Dinos_12345 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 LOL Το αστείο είναι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια πως απ' όσα γράφει το γ@μημένο το manual, δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Κλαίω! Μακάρι να βγουν όπως είμαι εγώ τώρα (calm AF) αλλά δεν το κόβω. Μάλλον σβούρες θα είναι και τα δικά μου, κάτσε έχω καιρό Απ'οτι βλέπω από τον φίλο που ανέφερα πριν, όσο κανείς χατίρια, τόσο εκμεταλλεύονται ότι τους έχεις αδυναμία. Αυτό εννοούσα με το υπάρχουν τρόποι.
defacer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Έβλεπα χαρακτηριστικά μια κωμική παράσταση (που λογικό να υπάρχουν παιδιά) και σε κάθε αστείο πεταγόντουσαν 10-15 παιδιά και συμμετείχαν και αυτά και πέταγαν τις δικές τους ατάκες επιπέδου δημοτικού, πολλές φορές οι ηθοποιοί χάνανε και τον ειρμό τους. Εκεί ρε πούστη αναρωτιόμουν, οι γονείς τι σκατά κάνουν; Διακοσμητικοί είναι; Αν και πολλές φορές πιστεύω ότι δεν έχουν να τα αφήσουν κάπου και τα κουβαλάνε μαζί. Την άλλη φορά είχα πάει στο Star war και η άλλη είχε πάρει το παιδί της που ήταν 6-7 χρονών (γιατί μάλλον δεν είχε να το αφήσει κάπου) και το παιδί στα μισά ήθελε να φύγει γιατί δεν του άρεσε και μας ζάλισε τα αρχ... Όπως σωστά είπες και προς όλους τους γονείς. Αν δεν μπορούν να μαζέψουν τα παιδιά τους ας μην τα παίρνουν μαζί. Πες μας ρε Τζόνι τα μυστικά που σου αποκάλυψε η εγκυκλοπαιδική σου γνώση και η σοφία των 19 σου χρόνων να δούμε άσπρη μέρα. Υπάρχει τρόπος να κάνεις το παιδί να κάτσει και να φέρεται νορμάλ. Σου εύχομαι να λες αλήθεια γιατί θα γίνεις πολύ πλούσιος. Γκάιζ, ακόμα και τα καλύτερα γαλουχημένα παιδιά όλων των εποχών έχουν στιγμές που θα τα κάνουν όλα πουτάνα. Και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το "κάνεις" να κάτσει και να φέρεται νορμάλ με 100% επιτυχία. Είναι άνθρωπος, όχι τηλεκατευθυνόμενο. Επίσης, αν μου επιτρέπετε, παιδί το οποίο δεν κάνει πράγματα που δεν επιτρέπονται ποτέ είναι παιδί για το οποίο πρέπει να ενδιαφερθεί η πρόνοια. Τα παιδιά δε γνωρίζουν αυτά που είναι δεδομένα σε (κάποιους από) μας μετά από χρόνια και δεκαετίες συμμόρφωσης με κοινωνικές νόρμες. Ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν τι επιτρέπεται και τι όχι είναι α) κάνουν ο,τι τους καβλώσει, β) δέχονται feedback (διαφόρων ειδών) από τους γονείς σχετικά με το αν αυτό επιτρέπεται ή όχι. Προφανώς το feedback λειτουργεί σε μάκρος χρόνου και όχι σαν on/off διακόπτης. Αν ένα παιδί κάνει πάντα ο,τι του καβλώσει αυτό είναι parenting fail. Αλλά κι αν δεν κάνει ποτέ ο,τι του καβλώσει, κι αυτό parenting fail είναι γιατί μεγαλώνεις ένα ευνουχισμένο χαρακτήρα. Parenting success είναι να κάνει το παιδί ό,τι του καβλώσει, και να μην του καβλώνει να κάνει μαλακίες. Αλλά αυτό φαίνεται αργότερα. 10
JohnTehGreek Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Πες μας ρε Τζόνι τα μυστικά που σου αποκάλυψε η εγκυκλοπαιδική σου γνώση και η σοφία των 19 σου χρόνων να δούμε άσπρη μέρα. Εσύ μάθε να μιλάς σαν άνθρωπος και θα τα πούμε. Μέχρι τότε μίλα μόνος σου.
