Προς το περιεχόμενο

Διανομή προϊόντων (φρούτων, λαχανικών, όσπριων)


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έλα βρε  :-D φυσικά και δεν περιμένω τέτοια απάντηση! Δεν υπάρχουν μεσάζοντες και ενδιάμεσα στάδια; O παραγωγός σε ποιόν απευθύνεται για να διαθέσει την πραμάτειά του, κλπ κλπ κλπ. Μα καλά κανείς γεωργός εδώ μέσα να διαφωτίσει το thread?  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα βρε  :-D

 

Xωρατατζής ο Ψιτ!  Μη χάνεις το κουράγιοσ ζορανμπί, όλο και κάποιος γεωργός (ή μεσάζων) θα βρεθεί να μας πει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραγωγός-Εμπορος Χονδρικής-Κεντρικη Αγορά-Λιανικη. Αν εξαιρέσεις όσους αγοράζουν κατευθείαν απο παραγωγό (Super Markets για ορισμένα προϊόντα) ή παραγωγούς που διαθέτουν οι ίδιοι στην αγορά το εμπόρευμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως το αγελαδινό γάλα π.χ.

 

Φεύγει από τον παραγωγό 38 με 40 λεπτά το λίτρο και το αγοράζει ο καταναλωτής από τα s/m μέχρι και 1,60 το λίτρο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς την ίδια πορεία έχουν τα περισσότερα προιόντα την ίδια και τα φρούτα. :P

 

Ένα θα σου πω.Σε όλη αυτήν την αλυσίδα να προσέχεις να μην είσαι παραγωγός.. :lol:

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό γιατί δεν το κάνουν γενικότερα οι παραγωγοί;

Γιατι χρειαζεται δικτυο μεταφορας με φορτηγα που ενας απλος παραγωγος δεν μπορει να συντηρει.

Το καπελο που τρωμε βεβαια ειναι αλλη συζητηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό γιατί δεν το κάνουν γενικότερα οι παραγωγοί;

Και όταν το κάνουν αυτά που τους τρώνε οι έμποροι, πάνε να τα βγάλουν από τον περαστικό.

Πορτοκάλια στην Αθήνα 70 λεπτά το κιλό.

Πορτοκάλια π.χ. στην Άρτα από τον παραγωγό δίπλα στην πορτοκαλιά 1 ευρώ. :-D

 

Βέβαια τώρα τελευταία στις Λαϊκές έχει αντιστραφεί το κλίμα.Βρίσκεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά πολύ κάτω 

από τις τιμές των s/m ενώ παλαιότερα γινόταν το αντίθετο.

Μάλλον από τα πολλά φέσια που έχουν φάει κατάλαβαν ότι το συμφέρον τους είναι ο λαός και όχι ο έμπορος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως το αγελαδινό γάλα π.χ.

 

Φεύγει από τον παραγωγό 38 με 40 λεπτά το λίτρο και το αγοράζει ο καταναλωτής από τα s/m μέχρι και 1,60 το λίτρο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς την ίδια πορεία έχουν τα περισσότερα προιόντα την ίδια και τα φρούτα. :P

 

Ένα θα σου πω.Σε όλη αυτήν την αλυσίδα να προσέχεις να μην είσαι παραγωγός.. :lol:

 

Ή περίπτωση του γάλατος είναι αρκετά διαφορετική από των λαχανικών πχ καθώς υφίσταται πολύ μεγαλύτερη επεξεργασία/μεταποίηση. Φυσικά αυτό ισχύει και για τα λαχανικά, όσπρια κλπ αλλά σε μικρότερο βαθμό θεωρώ.

 

Κατά τα άλλα αυτά τα περί μεσαζώντων που βγάζουν λεφτά από το τίποτα είναι να χαμε να λέγαμε βλακείες.

 

Ο παραγωγός μπορεί πουλά 100 τόνους από το Χ στο χωράφι του "as is" , σε κιβώτια, με χώματα ξέρωγω κλπ κλπ. Από εκεί μέχρι να φτάσει κάτι στο ταμείο του ΣΜ/μανάβικου υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και φυσικά αυτά πληρώνονται.

 

αλλιώς υπό αυτή τη λογική και οι παραγωγοί στα χωραφια "μεσαζοντες" ήταν πάρα πολλοί, νοικιάζανε χωράφια, βάζανε αλβανούς/πακιστανούς/ινδούς/ρουμάνους/βούλγαρους να δουλέυουνε, τα πουλούσανε, κάνανε και καμιά κομπίνα να φάνε τίποτα από το κράτος ή την ΕΕ και το βράδυ στο κωλόμπαρο του χωριού.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλέγω αλλά τα τελευταία χρόνια ο παραγωγός δεν ξέρει αν και πότε θα πάρει λεφτά.

