίτης γλίτωσε το φόρο εισοδήματος που του αναλογεί(min 26%) και ο πελάτης τον ΦΠΑ(24%).

Δημοσ.

Και πως ακριβώς θα τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί? Πχ θα καταγγείλει στην εφορία πως από κοινού την έκλεψαν? Γιατί αυτό ακριβώς έγινε, με αυτό το τρόπο ο μεσίτης γλίτωσε το φόρο εισοδήματος που του αναλογεί(min 26%) και ο πελάτης τον ΦΠΑ(24%).

Το χαρτί αυτο ειναι παράνομο και την ευθύνη την φερει αποκλειστικά αυτός που το έκδωσε

Δημοσ.

Το χαρτί αυτο ειναι παράνομο και την ευθύνη την φερει αποκλειστικά αυτός που το έκδωσε

Ενώ το να κλέψεις από κοινού με τον μεσίτη την εφορία είναι νόμιμο ε?

• Like 1
Δημοσ.

κλασσικη απατεωνιστικη τακτικη αλλα με τετοιους φορους στους ελευθερους επαγγελματιες ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ

αλλιως θα κλεισουν ...

εχω παρατηρησει τα τελευταια χρονια οι τιμες σε συνεργεια-υδραυλικους-ηλεκτρολογους-φανοποιεια κλπ κλπ κλπ ειναι "Χ Ψ Ζ ΣΥΝ ΦΠΑ " οπως ολοι λενε...

καλα κανουν

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει η απλή απόδειξη που σημαίνει ότι δεν χρωστάς αλλά χρήματα,αλλά δεν έχει στοιχεία, αφμ,ΦΠΑ και δεν περνάει στην εφορία.Υπαρχει και η κανονική που έχει όλα τα στοιχεία,αφμ,ΦΠΑ και περνάει στην εφορία,αλλά τον ΦΠΑ θα τον πληρώσεις κανονικά από την τσέπη σου.επιλεγεις ποια απόδειξη θέλεις και ζητάς να σου την κόψει.

Δημοσ.

Και αν ζητήσει την πρώτη, ότι εξοφλήσε και δεν χρωστάει, πού είναι το παραστατικό που κόπηκε για την εξόφληση;

Να δεις τι υπέγραψες. Θα πρέπει να γράφει το κόστος της υπηρεσίας, δηλαδή τι χρωστάς. Αν δεν γράφει +ΦΠΑ, θεωρείται τελική τιμή και πρέπει να σου κόψει την απόδειξη. Αν σου ζητάει κι άλλα, πάρε την απλή και μετά κάνε καταγγελία

Αν το χαρτί που υπέγραψες γράφει +ΦΠΑ, δώστου και το ΦΠΑ και πάρε την απόδειξη (και άλλη φορά ας προσεχες), γιατι αλλιώς είναι σαν να μην πληρωσες και μπορεί θεωρητικά να σε πάει δικαστικά και να ισχυριστεί ότι δεν τον πλήρωσες.

Όλα ξεκινάνε από το τι υπέγραψες.

Δημοσ.

κατι καιριο..

το οτι καποιος ,χ ,ψ θα εισπραξει τον φπα δεν σημαινει οτι θα τον αποδωσει κιολας το επομενο φορολογικο ετος... μπορει να κανει 1002 κομπινες στις οποιες οι γραικυλοι ειμαστε σαϊνια αιωνες τωρα , γιαυτο αλλωστε μας αξιζουν και αυτα που περναμε

Δημοσ.

Ο μεσίτης σου βρήκε σπίτι και εσύ για ευχαριστώ θα του κανείς καταγγελία.για εμένα πλέον μην ζητήσεις απόδειξη ούτε την απλή ούτε την κανονική.αφου δεν έκανες από την αρχή σωστή συμφωνία μην ψάχνεσαι τώρα,η αλλιώς πλήρωσε το ΦΠΑ και πάρε την κανονική απόδειξη για την εφορία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...