Anorymous Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Γονεις δεν ειμαι ουτε ξερω αν θα γινω ποτε αλλα σαν παιδι ομως δεν θημαμε να εκανα ετσι πλεον τα παιδακια ειναι για κλωτσιες ξερω δεν φταινε τα παιδακια αλλα οι γονεις τους και ο τροπος που τα μεγαλωνουν αλλα ωρες ωρες ειναι πολυ σπαστικα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Γενικώς το επιχείρημα "δεν έχουν που να τα πάνε τα παιδιά και τα κουβαλάνε μαζί τους", κατανοητό μέχρι ένα όριο από εκεί και πέρα είναι μια φθηνή δικαιολογία. Να τα δώσουν σε κανέναν συγγενή τους παππού/γιαγιά και να πάνε οι γονείς μόνοι τους στην συναυλία. Αν θέλει να βρει κάποιος μια λύση για να μην πάρει το παιδί μαζί του την βρίσκει, αλλά έλα μωρέ παιδιά είναι......
vairass Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Γονεις δεν ειμαι ουτε ξερω αν θα γινω ποτε αλλα σαν παιδι ομως δεν θημαμε να εκανα ετσι πλεον τα παιδακια ειναι για κλωτσιες ξερω δεν φταινε τα παιδακια αλλα οι γονεις τους και ο τροπος που τα μεγαλωνουν αλλα ωρες ωρες ειναι πολυ σπαστικα. Μας χτυπούσαν παλιά γιαυτό δεν κάνανε πολλά πολλά... Πλέον αν χτυπήσεις παιδι θα στο πάρει το κράτος, άσε που δεν είναι καθόλου σωστό.
papoys1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Ίσως επειδή είμαι γονιός και παππούς συγχρόνως όπου και να πάω όσο φασαριόρικα παιδιά να βρίσκονται εκεί ποτέ δεν με ενοχλούν ότι και αν μου κάνουν και ποτέ δεν πρόκειται να πω κακή κουβέντα. Παιδιά είναι δεν το κάνουν επίτηδες αυτό που κάνουν.Ας χαρούμε αυτά που κάνουν. Σίγουρα είναι ενοχλητικό σε μία βραδιά κλασικής ή φιλαρμονικής να ακούς τσιρίδες παιδιών αλλά δεν ξέρουμε για ποιο λόγο οι γονείς τα έφεραν εκεί.Ισως δεν είχαν κάπου να τα αφήσουν . Ίσως....... Αδυνατώ πάντως να πιστέψω ότι κάποιος γονιός έφερε το παιδί του επίτηδες του αρέσει που κάνει φασαρία και ενοχλούνται κάποιοι. 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μας χτυπούσαν παλιά γιαυτό δεν κάνανε πολλά πολλά... Πλέον αν χτυπήσεις παιδι θα στο πάρει το κράτος, άσε που δεν είναι καθόλου σωστό. Μια χαρά σωστότατο είναι να χτυπάς παιδί, εννοείται στο σπίτι οχι σε δημόσιο χώρο. Άλλο να πέσει ένα χαστούκι ή μια φάπα στον ποπό και άλλο βίαιοι και συνεχής κακοποίηση τραυματισμοί κτλ. Στην 2η περίπτωση στο παίρνει το κράτος. Οι γονείς μου με είχανε πολύ καλομαθημένο, ήμουν αρκετά δύσκολο παιδί και ακόμα και τώρα που έγινα 30 που και που η θεία μου λέει τι πράγματα έκανα μικρός και δεν με μάλωναν. Δεν ξέρω αν θα κάνω παιδί μελλοντικά, το πιθανότερο είναι πως οχι, αλλά εαν το παιδί μου βγει σαν έμενα έστω στο 60%, ανετότατα κάποια στιγμή θα του έριχνα χαστούκια. Άλλα πράγματα ήταν αυτά που τελικώς με ωρίμασαν στην ζωή, διαφορετικά ούτε το λύκειο δεν θα είχα βγάλει.