 

Παλιά τα έπαιρνε σε 1,2 άντε το πολύ τρεις μήνες.

Τώρα έχει χαθεί η μπάλα.

Μιλούσα με συγγενικό πρόσωπο που ασχολείται στον κλάδο των πουλερικών σε συνεταιρισμό και μου έλεγε

ότι από τους 9 μήνες που περίμεναν να πληρωθούν τους πήγαν στους 12 και ζούνε στην αβεβαιότητα αν θα 

πληρωθούν και τότε ύστερα από μεγάλο φέσι που έφαγαν από περσινή μεγάλη πτώχευση.

Ο μεσάζων και ο έμπορος έχει τα περιθώρια να ελιχθεί 

 

Ο παραγωγός θα πέσει στο ποτάμι και αναγκαστικά πρέπει να βγει απέναντι.Αν στη μέση βουλιάξει θα βουλιάξει

μόνος του και καμία τράπεζα δεν πρόκειται να τον σώσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό γιατί δεν το κάνουν γενικότερα οι παραγωγοί;

Το κανουν στην λαικη  :-D

 

Υπατρουν και συνεταιριστικα σουπερμαρκετ κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλέγω αλλά τα τελευταία χρόνια ο παραγωγός δεν ξέρει αν και πότε θα πάρει λεφτά.

 

Παλιά τα έπαιρνε σε 1,2 άντε το πολύ τρεις μήνες.

Τώρα έχει χαθεί η μπάλα.

Μιλούσα με συγγενικό πρόσωπο που ασχολείται στον κλάδο των πουλερικών σε συνεταιρισμό και μου έλεγε

ότι από τους 9 μήνες που περίμεναν να πληρωθούν τους πήγαν στους 12 και ζούνε στην αβεβαιότητα αν θα 

πληρωθούν και τότε ύστερα από μεγάλο φέσι που έφαγαν από περσινή μεγάλη πτώχευση.

Ο μεσάζων και ο έμπορος έχει τα περιθώρια να ελιχθεί 

 

Ο παραγωγός θα πέσει στο ποτάμι και αναγκαστικά πρέπει να βγει απέναντι.Αν στη μέση βουλιάξει θα βουλιάξει

μόνος του και καμία τράπεζα δεν πρόκειται να τον σώσει.

 

ΚΑλά μη το λες με σιγουριά, δε ξέρω τι γίνεται στο χώρο αλλά δε θα το είχα πολύ σιγουράκι ότι αυτός που πουλάει σε ένα ΣΜ πληρώνεται πιο γρήγορα. Γενικά στο εμπόριο στην Ελλάδα ελάχιστοι πληρώνονται κανονικα/τακτικά.

Αυτό γιατί δεν το κάνουν γενικότερα οι παραγωγοί;

 

Για τον ίδιο λόγο που αυτός που φυτέυει μπαμπάκι δε πουλάει πουκάμισα 

 

ή αν σου φαντάζει τραβηγμένο αυτό (καθώς η αλυσίδα από το μπαμπάκι μέχρι το πυκάμισο είναι πολύ μεγαλύτερη)

 

για τον ίδιο λόγο που η κυρά μαρία που φτιάχνει φασόν πουκάμισα στο περιστέρι πχ δεν έχει και μαγαζί με ρούχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει η Ελλάδα αλήθεια τόσο μεγάλη παραγωγή γάλακτος σε ημερήσια βάση ; Άμα βάλεις πόσα supermarket, φούρνοι, αυτόματοι πωλητές, ψιλικατζίδικα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και επίσης πόσες διαφορετικές μάρκες γάλα και είδη (χώρια το γάλα σε γιαούρτια και τυριά ) και τα περισσότερα λένε 100% ελληνικό γάλα.

 

Πραγματικά μου φαίνεται δύσκολο μια τόσο μικρή χώρα να έχει τόσο μεγάλη παραγωγή. Λέτε να γίνονται "ελληνοποιήσεις" ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει η Ελλάδα αλήθεια τόσο μεγάλη παραγωγή γάλακτος σε ημερήσια βάση ; Άμα βάλεις πόσα supermarket, φούρνοι, αυτόματοι πωλητές, ψιλικατζίδικα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και επίσης πόσες διαφορετικές μάρκες γάλα και είδη (χώρια το γάλα σε γιαούρτια και τυριά ) και τα περισσότερα λένε 100% ελληνικό γάλα.

 

Πραγματικά μου φαίνεται δύσκολο μια τόσο μικρή χώρα να έχει τόσο μεγάλη παραγωγή. Λέτε να γίνονται "ελληνοποιήσεις" ;

Χε-χε! :P Χεζουν οι αρκουδες στο δασος?

 

e4d76c5a18cb0c2a66b3-1428189830.jpg

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...