vairass Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά σωστότατο είναι να χτυπάς παιδί, εννοείται στο σπίτι οχι σε δημόσιο χώρο. Άλλο να πέσει ένα χαστούκι ή μια φάπα στον ποπό και άλλο βίαιοι και συνεχής κακοποίηση τραυματισμοί κτλ. Στην 2η περίπτωση στο παίρνει το κράτος. Οι γονείς μου με είχανε πολύ καλομαθημένο, ήμουν αρκετά δύσκολο παιδί και ακόμα και τώρα που έγινα 30 που και που η θεία μου λέει τι πράγματα έκανα μικρός και δεν με μάλωναν. Δεν ξέρω αν θα κάνω παιδί μελλοντικά, το πιθανότερο είναι πως οχι, αλλά εαν το παιδί μου βγει σαν έμενα έστω στο 60%, ανετότατα κάποια στιγμή θα του έριχνα χαστούκια. Άλλα πράγματα ήταν αυτά που τελικώς με ωρίμασαν στην ζωή, διαφορετικά ούτε το λύκειο δεν θα είχα βγάλει. Δεν χτυπάμε τα παιδιά όπως νομίζεις χαλάρωσε αν είναι κάτι πολύ σοβαρό θα φάει μικρή σφαλιάρα ή στον κωλο καμία. Αλλα να το δείρω επειδή δεν κάθεται σε μια καρέκλα μου φαίνεται χαζό και χωρίς νόημα. Εμένα με χτυπούσαν και δεν ήταν σωστό καθόλου, μένουν διάφορα προβλήματα στην πορεία. Τυχερός είσαι να το θυμάσαι. 1
Ypatia Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί φέρνετε τα μικρά παιδιά σε θέατρα/παραστάσεις/συναυλίες; Δεν έχω θέμα με τα παιδιά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε συναυλία φιλαρμονικής και υπάρχουν πάνω από 30-40 παιδάκια και οι γονείς φωνάζουν "μην πας εκεί, μη εκεί, μην πειράζεις αυτό, άσε την αδερφή σου ήσυχη" κλπ. Είναι σπαστικό. Υποτίθεται έρχεσαι να χαρείς κάτι. Αν δεν μπορείς να τα περιορίσεις ΜΗΝ τα φέρνεις μαζί. Είναι κακό και για τα παιδιά και ειδικά για τους θεατές. Ήρθες να ψυχαγωγηθείς και αν κυνηγάς τα παιδιά σου δεν θα το κάνεις, οπότε, why bother; Οι λόγοι είναι άπειροι, ίσως δεν έχουν που να τα αφήσουν, ίσως θέλουν να τα "δείξουν", ίσως να μην έχουν άλλο χρόνο α μάθουν στα μικρά τους για το πως να φέρονται, ίσως απλά δεν τους πολυενδιαφέρει το τι και πως και απλά παίρνουν μαζί τους τα παιδιά παντού. Σε κάθε περίπτωση έχει μια λογική, μια εξήγηση, εξ'άλλου τα παιδιά πιστεύω πρέπει να μαθαίνουν να ακολουθούν τους γονείς τους, να μαθαίνουν να συνυπάρχουν πως το λένε. Εγώ π.χ. έχω την πολυτέλεια να το κάνω στο σπίτι, κάποιος άλλος μπορεί να δουλεύει 12 ώρες και να μην έχει το σωστό χρόνο με το παιδί του.
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν χτυπάμε τα παιδιά όπως νομίζεις χαλάρωσε αν είναι κάτι πολύ σοβαρό θα φάει μικρή σφαλιάρα ή στον κωλο καμία. Αλλα να το δείρω επειδή δεν κάθεται σε μια καρέκλα μου φαίνεται χαζό και χωρίς νόημα. Εμένα με χτυπούσαν και δεν ήταν σωστό καθόλου, μένουν διάφορα προβλήματα στην πορεία. Τυχερός είσαι να το θυμάσαι. Καλά δεν μιλάω εγώ για τέτοια ψηλοπράγματα να μην κάθεσαι σε καρέκλα. Μπροστά σε διάφορα που έχω κάνει εγώ και δεν μάλωσαν ούτε καν μου φώναξαν αυτά δεν είναι τίποτα. 1
vairass Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Καλά δεν μιλάω εγώ για τέτοια ψηλοπράγματα να μην κάθεσαι σε καρέκλα. Μπροστά σε διάφορα που έχω κάνει εγώ και δεν μάλωσαν ούτε καν μου φώναξαν αυτά δεν είναι τίποτα. Έλα βρε τι μπορεί να έκανες Δηλσδη;
idomeneas7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Υπαρχει και το ενδεχομενο να εχουν ζητησει τα ιδια τα παιδια να πανε και στην πορεία να βαρεθούν. Τότε οι γονείς που έχουν πληρώσει και θέλουν να παρακολουθήσουν, θα προσπαθήσουν να μείνουν όσο περισσότερο γίνεται. Κι εμάς είχε λυσσάξει να πάει στο θέατρο και όταν την πήγα σε ένα δωρεάν του δήμου αναγκαστήκαμε να φύγουμε πριν καν αρχίσει με όσα έκανε. Από την άλλη μπορεί να είναι προσπάθεια των γονιών να εκθέσουν το παιδί τους σε κάτι ποιοτικό ή να είναι παιδί των συντελεστών που πήγε να δει το μπαμπά ή τη μαμά στη σκηνή. Είναι πανεύκολο να βαρεθούν και να αρχίσουν να κάνουν βλακείες. 1
phanispal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν τα έχεις μάθει να φέρονται όταν βαριούνται; Δεν ξεκινάς καν να πας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παίρνοντάς τα μαζί σου. Δε γίνεται να τα μάθεις να φέρονται επειδή δεν είναι εφικτό; Δεν ξεκινάς καν να πας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παίρνοντάς τα μαζί σου. Θες με το ζόρι να τα εκθέσεις σε κάτι ποιοτικό ενώ ξέρεις ότι το πιθανότερο είναι ν' αρχίσουν τις βλακείες; Τα παίρνεις μαζί σου και όταν ξεκινήσουν τις βλακείες τα παίρνεις απ' το χέρι και φεύγεις. Εναλλακτικά, κλείσε όλο το στάδιο για πάρτη σου για να μην υπάρχουν άλλοι να ενοχλήσεις. Βέβαια το πιθανότερο είναι να ενοχληθούν οι συντελεστές της παράστασης/συναυλίας, αλλά θα το έχεις προβλέψει κι αυτό δίνοντας το κατιτίς σου. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σ' αυτή τη ζωή, ειδικά εις βάρος των γύρων μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να μας απασχολεί αν ενοχλούμε τους γύρω μας, επειδή «παιδιά είναι». 2
idomeneas7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Χμμ ναι, μόνο που είναι άνθρωποι και είναι απρόβλεπτοι γιατί έχουν δικό τους χαρακτήρα. Μπορεί να πας 9 φορές και να φερθούν άριστα αλλά τη δέκατη να κάνουν τον κακό χαμό γιατί...έτσι. Κι εμένα με ενοχλεί αλλά καταλαβαίνω και τους γονείς που θα προσπαθήσουν να τα συνεφέρουν και δεν θα φύγουν με την πρώτη γκρίνια. Ασε που 99% μόλις φύγουν, τα παιδιά θα γκρινιάζουν για να ξαναγυρίσουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις